Παρουσιαση διατροφης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 50
    Senior Member

Παρουσιαση διατροφης

http://www.putlocker.com/file/5BB279E1464683E5

(περιμενετε λιγο και πατηστε στο "continue as free user" )

Ειναι στα αγγλικα, μιλουσα με μια γνωστη μου που και αυτη ψαχνεται με τα συστατικα και τα διατροφικα, και μου εδειξε αυτη τη παρουσιαση που λεει αυτα που ειχα βρει εγω, συν και αλλες λεπτομεριες που δεν γνωριζα.

Αυτα που μπορω να πω οτι ισχυουν :

- οσοι εχουν διαβασει τα ποστ μου, εχω αναφερει οτι ειχαμε κατσικα δικη μας στο χωριο, και δικο μας γαλα και τυρι, η μανα μου εκανε τεστ οστεοπορωσης προσφατα, ειναι 66 χρονων, εχει κοκκαλα 25αρας

- τα δοντια μου αρχισανε να εχουν ψιλοπροβληματα μετα τα 24 που αρχισα να τρωω αποκλειστικα σε πολη (και αρχισα να παιρνω βαρος αποτομα)

- μεχρι τοτε, επλενα τα δοντια μου 1-2 φορες τη εβδομαδα, μεχρι τοτε νομιζα οτι ειχα απλα καλο σαλιο και δεν χαλαγανε.

- κανεις στη οικογενια μου δεν ειχε προβληματα οστεοπορρωσης/μυικα/οδοντριατικα (συμπεριλαμβανομενου των παππουδων μου) αλλα τρωγαμε κατα 80% απο τον κηπο και τα ζωα μας.

Senior Member
    Τι τρωμε και τα συστατικα τους

http://www.putlocker.com/file/3A0868F114E7B225

Το δικο μας "crisco" ειναι η Νεα Φυτινη.

Senior Member

Uploaded with ImageShack.us
    πέθανα στα γέλια
    Καιρός είναι να την μαζέψουν αυτή την πυραμίδα... αρκετά υποφέραμε για να μας πουλήσουν ότι σκ@το παράγεται σε μεγάλες ποσότητες με λίγο κόστος

αυτό που λέει για τα δόντια είναι φοβερό.
    από την στιγμή που μπήκα σε low carb σταμάτησα να μαζεύω πλάκα και να έχω ξαφνικό πόνο στα ούλα που ήταν η καθημερινότητα μου πριν

όσο για αυτό που λέει ότι όταν ήρθε ο "πολιτισμός" σε αποκομμένους πληθυσμούς η νέα γενιά είχε στραβά δόντια και χαλασμένα δόντια, δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια αλλά θυμήθηκα κάτι. Μια μέρα πριν από πολλά χρόνια :spin: μιλούσαμε με συμμαθητές στο σχολείο για σιδεράκια και σφραγίσματα. Στο σχολείο μου ένα 60% ήταν κάτοικοι πόλης και ένα 40% ήμασταν από χωριά (αγροτική περιοχή) που πηγαίναμε στην πόλη κάθε πρωί (έπρεπε να ξυπνήσουμε πολύ νωρίς :yawn: ). Σε ένα σημείο μία συμμαθήτρια μου παρατήρησε ότι όλοι αυτοί που παραπονιόντουσαν για τα σιδεράκια τους και τα σφραγίσματα ήταν όλοι από την πόλη, όσοι ήμασταν από χωριά είχαμε ολόισια δόντια εκ γεννητής. Φυσικά το είπε για αστείο, ευτυχώς που δεν έχουμε πρόβλημα στα δόντια εμείς γιατί για φαντάσου το πήγαινε-έλα σε γιατρούς όταν ζεις τόσο μακριά από την πόλη, και γελάσαμε τότε, αλλά μου είχε μείνει στο μυαλό για την ύποπτη σύμπτωση...

Όταν η γιαγιά μου έκανε την πρώτη εξαγωγή δοντιού, της λέω "έλα γιαγιά, δεν είναι τίποτα, είμαι 28 και έχω βγάλει 3" για να μου απαντήσει "είμαι 88 και έχω βγάλει ένα"
    Μας την είπε... :smirk:

όσο για αυτό που είπε ότι πριν έρθει ο "πολιτισμός" τα μωρά δεν έκλαιγαν συνέχεια, το είδα σε μία συνέντευξη
    Είναι γιατρός, εμφάνισε διαβήτη και ξεκίνησε low-carb μαζί με τη γυναίκα του και το πρώτο τους παιδί, έτσι γεννήθηκε το δεύτερο παιδί μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν έτρωγαν λευκό αλεύρι ή ζάχαρη το παιδί δεν κλαίει (εάν δεν πεινάει γιατί να κλάψει?) και δεν αρρωσταίνει, μάλιστα λέει ότι δεν έχει εμφανίσει ούτε ένα δερματικό πρόβλημα, που εδώ που τα λέμε τα παιδιά βγάζουν εκζέματα συχνά
    Εδώ είναι η συνέντευξη του How to cure Type 2 diabetes

Δεν το λέω ότι η low carb είναι πανάκεια (το έχω ξαναπεί στο παρελθόν) αλλά εάν δεν τρως τέτοιους υδατάνθρακες αποφεύγεις ένα κάρο συντηρητικά και μερικά κιλά ζάχαρη που βάζουν με τη χούφτα παντού!! ακόμα και στο γιαούρτι...

Και μέσα σε όλα θυμήθηκα σε ένα φόρουμ είχα δει την διαφημιστική καμπάνια βιομηχανιών ζάχαρης. Your diet deprives your child of vital sugar!
    Δεν έλεγαν απλά φάε ζάχαρη σε κάθε πολίτη. Το τόνιζαν για τις εγκύους ότι εάν δεν φάνε ζάχαρη θα έχει πρόβλημα το παιδί τους. Και θέλεις εσύ να κάνεις κακό στο παιδί σου??? Απίστευτο ότι σε εκβιάζουν με ψευδή στοιχεία! Φυσικά δεν σου λένε ότι το σώμα μας ΞΈΡΕΙ να παράγει γλυκόζη για να θρέψει τον εγκέφαλο από τα λαχανικά και τα φρούτα, και έτσι έχουμε επιβιώσει για χιλιάδες χρόνια χωρίς να χρησιμοποιούμε καθαρή ζάχαρη.

"Φάε ζάχαρη", κάνε το παιδί sugar-addict εκ γεννητής, και θα έχουν το παιδί μετά πελάτη εθισμένο στα προιόντα τους εφ'όρου ζωής (η ζάχαρη προκαλεί τον ίδιο εθισμό όπως το αλκοόλ), σαν τον κύριο πάνω στην γελοιογραφία που αναρωτιέται γιατί κατέληξε παχύσαρκος αφού έκανε ό,τι του έλεγε η πυραμίδα τροφίμων. Σκεφτείτε ποιος την έφτιαξε αυτή την πυραμίδα και με τη σκοπό...

Senior Member
    Ναι ρε φιλε! Και δεν ειναι ολοι σαν εμας που το ψαχνουμε λιγο παραπανω... οταν το βιταμ cullinesse διαφημίζει οτι εχει ολα τα λιπαρα που χρειαζεται η αναπτυξη του παιδιου, και ειναι 100% υδρογονοποιημενα ελαια, τι να κανει και η μανα; θα εμπιστευτει το προιον... "αφου ετσι λεει, ετσι θα ειναι"

Senior Member
    σήμερα έλεγα σε μια φίλη μου για το ότι έχω κόψει το αλεύρι και μου είπε ότι δεν κάνει, θέλει σιγά σιγά να μειώσεις τις ποσότητες γιατί χάνεις τις βιταμίνες
    Ποιες βιταμίνες???
    :shocked2:
    απίστευτο ότι αυτή η πυραμίδα που έχει στο κατώτερο διάζωμα όλα τα δημητριακά έχει ποτίσει τις απόψεις των σύγχρονων ανθρώπων που έχουν χάσει επαφή με την διατροφή των προηγούμενων γενιών (από παππούδες και πίσω)
    Δεν μιλάω για όλα τα δημητριακά και φυσικά όχι γα wholegrain, αλλά π.χ. για το "καθαρό" επεξεργασμένο αλεύρι ή μεταλλαγμένο καλαμπόκι και όλη την βιομηχανία που έχει στηθεί πάνω τους, π.χ. το άνοστο ψωμί που είναι παντού (σε κάθε γεύμα, στην πίτσα, στο χάμπουγκερ) ή το άνοστο μακαρόνι (δεν τρώγονται σκέτα, πρέπει να βάλεις σάλτσα και ότι βρεις στην κουζίνα εύκαιρο)

Senior Member
    παραδειγμα :
    http://i46.tinypic.com/e8spvn.jpg

Φυτικα ελαια, στα μωρα... για δυνατο ξεκινημα ζωης..

Senior Member
    Αν εχει βιταμινες, εγω ειμαι αστροναυτης... ημουν με 2 φορες τη ημερα ζυμαρικο/πατατα και μια φορα τη ημερα φρουτο η λαχανοσαλατα, και τελικα επαθα υποθρεψια, τωρα πηρα τονακι, κοτοπουλο, συκωτι, μυδια απο το λιμανι (τα βγαζουν οι ιδιοι) αρνακι, γαυρακια και αυγα, και τελικα δε μου βγηκε πολυ, καπου 40 ευρω. Τα φρουτα και τα λαχανικα, μπορει να εδινα λιγοτερα αλλα πηγαινα πιο συχνα. 20 ευρω φρουτα/λαχανικα φευγανε σε 2 μερες. Για αυτο αρχισα τα ζυμαρικα, αλλα με ρημαξε.

Senior Member
    Originally posted by MerryMaker_Misery
    Ναι ρε φιλε! Και δεν ειναι ολοι σαν εμας που το ψαχνουμε λιγο παραπανω... οταν το βιταμ cullinesse διαφημίζει οτι εχει ολα τα λιπαρα που χρειαζεται η αναπτυξη του παιδιου, και ειναι 100% υδρογονοποιημενα ελαια, τι να κανει και η μανα; θα εμπιστευτει το προιον... "αφου ετσι λεει, ετσι θα ειναι"
    τώρα που το ψάχνω καταλαβαίνω ότι οι βιομηχανίες τροφίμων ελέγχουν την έρευνα (με το να μην χρηματοδοτούν έτσι και δεν τους συμφέρει η πορεία της έρευνας και τα ευρήματα) που γίνεται και το τι πολιτική θα ακολουθήσει το υπουργείο υγείας της εκάστοτε χώρας.

The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn ? Alvin Toffle
    Οι αγράμματοι του 21ου αιώνα δεν θα είναι εκείνοι που δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση, αλλά εκείνοι που δεν μπορούν να μάθουν, να "ξε-μάθουν" και να ξαναμάθουν

πώς αυτό επιβεβαιώνεται στην διατροφή μας... αν θέλουμε να επιβιώσουμε πρέπει να ξε-μάθουμε το τι πρέπει να τρώμε και να ξαναμάθουμε.

μάθαμε ότι χρειαζόμαστε ζάχαρη για να λειτουργήσει ο εγκέφαλος (εποχή πανελληνίων)
    ότι δεν έχουμε καλούς γονείς εάν δεν μας παίρνουν μπισκότα και ότι υπάρχει στο ράφι, αφού η διαφήμιση το δείχνει, το παιδάκι βουτάει το oreo στο γάλα και η μαμά χαμογελάει... εάν θες να είσαι καλός γονέας μπούκωσε το παιδί με το χ,ψ,ω που σου πουλάω

με τρομοκρατεί η αδιαφορία του κράτους (όχι μόνο του δικού μας) που μας αφήνει ανενημέρωτους και μένουμε σε μία διατροφή που μας έχει έρμαια τώρα των βιομηχανιών ζάχαρης (και λοιπών βιομηχανιών) και σε λίγο των φαρμακοβιομηχανιών αφού θα έχουμε προβλήματα υγείας πολύ νωρίς.
    Για τις βιομηχανίες είναι μια επικερδέστατη επιχείρηση.
    Κάνεις ό,τι θέλεις, βγαίνεις κερδισμένος, κανείς δεν σε σταματάει και όταν ο πελάτης αρρωστήσει τον κάνεις τράμπα στο δίπλα μαγαζί (φαρμακοβιομηχανία)

Με εκνευρίζει γιατί μας έχουν πιάσει κανονικότατα κότσο!!!
    Και στο τέλος καταλήγεις να μπαίνεις σε στερητικές δίαιτες, να πεινάς, να τιμωρείς τον εαυτό σου για έναν εθισμό που σου δημιουργήσαν άλλοι και κατάφεραν και την βγάζουν λάδι γιατί "εσύ δεν έχεις αυτοσυγκράτηση και κάνεις υπερφαγικά... μάλλον έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, δεν αγαπάς τον εαυτό σου"
    Βρε άντε από δω!!!

Senior Member
    Originally posted by MerryMaker_Misery
    παραδειγμα :
    http://i46.tinypic.com/e8spvn.jpg

Φυτικα ελαια, στα μωρα... για δυνατο ξεκινημα ζωης..
    παλιά έτρωγα ένα porridge, αυτό εδώ: http://www.heinzbaby.co.uk/products/...28120g%29.aspx
    για ελαφρύ βραδυνό, έπεφτα για ύπνο και έπρεπε να σηκωθώ για να φάω κάτι γιατί ΠΕΙΝΟΎΣΑ
    μια μέρα κατά τύχη το κοίταξα και είχε ζάχαρη
    ʼσχετο η ιστοσελίδα λέει:
    1/3 of baby's key vitamins and minerals No added salt No artificial colours or preservatives Egg Free Suitable for Vegetarians
    ευτυχώς που δεν έχει artificial preservatives, αλάτι ή αυγό!!!
    και το παιδί θα κλαίει εντός ολίγου γιατί θα πεινάει...

Λοιπόν επειδή μου άρεσε το porridge με φρούτα λέω θα βρω άλλη μάρκα χωρίς ζάχαρη και πράγματι βρήκα! Φυσικά επειδή δεν είχε ένα κάρο ενισχυτικά γεύσης έπρεπε να βάλω πολλά διαφορετικά φρούτα για να γίνει όπως αυτό της heinz.

Το αστείο της υπόθεσης: το χωρίς ζάχαρη είναι πολύ πιο φτηνό, σχεδόν μισή τιμή :shocked2:
    Λόγοι για τους οποίους κάποιος θα αποφύγει το φτηνότερο:
    1 . εάν το παιδί έχει ήδη εθιστεί στη ζάχαρη και έτρωγε αυτό της heinz άντε μετά να φάει το άλλο που δεν είναι τόσο γλυκό στη γεύση και δεν προκαλεί τόσο μεγάλη έκκριση σεροτονίνης
    2 . λογική καταναλωτή "το πιο ακριβό είναι πιο καλό", ποιος γονέας θα αγοράσει το φτηνότερο για το παιδί του χωρίς τύψεις?????
    (εδώ παίζει τεράστιο ρόλο το pricing του marketing team, αναλύουν την ψυχολογία του πελάτη, σου λέει θα δώσει παραπάνω χρήματα)
    3 . την heinz την ξέρω σαν εταιρεία (branding) η άλλη μάρκα είναι άγνωστη, δεν την έχω δει στην τηλεόραση με ένα χαρούμενο μωρό, υποσυνείδητα πας σε αυτό που ξέρεις και όχι σε κάτι άγνωστο που ίσως είναι βλαβερό για παιδί (που τελικά δεν έχει καθόλου ζάχαρη και θα έχει λιγότερες παρενέργειες στην ινσουλίνη του μωρού)

Δεν του περνάει από το μυαλό του καταναλωτή ότι η κάθε εταιρεία δουλεύει για την πάρτη της και όχι για το καλό του παιδιού του.
    Εκείνη την ώρα είναι γευστικό (ζάχαρη) θα το φάει, δεν θα χρειάζεται να κάνεις μάχη για να φάει το παιδί. Τρώει γρήγορα και χωρίς προβλήματα.
    Βέβαια όταν θα έχει διαβήτη στα 20 ή στα 30 (γιατί το πάγκρεας υπερλειτουργούσε χρόνια για να περιορίσει το ζάχαρο στο αίμα) δεν θα πας στην εταιρεία να της πεις "τι μου πούλησες για να μεγαλώσω το παιδί μου???"
    Ούτε καν που θα σου περάσει από το μυαλό ότι τόσα αθώα σημάδια (η τόσο ωραία συσκευασία που δείχνει άκακο, το ωραίο τηλεοπτικό σποτάκι, το χαρούμενο μωρό της φωτογραφίας, ο χρόνος που κέρδισες γιατί έτρωγε γρήγορα το παιδί και δεν έφερνε αντιρρήσεις) ήταν αυτά που χτίσανε την κακή υγεία του παιδιού όταν ενηλικιώθηκε.

Είναι τραγικό ότι η πλειοψηφία ούτε όταν εμφανίσουν διαβήτη, ούτε τότε δεν θα καταλάβουν ή θα πληροφορηθούν το πως έφτασαν στην κατάσταση ή το ότι είναι μια αναστρέψιμη κατάσταση (να χάσει η φαρμακοβιομηχανία τον πελάτη??)

Senior Member
    ακριβως οπως τα λες! και εγω παλαιοτερα αγοραζα μονο προιοντα που ηξερα απο διαφημισεις γιατι σκεφτομουν οτι ειναι πιο ψαγμενοι... τωρα ψαχνομαι με τις ετικετες και μονο.

Senior Member
    Εννοειτενοτι εχετε 100% δικιο!! Η ζαχαρη ειναι εθιστικη! Οπως μια μητερα οταν παιρνει ναρκωντικα ενω ειναι εγκυος και το μωρο βγαινει εθισμενο, ετσι και με την ζαχαρη! Οχι αμεσως αλλα σταδιακα καθως θα μεγαλωνει το παιδι θα ζηταει τη ζαχαρη! Γιαυτο και πολυ γιατροι λενε οτι το υπερβαρος ευθυνεται πρωτα απο ολα απο τι ετρωγες σαν εμβρυο!!
    Ολα απο εκει αρχιζουν!
    Εχω δει μητερα να κυνηγαει το παιδι της απο πισω με μποσκοτα τυπου πτι μπερ και να του λεει ελα πρεπει να παρεις την δυναμη σου! Δηλαδη ελεος! Οκ αν τα ειχε φτιαξει η ιδια και με μαυρη τουλαχιστον ζαχαρη, ας τα φαει!! Αλλα οχι και την δυναμη του!!
    Και στις παν/νιες οι συμβουλες ολων ηταν να φαμε ζαχαρη πιο πριν για να δουλεψει ο εγκεφαλος μας!! Γιατι οι αρχαιοι ζαχαρη ετρωγαν; Βασιλικο πολτο και μελι!!!
    Ωραια μου αρεσει το τοπικ σας! Ετσι για να ηυπναμε λιγο και να βλεπουμε οτι πισω απο καθε διαφημισης στην τηλεοραση, κρυβεται μια φαρμακοβιωμηχανια που περιμεναι να παθεις διαβητη και ζαχαρο και να σου πουλαει το εμπορευμα της! Και μετα να μην μπορεις να φας και τα γλυκα στα οποια εισαι ηδη "εθισμενη"!!!

Senior Member
    χαλλουυυυ παιδια,τι κανετε?
    γενικα μπορειτε να μου πειτε ενα ενδεικτικο διατροφολογιο που να ειναι υγειινο????

Senior Member
    Originally posted by helena73
    χαλλουυυυ παιδια,τι κανετε?
    γενικα μπορειτε να μου πειτε ενα ενδεικτικο διατροφολογιο που να ειναι υγειινο????
    χάι!
    καλά είμαστε, υγειαίνουμε :starhit:

το υγιεινό είναι σχετικό, πολύ σχετικό, ο καθένας θα σου πει τα δικά του.
    για την ακρίβεια δεν ξέρουμε με απόλυτη σιγουριά τι είναι υγιεινό και τι όχι
    δες τι λέει εδώ για την λεπτίνη (ορμόνη) και πως αλληλεπιδρά με την ινσουλίνη όταν εκκρίνεται σε υπερβολικές ποσότητες (τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, κυρίως επεξεργασμένο αλεύρι, ρύζι και ζάχαρη)
    αυτό είναι πρόσφατη διαπίστωση...

επίσης δες τι λέει η ομιλία που έβαλε η MerryMaker_Misery στην αρχή του νήματος. ο Weston Price συνέλεξε δεδομένα για την υγεία ομάδων ανθρώπων που ήταν αποκομμένοι από τον πολιτισμό και πως επιδεινώθηκε όταν ήρθε ο "πολιτισμός". Το συγκλονιστικό για μένα είναι ότι τον αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό αφού τα ευρήματα του στηρίζονταν στο τι είδε και παρατήρησε (εμπειρικά) χωρίς να έχει συγκεκριμένη επιστημονικά τεκμηριωμένη εξήγηση για το πως η αλλαγή στην διατροφή τους δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα (παχυσαρκία, στραβά και χαλασμένα δόντια, κατάθλιψη κ.α.)
    Οπότε αφού δεν μπορούσε να εξηγήσει το γιατί συνέβαιναν αυτά η έρευνα του έπεσε σε αχρηστία
    Οι διατροφές αυτών των απομακρυσμένων πολιτισμών προ έλευσης του "πολιτισμού" έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι ήταν χαμηλές σε υδατάνθρακες. Έτρωγαν λίπος (άφοβα) κρέας και λαχανικά. Υδατάνθρακες έπαιρναν από τα λαχανικά, ενώ μόνο μερικοί είχαν σιτηρά από τα οποία έφτιαχναν τρόφιμο το οποίο θα κατανάλωναν μία ή δύο φορές το χρόνο σε ανάλογη τελετή.
    ---> Δεν έτρωγαν ψωμί και ζάχαρη σε καθημερινή βάση σε κάθε σχεδόν γεύμα όπως κάνουμε εμείς σήμερα.

Εδώ Ancient dietary wisdom for tomorrow's children βρήκα μία πρόταση που λέει πολλά
    The implications for western civilization--obsessed as it is with refined, highly sweetened convenience foods and low-fat items--is profound.
    Ας αναρωτηθούμε τι έτρωγαν πριν 200-300 χρόνια, προ βιομηχανικής επανάστασης όπου άρχισε να βιομηχανοποιείται και η τροφή μας

Senior Member
    μπουπ!

Senior Member
    Να ρωτήσω εγώ γιατί θεωρούμε πρότυπο τη διατροφή πολιτισμών που ζούσαν πάνω κάτω το μισό απ'ότι εμείς στη καλύτερη των περιπτώσεων;

Προσωπικά διαβάζω συνέχεια και δυσκολεύομαι πολύ να σχηματίσω γνώμη μιας και οι περισσότεροι είναι και φανατίλα οπότε δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο συζήτησης. Κι εγώ συχνά εκφέρω ισχυρή γνώμη για να την αλλάξω/τροποποιήσω μετά από μερικού μήνες όταν θα με πείσει κάτι άλλο/νεο οπότε προσπαθώ να είμαι πιο cool. Πάντως για μερικά πράγματα είμαι πλέον σίγουρος.

Page 1 of 4 123 ... LastLast