Results 1 to 15 of 339
Thread: 201
-
11-09-2014, 00:34 #1
201
Ναι...ακριβώς!!!!!!!!!!! Το ανθρώπινο τέρας... Δεν έχω παρηγοριά.
- 11-09-2014, 00:45 #2
τι τέρας? τι είναι αυτά που λες? μην ακούω τέτοια.. και μόνο που έψαξες ένα τέτοιο φόρουμ και μπήκες στη διαδικασία να γράψεις μήνυμα σημαίνει ότι θες κάτι να αλλάξει... και όλα γίνονται, πίστεψέ με! όλες οι ιστορίες εδώ είναι ζωντανά παραδείγματα πως με θέληση μπορούμε να καταφέρουμε όσα θεωρούμε ακατόρθωτα :yes:
11-09-2014, 06:39 #3
Τι βλακείες είναι αυτές;; Ακούς εκεί τέρας!!! Τι δηλαδή τα παραπάνω κιλά σε κάνουν "τέρας"?? Όχι βέβαια!!! Θα την βρεις την λύση, αρκεί να μην αποπαίρνεις έτσι τον εαυτό σου
Κι εμείς εδώ είμαστε για ότι χρειαστείς!!
11-09-2014, 09:50 #4
Medousa, καλώς μας ήρθες!
Όλοι εδώ μέσα έχουμε αποκαλέσει τον εαυτό μας "ανθρώπινο τέρας", "μπαλόνι" και άλλα χαριτωμένα.. αλλά πίστεψέ με, αυτή η οπτική γωνία είναι μόνο καταστροφική.
Τί σχέση έχουν τα κιλά;
Εδώ και κάποιες μέρες βλέπω κάποια βίντεο στο youtube ανθρώπων που προσπαθούν να χάσουν κιλά και ξεκινούν όχι από 200, αλλά από 300 και 350 κιλά.
Και πολλοί από αυτούς τα κατάφεραν και έφτασαν σε φυσιολογικότατο βάρος!
Λοιπόν, σταμάτα να μαστιγώνεις τον εαυτό σου και άρχισε να νοιάζεσαι γι' αυτόν και να τον αγαπάς!
Άρχισε να του δίνεις καλής ποιότητας τροφή, γιατί μόνο τα καλύτερα του αξίζουν! :wink1:
Ό,τι χρειαστείς είμαστε εδώ!! :thumbup:
11-09-2014, 09:56 #5
Καλημέρα,Medousa και καλώς σε βρίσκουμε στην παρέα μας!
Δε διευκρίνησες τι 201 έχεις κάνει για να σε αποκαλείς έτσι...
Βασάνισες και σκότωσες 201 ζωάκια; Βίασες 201 ανηλίκους;
Έθαψες 201 νάρκες σε παιδική χαρά;
Ή μήπως να πιάσω τις δέκα εντολές; Μοίχευσες 201 φορές;
Αποκάλεσες 201 φορές τον Κύριο σου επί ματαίω;
Παρέλειψες να τιμήσεις τους γονείς σου 201 φορές;
Ή μήπως είναι κάτι πιο απλό,τύπου ντύθηκες 201 φορές
στις απόκριες "ανθρώπινο τέρας";
Δε φαντάζομαι να μας πετρώσεις κιόλας! Κανονίσου!
11-09-2014, 11:52 #6
Τέρας είναι ένας άνθρωπός που κάνει παντού το κακό!!Κανένας άλλος! Γεια σου και από εμένα!
11-09-2014, 14:54 #7
Medousa θα σε παραπέμψω στο θέμα του φίλου μας του Άκη εδώ: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=1#pid267777
Αυτή την στιγμή βαδίζει σε έναν δρόμο που δεν φανταζόταν, που μέρα με την μέρα, κερδίζει: υγεία, χαρά, ευγνωμοσύνη και κυρίως άλλη ποιότητα ζωής. Διάβασε το όλο, ίσως σε εμπνεύσει!
12-09-2014, 07:21 #8
Ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά και ζεστά λόγια... Έπειτα από απώλεια 70 κιλών, ξανακύλησα... κι έτσι έφτασα στην ¨απελπισία¨. Το παλεύω με άπειρους τρόπους και το μόνο που κατάφερα ήταν να σπάσω το φράγμα των 200 κιλών. Εντάξει, έχω κι ένα πολύ καλό ύψος για γυναίκα, αλλά ούτε να περπατήσω καλά καλά μπορώ και το χειρότερο, με πεθαίνουν τα γόνατά μου τα δόλια, που δεν τους το χα για άρση βαρέων βαρών. Με το σχήμα λαντόζ τρεις φορές τη μέρα για μια καταθλιψούλα σε συνδυασμό με τον έλεγχο των βουλιμικών επεισοδίων, με στήριξη από ψυχολόγο και ολόκληρη ομάδα διαιτολόγου, γυμναστή, ψυχιάτρου και παθολόγου για παχύσαρκους, κατάφερα να ανέβω και να φοβάμαι πια για τη ζωή μου. Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα κιλά; Το τείχος του Βερολίνου, ένα πράμα...παλιότερα, και σήμερα με κρατούν εγκλωβισμένη σε μια ζωή που δε ζω. 45 κοντεύω... πολύς πόνος! Κι η κούραση ανυπόφορη επίσης. Διάβασα το ποστ του Άκη, όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ. Αλήθεια θα θελα να βρω το κουράγιο να ξαναμπώ στη διαδικασία... Την καλημέρα μου.
12-09-2014, 15:56 #9
Medousa καλώς ή κακώς η ηλικία πάνω από 40 είναι κρίσιμη για μια παχύσαρκη. Στο λέω κρίνοντας τον εαυτό μου.
Τα κιλά μας ξεπερνάνε και η ψυχολογία μας δεν μπορεί να μας βοηθήσει να τα ξεπεράσουμε εμείς. Πολύ θα ήθελα να έβρισκα το κουράγιο και να έλεγα "βάζω στόχο 5 κιλά σε 2 μήνες" να τον πετύχω και να πετυχαίνω τέτοιους στόχους κάθε φορά που θα τους έβαζα για να πω "επιτέλους τα κατάφερα". Όμως κάτι τέτοιο ήταν κοροϊδία στον εαυτό μου. Δεν γινόταν την μέρα να τηρώ διατροφή κι απ'το απόγευμα να νιώθω στο στομάχι μου λιγούρα για γλυκό.
Το φόρουμ εδώ με την τόση θεματολογία με έκανε τελικά να πάρω την μεγάλη απόφαση για χειρουργείο. Διάβασα, έμαθα, ρώτησα... και πλέον αποκτώ κι εγώ την εμπειρία απ΄ το όλο τρέξιμο. Τον άλλο μήνα θα καταθέσω τα χαρτιά μου στο ΙΚΑ, γιατί πρέπει πρώτα να φέρω μια ορμόνη στην φυσιολογική της τιμή.
Δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Είναι μια απόφαση που καθορίζει το μέλλον της υγείας σου και είσαι νέα, πολύ νέα: Ή αποφασίζεις να το παλέψεις με διατροφή και γυμναστική πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να δείξεις συνέπεια και πειθαρχία ή ψάχνεις την λύση του χειρουργείου.
Μην αφήνεις τον εαυτό σου να χάνει τον έλεγχο. Λάβε τα μέτρα σου όσο είναι καιρός.
13-09-2014, 16:18 #10
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά η λύση του χειρουργείου δεν σε γλυτώνει απο την πειθαρχία και την συνέπεια. Ισα ίσα θα έλεγα. Όποιος πάει για χειρουργείο με τέτοια μυαλά δεν ξέρω και πόσα θα καταφέρει. Ναι είναι ένα ΓΕΡΟ βοήθημα (προσωπικα΄το θεωρώ το μικρό θαυμα στην ζωή μου), αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια και πειθαρχεία και απο όλα! Είναι μονάχα ένα καλο εργαλείο, τιποτα παραπάνω, τιποτα παρακάτω. Σημασία έχει να αλλάξουμε το μυαλουδάκι μας
(και φυσικα να βοηθηθούμε απο το χειρουργείο; γιατί όχι;
)
13-09-2014, 19:15 #11
Σε αυτό συμφωνώ ότι δεν είναι λύση το χειρουργείο αν δεν εμπεδώσεις ότι συνεπάγονται σημαντικές αλλαγές στην ζωή σου και κυρίως διατροφικές. Είναι όπως είπες΄ εργαλείο. Αν δεν το χειριστείς σωστά και φυσικά αγνοώντας τις ιατρικές συμβουλές, είναι δώρον άδωρο. Έχω γείτονα που έκανε μανίκι και παραμένει ίδιος σαν να μην έκανε, η αδερφή του όμως που κι εκείνη έκανε έγινε άλλος άνθρωπος. Αυτό δείχνει πόσο καλά χειρίζεται το εργαλείο που της δόθηκε. Εγχειρισμένη κάπου 5 χρόνια και δεν έχει πάρει γραμμάριο!
Κι αυτό και πάλι (το χειρουργείο) ίσως να μην ταιριάζει σε κάποιον. Γι'αυτό και είπα ότι δεν ξέρω τι να προτείνω στην φίλη μας.
Θα πρέπει να τα βάλει κάτω, να σκεφτεί καλά πως θα προχωρήσει γιατί δεν παύει να είναι μια νοσηρά παχύσαρκη που ο κίνδυνος της υγείας της παραμονεύει στο λεπτό.
13-09-2014, 20:12 #12
Η αλήθεια είναι πως απο ένα σημείο και μετά το χειρουργείο είναι σχεδόν μονόδρομος, με ελάχιστες εξαιρέσεις οι οποίες φυσικά είναι φωτεινά παραδείγματα! Απλά το μόνο που ήθελα να τονίσω είναι το οτι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό πριν το κάνουμε
13-09-2014, 22:13 #13
Καλησπέρα Μέδουσα...Η δική μου ιστορία τέμνεται βιωματικά με τη δική σου. Συστηματικά αλλά και με σύνεση άρχισα να μιλώ με τον εαυτό μου. Διαπίστωσα ότι τόσα χρόνια το σώμα μου εξέπεμπε σήματα κινδύνου και εγώ δεν τα άκουγα. Ναι, με αποκαλούσα τέρας...και άθλιο...και αποφάσισα να αφαιρέσω ένα μικρό "ι"..δηλαδή από το άθλιος να φτάσω στο Άθλος. Γιατί θέλει πολύ αγώνα να παραδεχτείς την αδυναμία σου και να ζητήσεις βοήθεια. Αυτό έχω να σου προτείνω...βγες από το άθλιο τέρας με έναν άθλο...παραδέξου πριν από όλα την αδυναμία σου να ορίσεις την παχυσαρκία. Και μετά ψάξε συμμάχους. Συναθλούντες. Είμαι στη διάθεσή σου γι αυτόο το μαγικό ταξίδι που εσύ θα αποφασίσεις πώς και πότε θα το κάνεις. Από την εμπειρία μου, και μετά από 20 χρονια νοσογόνου παχυσαρκίας σου λέω ότι ΤΙΠΟΤΕ δε με βοήθησε τόσο όσο η επέμβαση. Αυτό όμως αφορά εμένα. Εσύ θα αποφασίσεις για σένα. Είμαστε όλοι εδώ για να σε στηρίξουμε σε ό,τι εσύ αποφασίσεις.
13-09-2014, 22:41 #14
Originally posted by Άκης
Ναι, με αποκαλούσα τέρας...και άθλιο...και αποφάσισα να αφαιρέσω ένα μικρό "ι"..δηλαδή από το άθλιος να φτάσω στο Άθλος. Γιατί θέλει πολύ αγώνα να παραδεχτείς την αδυναμία σου και να ζητήσεις βοήθεια. Αυτό έχω να σου προτείνω...βγες από το άθλιο τέρας με έναν άθλο...
Αχ!Τι αστέρι,ευαίσθητης ευφυΐας έχω εγώ!
19-09-2014, 02:36 #15
:bisou: Ο τρόπος σας με συγκινεί. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ναι Άκη, και όποιος θέλει να μιλήσουμε, θα το θελα πολύ!!!
:bouncing:
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία