Συστάσεις, η ιστορία και οι φόβοι μου... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 89
    Originally posted by eleni1986

Προσπαθώ να τρώω 5 μικρά γεύματα την ημέρα, αρκετή σαλάτα σε κάθε γεύμα για συνοδευτικό, απόγευμα φρούτο και βράδυ μια φρυγανιά με ανθότυρο συνήθως, ή γάλα ή σαλάτα χωρίς λάδι. Το θέμα είναι ότι στο παρελθόν είχα καταφέρει να χάσω 30 κιλά με πολύ κόπο και τα πήρα όλα δυστυχώς..τώρα προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτός πρέπει να είναι ο τρόπος της ζωής μου.το φαγητό ποτέ δεν με τρελλαινει, είμαι επιρρεπής στα γλυκά...
    εγώ είμαι τον Φεβρουάριο μεγαλύτερη. για αυτό πρέπει να με ακούς. χαχαχαχαχαχαχα
    το λοιπόν:να μην τρως την σαλάτα χωρίς λάδι. το λάδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, κ επίσης στο δρόμο τους για τον εγκέφαλο κ την παραγωγή της τρυπτοφάνης βοηθούν στην αίσθηση της πληρότητας. δηλαδή ο συνδυασμός της φυτικής ίνας(σαλάτα) κ του λαδιού είναι ιδανικός για να νιώσεις πλήρης. κ σε συνδυασμό με πρωτείνη κ υδατάνθρακα οι πιθανότητες να νιώσεις όρεξη για γλυκό μειώνονται στο ελάχιστο. κ δν θα παχύνεις από μια μικρή κουταλίτσα λάδι στο υπογράφω.
    τσέκαρε λίγο το τόπικ τρίωρα κ τριάδες.

επίσης να χεις υπόψιν σου οτι η όρεξη για γλυκό μειώνεται όσο δν τρως γλυκά.προσπάθησε να αντικαταστήσεις τα γλυκά με πολλά φρούτα και ξηρούς καρπούς. αυτά κοπελιά

Senior Member
    Μαντάμ σου σου ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα κοιτάξω το τόπικ σίγουρα για να παίρνω ιδέες.. Αύριο ολοκληρώνω έναν μήνα διατροφής με 5 γεύματα και έχω χάσει 4,100 κιλά.. Στόχος μου είναι 10 ακόμα και μετά ένας μικρός στόχος ακόμα για να επανέλθω πλήρως στα λιγότερα κιλά που έχω φτάσει. Εσύ τι διατροφή ακολουθείς;
    Ευχαριστώ που μου απάντησες!

Senior Member
    Originally posted by baklavas
    Μαρία,
    αυτό που πρέπει να κάνεις το ξέρεις πολύ καλά οπότε δε θα σου πω κάτι καινούριο για σένα... Οι δίαιτες είναι όλες ανεπιτυχείς! Για τον απλό λόγο ότι έχουν ημερομηνία λήξης. Το μόνο που χρειαζόμαστε όλοι είναι μια αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες για πάντα. Όσο και αν "προσέξουμε" και χάσουμε κάποια κιλά αυτά ξανάρχονται όταν βρίσκουμε τον παλιό κακό μας εαυτό και αρχίζουμε να τρώμε πάλι ότι σαβούρα βρούμε μπροστά μας. Ας το πάρουμε όλοι απόφαση. Θα πρέπει να είμαστε εγκρατείς μέχρι την τελευταία μας μέρα!
    Καλησπέρα, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το τηρείς αυτό και πόσο καιρό μετά..και επίσης, πόσα κιλά έχεις καταφέρει να χάσεις;
    H αλλαγή στην διατροφή μου ξεκίνησε τον Μάιο του 2012 όταν ήμουν περίπου στα 110. Τα πολλά κιλά (20) χάθηκαν τους 4 πρώτους μήνες και μετά έχω καταφέρει να κρατηθώ (με διακυμάνσεις φυσικά) σε λογικά επίπεδα. Τώρα είμαι 25 κιλά λιγότερο.

Σχετικά με την ερώτησή σου αν το τηρώ ή όχι, προφανώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση ναι ή όχι. Όσο υγιές δεν είναι το να τρως ότι σαβούρα υπάρχει άλλο τόσο δεν είναι υγιές να μετράς την κάθε μπουκιά και θερμίδα (και δεν αναφέρομαι σε ειδικές περιπτώσεις ασθενών αθλητών κλπ).
    Φυσικά και κάνω παρασπονδίες αλλά φροντίζω να μην το παρακάνω. Παλιά πχ έλεγα "Πεινάω, ας πάρουμε πίτσες. Εγώ θέλω μία ζαμπόν μπέικον μανιτάρια" και την έτρωγα όλη! Τώρα δεν το κάνω πια. Αλλά θα φάω σαβούρες και μερικές φορές (όπως χτες) πολλές. Δες εδώ http://www.eatingdisorders.gr/forum/...=885#pid273390
    Απλά μια ¨κακή μέρα" τώρα είναι όπως ήταν μια "καλή μέρα" πριν!

Senior Member
    Σου Σου, Ελένη, συμμαθήτριες θα ήμασταν...
    Κι εγώ το Μάιο της ίδιας χρονιάς

Ελένη μπράβο για τα πέντε γεύματα, νομίζω είναι από τα πολύ σημαντικά να μην αφήνεις τον εαυτό σου να πεινάει!!
    Και τι καλά που βάζεις φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου...

Για το λάδι στα είπε επιστημονικα η Σουσού, εγώ θα σου πω το άλλο: ρε παιδί μου δεν κατεβαίνει το σαλατικό σκέτο κι επίσης όσο το στερείσαι το λαδάκι κι επίσης δεν είναι μια συνήθεια-τρόπος ζωής, είναι στέρηση. Κι η στέρηση δε βγαίνει σε καλό... Τα έχεις ξαναπάρει τα κιλά και σίγουρα θα το έχεις διαπιστωσει κι από μόνη σου!!

Τα παιδιά στο φόρουμ με βοήθησαν να καταλάβω πως αν δεν είμαι διατεθειμένη κάτι να το κάνω μια ζωή καλύτερα να μην το κάνω καθόλου. Σε μένα τουλάχιστον δε λειτούργησε ποτέ θετικά το "θα κάνω το τάδε μέχρι να χάσω τα κιλά", λειτούργησε στερητικά κι αναποτελεσματικά. Έχω καταλήξει να πιστεύω πως αν δεν έκανα στην εφηβεία μου τις πρώτες μου δίαιτες τώρα μπορεί σημερα να είχα 7 επιπλέον κιλά κι όχι 27... Αλλά κάθε εμπόδια για καλό...

Senior Member
    Μαρία,
    αυτό που πρέπει να κάνεις το ξέρεις πολύ καλά οπότε δε θα σου πω κάτι καινούριο για σένα... Οι δίαιτες είναι όλες ανεπιτυχείς! Για τον απλό λόγο ότι έχουν ημερομηνία λήξης. Το μόνο που χρειαζόμαστε όλοι είναι μια αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες για πάντα. Όσο και αν "προσέξουμε" και χάσουμε κάποια κιλά αυτά ξανάρχονται όταν βρίσκουμε τον παλιό κακό μας εαυτό και αρχίζουμε να τρώμε πάλι ότι σαβούρα βρούμε μπροστά μας. Ας το πάρουμε όλοι απόφαση. Θα πρέπει να είμαστε εγκρατείς μέχρι την τελευταία μας μέρα!
    Καλησπέρα, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το τηρείς αυτό και πόσο καιρό μετά..και επίσης, πόσα κιλά έχεις καταφέρει να χάσεις;
    H αλλαγή στην διατροφή μου ξεκίνησε τον Μάιο του 2012 όταν ήμουν περίπου στα 110. Τα πολλά κιλά (20) χάθηκαν τους 4 πρώτους μήνες και μετά έχω καταφέρει να κρατηθώ (με διακυμάνσεις φυσικά) σε λογικά επίπεδα. Τώρα είμαι 25 κιλά λιγότερο.

Σχετικά με την ερώτησή σου αν το τηρώ ή όχι, προφανώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση ναι ή όχι. Όσο υγιές δεν είναι το να τρως ότι σαβούρα υπάρχει άλλο τόσο δεν είναι υγιές να μετράς την κάθε μπουκιά και θερμίδα (και δεν αναφέρομαι σε ειδικές περιπτώσεις ασθενών αθλητών κλπ).
    Φυσικά και κάνω παρασπονδίες αλλά φροντίζω να μην το παρακάνω. Παλιά πχ έλεγα "Πεινάω, ας πάρουμε πίτσες. Εγώ θέλω μία ζαμπόν μπέικον μανιτάρια" και την έτρωγα όλη! Τώρα δεν το κάνω πια. Αλλά θα φάω σαβούρες και μερικές φορές (όπως χτες) πολλές. Δες εδώ http://www.eatingdisorders.gr/forum/...=885#pid273390
    Απλά μια ¨κακή μέρα" τώρα είναι όπως ήταν μια "καλή μέρα" πριν!
    Το έθεσες απόλυτα εύστοχα, η κακή ημέρα να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Πρέπει να ζούμε έτσι, αυτό προσπαθώ να κάνω κτήμα μου τον τελευταίο 1,5 μήνα γιατι και να χάσω τα κιλά που θέλω, εάν αρχίσω να τρώω η προσπάθεια θα είναι άνευ αποτελέσματος.

Senior Member
    Originally posted by marulenia

Ελένη μπράβο για τα πέντε γεύματα, νομίζω είναι από τα πολύ σημαντικά να μην αφήνεις τον εαυτό σου να πεινάει!!
    Και τι καλά που βάζεις φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου...

Για το λάδι στα είπε επιστημονικα η Σουσού, εγώ θα σου πω το άλλο: ρε παιδί μου δεν κατεβαίνει το σαλατικό σκέτο κι επίσης όσο το στερείσαι το λαδάκι κι επίσης δεν είναι μια συνήθεια-τρόπος ζωής, είναι στέρηση. Κι η στέρηση δε βγαίνει σε καλό... Τα έχεις ξαναπάρει τα κιλά και σίγουρα θα το έχεις διαπιστωσει κι από μόνη σου!!

Τα παιδιά στο φόρουμ με βοήθησαν να καταλάβω πως αν δεν είμαι διατεθειμένη κάτι να το κάνω μια ζωή καλύτερα να μην το κάνω καθόλου. Σε μένα τουλάχιστον δε λειτούργησε ποτέ θετικά το "θα κάνω το τάδε μέχρι να χάσω τα κιλά", λειτούργησε στερητικά κι αναποτελεσματικά. Έχω καταλήξει να πιστεύω πως αν δεν έκανα στην εφηβεία μου τις πρώτες μου δίαιτες τώρα μπορεί σημερα να είχα 7 επιπλέον κιλά κι όχι 27... Αλλά κάθε εμπόδια για καλό...
    Μαρουλένια δεν κατάλαβα τι εννοείς στην τελευταία σου πρόταση.. Μπορείς να μου το εξηγήσεις; Και εγώ κάνω κατά καιρούς δίαιτες, παλιότερα συχνότερα.. Αλά πάντα ήταν εξαντλητικές και μετά τα έπαιρνα πάλι όλα. Πρώτη φορά τώρα αρχίζω να μαθαίνω να τρώω σωστά και αυτό που λένε ότι νιώθεις πιο υγιής και ισορροπημένος, στη δική μου περίπτωση και για την ώρα τουλάχιστον επαληθεύεται..

Senior Member
    Που να καταλάβεις έτσι χάλια που το έγραψα... Συντακτικό μηδέν η Γιαδικιάρογλου...

Διορθώνω λοιπόν:
    Από αυτό εδώ το φόρουμ, έμαθα ότι αν δεν είσαι διατεθειμένος να υιοθετήσεις ως συνήθεια κάτι, να το κάνεις δηλαδή για μια ζωή, καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου.

Δηλαδή, είμαι διατεθειμένη να τρώω για πάντα τις σαλάτες μου χωρίς λάδι;
    Μπορώ να ζω μόνο με ένα μήλο την ημέρα;
    Μπορώ να κόψω για πάντα ψωμί, μακαρόνια και γλυκά;

Αν δεν μπορώ να τα κάνω για μια ζωή, δεν έχει νόημα να τα κάνω για δυο μήνες.
    Γιατί μετά τους δύο μήνες, θα χάσω τα κιλά, αλλά από την εξαντλητική δίαιτα και τις στερήσεις ο οργανισμός μου θα ξεσπάσει και θα οδηγηθώ σε βουλιμικά και υπερφαγικά επεισόδια και στο τέλος τα θα ξαναπάρω όλα με μπόνους δωράκια (συν πέντε κιλά επιπλέον)...

Όσο για αυτό που είπα για την εφηβεία μου, σκέφτομαι πως αν δεν είχα κάνει ποτέ δίαιτα ίσως απλά να είχα πέντε έξι κιλάκια παραπάνω...
    Και να μην είχα ταλαιπωρηθεί με το φαγητό τόσα χρόνια, ή να μην είχα τα προβλήματα υγείας που έχω τώρα. Παρ' ολα αυτα διαλέγω να το δω αισιόδοξα, γιατί έμαθα πολλά για μένα, για τον κόσμο γύρω μου, γνώρισα αυτό το φόρουμ και ίσως μου δοθεί μια ευκαιρία από δω και πέρα για μια καλύτερη ζωή....

Senior Member
    Που να καταλάβεις έτσι χάλια που το έγραψα... Συντακτικό μηδέν η Γιαδικιάρογλου...

Διορθώνω λοιπόν:
    Από αυτό εδώ το φόρουμ, έμαθα ότι αν δεν είσαι διατεθειμένος να υιοθετήσεις ως συνήθεια κάτι, να το κάνεις δηλαδή για μια ζωή, καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου.

Αν δεν μπορώ να τα κάνω για μια ζωή, δεν έχει νόημα να τα κάνω για δυο μήνες.
    Γιατί μετά τους δύο μήνες, θα χάσω τα κιλά, αλλά από την εξαντλητική δίαιτα και τις στερήσεις ο οργανισμός μου θα ξεσπάσει και θα οδηγηθώ σε βουλιμικά και υπερφαγικά επεισόδια και στο τέλος τα θα ξαναπάρω όλα με μπόνους δωράκια (συν πέντε κιλά επιπλέον)...

Όσο για αυτό που είπα για την εφηβεία μου, σκέφτομαι πως αν δεν είχα κάνει ποτέ δίαιτα ίσως απλά να είχα πέντε έξι κιλάκια παραπάνω...
    Και να μην είχα ταλαιπωρηθεί με το φαγητό τόσα χρόνια, ή να μην είχα τα προβλήματα υγείας που έχω τώρα. Παρ' ολα αυτα διαλέγω να το δω αισιόδοξα, γιατί έμαθα πολλά για μένα, για τον κόσμο γύρω μου, γνώρισα αυτό το φόρουμ και ίσως μου δοθεί μια ευκαιρία από δω και πέρα για μια καλύτερη ζωή....
    Χαχα!! Ίσως εγώ δεν το κατάλαβα σωστά..
    Και εμένα με βοήθησε πολύ το φόρουμ αυτό, σας διάβαζα πολύ συχνά, από ένα σημείο και μετά έγινε καθημερινή συνήθεια, πόλου ευχάριστη.
    Εύχομαι ειλικρινά, τα προβλήματα υγείας που ανέφερες να είναι παροδικά, δυστυχώς είμαστε μια γενιά που ζει δύσκολα, πιο δύσκολα από τη γενιά των δικών μας και το άγχος πλήττει κάθε άνθρωπο διαφορετικά, να είσαι αισιόδοξη και να αγωνίζεσαι.
    Η διατροφή και η στέρηση είναι δύσκολες έννοιες αλλά με τον καιρό το στομάχι μας βοηθάει και συνηθιζουμε, εμείς κάνουμε το ίδιο λάθος μετά.

Senior Member
    Σε ευχαριστώ για την ευχή σου
    Εγώ εύχομαι ειλικρινά να βρούμε την άκρη του νήματος.
    Όσο καιρό κι αν μας πάρει, αλλά να τη βρούμε...

Senior Member
    Σε ευχαριστώ για την ευχή σου
    Εγώ εύχομαι ειλικρινά να βρούμε την άκρη του νήματος.
    Όσο καιρό κι αν μας πάρει, αλλά να τη βρούμε...
    Μακάρι.. Πόσα κιλά θέλεις να χάσεις;

Senior Member
    Δεν ξέρω... Μάλλον προς το παρόν πέντε.
    Πιο πολύ θέλω να στρώσουν οι ορμόνες μου και να μειωθεί η περιφέρεια της μέσης μου από το να χάσω βάρος...
    Είχα φτάσει να έχω περιφέρεια μέσης 120εκ.
    Εντάξει έχω κιλά παραπανίσια, αλλά είμαι στη δεκάδα των 80, φαντάσου τι κοιλάρα έκανα λοιπόν...
    Πόσο χάλια διατροφικές συνήθειες και πόσο καθισιό..
    Πόση αυτολύπηση...
    Και πόση τραγική ειρωνία, να νομίζουν όλοι ότι είσαι έγκυος κι εσύ να θέλεις να κάνεις παιδάκι και να μην μπορείς.

Senior Member
    Δεν ξέρω... Μάλλον προς το παρόν πέντε.
    Πιο πολύ θέλω να στρώσουν οι ορμόνες μου και να μειωθεί η περιφέρεια της μέσης μου από το να χάσω βάρος...
    Είχα φτάσει να έχω περιφέρεια μέσης 120εκ.
    Εντάξει έχω κιλά παραπανίσια, αλλά είμαι στη δεκάδα των 80, φαντάσου τι κοιλάρα έκανα λοιπόν...
    Πόσο χάλια διατροφικές συνήθειες και πόσο καθισιό..
    Πόση αυτολύπηση...
    Και πόση τραγική ειρωνία, να νομίζουν όλοι ότι είσαι έγκυος κι εσύ να θέλεις να κάνεις παιδάκι και να μην μπορείς.
    Εγώ έχω πρόβλημα στους μηρούς, είναι ανόμοιοι σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, τα παίρνω εκεί όλα, πόντους δεν έχω μετρήσει, δεν έχω ιδέα. Μπράβο σου που κατάφερες να φτάσεις στη δεκάδα των 80, είσαι μόνο υπέρβαρη και σιγά σιγά θα τα καταφέρεις. Όσο για το θέμα της εγκυμοσύνης, είσαι τόσο νέα, έχεις χρονικό περιθώριο να κάνεις αυτά που πρέπει σύμφωνα με τους γιατρούς πάντα και όλα είναι εφικτά, στις μέρες μας έχουν τόσο προχωρήσει τα πράγματα που τα δύσκολα ακόμα παίρνουν τον δρόμο τους. Να μην εγκαταλείπεις.

ποπο μα τι σπόροι είστε εσείς. εγώ είμαι η μεγαλύτερη(πήγαινα με τους 85αρηδες τάξη) κ γιαυτό κατευθείαν στέφομαι αρχηγός. εμένα θα ακούτε. well said αυτό που έγραψε η μαρουλένια για το λάδι κ όλα τα υπόλοιπα
    ελένη ως μεγαλύτερη κ σοφότερη(χιχοχα) σου βάζω τιμωρία να διαβάσεις το ποστ της μαρουλένιας εκατό φορές.

άντε κορίτσια μου καλά(πόσο μου πάει το θείτσικοο!!!) να μας βρουν τα 30αντα 10 τόνους πιο ανακουφισμένες!

Senior Member
    Originally posted by Μαντάμ σου σου
    ποπο μα τι σπόροι είστε εσείς. εγώ είμαι η μεγαλύτερη(πήγαινα με τους 85αρηδες τάξη) κ γιαυτό κατευθείαν στέφομαι αρχηγός. εμένα θα ακούτε. well said αυτό που έγραψε η μαρουλένια για το λάδι κ όλα τα υπόλοιπα
    ελένη ως μεγαλύτερη κ σοφότερη(χιχοχα) σου βάζω τιμωρία να διαβάσεις το ποστ της μαρουλένιας εκατό φορές.

άντε κορίτσια μου καλά(πόσο μου πάει το θείτσικοο!!!) να μας βρουν τα 30αντα 10 τόνους πιο ανακουφισμένες!
    Χαχαχα!! Όντως σου πηγαίνει.. 30.. Πωπω, είναι μια αλλαγή, ας είμαστε καλά και ας πενθούν τα χρόνια..

Senior Member
    Που ξέρεις, μπορεί μετά να σ'αρέσει!!!!!!!!! :lol:

Πωωω, το χιούμορ μου δεν παίζεται αυτές τις μέρες.

Κορίτσια, γερά δυνατά στον αγώνα!
    Και αλήθεια, εγώ γιατί δυσκολεύομαι να μετρήσω πόντους; Κάτι που μου γλιστράει η μεζούρα, κάτι που τρέμει το χέρι μου.
    Αν ήξερα πως να το κάνω σωστά, πολύ θα βοήθαγε.

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast