το θεμα της χολής
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Senior Member

το θεμα της χολής

:starhit: χαλοου φιλαρακια μου καλα,θα ηθελα να μου πειτε αν καποιος-α απο σας εδω εχει προβλημα με την χολη και αν εχει βοηθησει η διατροφη ή το ελυσε με χειρουργιο,φιλια πολλα:yes:

Καλησπέρα.Εγώ είχα πρόβλημα με την χολή αλλά την έβγαλα.Όσα χρόνια απέφευγα την εγχείρηση προσεχα τα λιπαρά αλλά παρόλα αυτά μου είχε κάνει δύο βακρβάτες κρίσεις.Οι κρίσεις που κάνει είναι πολύ επώδυνες και επικίνδυνες για τη ζωή του ασθενούς.Η μόνη αντιμετώπιση είναι η εγχείρηση, δεν είναι κάτι το φοβερό γίνεται λαπαροσκοπικα την ίδια μέρα σηκώνεσαι και την επόμενη βγαίνεις.Θέλει λίγες ημέρες προσοχή όπως μετά από όλα τα χειρουργία και για ένα διάστημα προσοχή στην διατροφή σου.Εχω μετανοιώσει που δεν την έκανα νωρίτερα.Προς το παρόν πρόσεχε λιπαρά, σοκολάτες σιροπιαστά,γλυκά με κρέμες.Εμένα με πείραζαν και οι σούπες και το σέλινο και το άνηθο πολύ.

Senior Member
    ευχαριστω πολυ που απαντησες,δεν εχω τοσο επωδυνες κρισεις ,οχι οτι δεν ποναω βεβαια,εκανα γαστροσκοπηση που μου βρηκαν μια ελαφρια γαστριτιδα απο ελικοβακτηρηδιο αλλα μου ειπαν οτι μαλλον θα εχω και θεμα με την χολη και την αλλη βδομαδα παω για υπερηχο,,,γενικα τα παντα με πειραζουν αλλα μετα τα ξεχναω και ξαναρχιζω να τρωω αυτα που με πειραζουν γενικα,σημερα εκανα λιγο πρωτεινικη διατροφη με απαχη πρωτεινη και ειδα οτι ημουν οκ..

Senior Member
    Καλησπέρα Έλενα. Μόλις είδα το ποστ σου για τη χολή. Αν κι εγώ την έχω αφαιρέσει εδώ και μια δεκαετία, δυστυχώς, αργότερα έμαθα και πήρα ένα βιβλίο που ονομάζεται αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής του Άντρεας Μόριτζ. Είναι πολύ αποτελεσματική η μέθοδός του. Δες και κρίνε. Καλή συνέχεια.

Senior Member
    helena γεια! Εγώ είχα στα 18 πρόβλημα με πέτρες στη χολή. Πάθαινα πολύ έντονες κρίσεις , στην αρχή δεν ξέραμε τι είναι αλλά αρνιόμουν και να πάω στο νοσοκομείο καθ' ότι ανακουφιζόμουν αρκετά με μασάζ στην πλάτη. ΜΕΓΑ λάθος! Η χολη είχε πέτρες και είχε κάνει φλεγμονή και ήταν έτοιμη να σκάσει οπότε το μασάζ θα μπορούσε να είναι καταστροφικό (αυτό μου το πε αργότερα ο γιατρός). Τελικά μετά κανα τρίμηνο που πάθαινα τις κρίσεις μια μέρα ξύπνησα κίτρινη και με τσιμπήσαν με το ζόρι οι δικοί μου και με πήγαν οπου με συνοπτικές διαδικασίες έκανα εισαγωγή και εξετάσεις και την επόμενη μέρα εκανα αφάιρεση όλης της χολής. Επειδή είχα αργήσει να το αντιμετωπίσω , οταν με πήγαν στο νοσοκομείο είχε πειραχτεί και το πάγκρεας και οι τρανσαμινασες ειχαν φτασει στο θεο. Ευτυχως μετά την επέμβαση επανήλθαν όλα. Η επέμβαση δνε ήταν τίποτα το ιδιαίτερο , 4 ώρες κράτησε και έγινε λαπαροσκοπικά οπότε δεν είχα ούτε πολλούς πόνους ούτε μεγάλες τομές κλπ. Την επόμενη μέρα βγήκα και για κανα μήνα μετά έκανα διατροφή πολύ χαμηλή σε λιπαρά. Ο γιατρός με έβαλε να υποσχεθώ οτι θα χάσω κιλά και θα φτάσω σε φυσιολογικό βάρος. Αυτή την υπόσχεση όπως φαίνεται δνε την κράτησα :saint: αλλά προβλήματα δεν έχω ξαναεμφανήσει και οι εξετάσεις μου είναι φυσιολογικές. Οπότε σε γενικές γραμμές αν έχεις θέμα με τη χολή ακολούθησε ότι έχει να σου πει ο γιατρός σου γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει πολύ αν το αφήσεις.