201 - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 23 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 339

Thread: 201

Senior Member
    Βλέπω και τικεράκι .....και φραουλίτσα....και αγγελάκι...το τερας μόνο δε βλέπω!! Ευτυχώς!! Υπέροχα! Καλή αρχή λοιπόν!! Και έχε πάντα στο νου σου ότι αναπροσαρμόζουμε τις επιλογές και τις αποφάσεις ανάλογα με την ανατορφοδότηση που παίρνουμε. Αν δεν σου βγαίνει το αλλάζεις...αποφασίζεις πιο δραστικά μέτρα!!! :bouncy:

Senior Member
    Εχμ! Βασικά δεν είναι "αγγελάκι" είναι μια τροφαντή χαρούμενη γυναίκα με μπικίνι! Αισιοδοξία διακρίνω και μπράβο!

Medousa η παρέα εδώ θα σου κάνει πολύ καλό, όποια απόφαση κι αν έχεις πάρει. Κι αν έχεις ανταλλάξει απόψεις με τον Άκη θα σε βοηθήσει πολύ. Τον θυμάμαι με πόση απελπισία μπήκε εδώ στο φόρουμ και πλέον η αισιοδοξία του δίνει χαρά σε όλους μας και δύναμη να προχωρήσουμε τις δικές μας αποφάσεις! :wink2:

Senior Member
    Η στρουμπουλοφραουλένια ... χμ για να εξευμενίσουμε τους θεούς. Το τέρας μέσα μου και έξω μου ως Μέδουσα, είναι πάντα παρόν. Άλλοτε απωθητικό και απειλητικό κι άλλοτε παραπονιάρικο και παραγκωνισμένο. Σαν τη σκιά μας ένα πράμα. Η αλήθεια είναι πως έχω ένα ραντεβού στο Παπαγεωργίου κάποια στιγμή το Νοέμβρη να μιλήσω για βαριατρική, αλλά ξέρω πως είναι μεγάλη η αναμονή γενικά και δεν είμαι και καθόλου βέβαιη αν θέλω να μπω σε μια τόσο "σκληρή" και μη αναστρέψιμη κατάσταση. Θα μου πείτε καλύτερα είναι να βλέπεις-που σιγά μη βλέπω- από πού βγαίνουν τα μανιτάρια; Όπως ξαναανέφερα έχω ήδη καταφέρει να χάσω από πάνω μου μερικούς ανθρώπους και φυσικά κατάφερα να τους ξαναβάλω. Το άρρωστο μυαλό μου κάνει τη διαφορά. Η μεγάλη μου τύχη είναι πως εργάζομαι και μάλιστα πολλές ώρες με αποτέλεσμα να μου αποσπά την προσοχή απ τον καημό μου, δίνοντάς-στερώντας μου συγχρόνως την δυνατότητα για υπερφαγικά επεισόδια. Την Τετάρτη θα πάω να ζυγιστώ στο νοσοκομείο Αχέπα. Εκεί βλέπω ψυχολόγο. Τη διαιτολόγο τι να την δω; Αφού δεν! Ελπίζω... Μόνο αυτό. Να έβρισκα και τη δύναμη να μπω σ ένα καλύτερο πρόγραμμα με λίγη κίνηση. Ουφ! Φλυάρησα πολύ. Καλή βδομάδα να χουμε απαξάπαντες. :starhit::roll:

Senior Member
    Στο Παπαγεωργίου τι έχει εκεί και έκλεισες ραντεβού; Εξωτερικό ιατρείο νοσογόνου παχυσαρκίας; Κάποιο τμήμα που κάνει ενημερώσεις για τα χειρουργεία παχυσαρκίας; Και γιατί τόσο πίσω;

Πάντως αν έχεις βλέψεις για χειρουργείο, στην δική σου περίπτωση δεν νομίζω πως τίθεται θέμα μεγάλης αναμονής, αν αποφασίσεις να χειρουργηθείς σε δημόσιο νοσοκομείο.

Τέλος -ενημερωτικά κυρίως- η γαστρική παράκαμψη είναι μια επέμβαση αναστρέψιμη, γιατί δεν αφαιρείτε το στομάχι.

Και που είσαι... το τέρας συρρίκνωσε το στο μυαλό σου και κοίτα μπροστά με αισιοδοξία! :spin:

Senior Member
    Καλησπέρα Μέδουσα, και από μένα! Εύχομαι να βρεις όλο το κουράγιο και τη θέληση -που θα έρθει σιγά σιγά-, ώστε να ανεβείς τα σκαλοπάτια της ζωής σου και να αρχίσεις τον αγώνα σου κατα του πραγματικού τέρατος -της παχυσαρκίας- και εύχομαι να πάνε όλα καλά! Να είσαι πάντα καλά και να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στο στόχο σου!

Senior Member
    Originally posted by rain
    Καλησπέρα Μέδουσα, και από μένα! Εύχομαι να βρεις όλο το κουράγιο και τη θέληση -που θα έρθει σιγά σιγά-, ώστε να ανεβείς τα σκαλοπάτια της ζωής σου και να αρχίσεις τον αγώνα σου κατα του πραγματικού τέρατος -της παχυσαρκίας- και εύχομαι να πάνε όλα καλά! Να είσαι πάντα καλά και να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στο στόχο σου!
    Σ ευχαριστώ rain, και αντεύχομαι...Ε ρε ζόρια που βάζει η ζωή στο διάβα μας!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Μαρία, υπάρχει ολόκληρη ομάδα για βαριατρικές επεμβάσεις. Δεν έχω πάρει απόφαση τπτ ακόμη είναι η αλήθεια. Μόνο προσπαθώ να αποφεύγω τις κραιπάλες. Ακόμη και στη σκέψη πως δεν θα μπορώ να πιω ένα ποτήρι νερό μαζεμένο να ξεδιψάσω μου φέρνει θλίψη.Ή μήπως είμαι παραπληροφορημένη;

Senior Member
    Α ... και το άλλο... μια φίλη η οποία και μου κλεισε το ραντεβού στο Παπαγεωργίου, εξ ου και δεν γνωρίζω καν πώς λέγεται όλο το σκηνικό, έκανε τεστ κόπωσης και κάτι δεν έβγαζε σωστά, προκειμένου να μαζέψει τη χαρτούρα που της ζήτησαν για να τη δεχτούν για γαστρική παράκαμψη. Εγώ σιγά μην περάσω το τεστ κόπωσης. Ούτε ξαπλωμένη δεν μπορώ. Και ποιο το νόημα της επέμβασης για νοσογόνο παχυσαρκία αν απευθύνεται μόνο σε υγιείς; Πάλι κάτι δεν κατάλαβα καλά; Φωτίστε με παρακαλώ αν ξέρετε κάτι. :exclamation:

Senior Member
    Originally posted by Medousa
    Σ ευχαριστώ rain, και αντεύχομαι...Ε ρε ζόρια που βάζει η ζωή στο διάβα μας!!!!!!!!!!!
    Ναι, συμφωνώ, και έχεις δίκιο που λες ποιό το νόημα να μην μπορείς να κάνεις την επέμβαση αν δεν είσαι υγιής. Τι να πω, εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Senior Member
    Originally posted by Medousa
    Α ... και το άλλο... μια φίλη η οποία και μου κλεισε το ραντεβού στο Παπαγεωργίου, εξ ου και δεν γνωρίζω καν πώς λέγεται όλο το σκηνικό, έκανε τεστ κόπωσης και κάτι δεν έβγαζε σωστά, προκειμένου να μαζέψει τη χαρτούρα που της ζήτησαν για να τη δεχτούν για γαστρική παράκαμψη. Εγώ σιγά μην περάσω το τεστ κόπωσης. Ούτε ξαπλωμένη δεν μπορώ. Και ποιο το νόημα της επέμβασης για νοσογόνο παχυσαρκία αν απευθύνεται μόνο σε υγιείς; Πάλι κάτι δεν κατάλαβα καλά; Φωτίστε με παρακαλώ αν ξέρετε κάτι. :exclamation:
    Κοίτα χειρουργείο παχυσαρκίας κάνουν μόνο όσοι έχουν ΔΜΣ πάνω από 40 αυτό είναι δεδομένο και πάνω από 35 όταν ήδη υπάρχουν θέματα υγείας μόνιμα: αρθροπάθειες, υπέρταση, διαβήτης κλπ..
    Και μόνο ο ΔΜΣ ο δικός σου είναι σοβαρός λόγος για χειρουργείο και σου δίνουν αμέσως την λίστα με τις εξετάσεις που πρέπει να κάνεις πριν το χειρουργείο.
    Τώρα για την φίλη σου δεν μπορώ να σημειώσω κάτι. Ρώτησέ την τι ακριβώς της είπαν και δεν της έδωσαν το χαρτί με το τι εξετάσεις θα κάνει. Θέλω να πιστεύω πως δεν το κάνουν κι εκεί σύστημα όπως στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα.

Senior Member
    Μαρία η φίλη μου έχει οριακά δείκτη 40. Εγώ σίγουρα 60. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το σύστημα του Ευαγγελισμού, αλλά με προνοιακή ασφάλιση θα έχω κι άλλους λόγους να πιστεύω πως θα ταλαιπωρηθώ; Άτιμη κενωνία...

Senior Member
    Τότε γι' αυτό την "έκοψαν" την φίλη σου. Με οριακό δείκτη, δεν γίνεται χειρουργείο παρά μόνο αν υπάρχει ήδη πρόβλημα όπως σου ανάφερα πριν. Αν όμως είχε κάποιο θέμα υγείας που ενισχύεται απ'την παχυσαρκία, θα έπρεπε να έχει μαζί της τυχόν εξετάσεις που να το αποδεικνύουν.
    Παράδειγμα εγώ: στο πρώτο ραντεβού στον Ευαγγελισμό είχα πάρει μαζί μου τις αιματολογικές εξετάσεις που είχα κάνει (για γυναικολογικούς λόγους, αλλά ήταν πλήρες πακέτο) και κάποιες ακτινογραφίες του γόνατος μου που έχει οστεοαρθρίτιδα, ώστε να αποδείξω πως λόγω των πολλών κιλών μου έχω δύσκολη κίνηση και πως στο αίμα μου γίνεται πάρτυ απ'τα τριγλυκερίδια, την χοληστερίνη και το ουρικό οξύ. Ε, μετά μου έδωσε ένα χαρτί και μου τσεκάρισε ποιές άλλες εξετάσεις να κάνω, μιας και του εξήγησα πως υπήρχαν κι άλλα προβλήματα όπως άπνοια και ροχαλητό.

Στον Ευαγγελισμό το πρώτο που λένε: κάνε τις εξετάσεις και θα δούμε τι δικαιολογεί το ΙΚΑ! Το ΙΚΑ όμως δικαιολογεί τα πάντα και δεν σε επιβαρύνει σε τίποτε, ούτε για τον γιατρό, ούτε για τις μέρες νοσηλείας, ούτε για τα νοσήλεια, ούτε και για την επέμβαση. Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του στο 2ο ραντεβού που είχα εκεί και έμαθα από πρώτο χέρι, πως ζητάνε χρήματα με την πρόφαση των εξόδων για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην επέμβαση. Που όσο παζαρεύει κανείς το ποσό του φακελακίου (!) τόσο πέφτει και η ποιότητα των -και καλά- υλικών!!!

Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν παίζει στο νοσοκομείο που θα πας.

Και μην αγχώνεσαι με την ασφάλεια σου. Έχεις το προνόμιο να κάνεις εντελώς δωρεάν τις εξετάσεις σου και φυσικά και το χειρουργείο, αν κι όποτε το αποφασίσεις.

Φιλενάδα -επέτρεψε μου να σε αποκαλώ έτσι όταν μου έρχεται- ζούμε σε μια εποχή που μας φορτώνουν με απίστευτο άγχος κι αυτό μας φορτώνει κιλά λες και το θέλουμε. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τα κιλά σου και να μην σκέφτεσαι την λέξη 'δίαιτα'. Αν τυχόν κάνεις υπερφαγικά, εκεί προσπάθησε να ελέγξεις τον εαυτό σου κι όλα τα άλλα θα έρθουν ομαλά.

* * * Ααα... μια λεπτομέρεια: δεν ξαναπήγα στον Ευαγγελισμό. Βρήκα γιατρό έξω, μίλησα μαζί του και είμαι για το Ιπποκράτειο Αθήνας.

Senior Member
    Μαρία σ΄ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική επεξήγηση. Είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική.
    Όσον αφορά τις λέξεις δίαιτα ή κιλά ... νιώθω να βγάζω φλύκταινες και μόνο στη σκέψη τους. Προσπαθώ να θυμάμαι πως με μια μέρα τη φορά θα κάνω τα βήματα που χω μάθει. Αναβάλω την αγορά του αγαπημένου μου παγωτού και άλλων σνακς για την επομένη και έτσι έφτασαν 14 μέρες που τρώω ανθρώπινα και τουλάχιστον νιώθω καλύτερα σε σχέση με το θέμα φαγητό και έλεγχος. Θα ζυγιστώ την Τετάρτη κι ελπίζω και η ζυγαριά να ναι πιο φιλική- όχι που τα κιλά δε με απασχολούν... κατά τ' άλλα.
    Εύχομαι με το καλό να βρεις αυτό που θες κι εσύ. Καλή ευκολία να χεις.

Senior Member
    Λοιπόν...ναι. Εζυγήσθην. Και εξεπλάγην ευχάριστα. Έχασα 3 κιλά μόνο αποφεύγοντας τα υπερφαγικά επεισόδια. Μια άλλη προοπτική μη δίαιτας ανοίχθηκε στο μυαλό μου. Μετά τον κεραυνό του 2 μπροστά στη ζυγαριά, κι έχοντας και τον Οκτώβρη ραντεβού για να με δει χειρουργός λέω να συνεχίσω μόνο προσπαθώντας να δω το λόγο που θέλω να ¨ντοπάρομαι-ναρκώνομαι¨ με ό,τι κουλό και απαγορευμένο μέχρι σκασμού. Να μη μείνω στο λόγο όμως, γτ από μόνος του δε νομίζω πως θα μου δείξει πώς να διαχειρίζομαι την εκάστοτε συναισθηματική μου κατάσταση. Μ αυτά κι αυτά, και μια γερή δόση αισιοδοξίας ο δείκτης δείχνει μπροστά το 1 πάλι και πού να το φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτανε η στιγμή αυτή (να χαίρομαι που είμαι εκατόν τόσα κιλά...). Άντε καλά μας κουράγια να πω...

Senior Member
    Μπράβο! Συνέχισε έτσι.

Page 2 of 23 FirstFirst 123412 ... LastLast