Results 196 to 210 of 263
Thread: Η ιστορία της Μαντζουράνας.
-
21-10-2015, 12:36 #196
Καλησπέρα!
Originally posted by kokkinoskoufitsa
το 1ο αρθρο ειδα γιατι το αλλο δε μου το ανοιγει. Αλλα σοβαρα ;
Ο sisson ειναι πρωην αθλητης που εχει καταναλωσει δισεκατομμυρια τονους υδατανθρακων, καλων, κακων, ασπρων, μαυρων, και πλεον ιδιοκτητης τεραστιου κοφτηριου, εταιρειας πωλησης συμπληρωματων διατροφης. Ο τυπος λεει οτι τον βολευει! Στο ενα βιβλιο του εκθειαζει τον υδατανθρακα, στο αλλο αποκαλει θανατηφορα τα αμυγδαλα και το μελι, στο αλλο υποκλινεται μπροστα στην ''ατκινς της προϊστορικης περιοδου'' κλπ. Η διατροφη για τον κυρ Μαρκο ειναι αποκλειστικα και μονο εμποριο, και οι αποψεις του αλλαζουν αναλογα με τις περιστασεις. Παντως ναι, ενας ιδιοκτητης εταιρειας συμπληρωματων διατροφης και ντοπας, μπορει ανετα να υποστηριξει οτι καποια διατροφικη ομαδα δν εχει κανενα λογο υπαρξης, και δικαιως, αλλα το προβλημα ειναι οτι ο καθε πικραμενος που θα τον διαβασει, απλα θα κοψει μαχαιρι μια σημαντικη τροφη-ομαδα τροφων, χωρις να σκαει τα κατοσταρια στα φαρμακεια του καθε μηνα...
Έχω διαβάσει αρκετά επιστημονικά άρθρα σχετικά με την διατροφή του ανθρώπου κατά την διάρκεια της εξέλιξής του και τα περισσότερα υποστηρίζουν ότι τα δημητριακά δεν ήταν βασική τροφή για τον άνθρωπο. Ακόμα κι αν ήταν σε κάποιες περιοχές, σίγουρα δεν ήταν στην επεξεργασμένη τους μορφή όπως είναι σήμερα. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι προγραμματισμένος να καταναλώνει επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Είναι έξω από την φύση μας, γι' αυτό μας προκαλούν και τόσα προβλήματα. Κι εγώ τρώω όσπρια και σκέφτομαι να δοκιμάσω να βάλω και τροφές όπως κινόα ή φαγόπυρο στην διατροφή μου, όμως δεν θεωρώ ότι τα χρειάζομαι κάθε μέρα. Μιλάω για μένα βέβαια. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και χρειάζεται να προσαρμόζει την διατροφή του σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. Όμως αυτό το οποίο μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες δεν κάνουν καλό στον άνθρωπο.
Οσο για τη χοληστερινη, ισχυει ο,τι με ολα τα σχετικα (ζαχαρο, χοληστερινες, τριγλυκεριδια κλπ). Μπορει να κανει και χρονια να γινει εμφανης στις εξετασεις μια διατροφικη καταχρηση.
Αλλα ναι τα αυγα ειναι παρεξηγημενα, δηλ ειναι υπερβολη το ''απαγορευονται πανω απο 1-2 τη βδομαδα η 4-5 το μηνα''.
Πάντως αυτό που λες για τις εξετάσεις δεν ισχύει. Ο παππούς μου από μωρό παιδί πίνει πολύ πρόβειο πλήρες γάλα και τρώει πάρα πολύ συχνά αρνί (με πολύ λίπος) και πρόβεια τυριά (επίσης με πολύ λίπος, όπως η γραβιέρα, η μυζήθρα από πρόβειο, πλήρες γάλα, κλπ), και στα 78 του χρόνια, φέτος, που έκανε εξετάσεις, η χοληστερίνη του είναι σαν μικρού παιδιού! Δεν παίζει ρόλο μόνο η διατροφή στην χοληστερίνη. Παίζει ρόλο και πόση άσκηση κάνεις κάθε μέρα. Ο παππούς μου είναι μέσα στην κίνηση όλη μέρα (έχει πρόβατα τα οποία τα φροντίζει μόνος και επίσης κάνει πολλές δραστηριότητες μέσα στην μέρα, ζωή να ΄χει!). Αν ίσχυε αυτό που λες, και αν ίσχυαν αυτά που λένε για την χοληστερίνη, ο παππούς μου θα είχε πεθάνει από έμφραγμα ή αν δεν είχε πεθάνει, θα είχε χοληστερίνη στα ύψη!
Επίσης, αν τ' αυγά επηρέαζαν την χοληστερίνη του αίματός μου (μιλάω για μένα πάντα), όταν έκανα εξετάσεις αίματος πριν κάτι μήνες, η τιμή της χοληστερίνης θα ήταν έστω σε φυσιολογικά όρια. Εμένα ήταν κάτω των φυσιολογικών ορίων! Το ξέρω ότι δεν είναι καλό που ήταν κάτω των φυσιολογικών, δεν χαίρομαι γι' αυτό, απλά σου λέω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η διατροφή.
Τριτον, η βρωμη δε σου προκαλει δυσκοιλιοτητα, δυσκοιλιοτητα σου προκαλουν οι τεραστιες ποσοτητες φυτικων ινων που παιρνεις καθημερινα, οταν συνδυαζονται μεε βρωμη που εχει επισης τεραστια ποσοτητα φυτ.ινων. = Αν τρως καθε μερα ως 3κσ βρωμη/πιτουρο βρωμης και δεν τρως τοσα πολλα φρουτα-λαχανικα, θα εισαι στα λογικα πλαισια φυτικων ινων και δε θα εχεις κανενα προβλημα.
Πολλα φρουτα + πολλα λαχανικα + δημητριακα ολικης = κλυσμα. χαχαχα!
Τελικά οι πολλές φυτικές ίνες προκαλούν δυσκοιλιότητα ή κλύσμα; Με μπέρδεψες! Αν είναι η δυσκοιλιότητά μου να δημιουργείται από τις πολλές φυτικές ίνες, να τις ελαττώσω! Πάντως πιστεύω ότι η βασική αιτία για την δυσκοιλιότητα είναι ψυχολογική.
- 21-10-2015, 12:46 #197
Μαντάμ σου σου, ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις!
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι χρειάζεται να έχουμε μέτρο σ' αυτά που τρώμε! Προσπαθώ κι εγώ να το βρω αυτό το μέτρο!
Όσο για τ'αυγά, κάποιες περιόδους είναι απλά η εύκολη λύση για μένα! Κάποιες περιόδους έχω πολλά να κάνω και χρειάζεται να φτιάξω κάτι στα γρήγορα. Η πιο βολική, αλλά ταυτόχρονα και η πιο νόστιμη και χορταστική επιλογή για μένα είναι τ' αυγά τα βραστά.
Κι όσο βλέπω ότι δεν επηρεάζεται η χοληστερίνη μου... why not?
Σίγουρα χρειάζεται να διαχειριστώ καλύτερα τον χρόνο μου ώστε να φτιάχνω και διάφορα άλλα φαγητά και να έχω μεγαλύτερη ποικιλία στην διατροφή μου!
Όσο για τα προϊόντα ολικής άλεσης, δοκίμασα και κρίθινο παξιμάδι ολικής και μου φάνηκε πολύ... αμυλούχο!
Αφού δεν μου αρέσουν σαν τρόφιμα, και αφού πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι πραγματικά ολικής, γιατί να μπω στον κόπο να τα εντάξω στην διατροφή μου;
Το διάγραμμα που έβαλες είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον!!
21-10-2015, 13:39 #198
Θα σου απαντήσω συνοπτικά για τα δεδομένα μου, γιατί δείχνεις πάντα άρνηση στο να διαβάσεις κάτι που δε συμφωνεί μ'αυτά που θέλεις να ακούς. Και δε σου ξαναπώ τη γνώμη μου.
1) Ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως παμφάγο ον. Αναφέρεσαι σε λεπτομέρειες , απαντώντας σε κάτι που ΔΕΝ είπα. Όταν λέμε υδατάνθρακες δεν εννοούμε αποκλειστικά την επεξεργασμένη ζάχαρη και το γενετικά τροποποιημένο άμυλο, όταν λέμε πρωτεϊνη δεν εννοούμε αποκλειστικά και μόνο το βοδινό λίπος και όταν λέμε μέταλλα+ιχνοστοιχεία δεν εννοούμε μόνο τον υδράργυρο και το αρσενικό. Εγώ πάντα προσπαθώ να σου μιλήσω για τους καλούς υδατάνθρακες, και εσύ πάντα μιλάς για τη ζάχαρη.
2) Δεν πεθαίνουν όλοι οι χοντροί από έμφραγμα και όλοι οι καπνιστές από καρκίνο του πνεύμονα. Αν θέλεις να αναλύσεις το θέμα τον εργαστηριακών εξετάσεων, μπορείς να βρεις χιλιάδες αντικρουόμενα παραδείγματα, όπως τον όγκο της μαμάς μου που δε φάνηκε ποτέ σε καμία εξέταση, παρά μόνο όταν άρχισε να προεξέχει + να φαίνεται με γυμνό μάτι, τους πνεύμονες του θείου μου που δεν έδειχναν καν ότι ήταν καπνιστής, τον θυρεοειδή μου που δεν έδειχνε τίποτα σε καμία εξέταση αλλά υπήρχε 5εκ όγκος, τη χοληστερίνη της γιαγιάς μου που δεν τρώει τίποτα πέρα από πορτοκάλια και φρυγανιές, και το φυσιολογικό σάκχαρο-ινσουλίνη-καμπύλη σακχάρου του μπαμπά μου που τρώει τουλάχιστον 5 βαρβάτα γλυκά ημερισίως ( που πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια χριστουγέννων κλπ) !
Εδώ προσπαθούσα να σου πω ότι είναι καλή η πρόληψη. Πολύς κόσμος περιμένει το έμφραγμα για να κόψει το delivery , τον καρκίνο για να κόψει το τσιγάρο και την οστεοαρθρίτιδα για να αφήσει τον καναπέ και να φορέσει τα αθλητικά του ! Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε τη δυσάρεστη διάγνωση για να αρχίσουμε να προσέχουμε, γιατί τότε ίσως είναι αργά. Θεωρώ καλύτερη την εφαρμογή του μέτρου, ή έστω τη βελτίωση όπου δε μπορούμε να βρούμε το μέτρο.
3) Ναι εγώ σου το είπα αυτό για τη βρώμη, για να δοκιμάσεις το πίτουρο. Και πάλι διαστρευλώνεις τα λεγόμενά μου, καθώς δεν ξοδεύεις καθόλου φαιά ουσία να διαβάσεις και όχι να κοιτάξεις αυτά που γράφω!
Σου γράφω ότι δεν μπορείς να αποδίδεις τη δυσκοιλιότητα στη βρώμη, όταν η διατροφή σου είναι γεμάτη φυτικές ίνες, δεδομένου ότι η υπερβολική κατανάλωση φυτ.ινών προκαλεί δυσκοιλιότητα, ανεξάρτητα από τις πηγές προέλευσής τους! Είναι σαν να παθαίνει έμφραγμα κάποιος που είναι αγχώδης, καπνίζει σαν αράπης και ζει με λίπος και τηγάνια, και αποδίδει το έμφραγμα στο στρες. Δεν ξέρεις ποια είναι η αιτία, μπορεί να είναι ο συνδυασμός. Όταν λοιπόν οι φυτικές ίνες προκαλούν δυσκοιλιότητα, δεν ξέρεις αν φταίει το μήλο, η μπανάνα, η βρώμη, το κουνουπίδι ή το παντζάρι!
4) Όπως σε όλα, έτσι και στη βρώμη θέλει μέτρο. Και στο δικό μου περιβάλλον υπάρχουν άτομα που τους προκαλεί δυσκοιλιότητα η βρώμη. Γιατί η θεία μου τρώει 5κσ βρώμη στο γάλα του πρωινού, και άλλες τόσες στο απογευματινό γιαούρτι. Δεν της φταίει η βρώμη, της φταίει η υπερβολή της.
5) Το κλύσμα, είναι το αποτέλεσμα της διαρκούς δυσκοιλιότητας. Νομίζω ότι το γνωρίζεις, και απλά θέλεις να ειρωνευτείς.
Οι αιτίες της δυσκοιλιότητας είναι δεκάδες . Αλλά πάλι, μιλούσαμε για άλλο πράγμα!
THE END ! :wink1:
22-10-2015, 07:15 #199
Καλημέρα!
Θα σου απαντήσω συνοπτικά για τα δεδομένα μου, γιατί δείχνεις πάντα άρνηση στο να διαβάσεις κάτι που δε συμφωνεί μ'αυτά που θέλεις να ακούς. Και δε σου ξαναπώ τη γνώμη μου.
1) Ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως παμφάγο ον. Αναφέρεσαι σε λεπτομέρειες , απαντώντας σε κάτι που ΔΕΝ είπα. Όταν λέμε υδατάνθρακες δεν εννοούμε αποκλειστικά την επεξεργασμένη ζάχαρη και το γενετικά τροποποιημένο άμυλο, όταν λέμε πρωτεϊνη δεν εννοούμε αποκλειστικά και μόνο το βοδινό λίπος και όταν λέμε μέταλλα+ιχνοστοιχεία δεν εννοούμε μόνο τον υδράργυρο και το αρσενικό. Εγώ πάντα προσπαθώ να σου μιλήσω για τους καλούς υδατάνθρακες, και εσύ πάντα μιλάς για τη ζάχαρη.
Αυτό που ουσιαστικά απάντησα είναι ότι δεν είμαι απόλυτη σχετικά με το αν είναι απαραίτητα τα δημητριακά και τα όσπρια. Έχω την αίσθηση ότι δεν είναι τόσο καλά όσο διαφημίζεται. Αλλά είναι μόνο αίσθηση δική μου. Μίλησα ξανά για την ζάχαρη γιατί θυμάμαι κάπου να έχεις αναφέρει ότι η επεξεργασμένη ζάχαρη καταναλώνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από ορισμένους ανθρώπινους πληθυσμούς και υπέθεσα ότι υπονοείς ότι δεν είναι κακό να υπάρχει σε μικρές ποσότητες στην διατροφή μας. Βέβαια αυτό το κατάλαβα εγώ από τον τρόπο που απάντησες, μπορεί να μην το πιστεύεις. Ζητώ συγνώμη αν κατάλαβα λάθος.
2)...Εδώ προσπαθούσα να σου πω ότι είναι καλή η πρόληψη. Πολύς κόσμος περιμένει το έμφραγμα για να κόψει το delivery , τον καρκίνο για να κόψει το τσιγάρο και την οστεοαρθρίτιδα για να αφήσει τον καναπέ και να φορέσει τα αθλητικά του ! Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε τη δυσάρεστη διάγνωση για να αρχίσουμε να προσέχουμε, γιατί τότε ίσως είναι αργά. Θεωρώ καλύτερη την εφαρμογή του μέτρου, ή έστω τη βελτίωση όπου δε μπορούμε να βρούμε το μέτρο.
5) Το κλύσμα, είναι το αποτέλεσμα της διαρκούς δυσκοιλιότητας. Νομίζω ότι το γνωρίζεις, και απλά θέλεις να ειρωνευτείς.
Όταν έγραψες...
Πολλα φρουτα + πολλα λαχανικα + δημητριακα ολικης = κλυσμα. χαχαχα!
Δεν είμαι κακοπροαίρετη απέναντί σου! Θα δεχτώ τον χαρακτηρισμό αργόστροφη, δεν δέχομαι όμως να λες ότι θέλω να ειρωνευτώ, γιατί δεν ισχύει!
Τέλος πάντων! Και οι διαφωνίες μέσα στην ζωή είναι!
Ό,τι είπαμε... ψωμί και μερέντα!!
:smilegrin:
22-10-2015, 07:46 #200
:thumbup:
19-11-2015, 11:10 #201
ουαου μαντζουρανα τωρα διαβασα για τη προσπαθεια σου!
μπραβο σου μπραβο σου
μακαρι να το πετυχω κ γω αυτο!
20-11-2015, 18:56 #202
Originally posted by ela
ουαου μαντζουρανα τωρα διαβασα για τη προσπαθεια σου!
μπραβο σου μπραβο σου
μακαρι να το πετυχω κ γω αυτο!
Σου εύχομαι ολόψυχα να φτάσεις σύντομα στο φυσιολογικό σου βάρος και ν' ανακαλύψεις την ευλογία της ποιοτικής διατροφής!
Να είσαι καλά!
:-)
25-11-2015, 09:02 #203
ουάου Ματζουράνα,έβαλες βλέπω καινούριο στόχο για τα 67!! Μπράβο κουκλάραμ :dork:
έτσι δύναμη! χιε χιε
25-11-2015, 21:21 #204
Αίλουρε σ' ευχαριστώωωω! :starhit:
Και η φωτό που έβαλες... όλα τα λεφτά!!! :thumbup:
:smilegrin:
25-11-2015, 23:43 #205
χαχαχαχα :starhit:
02-12-2015, 08:06 #206
Καλημερα!!!
Ματζουρανα, θαυμαζω το σθενος σου και την επιμονη σου! Πολυ χρησιμα ολα οσα γραφεις σχετικα με το να αγαπησουμε τον εαυτο μας πρωτα.
Δυστυχως, εγω ειμαι πολυ αναβλητικη και καθολου συνεπης. Με τους αλλους ναι, με μενα εχω το θεμα. :P
Η διατροφη σου, οντως ειναι γεματη με υγιεινες τροφες. 20 μερες δεν ετρωγα τιποτα επεξεργασμενο, αλευρι ασπρο, ζαχαρη κλπ, τα περισσοτερα γευματα ηταν ωμα, κρεας κ ψαρι δεν εφαγα 20 μερες και ειδα μεγαλη διαφορα. Καταρχην ξεπρηστηκα. Εχασα 7 κιλα. Τωρα γιατι ξαναφαγα οσα δε με βοηθανε, θα σε γελασω. :lol:
Δοκιμασε να φτιαξεις φυτρα απο καρπους. Σουπερ ενεργεια κ πρωτεινη.
02-12-2015, 19:47 #207
Originally posted by Άσπα
Καλημερα!!!
Ματζουρανα, θαυμαζω το σθενος σου και την επιμονη σου! Πολυ χρησιμα ολα οσα γραφεις σχετικα με το να αγαπησουμε τον εαυτο μας πρωτα.
Δυστυχως, εγω ειμαι πολυ αναβλητικη και καθολου συνεπης. Με τους αλλους ναι, με μενα εχω το θεμα. :P
Η διατροφη σου, οντως ειναι γεματη με υγιεινες τροφες. 20 μερες δεν ετρωγα τιποτα επεξεργασμενο, αλευρι ασπρο, ζαχαρη κλπ, τα περισσοτερα γευματα ηταν ωμα, κρεας κ ψαρι δεν εφαγα 20 μερες και ειδα μεγαλη διαφορα. Καταρχην ξεπρηστηκα. Εχασα 7 κιλα. Τωρα γιατι ξαναφαγα οσα δε με βοηθανε, θα σε γελασω. :lol:
Δοκιμασε να φτιαξεις φυτρα απο καρπους. Σουπερ ενεργεια κ πρωτεινη.
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
Μπράβο σου που αποφάσισες να βελτιώσεις την διατροφή σου! Μην στεναχωριέσαι που σταμάτησες για λίγο την ποιοτική διατροφή. Σκέψου πόσο καλό έκανες στον οργανισμό σου αυτές τις 20 μέρες!
Γενικά σ' αυτές τις 20 μέρες αισθάνθηκες ότι καταπιέστηκες; Η διατροφή που έκανες ήταν από καθαρή δική σου επιλογή ή απλά την ακολούθησες επειδή θεωρείται υγιεινή; Έπαιρνες ικανοποίηση από τις τροφές που έτρωγες;
Γιατί αποφάσισες να κόψεις το κρέας και το ψάρι; Για ηθικούς λόγους; Αν δεν είναι ηθικοί οι λόγοι, τότε πρέπει να σου πω ότι το κρέας και το ψάρι είναι βασικά συστατικά στην ανθρώπινη διατροφή εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια! Δεν είναι καλό να τα κόβουμε από την διατροφή μας! (Εκτός βέβαια κι αν γίνεται για ηθικούς λόγους, τους οποίους σέβομαι απόλυτα.)
Το να κάνουμε πισωγυρίσματα είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό! Και μάλιστα, είναι καλό σημάδι ότι αρχίζουμε πραγματικά και θεραπευόμαστε! Μην αγχώνεσαι και μην πτοείσαι λοιπόν! Έχω κάνει άπειρα πισωγυρίσματα στην ζωή μου μέχρι να καταφέρω να πετύχω αυτό που έχω πετύχει σήμερα! Αν δεν τα είχα κάνει αυτά τα πισωγυρίσματα, δεν θα είχα την πολύτιμη και απαραίτητη γνώση ώστε να έχω την σημερινή πετυχημένη πορεία! Ακόμα και χθες έκανα ένα πισωγύρισμα, το οποίο όμως έγινε για να μου διδάξει πράγματα.
Για τα φύτρα με τους καρπούς έχεις δίκιο! Μόλις πριν λίγες μέρες διάβασα γι' αυτά πρώτη φορά και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον! Όμως φοβάμαι ότι τώρα με το κρύο θα δυσκολευτώ να έχω φύτρα. Να φανταστείς έβαλα όλη νύχτα ωμά αμύγδαλα σε νερό και το πρωί είχαν φουσκώσει ελάχιστα (καμία σχέση με όσο φούσκωναν όταν οι θερμοκρασίες ήταν μεγαλύτερες). Εσύ τώρα με το κρύο πώς τα φτιάχνεις;
03-12-2015, 11:25 #208
Καλημερα !!
Originally posted by Μαντζουράνα
Καλησπέρα Άσπα!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
Μπράβο σου που αποφάσισες να βελτιώσεις την διατροφή σου! Μην στεναχωριέσαι που σταμάτησες για λίγο την ποιοτική διατροφή. Σκέψου πόσο καλό έκανες στον οργανισμό σου αυτές τις 20 μέρες!
Γενικά σ' αυτές τις 20 μέρες αισθάνθηκες ότι καταπιέστηκες; Η διατροφή που έκανες ήταν από καθαρή δική σου επιλογή ή απλά την ακολούθησες επειδή θεωρείται υγιεινή; Έπαιρνες ικανοποίηση από τις τροφές που έτρωγες;
Μπορω να σου πω οτι οι τροφες ηταν πολυ νοστιμες και ετσι. Υπαρχουν πολλες συνταγες για ωμοφαγους στο ιντερνετ και ακολουθησα μερικες. Ασε που εκανα κ οικονομια στο ρευμα.
Γιατί αποφάσισες να κόψεις το κρέας και το ψάρι; Για ηθικούς λόγους; Αν δεν είναι ηθικοί οι λόγοι, τότε πρέπει να σου πω ότι το κρέας και το ψάρι είναι βασικά συστατικά στην ανθρώπινη διατροφή εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια! Δεν είναι καλό να τα κόβουμε από την διατροφή μας! (Εκτός βέβαια κι αν γίνεται για ηθικούς λόγους, τους οποίους σέβομαι απόλυτα.)
Το να κάνουμε πισωγυρίσματα είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό! Και μάλιστα, είναι καλό σημάδι ότι αρχίζουμε πραγματικά και θεραπευόμαστε! Μην αγχώνεσαι και μην πτοείσαι λοιπόν! Έχω κάνει άπειρα πισωγυρίσματα στην ζωή μου μέχρι να καταφέρω να πετύχω αυτό που έχω πετύχει σήμερα! Αν δεν τα είχα κάνει αυτά τα πισωγυρίσματα, δεν θα είχα την πολύτιμη και απαραίτητη γνώση ώστε να έχω την σημερινή πετυχημένη πορεία! Ακόμα και χθες έκανα ένα πισωγύρισμα, το οποίο όμως έγινε για να μου διδάξει πράγματα.
Αληθεις, εσυ το περασες αυτο; πως κρατησες το οτι ειπες "φτανει, ΩΣ εδω!" Θα ειναι πολυτιμη η συμβουλη σου.
Για τα φύτρα με τους καρπούς έχεις δίκιο! Μόλις πριν λίγες μέρες διάβασα γι' αυτά πρώτη φορά και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον! Όμως φοβάμαι ότι τώρα με το κρύο θα δυσκολευτώ να έχω φύτρα. Να φανταστείς έβαλα όλη νύχτα ωμά αμύγδαλα σε νερό και το πρωί είχαν φουσκώσει ελάχιστα (καμία σχέση με όσο φούσκωναν όταν οι θερμοκρασίες ήταν μεγαλύτερες). Εσύ τώρα με το κρύο πώς τα φτιάχνεις;
:yes:
09-12-2015, 00:44 #209
Καλησπέρα Άσπα μου!
Ζητώ συγνώμη που άργησα τόσες μέρες να σου απαντήσω!
Τη σταματησα επειδη κουραστηκα. Και με επιασε μια επιθυμια για ζαχαρη και για φαγητο μη υγιεινο. Να σου πω την αληθεια, διαβαζα διαφορα αρθρα για υγιεινη διατροφη στο ιντερνετ και ψαξε ψαξε, επεσα σε ενα σαιτ για τα οφελη της ωμοφαγιας. Δηλαδη τρως τροφες που δεν ειναι μαγειρεμενες, οχι κρεας, οχι ψαρι, οχι γαλακτοκομικα. Εστιαζεις τη διατροφη στα φυτρα σπορων, γαλα απο καρπους, στα λαχανικα και φρουτα, smoothies. Πληρως vegan διατροφη. Δεν ξεκινησα σωστα ομως, γιατι δεν ημουν ποτε χορτοφαγος και ετσι το να περασω στη φαση της πληρους αποχης και ωμοφαγιας με κουρασε. Ας πουμε οτι εκανα ενα πειραμα!
Μπορω να σου πω οτι οι τροφες ηταν πολυ νοστιμες και ετσι. Υπαρχουν πολλες συνταγες για ωμοφαγους στο ιντερνετ και ακολουθησα μερικες. Ασε που εκανα κ οικονομια στο ρευμα.
Αν σκεφτεις ποσο ορμονιασμενα ειναι τα κρετα και ποσο μολυσμενες ειναι οι θαλασσες... Θα μου πεις, τα λαχανικα δεν ειναι; ισως οχι τοσο αν ειναι βιολογικα. Τις βιταμινες μπορουμε να τις παρουμε κι απο τα λαχανικα και τους ξηρους καρπους. Πιστευω αν ηταν ηθικοι οι λογοι να το εφαρμοζα με περισσοτερη δυναμη.
Όσον αφορά τις ορμόνες και τα διάφορα χημικά, έχεις απόλυτο δίκιο! Η λύση σε αυτό είναι βιολογικά λαχανικά, φρούτα, κρέας, αυγά και ψάρι. Μπορεί να είναι πιο ακριβά, αλλά αξίζει τον κόπο! Καλύτερα να κόψουμε σε ποσότητα, παρά σε ποιότητα. Επίσης μπορούμε πχ να τρώμε σπανιότερα κρέας, αλλά όταν το τρώμε να είναι καλής ποιότητας. Μια καλή λύση είναι αν έχουμε κάποιο χωριό και κάποιους παραγωγούς που γνωρίζουμε ότι δεν γεμίζουν ορμόνες τα ζώα και δεν βάζουν επικίνδυνα χημικά στα λαχανικά, ν' αγοράζουμε από αυτούς τα τρόφιμά μας ώστε να είναι πιο οικονομικά από τα βιολογικά της αγοράς.
Δεν ξερω Ματζουρανα μου, αν αυτο ισχυει για ολους τους ανθρωπους... Νομιζω οτι θελω ενα δυνατο κινητρο για να παρω παλι μπρος. Ωρες ωρες δε νιωθω τοσο δυνατη στο να τηρησω μια αποφαση που να αφορα εμενα και με κυριευει η αναβλητικοτητα.
Αληθεις, εσυ το περασες αυτο; πως κρατησες το οτι ειπες "φτανει, ΩΣ εδω!" Θα ειναι πολυτιμη η συμβουλη σου.
Η λύση σε αυτό είναι ΟΧΙ καταπίεση, ΟΧΙ στέρηση, ΟΧΙ πείνα, και κυρίως...
ΟΧΙ ενοχες!
Όταν καταπιεζόμαστε, όταν αισθανόμαστε στέρηση και όταν πεινάμε, βάζουμε τα θεμέλια των μελλοντικών μας βαρβάτων υπερφαγικών!
Και φυσικά όταν νιώθουμε ενοχές δηλητηριάζουμε όλη την ύπαρξή μας και σύντομα επιστρέφουμε σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως τα υπερφαγικά. Ποτέ ενοχές και για κανέναν λόγο στην ζωή μας!
Με βοήθησε πολύ όταν κατάλαβα πόση τεράστια δύναμη έχει η θετική σκέψη και η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε! Αυτά τα δύο πραγματικά είναι δημιουργοί θαυμάτων στην ζωή μας! Σκέψου θετικά, ότι όλα πάνε και θα πάνε καλά, και πίστεψε στον εαυτό σου, και ό,τι θελήσεις θα το έχεις! Ακούγεται απλοϊκό, όμως ισχύει 100%!
Μην αυτομαστιγώνεσαι! Να μιλάς στον εαυτό σου με αγάπη και τρυφερότητα πάντα και να του λες συνέχεια πόσο τον αγαπάς!
Αυτά βοήθησαν εμένα. Δεν έχω ξεφύγει όμως πλήρως από την συναισθηματική υπερφαγία. Έχω αλλάξει ριζικά την ποιότητα της διατροφής μου προς το πολύ καλύτερο (και δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω ως προς αυτό), όμως υπερφαγικά κάνω ακόμα. Πριν 2-3 μέρες πχ είχα μια μέρα με συνεχόμενα υπερφαγικά. Τον συναισθηματικό παράγοντα δεν τον έχω λύσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα ξεμπερδέψω για πάντα και από αυτόν! Και επειδή είμαι τόσο σίγουρη, έτσι ακριβώς θα γίνει!
Πίστεψε στον εαυτό σου!
Καλή επιτυχία!
Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαι εγώ! Απλά μπορεί κάποιες φορές να καθυστερώ λίγο ν' απαντήσω!
:wink1:
13-12-2015, 19:50 #210
Αυτές τις μέρες κάνω τα υπερφαγικά του αιώνα.
Τρώω απίστευτες ποσότητες -υψηλής ενέργειας- φαγητών με αποτέλεσμα να κακοποιώ το στομάχι μου σε απίστευτο βαθμό.
Ειδικά χθες, πόναγα τόσο πολύ και για πολλές ώρες, που φοβήθηκα ότι θα σπάσει η στομάχα μου!
Τέτοια δυσφορία έχω πάρα πολλά χρόνια να νιώσω, πραγματικά.
Καμία οργανική πείνα. Μόνο συναισθηματική.
Η συναισθηματική υπερφαγία είναι εδώ και με κοιτάει αφ' υψηλού.
Νομίζει πως νίκησε.
Αμ δε!
Εγώ θα νικήσω στο τέλος! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Πάω δυναμικά για την καινούρια εβδομάδα που αρχίζει από αύριο!
Όλα πάνε καλά!
Όλα πάνε καλά για όλους μας!
;-)
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση