Results 1 to 4 of 4
-
06-09-2014, 06:17 #1
Βουλιμια Ανορεξια Πρηξιμο, χαμενος κόπος...
Καλημερα σε ολους και σε ολες σας.. Ειμαι νεο μελος στην κοινοτητα σας αλλοα αρκετα παλιο στο προβλημα.. 10 χρονια τωρα παλευω (μαλλον...) με τον εαυτό μου. Γνωρι<ω το προβλημα μου και το χειροτρερο ομως από ολα ειναι οτι δεν θεωρω πλεον οτι υπαρχει ιαση καιλυση στην περιπτωση μου..
Ειναι δυσκολη η ωρα και πολυ πρωινη για να σας αναλυσω την περιπτωση μου αλλα θα το κανω μεσα στις επόμενες μερες γιατι το εχω αναγκη πραγματικα.. Όμως υπαρχει και κατι αμεσα ανησυχτικο που θα θελα τη βοηθεια σας..
Κατα διαστηματα μετα απο τα καθημερινα υπερφαγικα μετα εμετου επεισόδια παρατηρω πρηξιμο στα ποδια και στους αστραγαλους, μπορει καποιος να μου πει αν ειχε ποτε το ιδιο συμπτωμα;;
Αυτό διαρκει λιγες μερες, αλλα αυτη τη φορα τα πόδια μου εχουν πρηστει υπερβολικα πολύ και αυτο διατηρειτε εδω και 10 μερες περιπου.. Μπορει καποιος να μου πει τι συμβαινει;; Οι γενικες εξετασεις αιματος μου πριν απο 1 μηνα ηταν ολες φυσιολογικες και ουρων και δεν ειχα καποιο προβλημα..
Ειναι απο τη βουλιμια, απο τους εμετους; απο υπερβολικα κατακρατηση υγρων λογο αλατιου και σαλτσας σογιας στα γευματα μεσα στην υπερφαγια;; Ειναι κατι αλλο αν δεν ειναι κατι απο τα παραπανω;;
Μια βοηθεια..
- 06-09-2014, 13:28 #2
http://www.hcfed.gr/?p=1897
http://www.dimseferiadis.com/index.p...d=37&Itemid=75
αναφέρεται ως σωματικό σύμπτωμα διατροφικής διαταραχής.
Συγκεκριμένα:
Οίδημα: πρήξιμο των μαλακών ιστών, ως αποτέλεσμα της έντονης κατακράτησης υγρών. Είναι πιο συνηθισμένη στα πόδια και στους αστραγάλους των ατόμων με αδηφαγική διαταραχή και στην κοιλιακή χώρα των ατόμων με ανορεξία ή βουλιμία.
Έχει σχέση με " Έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων" αν κατάλαβα καλά. Κάτι που δεν θα στο έδειχνε η γενική αίματος, ίσως μόνο στον σίδηρο και στην φεριτίνη που θα ήταν πεσμένα.
07-09-2014, 05:46 #3
Εχεις δικιο αλλα οι εξετασεις μου ηταν κατι παραπανω απο απλη γενικη αιματος διοτι λογω του οτι πασχω και απο άλλα γαστρεντερικα προβλημαατα περιειχαν και αλλες αναλυσεις οπως β-12 φυλλικο οξύ φερριτινη και σιδηρο τα οποια ηταν μεν χαμηλα α λλα εντος οριων κατι που υποτιθεται οτι ειναι φυσιολογικό λόγω κοιλιοκάκης... ελκους γαστριτιδας, οισοφαγητιδας παλινδρομηησης σπαστικης χολης συμπτωματικης σιδηροποαινικης αναιμιας. Αυτα τα λίγα εχω... και παρ όλα αυτα συνεχιζω να καταστρεφομαι εγω ο ιδιος .. στον ιδιο μου τον εαυτό..
08-09-2014, 01:12 #4
Αχιλλέα μου, συγχώρεσε τον εαυτό σου, άνθρωπος είσαι με τις αδυναμίες του και τα ελαττώματα του.
Κανείς μας δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουμε τους δικούς μας δαίμονες, που μία κοιμούνται, μία ξυπνάνε.
Αλλά δεν τα παρατάμε, ποτέ ποτέ ποτέ, όσο χαλασμένη και αν νιώθουμε ότι είναι η ζωή μας.
Ισως έχεις χάσει κάπου τον έλεγχο της ζωής σου και το φαγητό να είναι ο τρόπος σου να το αντιμετωπίσεις.
Άνοιξε την ντουλάπα με τους δαίμονες σου, και άστους να βγούν έναν έναν, ίσως είσαι πιο δυνατός από ότι νομίζεις, άσε που οι δαίμονες έξω από την ντουλάπα είναι και αυτοί άνθρωποι με τις δικές τους αδυναμίες.
Λάθος διάγνωση
26-06-2025, 22:58 in Ψυχοφαρμακολογία