Λιπομέτρηση σε φαρμακείο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 92
    Senior Member
    Μαντάμ σου σου οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερο λίπος από τους άντρες να ξέρεις γενικότερα.

Senior Member
    Μαντζουράνα... οι μέρες που λες ότι έχω φάει λίγο είναι προφανώς κάποιες μέρες που απλά δεν συμπληρώνω τι έφαγα από το μεσημέρι και μετά!!! Προχτές το βράδυ χτύπησα μια κούπα καρύδια με 100γρ μέλι... Ε αυτό ήταν μια 600αρα θερμίδες μέσα στο νερό και μάλιστα τίγκα στο (καλό) λιπαρό. Αυτό δεν τ' έγραψα όμως στο log...
    Αυτό δεν ήταν υπερφαγικό όπως συνηθίζετε να λέτε εδώ μέσα. Ήταν γουρουνιά... ΟΚ το έκανα και το φχαριστήθηκα. Αναγνωρίζω το σφάλμα μου αλλά δε θα με πιάσει αυπνία από τις τύψεις. Τα σφάλλειν εστί ανθρώπινον!
    Όπως έχω πει δε θέλω με τίποτα να πέφτω κάτω από τις 1800 θερμίδες την μέρα. Αλλά άμα είμαι χάλια ψυχολογικά δεν έχω όρεξη και δεν τρώω ούτε λιχουδιές!
    :dork:

εχμ...

Αν χαρακτηρίζεις 1 κούπα καρύδια με μερικές κουταλιές μέλι "γουρουνιά"...

...τότε 1 σοκολάτα αμυγδάλου (την τεράστια των 200 γρ), 4 σοκοφρέτες, 2 ατομικές συσκευασμένες μηλόπιτες και 1 κρουασάν με μαρμελάδα σε 1 ώρα πώς τα χαρακτηρίζεις;;;

...2 μεγάλα πιτόγυρα απ' όλα, 1 μερίδα πατάτες, 1 μεγάλη σως και μερικές πιτούλες, πώς τα χαρακτηρίζεις;;;

:starhit:

Senior Member
    Originally posted by Μαντζουράνα
    εχμ...

Αν χαρακτηρίζεις 1 κούπα καρύδια με μερικές κουταλιές μέλι "γουρουνιά"...

...τότε 1 σοκολάτα αμυγδάλου (την τεράστια των 200 γρ), 4 σοκοφρέτες, 2 ατομικές συσκευασμένες μηλόπιτες και 1 κρουασάν με μαρμελάδα σε 1 ώρα πώς τα χαρακτηρίζεις;;;

...2 μεγάλα πιτόγυρα απ' όλα, 1 μερίδα πατάτες, 1 μεγάλη σως και μερικές πιτούλες, πώς τα χαρακτηρίζεις;;;

:starhit:
    Δώρο στον εαυτό σου... θα έλεγα αν ήθελα να το ρίξω στην πλάκα...

Όμως... τα δεύτερα που αναφέρεις είναι κακής ποιότητας φαγητά αλλά η ποσότητα δεν είναι υπερβολική για σένα. Χρειάζεται να φας αυτή την ποσότητα για να χορτάσεις. Δεν σου φτάνουν δυο καλαμάκια κοτόπουλου μαι μια πιτούλα!

Τα πρώτα που αναφέρεις και μάλιστα φαγωμένα σε τόσο σύντομο διάστημα είναι εντελώς υπερφαγικό. Για μένα... θα μπορούσες να το έχεις σταματήσει (μπορεί να λέω και μεγάλη ανοησία βέβαια) αν ακολουθούσες αυτό που έλεγα και παλιότερα. Όταν θες κάτι γλυκό φάτο! Πήγαινε στο περίπτερο, μίνι/σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστείο διάλεξε τι θες και πάρε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ. πχ μια μικρή σοκολάτα. Την μικρότερη. Αν δε σε φτάσει έχεις δικαίωμα να πας και να ξαναπάρεις αυτό που διάλεξες αλλά ακριβώς το ίδιο! Μπορείς να πας σε άλλο μαγαζί αν ντρέπεσαι να πηγαίνεις στο ίδιο ξανά και ξανά. Αλλά θα πάρεις ακριβώς το ίδιο πράγμα... αυτό που εσύ διάλεξες!

Αν θες γλυκό και μπεις σε ένα ζαχαροπλαστείο θα θες να φας "ένα απ όλα". Θα πάρεις ένα απ' όλα και μετά θα τα φας επειδή υπάρχουν, είναι εκεί και σε καλούν... Ουυυυ ουυυυυ (έκανα και ηχητικό με τις σειρήνες ο μάπας)!

Μην τα έχεις ποτέ στο σπίτι σου - ότι περνάει από την πόρτα του σπιτιού σου θα καταλήξει στο στομάχι σου ΤΕΛΟΣ. Και δεν πρέπει να είμαστε τόσο ανόητοι να βάζουμε τις σειρήνες μέσα στο ίδιο μας το σπίτι!!!

Originally posted by baklavas
    Όμως... τα δεύτερα που αναφέρεις είναι κακής ποιότητας φαγητά αλλά η ποσότητα δεν είναι υπερβολική για σένα. Χρειάζεται να φας αυτή την ποσότητα για να χορτάσεις. Δεν σου φτάνουν δυο καλαμάκια κοτόπουλου μαι μια πιτούλα!
    Όταν τρώω (για την ακρίβεια έτρωγα) αυτήν την ποσότητα baklavas μου, έπεφτα κάτω ξερή, σαν το φίδι που έφαγε κροκόδειλο. Πονούσε υπερβολικά το στομάχι μου για 1-2 ώρες και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Δεν είναι φυσιολογική ποσότητα αυτή για καμία γυναίκα! Όσο παχύσαρκη και αν είναι!
    Σε πληροφορώ ότι πριν μερικές μέρες έφαγα το βράδυ 2 καλαμάκια χοιρινά (από καλό μαγαζί - δεν είχε πολύ λίπος) χωρίς ψωμί ή κάποια πίτα και χόρτασα πλήρως! Δεν ήθελα κάτι άλλο!
    Πιστεύω ότι είναι όλα μέσα στο μυαλό.

Τα πρώτα που αναφέρεις και μάλιστα φαγωμένα σε τόσο σύντομο διάστημα είναι εντελώς υπερφαγικό. Για μένα... θα μπορούσες να το έχεις σταματήσει (μπορεί να λέω και μεγάλη ανοησία βέβαια) αν ακολουθούσες αυτό που έλεγα και παλιότερα. Όταν θες κάτι γλυκό φάτο! Πήγαινε στο περίπτερο, μίνι/σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστείο διάλεξε τι θες και πάρε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ. πχ μια μικρή σοκολάτα. Την μικρότερη. Αν δε σε φτάσει έχεις δικαίωμα να πας και να ξαναπάρεις αυτό που διάλεξες αλλά ακριβώς το ίδιο! Μπορείς να πας σε άλλο μαγαζί αν ντρέπεσαι να πηγαίνεις στο ίδιο ξανά και ξανά. Αλλά θα πάρεις ακριβώς το ίδιο πράγμα... αυτό που εσύ διάλεξες!
    Αυτό που ανέφερα δεν είναι απλώς υπερφαγικό, είναι καταστροφή σκέτη!
    Το θέμα μου, όταν έκανα αυτά τα υπερφαγικά, δεν ήταν ότι είχα στερηθεί το γλυκο!! Καμία σχέση!
    Απλά έτρωγα πολύ μεγάλες ποσότητες γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς! (καθαρή συναισθηματική υπερφαγία)
    Κι ας είχα φάει γλυκό πρίν 3 ώρες ξανά.

Η συμβουλή που δίνεις είναι πολύ καλή, αλλά αφορά έναν άνθρωπο που προσέχει τη διατροφή του και του ήρθε ξαφνικά (και οργανικά) όρεξη για γλυκό. Εκεί καλό είναι να πάει και να φάει κάτι μικρό και να μην παρασυρθεί με περισσότερες ποσότητες.
    Όμως όταν σε πιάνει αυτή η λύσσα (ειδικά τις μέρες που δεν κάνεις διατροφή), δεν μπορείς να συγκρατηθείς.
    Θυμάμαι που δεν είχα μια μέρα καθόλου λεφτά ν' αγοράσω τη "δόση" μου (δηλαδή σοκολάτες) και μαγείρεψα μια τεράστια ποσότητα ρυζιού που είχα σπίτι μαζί με πάρα πολύ βούτυρο και το φαγα! Σαν να λέμε, πήρα το υποκατάστατο του ναρκωτικού μου!!
    Τραγικές στιγμές έχω περάσει!

Αν θες γλυκό και μπεις σε ένα ζαχαροπλαστείο θα θες να φας "ένα απ όλα". Θα πάρεις ένα απ' όλα και μετά θα τα φας επειδή υπάρχουν, είναι εκεί και σε καλούν... Ουυυυ ουυυυυ (έκανα και ηχητικό με τις σειρήνες ο μάπας)!

Μην τα έχεις ποτέ στο σπίτι σου - ότι περνάει από την πόρτα του σπιτιού σου θα καταλήξει στο στομάχι σου ΤΕΛΟΣ. Και δεν πρέπει να είμαστε τόσο ανόητοι να βάζουμε τις σειρήνες μέσα στο ίδιο μας το σπίτι!!!
    Έχεις απόλυτο δίκιο! Απόλυτο όμως!!

Senior Member
    Τάσο στο είχα πει και πέρσι αυτό... Ο μεγάλος δάσκαλος (χεχεχε) Tom Venuto ισχυρίζεται ότι τόσο το λίπος που έχουμε στο σώμα μας όσο και το δέρμα χρειάζονται καιρό (πολύ) για να πάνε εκεί που πρέπει... εκεί δηλαδή που έχει ορίσει η γενετική σου προδιαγραφή να είναι. Μην σε αγχώνει. Καθόλου!!! Θα πάει εκεί που πρέπει αλλά θέλει χρόνο. Δε θέλει ούτε διατροφή ούτε γυμναστική ούτε τίποτα άλλο πια. Μόνο χρόνο (και να μην ξαναπάρεις)
    Ήσουν 151 κιλά και έχεις φτάσει στα 71... τα οποία τα θεωρώ πολύ λίγα για έναν άντρα στην ηλικία -47 αν κρίνω από το nick σου- και το ύψος σου -1,75 αν υπολόγισα σωστά από το ΒΜΙ σου-. Τεσπά... Το σώμα σου "βιάστηκε" με αυτή την απώλεια. Ότι μάζευες επί δεκαετίες τα έχασες σε ένα μόλις χρόνο. Εξαιρώντας την ανάπτυξη του σώματός σου, πόσα κιλάκια παραπάνω έπαιρνες κάθε χρόνο αυτά τα πρώτα 45 χρόνια; Υπήρξε περίοδος 2 ετών που να πήρες 80 κιλά; Αλλά υπήρξε περίοδος που τα έχασες. Πως περιμένεις το σώμα να μεταφέρει το λίπος από εκεί που είναι τώρα στις θέσεις που πρέπει; Το σώμα ξέρει που είναι το λίπος τώρα και ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά μπορεί να το μεταφέρει σιγά-σιγά, κύτταρο-κύτταρο. Όταν έχανες το λίπος το σώμα σου "βιάστηκε". Έβλεπε ότι του έλειπαν θερμίδες και έπαιρνε λίπος από όπου του ήταν εύκολο, όχι από εκεί που ήθελες εσύ να πάρει λόγω "αισθητικής". Δεν προλάβαινε να επιλέξει από που θα πάρει.
    Εσύ γυρνώντας από την γουρουνιά στην αυστηρή διατροφή και γυμναστική το fcuk το σώμα σου. Το σώμα σου δε σε εκδικείται για αυτό... σε ευχαριστεί και πολύ μάλιστα αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει αυτό που πρέπει γιατί δεν του έχεις δώσει Χ Ρ Ο Ν Ο !

Senior Member
    Σήμερα 1 κιλό κάτω από την προηγούμενη μέτρηση... αλλά χειρότερα ποσοστά!!!

Senior Member
    Είναι άραγε ok η μέτρηση; Σύμφωνα με αυτά που κάνεις (διατροφή και γυμναστική) πιστεύεις οτι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Senior Member
    Δεν κάνω γυμναστική ο βλάκας... άσχετα που έχω εκ φύσεως σχετικά καλό σώμα και κανένας δεν πιστεύει ότι δεν πάω γυμναστήριο...

Senior Member
    Κακά μαντάτα

Senior Member
    γιατί κακα?

Senior Member
    Χάνω κιλά (ενώ δεν θέλω) και έχω μεγαλύτερο ποσοστό λίπους, μικρότερο νερού και μικρότερο μυικής μάζας...
    Που είναι το καλό; Ότι η ζυγαριά γράφει πιο χαμηλό νούμερο;

Senior Member
    νταξει σιγά την τρελή διαφορά!μικρότερη του 1% !
    με λίγη άσκηση βάρη κ τετοια και πρωτείνη παραπάνω θα στρώσουν τα νούμερα

Senior Member
    Ναι ρε συ το ξέρω. Δεν έχει μεγάλη διαφορά και ακόμα κι αν ξανανέβαινα θα έβγαζε λίγο διαφορετικά νούμερα... Είναι στα όρια του λάθους ακριβείας.

Αλλά χάνω επειδή τρώω λίγο και κακό φαγητό. Και ξέρω ότι με αυτό τον τρόπο ότι χάσω θα το πάρω αμέσως πίσω σε λίπος. Το μόνο χάσιμο είναι αυτό που γίνεται αργά με αρκετό φαγητό και φυσικά υγιεινό. Η στέρηση (για οποιοδήποτε λόγο) δεν έχει καλά αποτελέσματα! Το είχα ξαναπάθει αυτό πριν ένα χρόνο. Είχα φτάσει και τότε στα 91,5 κιλά (ήταν άλλη ζυγαριά βέβαια αλλά λέμε στο περίπου τώρα)

Senior Member
    17/11/2014

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast