Results 46 to 60 of 92
Thread: Λιπομέτρηση σε φαρμακείο
-
12-12-2014, 11:58 #46
Originally posted by Tassos67i
Την πάτησα όσον αφορά την σταδιακή αύξηση της πείνας μου όσο πλησίαζα τα φυσιολογικά μου κιλά.
Νόμιζα ότι επρόκειτο να μου συμβεί το φαινόμενο γιο-γιο και προσπάθησα να με συγκρατήσω μπουκώνοντάς με με...coca-zero.
Τελικά ενέδωσα κι άρχισα να τρώω πολύ περισσότερο από ότι στην περίοδο αδυνατίσματος. Αλλά δεν πάχυνα. Απλώς πείναγε το σώμα μου. Αλλά δεν γνώριζα αν ήταν η φυσιολογική πείνα ή κάτι άλλο.
Μου συνέβει αυτό που πρέπει να αποφεύγει κάθε περιοριστική εγχείριση στομάχου. Ξεχείλωμα στομαχιού από αναψυκτικά με ανθρακικό. Αλλά σε υπερθετικό βαθμό. Κοινώς την πάτησα.
Τουλάχιστον δεν βίωσα το φαινόμενο γιο-γιο.
Όταν φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό σημείο και δεν πρέπει να γυρίσεις στις κακές σου συνήθειες, εκεί νιώθεις ότι στερείσαι αλλά δεν βλέπεις κάποια διαφορά και αυτό είναι το δύσκολο. Τα ξέρουμε όλοι αυτά!!!
Για την coca cola που λες πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω έπαιξες με τον εαυτό σου ένα ωραίο παιχνίδι και είπες "βαφτίζω την coca cola που μου αρέσει ως "χορταστικό" και πίνω αυτό που θέλω επειδή δεν μπορώ να φάω αυτό που θέλω". Πως ακριβώς φαντάστηκες ότι θα σε χόρταινε η coca cola; Τα ζουμιά ΔΕΝ χορταίνουν. Ούτε το νερό, ούτε οι χυμοί ούτε τα αναψυκτικά.
Εγώ με το θέμα coca cola υπήρξα πολύ τυχερός. Έπινα πολύ και καθημερινά. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μου. Όταν ξεκίνησα την περίοδο αυτοσυγκράτησης που αργότερα έγινε προσπάθεια μείωσης λίπους, το πρώτο που έκοψα ήταν η coca cola. Στα 2,5 χρόνια τώρα ελάχιστες ήταν οι φορές που την αναζήτησα. Πως έγινε αυτό το θαύμα δεν ξέρω... Παίζει να έχω πιει ένα μπουκάλι όλο κι όλο από τότε. Τυχερός είμαι σε αυτό και μάλιστα μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Πάντως αν θέλεις να πιεις coca cola δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι νερό πριν. Το πιθανότερο είναι να διψάς αλλά έχεις συνδυάσει το ξεδίψασμα με καφέ, χυμούς και αναψυκτικά. Κάνε αυτό το παιχνιδάκι. Ένα ποτήρι νερό και μετά ένα ποτήρι zero. Αν θέλεις κι άλλη θα πιεις άλλο ένα ποτήρι νερό και μετά το δεύτερο ποτήρι coca cola. Έτσι θα μπορείς να πιεις όση θέλεις. Πίστεψέ με θα δεις ότι δεν θα την θέλεις... έτσι νομίζω δηλαδή.
- 12-12-2014, 16:45 #47
Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά αν έχω καταλάβει καλά, ο Τάσος δεν πίνει πια coca cola...
Πάντως οι συμβουλές σου είναι πολύ σωστές Μπακλαβά για κάποιον που είναι εθισμένος!
15-12-2014, 19:00 #48
Ήττα σήμερα
+3 κιλά σε 6 μέρες σαβουροφαγίας
(μεταξύ μας το ήξερα ότι η τελευταία μέτρηση ήταν too good to be true)
16-12-2014, 17:40 #49
Originally posted by baklavas
Ήττα σήμερα
+3 κιλά σε 6 μέρες σαβουροφαγίας
(μεταξύ μας το ήξερα ότι η τελευταία μέτρηση ήταν too good to be true)
16-12-2014, 17:44 #50
Originally posted by Μαντζουράνα
Αν έτρωγα κυρίως την κακή μορφή υδατανθράκων, δηλαδή μακαρόνια, ψωμιά κλπ, σιγά μην έχανα!
16-12-2014, 20:14 #51
Originally posted by pipitsa
Γεια σου baklavas. Το έχεις ξανακάνει αυτό;Κι αφού το ήξερες δεν πρέπει να είναι έκπληξη το αποτέλεσμα. Εγώ θα έλεγα να συγχωρούμε τον εαυτό μας και να πάμε στις καλές συνήθειες έχουμε καθιερώσει. Κι εσύ έχεις τέτοιες έχω δει. Άλλωστε και με +3 στα φυσιολογικά πλαίσια κινείσαι...:starhit:
Δε θα με ένοιαζε καθόλου να δείξει η ζυγαριά ότι θέλει αρκεί να εξακολουθώ να φοράω το ίδιο παντελόνι... Απλά την χρησιμοποιώ για να με τρομοκρατεί (καλή ώρα όπως τώρα) και να μαζεύομαι διατροφικά χεχεχε!!!
17-12-2014, 17:45 #52
Originally posted by baklavas
Ναι pipitsa. Δεν με ενοχλεί που "έβαλα" 3 κιλά. Μόνο με ενοχλεί το γεγονός ότι είναι ακριβώς πριν τις γιορτές οπότε δε θα ήθελα να περάσουν και να μου αφήσουν κι άλλα 3 ακόμα!
Δε θα με ένοιαζε καθόλου να δείξει η ζυγαριά ότι θέλει αρκεί να εξακολουθώ να φοράω το ίδιο παντελόνι... Απλά την χρησιμοποιώ για να με τρομοκρατεί (καλή ώρα όπως τώρα) και να μαζεύομαι διατροφικά χεχεχε!!!
Παρεμπιπτώντως η Μαντουρανούλα που χάθηκε?
17-12-2014, 18:50 #53
Επ! Εδώ είμαι!
Επειδή πέρασε η ώρα και σε 10 λεπτά έχω παραδοσιακούς χορούς, θα απαντήσω όταν επιστρέψω!!
Πιπίτσα σμουτς!
17-12-2014, 22:46 #54
Μαντζουρανούλα μου! Δε θα ζήσεις όλη σου τη ζωή χωρίς μια φετουλα μαύρο ψωμί;! Κάποια στιγμή , νομίζω πρέπει να προσθέσεις τέτοιο άμυλο στη διατροφή σου. Δηλαδή κουάκερ, δημητριακά κ.λ.π. Ε; Όμως έχεις κάνεις εντυπωσιακά σπουδαία προσπάθεια! Μπράβο!:thumbup:
Δεν είναι καλό ν' αποκλείουμε ομάδες τροφίμων, γιατί θα μας μείνει απωθημένο!
Δημητριακά τρώω κάθε πρωί με το γιαούρτι και το μέλι.
Και γενικά δεν στερούμαι κάτι.
Πριν 10 μέρες, έφαγα και σπανακόπιτα (με φύλλο άρα άμυλο), 1 κομμάτι τούρτα, 1 κωκάκι και 1 μικρό μιλφέιγ (κακή μορφή υδατανθράκων). ( http://diatrofis-imerologio.blogspot...12/7-2014.html ) Και την προηγούμενη είχα φάει κι άλλο κομμάτι τούρτα! (έπεσαν 2 γενέθλια κολλητά)
Δεν στερήθηκα! Απλά δεν τα έχω στην καθημερινή μου διατροφή! Μόνο τα δημητριακά του πρωινού έχω!
18-12-2014, 01:03 #55
Και γενικά δεν στερούμαι κάτι.
Άλλο "δεν στερούμαι κάτι" και άλλο "δεν αποκλείω τίποτα" από την διατροφή μου.
18-12-2014, 09:08 #56
Καλημέρα Μπακλαβά μου!
Η αλήθεια είναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ότι δεν στερούμαι τίποτα!
Δεν έχω επιθυμία για γλυκά και βλακείες όπως παλιά.
Γιατί τα γλυκά και οι βλακείες ήταν απλά το εργαλείο για να ξεσπώ τα συναισθήματά μου, δεν τα ζητούσα οργανικά.
Τώρα έχω την αίσθηση ότι σιγά σιγά θεραπεύομαι από την συναισθηματική μου υπερφαγία, άρα όλες αυτές οι διατροφικές βλακείες δεν μου κάνουν αίσθηση!
Περνάω από τα ράφια των σούπερ με τις σοκολάτες και νιώθω αποστροφή!
Ακόμα και εδώ στο φόρουμ που λέω ότι με κολάζετε με τα μπακλαβαδάκια, το λέω καθαρά για χιούμορ!
Για πολύ καιρό τώρα, όποτε τύχει να δω μια εικόνα σιροπιαστού, αισθάνομαι να λιγώνομαι χωρίς καν να το φάω.
Ξέρω, ακούγομαι σαν ανορεξική, όμως αυτά νιώθω. Και πιστεύω ότι αρχίζω ν' αποκτώ υγιή σχέση με το φαγητό!
19-12-2014, 16:54 #57
Επ! Εδώ είμαι!
Επειδή πέρασε η ώρα και σε 10 λεπτά έχω παραδοσιακούς χορούς, θα απαντήσω όταν επιστρέψω!!
Πιπίτσα σμουτς!
19-12-2014, 16:59 #58
Μήπως έχεις κανείς ή καμιά διατροφικό σχέδιο δράσης για τα Χριστούγεννα?
19-12-2014, 18:39 #59
Eπειδή πολύ μ αρεσουν τα σμουτς :starhit:ειδικά αν είναι από σένα Μαντζουρανούλα μου , τα θερμοαποδέχομαι και τα θερμοανταποδίδω εις διπλούν! σματς σμουτς!:starhit:ρίξε και καμια γυροβολιά και για εμάς...
Τις γυροβολιές μου τις έριξα και με το παραπάνω!! :smilegrin:
Μάθαμε έναν ποντιακό χορό στο τελευταίο μάθημα!
22-12-2014, 13:35 #60
Απ' το κακό στο χειρότερο...
Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και όλα τα άλλα γλυκά φάνηκαν στον ζυγό!!! Και στο βάρος (που δε με πολυνοιάζει) και στα ποσοστά (που με νοιάζουν)...
ZYLANZA
16-06-2025, 21:48 in Ψυχοφαρμακολογία