Results 226 to 240 of 263
Thread: Η ιστορία της Μαντζουράνας.
-
02-01-2016, 01:48 #226
Καλησπέρα και καλή χρονια να έχουμε γεμάτη αγαπη και υγεια. Ειμαι 132 κιλά και σημερα 1η του χρόνου αποφάσισα αυτο που λεει η ματζουράνα. Να φροντίσω τον εαυτό μου. Ετσι σερφάροντας στο ιντερνετ επεσΑ στο θέμα αυτο και ειμαι παρα πολυ χαρούμενη. Αγαπημένη μου ματζουράνα σευχαριστω εισαι η έμπνευση που χρειαζόμουν. Γλυκεια αισιόδοξη με καταγεγραμενη κάθε λεπτομερια του άθλου σου.ετσι άρχισα να διαβάζω απο την πρώτη μέρα το διΤροφικο σου ημερολόγιο και θα πορευτώ μαζι του φτιάχνοντας και ενα δικό μου! Απο αύριο λοιπόν θα Τα λεμε!
Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Υγ.Αν και θα διαβάσω όλο το θέμα σου και το ημερολόγιο θελω να σε ρωτήσω αν εχεις κάποιες βασικές συμβουλές ή πραγματΑ που θα έκανες διαφορετικά στην πορεία σου αυτη.
- 03-01-2016, 18:37 #227
Originally posted by Missmary852
αχ εγω ευελπιστω να δω και small.ετυχα και το φλουρι οποτε κατι θα γινει χαχα.και γω εχω περιφερεια και μπουτακια.δεν με πειραζει,το λιπος στα μπουτια(οταν εισαι σε υγιες βαρος) ειναι υγεια και δεν προκαλει κανενα προβλημα καθως δεν περιβαλλει τα ζωτικα οργανα.οσο για το small ξερω οτι δεν μπορουμε ολες να ειμαστε μοντελα αλλα επειδη ειμαι αρκετα μικρη θα ηθελα για μια φορα να φορεσω οτι και οι συνομηλικες <3 πιστευεις οτι η μικρη ηλικια παιζει ρολο στο αν θα προσαρμοστει το δερμα?εχω ηδη ραγαδες στο στηθος και στην κοιλια απο τα 16.παντως μπραβο και παλι για την προσπαθεια.
Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να μοιάζεις στις φίλες σου, όμως μην σου γίνει και εμμονή το να χωρέσεις σε small! Πάνω απ' όλα είναι το να είσαι σε ένα φυσιολογικό για τον οργανισμό σου βάρος! Αν αυτό το βάρος μπαίνει "χωροταξικά" σε medium νούμερο, τότε να είσαι μια χαρά ευχαριστημένη και μην επιδιώξεις να χάσεις περισσότερο βάρος, γιατί δεν θα κάνει καλό στην υγεία σου!
Πρώτα έρχεται η υγεία μας και η ισορροπία του οργανισμού μας!
Μας έχει φάει μια ζωή αυτό το "να είμαι σαν τους άλλους". Ε, όχι! Να είμαι όπως είμαι εγώ! Οι άλλοι ας είναι όπως θέλουν!
Σχετικά με την χαλάρωση στο δέρμα... παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες! Ο βασικότερος πιστεύω είναι το πόσα κιλά είναι το ανώτερο που έχουμε φτάσει στην ζωή μας. Επίσης παίζει ρόλο και το αν έχεις κίνηση στην ζωή σου, αλλά και ο τύπος του δέρματος.
Η χαλάρωση του δέρματος σε εμάς που έχουμε ξεκινήσει από πολλά κιλά (θύμισέ μου αν θες τα ανώτερά σου κιλά... το ξέχασα!) είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα που μας εμποδίζει να κάνουμε μια ουσιαστική προσπάθεια απώλειας του παραπανίσιου λίπους μας. Πολλές φορές παλαιότερα είχα την σκέψη "Γιατί να κάνω τον κόπο να χάσω τα παραπάνω μου κιλά, αφού και πάλι δεν θα έχω ένα σώμα όπως των υπόλοιπων κοριτσιών της ηλικίας μου;". Και έτσι δεν ξεκινούσα καν προσπάθεια, ή ξεκινούσα και μετά από λίγες μέρες σταματούσα, αφού πίστευα ότι όλα "είναι μάταια". Τί καταστροφικές σκέψεις! Άφησα τα χρόνια να περάσουν όντας νοσηρά παχύσαρκη.
Πού είναι γραμμένο ότι το ανθρώπινο σώμα πρέπει να είναι σχηματισμένο με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Ποιός καθορίζει τί είναι όμορφο και τί άσχημο; Τα περιοδικά; Η τηλεόραση; Να τα βράσω αυτά τα πρότυπα! Αγάπησε το σώμα σου όπως είναι! Φρόντισέ το, δίνε του τροφή που του κάνει καλό, έχε το σε κίνηση που επίσης του κάνει καλό και άστο να εξελιχθεί όπως θέλει! Εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το αγαπήσεις! Να το αγαπήσεις ακριβώς όπως είναι και όπως θα εξελιχθεί! Άλλωστε, όπως πολύ σωστά έχει γράψει και η Μακ παλαιότερα, το χαλαρωμένο μας δέρμα είναι η απόδειξη του άθλου μας, της μεγάλης αλλαγής που έχουμε καταφέρει εξωτερικά αλλά και εσωτερικά!
Προσωπικά έχω χαλάρωση. Το σώμα μου δεν μοιάζει με τα πλαστικά σώματα των περιοδικών. Αλλά το αγαπάω πολύ, ακριβώς όπως είναι! Μάλιστα το βρίσκω και αρκετά χαριτωμένο!
Μην μολύνεις την σκέψη σου με τέτοιους φόβους!
Φρόντισε το σώμα σου και αγάπησέ το! Και όλα θα γίνουν όμορφα!
;-)
03-01-2016, 19:28 #228
Originally posted by Evelina
Καλησπέρα και καλή χρονια να έχουμε γεμάτη αγαπη και υγεια. Ειμαι 132 κιλά και σημερα 1η του χρόνου αποφάσισα αυτο που λεει η ματζουράνα. Να φροντίσω τον εαυτό μου. Ετσι σερφάροντας στο ιντερνετ επεσΑ στο θέμα αυτο και ειμαι παρα πολυ χαρούμενη. Αγαπημένη μου ματζουράνα σευχαριστω εισαι η έμπνευση που χρειαζόμουν. Γλυκεια αισιόδοξη με καταγεγραμενη κάθε λεπτομερια του άθλου σου.ετσι άρχισα να διαβάζω απο την πρώτη μέρα το διΤροφικο σου ημερολόγιο και θα πορευτώ μαζι του φτιάχνοντας και ενα δικό μου! Απο αύριο λοιπόν θα Τα λεμε!
Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Υγ.Αν και θα διαβάσω όλο το θέμα σου και το ημερολόγιο θελω να σε ρωτήσω αν εχεις κάποιες βασικές συμβουλές ή πραγματΑ που θα έκανες διαφορετικά στην πορεία σου αυτη.
Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο με συγκίνησε το μήνυμά σου! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Είναι πολύ καλό που ξεκινάς αυτήν την καινούρια χρονιά με την απόφαση να φροντίσεις τον οργανισμό σου! Μπράβο σου! Επίσης καλή ιδέα να φτιάξεις και εσύ ένα ημερολόγιο! Πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ, όπως έχει βοηθήσει και εμένα!
Οι βασικές μου συμβουλές, αν και πιστεύω θα τις έχεις ξαναδεί (αφού τις γράφω συνέχεια :P ) είναι οι εξής:
Όχι καταπίεση, όχι στέρηση, όχι πείνα!
Αν φτάσουμε τον οργανισμό μας σε αυτά τα επίπεδα, θέτουμε τις βάσεις για μελλοντικά (και πολύ χειρότερα) υπερφαγικά επεισόδια!
Όχι ενοχές!
Οι ενοχές είναι άχρηστες και πολύ καταστροφικές για κάθε πτυχή της ζωής μας και ειδικά στο θέμα της διατροφής! Έφαγα πχ μια τούρτα μόνη μου (ή 1 κιλό αποξηραμένα σύκα στην δική μου περίπτωση :P ); Αντί να έχω ενοχές και να πέσω στην κατάθλιψη, λέω: "Καλά έκανα και τα έφαγα! Τα 'φχαριστήθηκα! Τώρα συνεχίζω κανονικά την όμορφη και ισορροπημένη διατροφή μου!"
Αγάπη, φροντίδα και κανάκεμα στον εαυτό μας!
Είναι το πιο σημαντικό! Η αγάπη για τον εαυτό μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε θεραπεία μας, αν θέλουμε να είναι οριστική! Ν' αγαπάμε τον εαυτό μας και να του το λέμε! Να του μιλάμε γλυκά και όμορφα και να του λέμε πόσο περήφανοι είμαστε γι' αυτόν!
Να υιοθετήσουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, όχι γιατί "έτσι πρέπει", αλλά γιατί έτσι κάνουμε στον οργανισμό μας ένα απίστευτο δώρο υγείας, ενεργητικότητας, ζωντάνιας!
Να διαβάζουμε πληροφορίες γύρω από την διατροφή.
Εδώ και πολλά χρόνια ήξερα ότι τα γλυκά και τα ψωμοειδή "δεν κάνουν καλό" και "μας παχαίνουν". Δεν μου είχε εξηγήσει όμως κανείς για ποιό λόγο δεν κάνουν καλό και γιατί μας παχαίνουν. Επίσης δεν ήξερα για ποιό λόγο όσο περισσότερο τα έτρωγα, τόσο ακόμα περισσότερο τ' αποζητούσα. Νόμιζα ότι έχω κάποιο πρόβλημα! Αισθανόμουν ένοχη! Δεν μου είχε μιλήσει κανείς για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες! Δεν μου είχε μιλήσει κανείς για τον κύκλο της γλυκόζης στο αίμα και τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφών! Όλα αυτά μόνη μου τ' ανακάλυψα!
Σιγά μην έκοβα τα γλυκά επειδή απλά "παχαίνουν" (έτσι γενικά και αόριστα)! Όταν όμως διάβασα άρθρα και είδα ντοκυμανταίρ σχετικά με το τί κάνουν τα γλυκά με ζάχαρη στον οργανισμό μας, τότε είχα πολλά κίνητρα να τα κόψω!
Να έχουμε την κίνηση στην ζωή μας!
Είναι πολύ σημαντικό, όσο σημαντική είναι και η διατροφή! (για μένα είναι 50-50) Να κινούμαστε όσο μπορούμε περισσότερο!
(Δεν είναι τυχαίο που την τελευταία περίοδο που σταμάτησα το πολύ περπάτημα μου έχει αυξηθεί η όρεξη και έχω πάρει και τόσα κιλά!)
Πιστεύω δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε "τί θα έκανα διαφορετικά" σε οποιαδήποτε περίπτωση! Είναι μια σκέψη που είναι πιθανότερο να μας βάλει στην κατάθλιψη, παρά να μας βοηθήσει! Όλα αυτά που έκανα από την αρχή της προσπάθειάς μου, έκανα καλά και τα έκανα, και κυρίως τα λάθη μου, γιατί μέσα από αυτά έμαθα πολλά! Από τα λάθη μου κατάφερα να βελτιώσω (και θα συνεχίσω να βελτιώνω) την διατροφή μου. Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι θα έπρεπε να δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στο να θεραπεύσω τα ψυχολογικά θέματα που με οδηγούν στην συναισθηματική υπερφαγία, όμως ίσως τελικά να μην ήμουν (ή και να μην είμαι) έτοιμη ακόμα! Όταν έρθει αυτή η ώρα, θα γίνουν όλα όπως πρέπει!
Τέλος, θα ήθελα ν' αναφέρω κάτι που μάλλον είναι αυτονόητο: είναι εντελώς λάθος κάποιος ν' ακολουθήσει την διατροφή που κάνω! Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος ν' ανακαλύψει ποιές τροφές του κάνουν καλό, ποιές όχι και ποιές του αρέσουν, και αναλόγως να προσαρμόσει την διατροφή του!
Αυτά! Ελπίζω να μην σε κούρασα!
Σου εύχομαι καλή αρχή, να σε αγαπήσεις ολοκληρωτικά και σύντομα να φτάσεις στο φυσιολογικό σου βάρος!
Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε εμείς!
;-)
Υ/Γ: Θα χαρώ πολύ να δω το ημερολόγιό σου, αν φυσικά θέλεις να το μοιραστείς!
04-01-2016, 01:16 #229
Με κουρασες; Οχι βέβαια! Νασαι καλα για την γεναιωδωρη απάντηση σου θα έλεγα εγω!
Μηπως μπορεις να μου εξηγήσεις πως έφτιαξες το ημερολόγιο σου;
04-01-2016, 13:21 #230
Παιδιά καλή χρονιά και απο εμένα!
επιτέλους τελείωσαν οι γιορτές!! κουράστηκα βρε παιδί μου να τρώω :P:P:P
04-01-2016, 19:53 #231
Με κουρασες; Οχι βέβαια! Νασαι καλα για την γεναιωδωρη απάντηση σου θα έλεγα εγω!
Άλλο site μέσα απ' το οποίο μπορείς να φτιάξεις δωρεάν blog είναι το wordpress.com! Διαλέγεις και παίρνεις!
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, ευχαρίστως να σε βοηθήσω μέσω u2u! Μπορείς επίσης για μεγαλύτερη ακρίβεια να ενημερωθείς και από sites που μιλάνε αναλυτικά για την δημιουργία blog!
;-)
04-01-2016, 19:54 #232
Originally posted by ailouros
Παιδιά καλή χρονιά και απο εμένα!
επιτέλους τελείωσαν οι γιορτές!! κουράστηκα βρε παιδί μου να τρώω :P:P:P
Άσε! Κι εγώ τα ίδια!!
:P
04-01-2016, 20:21 #233
04-01-2016, 20:26 #234
Αρχικά έφτιαξα gmail, και από εκεί, πήγα στην επιλογή "blogger" και έφτιαξα το blog μου. Έχει πολλές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείς να φτιάξεις το blog σου όπως θέλεις. Και είναι δωρεάν!
Άλλο site μέσα απ' το οποίο μπορείς να φτιάξεις δωρεάν blog είναι το wordpress.com! Διαλέγεις και παίρνεις!
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, ευχαρίστως να σε βοηθήσω μέσω u2u! Μπορείς επίσης για μεγαλύτερη ακρίβεια να ενημερωθείς και από sites που μιλάνε αναλυτικά για την δημιουργία blog!
;-) [/quote
Ευχαριστω τελικα δεν σε πρόλαβα 😋
05-01-2016, 06:34 #235
ΚΑΙ ΝΑΙ....ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!!!!!!!!ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΗΣ!!!!!!😃
https://plus.google.com/collection/8fnlr
05-01-2016, 17:27 #236
Καλησπέρα Εβελίνα μου!
Χαίρομαι γι' αυτήν την καλή αρχή που έχεις κάνει!
Σου εύχομαι τα καλύτερα!
Ήθελα να σε ρωτήσω, αυτό το λινκ που έδωσες οδηγεί στον google λογαριασμό σου... blog στο blogger έχεις φτιάξει;
Θες να το έχεις έτσι ή θες να κάνεις blog σαν το δικό μου;
Αν θες το δεύτερο, πες μου αν είναι να σου πώ ακριβώς πώς το έκανα!
Πάντως πολύ ωραία η εικόνα που έχεις βάλει!
:-)
05-01-2016, 19:20 #237
Σημερα διάβασα το λινκ σου που γράφεις τον λόγο που πήρες τα κιλά. Συγκλονίστηκα.... Αισθανομαι πως η απαντηςη του γρίφου ήρθε στην επιφάνεια μετα απο αυτο, ποσό μου ταιριάζουν τα λόγια σου και ποσό με εκφράζουν...!Χαιρομαι πολυ που σε βρήκα και ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που θελεις να με βοηθήσεις !!!Μπηκες κατευθείαν στην καρδιά μου!
Σε σχεση με το ημερολόγιο θα ψάξω τις διάφορες γιατι δεν τις γνωρίζω !
Πρεπει να πω πάντως πως πρώτη μέρα φροντίδας του εαυτού μου ηταν απολαυστική ! Το φαγητό μου έγινε φανταστικό και απόλαυσα που το είδα σαν μοντέλο! 🎀
Πρωτόγνωρη εμπειρία να δώσω σημασία να το σερβίρω ομορφα , να βγάλω μια ωραια φωτογραφία και να το απολαύσω!
05-01-2016, 21:46 #238
Σημερα διάβασα το λινκ σου που γράφεις τον λόγο που πήρες τα κιλά. Συγκλονίστηκα.... Αισθανομαι πως η απαντηςη του γρίφου ήρθε στην επιφάνεια μετα απο αυτο, ποσό μου ταιριάζουν τα λόγια σου και ποσό με εκφράζουν...!Χαιρομαι πολυ που σε βρήκα και ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που θελεις να με βοηθήσεις !!!Μπηκες κατευθείαν στην καρδιά μου!
Δεν φαντάζεσαι πόσο με συγκινούν τα λόγια σου!!
Όταν αποφάσισα να κάτσω να το γράψω αυτό είχα 2 βασικούς στόχους: ο ένας ήταν να το διαβάσουν άνθρωποι που περνάν τα ίδια, και να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους! Είμαστε πολλοί με αυτήν την "ιδιαιτερότητα"! Δεν είμαστε προβληματικοί, απλά για κάποιον λόγο αποφασίσαμε να διαχειριζόμαστε έτσι τα προβλήματά μας. Δεν φταίμε γι' αυτό! Ο δεύτερος λόγος ήταν να καταδείξω πόσο άχρηστες, καταστροφικές και επικίνδυνες είναι οι κάθε είδους δίαιτες, οι οποίες μας χώνουν ακόμα πιο βαθιά στην συναισθηματική υπερφαγία και παχυσαρκία και μας απομακρύνουν πάρα πολύ από την συνειδητοποίηση του προβλήματος και την οριστική του λύση!
Πρεπει να πω πάντως πως πρώτη μέρα φροντίδας του εαυτού μου ηταν απολαυστική ! Το φαγητό μου έγινε φανταστικό και απόλαυσα που το είδα σαν μοντέλο! 🎀
Πρωτόγνωρη εμπειρία να δώσω σημασία να το σερβίρω ομορφα , να βγάλω μια ωραια φωτογραφία και να το απολαύσω!
Όντως όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ βοηθητική!
Καλή συνέχεια στην διατροφή σου!
:thumbup:
06-01-2016, 12:41 #239
Εβελίνα!!!
Δεν μας είχες ενημερώσει για τις μαγειρικές σου ικανότητες!!!
Έμεινα με το στόμα ανοιχτό!
Γιουβαρλάκια χωρίς ρύζι και με τόσα λαχταριστά υλικά;!
Απλά υποκλίνομαι!
Πρέπει να μου κάνεις μαθήματα!!
:-D
06-01-2016, 22:31 #240
Ευχαριστω πολυ!!!😄
Πραγματικά ολα άλλαξαν οταν άρχισα να καταψύχω λαχανικά. Αγοράζω οτι μου αρεσει το κόβω οπως το θελω και εχω πάντα πολλα λαχανικά για τα φαγητά μου! Πριν ξεκινήσω να το κανω αυτο δεν αγόραζα σχεδόν ποτε λαχανικά γιατι χρειαζομαι λιγο και συνήθως οι ποσότητες ειναι μεγαλες.ετσι στο μυαλό μου οταν έβλεπα λαχανικά αυτόματα τα σκεφτόμουν χαλασμένα στο ψυγείο μου και να καταλήγουν στα σκουπίδια.Πολυ πρόσφατα ξεκίνησα να το κανω και μαζι με σένα ματζουράνα μου με την γλυκύτητα και την φιλοςοφια σου ανοίγεται ενας υπέροχος κόσμος μπροστά μου.Ειμαι σίγουρη οτι θα τα καταφέρω. Ειλικρινά!
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή