Results 61 to 75 of 263
Thread: Η ιστορία της Μαντζουράνας.
-
05-12-2014, 07:48 #61
Originally posted by Tassos67i
Τελικά το αδυνάτισμα είναι επιτεύξιμο από πολλούς διαφορετικούς δρόμους. Εσύ κατεβαίνεις με πολλούς υδατάνθρακες,ελάχιστη πρωτεϊνη και μεγάλες ενέσεις θετικής ψυχολογίας. Όλα αυτά ήταν εντελώς ξένα για μένα. Μόνο κοινό ότι και οι δύο προτιμήσαμε το...express!
Πάντως πιστεύω ότι θέλει πάρα-πάρα πολύ προσοχή η ορμή της ηλικίας σου. Όχι κι ο καλύτερος σύμβουλος.
Δεν είμαι κατά της καταιγιστικής απώλειας. Το ζήτημα είναι η ψυχολογική διαχείριση της ραγδαίας αλλαγής. Κι εκεί τα πράματα είναι πολύ δύσκολα. Όσο δεν περνάει από το μυαλό σου.
Το διατροφικό το έχεις. Το ψυχολογικό...θέλει προσοχή.
Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφεις!
Όσο για τους υδατάνθρακες, ίσως ενδόμυχα να τους προτίμησα γιατί είχα "καεί" 2 φορές από την Άτκινς... δεν ξέρω κιόλας!
(Και εσύ με αρκετούς καλούς υδατάνθρακες και λίγη πρωτείνη δεν τρέφεσαι τώρα; Αν έχω καταλάβει σωστά.)
Όσο για το express, δεν ήταν ακριβώς το ζητούμενό μου.
Το ζητούμενό μου ήταν να κόψω μαχαίρι την συναισθηματική υπερφαγία, δηλαδή να τρώω μόνο από οργανική ανάγκη.
Αυτό δεν χωράει το "ε, ας φάω και καμιά μεγάλη σοκολάτα σαν επιβράβευση για την εβδομαδιαία καλή μου απώλεια".
Γιατί αν έμπαινα σ' αυτό το τρυπάκι, σε 2 μήνες θα ήμουν πάλι 135 κιλά.
Την σοκολάτα μου θα την φάω, ναι, αλλά μια μικρή και φυσιολογική ποσότητα, 1-2 φορές το μήνα περίπου, αν την αναζητήσω οργανικά και είμαι σίγουρη ότι δεν την έχω ανάγκη συναισθηματικά. (και όταν την αναζητώ οργανικά, πραγματικά με ένα μικρό κομμάτι είμαι πλήρως καλυμμένη!)
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι χρειάζομαι δουλειά στον ψυχολογικό τομέα!
- 07-01-2015, 22:12 #62
Μπράβο σου!!!!πρέπει να είσαι πολυ υπερήφανη για τον εαυτό σου!!!! Γιατί πραγματικά το αξιζεις...γιατί όλο αυτή την προσπάθεια την έκανες ΜΟΝΉ ΣΟΥ....ΕΣΥ....και πρέπει να πεις στον εαυτό σου ενα μεγάλο μπράβο!!!
07-01-2015, 22:45 #63
Κωνσταντινάκι,
Σ' ευχαριστώ ειλικρινά πολύ για τα λόγια σου που μου δίνουν δύναμη!
Την προσπάθεια όμως δεν την έκανα μόνη μου...
Πολλοί παράγοντες συνέβαλαν ώστε ν' αλλάξω τρόπο σκέψης.
Όπως τα βιβλία αυτοβοήθειας που λένε για την δύναμη της θετικής σκέψης,
η συνειδητοποίηση ότι τα κιλά είναι το ΣΥΜΠΤΩΜΑ του προβλήματος και όχι το πρόβλημα(!),
τα παιδιά στο φόρουμ που με στήριξαν και με στηρίζετε με τα ενθαρρυντικά σας λόγια και τις συμβουλές σας,
και κάποιοι λίγοι κοντινοί συγγενείς με την ενθάρρυνσή τους!
Δεν έχει σημασία αν κάποιος τα καταφέρει με εγχείριση ή όχι.
Το κλειδί στην επιτυχία είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης, κάτι που απαιτεί πολύ προσπάθεια για να επιτευχθεί.
Και αν το καταφέρει αυτό ένας άνθρωπος, είναι πραγματικά ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ!
(Εγώ είμαι ακόμα στην προσπάθεια να το πετύχω - δεν το έχω καταφέρει ακόμα ολοκληρωτικά.)
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία!
08-01-2015, 18:25 #64
Originally posted by Tassos67i
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Και να μην το καταφέρει, με ή χωρίς εγχείριση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι πραγματικά αξιόλογος! Και πιστεύω ότι κι εσύ θα συμφωνήσεις σε αυτό.
:starhit:
Απλά όποιος το καταφέρει, για μένα, είναι σίγουρα αξιόλογος!
10-01-2015, 10:48 #65
Εδώ αγαπητή και γλυκεια ματζουρανα θα διαφωνησω .ΜΟΝΗ ΣΟΥ τα καταφερες με την συμπόρευση των κοντινων σου ανθρώπων το ΜΠΡΆΒΟ ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ το αξιζεις.και αυτο το πιστεύω γιατί φαντάζομαι δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθείς να χάσεις βάρος τις προηγούμενες φορές γιατί δεν είχε επιτυχία???γιατί ΕΣΥ δεν είχες αλλάξει.Η αποτυχία πάντα είναι ορφανη (κανείς δεν λέει ναι εγώ απέτυχα) η επιτυχία όμως εχει πολλούς πατέρες.( ναι εγώ βοήθησα για να έχεις επιτυχία...) και συνήθως εμείς οι ανασφαλείς σαν να ντρεπόμαστε να πούμε τα κατάφερα ΜΟΝΉ Μου σαν να θελουμε να δώσουμε πρωτίστως στους άλλους τα εύσημα παρά στον εαυτό μας.σαν να τους τα χρωστάμε....
10-01-2015, 12:50 #66
Κωνσταντινάκι,
το μήνυμά σου μου χάρισε ένα μεγάλο χαμόγελο!
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες!
Τόσα βιβλία αυτοβοήθειας έχω διαβάσει και ακόμα να καταφέρω αυτό που λένε όλα: ν' αγαπήσω και να επιβραβεύσω τον εαυτό μου!
Και χρειάζεται επιτέλους να νιώσουμε δυνατοί με τον εαυτό μας και να διώξουμε τις ανασφάλειές μας, γιατί αυτές μας φόρτωσαν τα τόσα κιλά!
Μπράβο μου λοιπόν, και σ' ευχαριστώ για το σημαντικό μήνυμα που μου έγραψες!
Να είμαστε όλοι καλά και ν' αγαπάμε τον εαυτό μας! :thumbup:
10-01-2015, 13:07 #67
Γύρω στον ενάμιση χρόνο ψυχοθεραπεία τέσσερις φορές το μήνα για να τήρησω τα αυτονόητα....για να μάθω όχι να διεκδικώ (θέλω δρόμο ακόμη σε αυτο τομέα) απλά για να δείχνω ενα μικρο σεβασμό στον εαυτό μου....και στα θέλω μου....Τελικά το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μάθημα είναι να μάθουμε όχι το σε αγαπώ που το λέμε στα παιδιά μας στον άντρα μας στους φίλους μας αλλα το ΜΕ ΑΓΑΠΏ....(τόσα λεφτά δεν πήγαν χαμένα...τι έγραψα η ατιμη.....χιχι
)
10-01-2015, 13:34 #68
Δεν πήγαν καθόλου χαμένα!!
Και μπράβο σου που έχεις πάρει αυτόν τον σωστό δρόμο!! Συνέχισε έτσι!
Μακάρι και εγώ να τα καταφέρω σ' αυτόν τον τομέα! Είναι το πιο σημαντικό!
Γιατί αν το κατακτήσουμε αυτό.... τί κιλά και διατροφές... όλα θα λυθούν μονομιάς!
27-01-2015, 05:03 #69
Ματζουράνα μπράβο κορίτσι μου.. τεράστια επιτυχία.. είδα και το blog σου.. συνέχισε έτσι δυνατά :thumbup: :thumbup:
27-01-2015, 08:55 #70
Originally posted by mpumpuki
Ματζουράνα μπράβο κορίτσι μου.. τεράστια επιτυχία.. είδα και το blog σου.. συνέχισε έτσι δυνατά :thumbup: :thumbup:
Μπράβο και σε σένα για τους 5 μήνες σωστής διατροφής!!!
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
(Υ/Γ: Αν θες, μπαίνε πιο συχνά στο φόρουμ, να δίνουμε δύναμη η μία στην άλλη και να μεγαλώσει η παρέα μας!)
29-01-2015, 00:43 #71
Σ' ευχαριστώ πολύ Μπουμπούκι μου!
Μπράβο και σε σένα για τους 5 μήνες σωστής διατροφής!!!
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
(Υ/Γ: Αν θες, μπαίνε πιο συχνά στο φόρουμ, να δίνουμε δύναμη η μία στην άλλη και να μεγαλώσει η παρέα μας!)
02-02-2015, 01:23 #72
6 μήνες!
1η Φεβρουαρίου σήμερα!
Κλείνω μισό χρόνο βελτιωμένης διατροφής!
1η Αυγούστου -> 134,5 kg
1η Φεβρουαρίου -> 97,5 kg
Συνολική απώλεια: 37 kg!
Η ποιοτική διατροφή έχει γίνει πια κομμάτι του εαυτού μου,
και δεν μπορώ να διανοηθώ να χρησιμοποιήσω το φαγητό σαν ναρκωτικό μου (όπως παλιά).
Πραγματικά το διασκεδάζω!
Όσο κι αν δεν το πιστεύουν όλοι όσοι με ρωτάνε,
δεν νιώθω την παραμικρή καταπίεση ή στέρηση!
Είμαι πολύ αισιόδοξη γι αυτά που έρχονται!
Εύχομαι σε όλους μας καλή επιτυχία! :thumbup:
02-02-2015, 01:33 #73
Υπέροχο! Μπράβο! Δυνατά, εναλλακτικά και ανθρώπινα!!! Εγώ δεν τα κατάφερα ποτέ να κρατήσω πάνω από 3 χρόνια τα κιλά που έχανα!! Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
02-02-2015, 01:58 #74
Συγχαρητήρια αγαπημένη Ματζουράνα! Έχεις καταφέρει μεγάλο άθλο μέχρι τώρα! Και είμαι σίγουρη ότι θα το πας μέχρι τέλους! Είσαι το κορίτσι πρότυπο μας! Εύχομαι πραγματικά να έχεις δύναμη και θέληση να συνεχίσεις έτσι! Φιλιά!!!
02-02-2015, 07:57 #75
Kαλό νέο μήνα,Ράνα Ράνα Μαντζουράνα μου!
Σε λιγότερους μήνες έχεις χάσει περισσότερα κιλά από μένα,που έχω κάνει επέμβαση!
Αυτό λέει πολλά ως προς το αριθμητικό αποτέλεσμα,είναι ελάχιστο ωστόσο μπροστά στην ουσία!
Ασφαλώς και σε πιστεύω όταν λες πως δε νιώθεις καταπίεση καθώς εσύ ορίζεις ελεύθερα τη σχέση σου
με την τροφή κι όχι εκείνη εσένα ούτε στέρηση από την άλλη,γιατί η αλλαγή στην ποιότητα δε σημαίνει
πείνα ούτε περιορισμό επιλογών! Πραγματικά είσαι έμπνευση και φαντάζομαι δίνεις πολλή δύναμη
σε όλους όσους διανύουν το δικό τους μονοπάτι εξέλιξης. Εύχομαι να βρίσκεις όλο και περισσότερη χαρά
στη ζωή σου και να ξημερώσει η μέρα που δε θα μετράς πια χρόνο και κιλά,θα έχει βγει από το μυαλό σου
εντελώς όλη αυτή η διαδικασία. Πραγματικά το βλέπω να έρχεται. Τα δυσκολότερα έχουν άλλωστε περάσει...
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση