Results 181 to 195 of 339
Thread: 201
-
20-01-2015, 23:57 #181
Καλησπέρα.
Άκη, σ΄ευχαριστώ για το καμπανάκι που μου έκρουσες. Καταλαβαίνω τι λες ακριβώς. Αν διέθετα τα χρήματα ίσως και να είχα ήδη κάνει κάποια επέμβαση. Όμως με προνοιακό βιβλιάριο υγείας το οποίο έχει λήξει, είμαι στη σειρά για να μπω σε δυο χρόνια σε χειρουργείο εφόσον είμαι κάτω των 180 κιλών και με ΔΜΣ άνω του 40. Ευελπιστώ ως τότε ή να χω χάσει τόσο βάρος που να μη χρειάζομαι βαριατρική ή να δώσει ο Θεός να βρεθεί καμιά δουλειά με ασφάλιση ή κανένα ουρανοκατέβατο ποσό για να προχωρήσω. Ξέρω πως με το σοβαρότατα νοσογόνο δείκτη μάζας που έχω είναι λίγο σα ρουλέτα η κάθε μου μέρα. Δεν μπορώ να κάνω και πολλά πάντως προς το παρόν. Δεν κάνω υπερφαγικά και χάνω σταθερά, έστω και αν είναι με πολύ αργό ρυθμό.
Σκάρλετ, τα μπράβο σου είναι όντως ενθαρρυντικά αλλά κυρίως η πίστη σου σε μένα. Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Μαντζουράνα, αστείρευτη, βλέπω ψυχολόγο και θεωρώ πως το βασικό μου θέμα με το οποίο και ταλανίζομαι χρόνια και χρόνια τώρα έχει βάση εσωτερική και πως η διατροφική μου διαταραχή είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα... Σ΄ευχαριστώ για όλα τα ΄θετικά΄ που μου χαρίζεις!
Μπεσμπαμπ, λακωνική και εύστοχη. Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Ναντίν, πώς γίνεται και με κάνεις να σε νιώθω λίγο σαν μεγαλύτερή μου αδερφή; Κι είναι και ρόλος που τον έχω εγώ.
Είστε ευλογία βρε παιδιά εδώ μέσα... Μπακλαβά μ΄ακούς; <3 <3
- 21-01-2015, 11:59 #182
μέδουσά μου εγώ βλέπω ένα τικεράκι που έχει κατέβει 12 κιλά. δν είναι λίγα. μιλάμε για τουλάχιστον 5 σακούλες ψώνια σε σούπερ. απαλλάχτηκες από αυτά. πάρε μια ανάσα αισιοδοξίας κ συνέχισε έτσι καθοδικά δν ξέρω με πιο μέσο ή με τι ταχύτητα.
δν έχει άδικο ο Άκης φυσικά, σε καταλαβαίνει μάλλον κ καλύτερα απόλους μας και έχει βρει κ την υγειά του.
21-01-2015, 12:44 #183
Μπράβο μαντάμ!! Οποία παρατηρητικότης!! Μπράβο Μέδουσα που αν και δεν είναι λίγα όλα όσα πρέπει να διαχειριστείς αυτή την περίοδο καταφέρνεις να μην κσταφεύγεις στην ψευδαίσθηση παρηγοριάς και νάρκωσης που προσφέρουν οι λιχουδιές! Συνέχισε έτσι και μην το βάζεις κάτω!! Έχεις και συμμάχους στον αγώνα μην το ξεχνάς! Με παρέα όλα γίνονται ευκολότερα και σίγουρα πας πιο μακριά!
21-01-2015, 22:21 #184
Με απόλυτο σεβασμό στην πιο μικρή προσπάθεια, με υπόκλιση στον αγώνα σου αλλά και στα υπέροχα λόγια όλων όσων σε στηρίζουν, ήθελα απλά να σου δώσω τη δική μου οπτική ζώντας ο ίδιος εδώ και χρόνια την ίδια και σαφώς ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση. Είμαι πάντα μαζί σου όποια απόφαση και αν πάρεις. Σε Ευχαριστώ που δέχθηκες με μακροθυμία τα λόγια μου, αν και λίγο ζόρικα όταν προτείνουν επέμβαση. Να είσαι πάντα καλά και να προχωράς! Και Ευχαριστώ και όλους και όλες γιατί ο διάλογος παραμένει ο πιο σέξι πατέρας της δημιουργίας....
21-01-2015, 22:47 #185
Originally posted by Medousa
Σ' αγαπάω! Μ' ακούς;
22-01-2015, 01:10 #186
Originally posted by baklavas
Σ' αγαπάω! Μ' ακούς;
23-01-2015, 15:29 #187
Ναντίν, πώς γίνεται και με κάνεις να σε νιώθω λίγο σαν μεγαλύτερή μου αδερφή; Κι είναι και ρόλος που τον έχω εγώ.Originally posted by Besbab
Στο είπε κι η Μέδουσα θα στο πω κι εγώ με κάποιο τρόπο σε νιώθω συγγενή μου ψυχικά
Κι επειδή όταν συγγενεύουμε με κάποιον φορτωνόμαστε και τη δική του οικογένεια,
να έχετε υπόψιν σας πως μαζί με μένα πάει πακέτο και η μάμμα μου,η Μακ!
Το δέντρο μας τεντώνει τα κλαδιά του και όλο και μεγαλώνει! Να ζήσουμε βρε!
23-01-2015, 17:05 #188
Μα θ' άφηνα εγώ απέξω τη Μακ;; Ποτέ! Αφού έχω κλάψει για πολλές γυναίκες έχω κλάψει αλλά για σας πιο πολύ! :kiss::kiss::kiss:
23-01-2015, 21:50 #189
Τι ακούω καλέ! Ξανάγινα μάνα! Η μονάκριβή μου απέκτησε αδερφή! Έχω επίσης και τη Besbab συγγένισσα του παιδιού μου του παινεμένου! Ωχού χαρές στο σπίτι μας! Κορίτσια, η μάνα σας είναι γριά κότα και πάει στο κοτέτσι της να κοιμηθεί με τις υπόλοιπες κοτούλες, θα σας τα πει για το ποιόν μου το υπνικό η (πρώην) μονάκριβή μου που είναι νυχτοπούλι...
Μακ-ιαααα~!
23-01-2015, 22:31 #190
Επειδή έτσουξε αυτό το ΠΡΩΗΝ μονάκριβη κι επειδή μέχρι τώρα δεν έχω μάθει να ανταγωνίζομαι στην αγάπη της μαμάς μου
με άλλες,που έχουν τα ίδια με μένα δικαιώματα,να διευκρινήσω -για να πάει η καρδιά μου στη θέση της- πως εσείς την έχετε μητριά.
Είναι σχέση εξ αγχιστείας. Εγώ είμαι μόνο η μονάκριβη "ίχα" (κόρη στα ισπανικά) της μάμμας μου. Και τώρα που αποκαταστάθηκε
και πάλι η τάξη των πραγμάτων μπορούμε να συνεχίζουμε εμείς τη ζωή μας κι η γριά μας ζουμοκοτούλα τα όνειρά της! Φιλάκια,σόι μου!
23-01-2015, 23:38 #191
Χμ χμ για να μην δημιουργούνται προβλήματα επιτρέψτε μου και λόγω ηλικίας να είμαι η σοφή γιαγιά που χει κι ένα μικρό αλτσχάιμερ και που και που παλιμπαιδίζει με τις κόρες των τριάδων! :eureka: όσο για τις υπνικές συνήθειες σου Μακ μου τις γνωρίζω! Έχω ρίξει εγώ μελέτη στο φόρουμ αυτό δε βάζει ο νους σας!! Μια μέρα θα σας προσκαλέσω να με εξετάσετε χαχα!
24-01-2015, 12:08 #192
κοκόνες μου!
Medousa, φροντίζεις να περιβάλεσαι με αγάπη; πατόκορφα, πλαϊνά, μετωπικά, έμπροσθεν, όπισθεν, παντού! Μεγάλο αντίδοτο στη θλίψη η αγάπη, μικρές κινήσεις, ένα άγγιγμα στο μικρό μας δακτυλάκι που περιέχει όμως φροντίδα και σκέψη και τσουπ, ένα κλικ καλύτερα.. κάθε μέρα και λίγο, χωρίς προσδοκίες για άλματα..
Σαν αύριο, έφυγε από τη ζωή ο μπαμπάς μου. Το 2007. Τον κλάψαμε περισσότερο ενώ ήταν εν ζωή και πάλευε τα τελευταία χρόνια με το Αλτσάϊμερ, λιγότερο όταν τον συνοδεύσαμε στον οικογενειακό μας τάφο στο χωριό μας στο νησί. Εκεί, είχε μια παράλογα ηλιόλουστη μέρα για Γενάρη μήνα, έλαμπε ο τόπος. Έλαμπαν και μέσα μου αυτά τα μικρά αγγίγματα αγάπης που σου έλεγα και έγιναν τα δικά μου κλικ. Όμως, παρόλα αυτά, άρχισε μια από τις κατρακύλες όσον αφορά στο βάρος. Όχι λόγω της απώλειας αλλά με αφορμή. Τι θυμάμαι τώρα.. Σήμερα βρέχει εδώ στην πρωτεύουσα, η ατμόσφαιρα, και μέσα μου και έξω μου, απέχει από τον εαυτό του 2007. Όμως, αυτό που μένει σταθερό είναι ότι- ακόμη και για πάντα- θα αναζητώ να περιβάλλομαι από όση αγάπη υπάρχει διαθέσιμη και μου αναλογεί. Μόνο έτσι "κλικάρω" και συνεχίζω. Με διαφορετικά θέματα στην "ατζέντα" μου αλλά και κάτι σταθερό. Εμένα απέναντι στα άσχημα και τα όμορφα. Γιατί και στα όμορφα πολλές φορές μπλοκάρουμε..
Besbab, διαβάζεις λοιπόν καιρό και είχες πιει το αμίλητο νερό? Ή εγώ έχασα καποια στιγμή επεισόδια κάποιων τόπικ που δεν πολυανοίγω?!! Ναι, λοιπόν, αφού ξέρεις το ποιόν μου, εκτός ότι το μεσαίο μου όνομα είναι Μορφεάκη (αιώνιος εραστής και σύζυγος ο Μορφέας) ,οι ρίζες μου κρατάν από το στρουμφοχωριό, είμαι της γνωστής οικογενείας των Κοιμησιδών (κατα των Ατρειδών..)
Θα τα λέμε λοιπόν, όσο μας επιτρέπει ο χρόνος και ο τόπος αυτού του φόρουμ και της ζωής που ζει η καθεμιά και ο καθένας μας εδω μέσα.. Μια μικρή σημείωση.. Για κάτι που έγραψες στη Μέδουσά μας πριν μερικές μέρες, ναι, δεν έχει μεγαλύτερη ανάγκη αυτή τη στιγμή ένα μαχαίρι από ύλη όταν έχει μπηχτεί ένα συναισθηματικό μαχαίρι μέσα της. Ο Άκης της το πρότεινε, όμως, έχοντας βιώσει ο ίδιος πρόσφατα την απόλυτη ευτυχία να αλλάζεις ζωή, ψυχολογία, σώμα, προοπτική, να παίρνεις ανάσα μετά από χρόνια ασφυξίας. Από εκεί προήλθε η έντονη παρότρυνση. Και όχι απερίσκεπτα , αλλά με νοιάξιμο θαρρώ , λόγω ότι έχει βρεθεί στα "ίδια παπούτσια"..
Καλημέρα σας!
24-01-2015, 14:10 #193
Μακ καλημέρα! Το είχα πει το αμίλητο νερό δεν έχεις χάσει επεισόδια! Αν σκεφτείς ότι σας δισβάζω αρκετά χρόνια τώρα! Ή μάλλον είσασταν η παρέα μου χρόνια τώρα να το θέσω διαφορετικά σε ένα πολύ ζόρικο ταξίδι σε μονοθέσιο όχημα όμως! Αλλά να που φτάσαμε στο τώρα που η Μπεσμπαμπ σπάει τη σιωπή της...:lol:
Αυτό που έγραψα στη Μέδουσα δεν το έγραψα με διάθεση κριτικής απέναντι στον Άκη που πολύ καλά καταλαβαίνω,απ'όσα έχει γράψει ο ίδιος άλλωστε, ότι νιώθει αναγεννημένος μετά από την προςωπική του εμπειρία με την επέμβαςη. Ο ενθουςιαςμός κι η χαρά του ήταν η αφορμή όπως θα ήταν για πολλούς από μας! Το έγραψα με αφορμή την δική μου εμπειρία απώλειας του πιο αγαπημένου μου προσώπου της μητέρας μου και των συναισθημάτων που βίωσα εκείνη την περίοδο εγώ η ίδια. Η στιγμή της παρότρυνσης πιστεύω ότι είναι λάθος! Πριν ακόμη καταλαγιάσει ο αβάσταχτος πόνος της απώλειας δεν μπορείς να προετοιμαστείς σωστά για ένα τέτοιο δραστικό βήμα. Καταλαβαίνω ότι ο Άκης φοβήθηκε επειδή νοιάζεται για την Μέδουσα μήπως την πάρει από κάτω ακόμη χειρότερα αυτό που της συνέβη και έχει αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος και την υγεία της. Όμως όπως κι αν είναι χρειάζεται χρόνος για να "χωνέψει" αυτό που της συμβαίνει και επισκιάζει τα πάντα και μετά να ψάξει να βρει τις ισορροπίες και το σθένος που χρειάζεται για να αποφασίσει την πορεία που θα διαλέξει! Και είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρει μια χαρά κι ο Άκης όπως κι όλοι μας θα την στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε ο καθένας.
Ήταν να μη λυθεί αυτή η σιωπή ...τώρα που λύθηκε αλίμονο σας!
24-01-2015, 15:34 #194
Οι πόνοι, οι απώλειες, τα μαχαίρια, οι φόβοι, οι λύπες, όλα ΠΑΝΤΑ θα έρχονται και θα επανέρχονται. Όπως στη δική μου ζωή, συστηματικά για 25 ολόκληρα χρονια. Και όλο δεν ήμουν έτοιμος , και όλο προσπαθούσα να βρω την κατάλληλη στιγμή, και όλο παρηγορούσα τον εαυτό μου ότι πρέπει να κλείσει και να επουλωθεί κάτι και μετά να προχωρήσω. Δυστυχώς ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι τεράστιο ψέμα, σχεδόν αυτοκοροϊδία. Οι λύπες θα έρχονται, θα συσσωρεύονται και θα καταπίνονται αχόρταγα...Το σώμα είναι πιο δυνατό, δυστυχώς όσα αγγίγματα και να πάρεις, οι μπουκιές δεν σταματούν να κατεβαίνουν...Δεν υπάρχει χρόνος πια για άλλα λόγια, άλλες αγκαλιές και άλλες αγάπες. Δράση! ΤΩΡΑ! Εδώ και τώρα! Παραδοχή της πλήρους αδυναμίας και Δράση! Δυστυχώς το δικό μου πέρασμα, η δική μου πασαρέλα από την εξήγηση της παχυσαρκίας μέχρι τη λύση της μου πήρε 25 χρόνια..ενώ χρειαζόταν μόνο 6 ώρες επέμβαση....Τόσο απλά και τόσο αληθινά. Σε αυτό κατέληξα μετά από 25 χρόνια δήθεν μάχης και ηρωισμού με την παχυσαρκία. Και αυτό καταθέτω. Είναι εντελώς υποκειμενικό, προσωπικό και πέρα για πέρα εξατομικευμένο. Είναι όμως η αλήθεια μου. Και επειδή νιώθω ότι επαναλαμβάνεται η ιστορία....ήθελα να την πω. Όχι άλλοι βερμπαλισμοί και προσπάθειες εξήγησης του γιατί..αλλά πέρασμα άμεσα στη δράση....αυτό έκανα και σώθηκα...και πόσο λυπάμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα..πριν να γνωρίσω επέμβαση εσένα..που τόσο μ'έκανες να μ'αγαπώ....
24-01-2015, 18:57 #195
Καλέ μου Άκη έχεις δίκιο σε ότι λες. Θα επισημάνω δυο σημεία μόνο! Δεν είναι όλες οι απώλειες ίδιες, ούτε οι λύπες. Η απώλεια της μάνας είναι ίσως μια από τις πιο καθοριστικές στην ζωή μας και δεν επαναλαμβάνεται! Συμβαίνει μια φορά και είναι αρκετή κάποιες φορές ανάλογα με την ποιότητα της σχέσης αλλά και την ηλικία που σου προκύπτει να σε καθορίσει για πάντα! Το δεύτερο που θέλω να πω ορμώμενη από τα λεγόμενα της Μέδουσας, η βαριατρική επέμβσση ακόμη κι αν ένιωθε έτοιμη αυτή τη στιγμή να την κάνει για πρακτικούς οικονομικούς λόγους είναι δύσκολο να κανονιστεί. Άρα ας προσπαθήσουμε να την παρακινήσουμε τουλάχιστον να συνεχίσει τον αγώνα της που είναι σαφώς πιο δύσκολος λόγω των μεταπτώσεων της ψυχολογίας της αυτή την περίοδο!
Μέδουσα μου τα λέμε για σένα χωρίς εσένα! Ελπίζω να μας διαβάζεις τουλάχιστον και να έχεις στο νου σου ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν τους γνωρίζεις μεν αλλά σε σκέφτονται!
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία