Νιώθω εντελώς ανήμπορη - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 17 FirstFirst ... 51314151617 LastLast
Results 211 to 225 of 247
    Senior Member
    πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας. Τη χάρηκα, διαβάζοντάς τη.

Senior Member
    Καλησπερα παιδια!πως παει?τα καταφερνετε με διατροφη κτλπ?Ηθελα να ρωτησω,αν ξερει καποιος να μου πει,εδω και καποιες μερες νιωθω το στομαχι μου πρησμενο.εχω σταματησει να τρωω σαβουρες.εχει ιδεα κανεις απο τι μπορει να ειναι?

Member
    δεν γνωρίζω να σου πω πολλά, αλλά σε προσωπικό επίπεδο είχα πάθει κάτι παρόμοιο τον πρώτο μήνα που έκοψα την σαβούρα. ένιωθα λες και ήμουν άρρωστη στην κοιλιά και ήθελα να κάνω εμετό.

πέρασε από μόνο του, και υπέθεσα ότι ήταν αντίδραση του οργανισμού.

ήταν άσχημο αίσθημα πάντως, γτ ενώ έτρωγα υγιεινά ένιωθα άρρωστη, και πέρναγαν και σκέψεις από το κεφάλι μου του τύπου "σταμάτα και γύρνα στα παλιά, αισθανόσουν καλύτερα τότε". ευτυχώς δεν υπέκυψα XD

δώσε χρόνο στις νέες συνήθειες σου, και αν δεις πως επιμένουν τότε ψάξτο.

α και ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά.

Senior Member
    Καλησπέρα!Έχει ιδέα κανείς γιατί μπορεί να πιάνουν κάποιον κράμπες στα πόδια εν ώρα γυμναστικής?εκτός του ότι μπορεί να είναι αγύμναστος.

μήπως σου λείπει μαγνήσιο; να τρως πολλές μπανάνες.

Οι κράμπες εν ώρα γυμναστικής, μας πιάνουν συνήθως επειδή είμαστε αγύμναστοι, ή δεν κάνουμε επαρκές ζέσταμα, ή υπερβάλλουμε και καταπονούμε το μυικό, ή λόγω αφυδάτωσης.
    Τώρα αν παθαίνεις γενικά κράμπες, δηλ. όταν απλά κάθεσαι, ή στον ύπνο, παίζουν γενική έλλειψη καλλίου, μαγνησίου, ασβεστίου, νατρίου, εγκυμοσύνη, διαβήτης, αναιμία, δυσλειτουργία του θυρεοειδή κ άλλα ορμονικά, κακή κυκλοφορία αίματος, υπερβολικό βάρος κά.

Αν σε πιάνουν μόνο στη γυμναστική, θα κάνεις πολύ καλό ζέσταμα, θα ανεβάζεις σιγά σιγά την ένταση της προπόνησης, όταν νιώθεις κάτι σαν κάψιμο στους μύες θα επιβραδύνεις ή θα σταματάς (πάλι σιγά σιγά) και πάντα διατάσεις, πριν και μετά !
    Συνηθέστερη αιτία είναι η αφυδάτωση, δηλ αποβολή, με τον ιδρώτα, πολλών ηλεκτρολυτών. Αν κάνεις μεγάλης διάρκειας προπονήσεις (για τα δικά σου δεδομένα πάντα, και σε σχέση με το πόσο γυμνασμένη είσαι και πόσο έχεις συνηθίσει να γυμνάζεσαι) και καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι φταίνε οι ηλεκτρολύτες, καλό είναι να φτιάχνεις κάποιο ισοτονικό ποτό ή σμούθι και να πίνεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το ισοτονικό με νερό, και λιγο αλάτι, ζάχαρη, γάλα, χυμό πορτοκάλι.
    Σμούθι μπορείς να κάνεις με πολλά συστατικά, διαφορετικά κάθε φορά, αρκεί να συνδυάζονται κάλιο,νάτριο,ασβέστιο κ μαγνήσιο.
    Ενδεικτικά:

κάλιο --> σπανάκι, μπρόκολο, ντομάτα, μπανάνα, γάλα/γιαούρτι
    μαγνήσιο --> βρώμη, λιναρόσπορος, αμύγδαλα, σουσάμι, καρύδια, κάσιους, αβοκάντο, μπανάνα, γκρέιπφρουτ, γιαούρτι/γάλα, μπρόκολο.
    ασβέστιο ξέρεις που θα βρεις, απλά για την απορρόφηση του ασβεστίου βάζουμε πάντα λίγο χυμό πορτοκάλι/λεμόνι/γκρέιπφρουτ.

Senior Member
    δεν εχω ιδέα τι φταίει!κραμπες εχουν σταματησει να με πιανουν γενικα απο οταν αρχισα γυμναστηριο.απλα την τριτη που μας περασε ειπα να μπω pilates να δω τι παιζει.και ενω ημουν ξαπλωμενη και επρεπε να ειναι το ενα ποδι ορθιο και το αλλο να παταει κατω λυγισμενο και να σηκωσω τη λεκανη,εκεινη τη στιγμη που πηγα να το κανω ενιωθα να ρχεται η κραμπα στη γαμπα και στο μπουτι απο μεσα.και εννοειται δεν εκανα τις ασκησεις.αληθεια εχετε ιδεα τι εξετασεις πρεπει να κανω για να δω που εχω ελλειψη?

Senior Member
    Α ωραία στα είπε η Κοκκινοσκουφίτσα...
    Εγώ σε κάποια φάση της ζωής μου που πάθαινα συνεχώς ανησυχητικά κράμπες νευρολόγο είδα...

εξετάσεις αίματος. Απλά θα πεις στον γιατρό για ποιο λόγο τις θες, για να γράψει αυτές που πρέπει.
    Αλλά αν μιλάμε για μια κράμπα , δεν έχεις τίποτα. Πρόβλημα έχουμε όταν παθαίνουμε κάτι συχνά, όχι μια φορά το μήνα.
    Η κράμπα ειδικά, είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο σε κάποιους ανθρώπους, χωρίς να'χουν παθολογικό πρόβλημα.
    Αν σε πιάνει μόνο στη γυμναστική και όχι συχνά, είναι απλά επειδή δεν εκτελείς σωστά τις ασκήσεις, τραβιούνται ή καίγονται οι μύες κλπ.

Senior Member
    https://www.youtube.com/watch?v=o99sXuTDQck Καλησπέρα!Παρακολούθησα πιο πριν τη συγκεκριμένη εκπομπή.είναι από σήμερα το μεσημέρι.Σε κάποιο σημείο ο ενδοκρινολόγος με τον οποίο έχουν κάνει σύνδεση μιλάει για μεταβολικές εξετάσεις αλλά δυστυχώς δεν τον άφησαν να πει περί τίνος πρόκειται.Γνωρίζει κάποιος να μου πει για τι μιλάει?Έχει κάνει κάποιος από εδώ μέσα?

Τα μεταβολικά νοσήματα είναι κληρονομικά , αν γκουγκλάρεις θα τα βρεις ως ΚΜΝ (κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα).
    Η εξέταση γίνεται στα νεογέννητα, και στα πρώτα 10 χρόνια του παιδιού αραιά και πού. Αν είσαι γύρω στην ηλικία μου, πρέπει να έχεις κάνει κ εσύ. Όχι ότι δε γίνεται και αργότερα βέβαια! Απλά αν είσαι μικρή , έκανες τς εξετάσεις σίγουρα μόλις γεννήθηκες!
    Είναι αίματος και ούρων. Ουσιαστικά, με πολύ απλά λόγια, εντοπίζουν την έλλειψη κάποιων χημ.στοιχείων κ ενζύμων από τον οργανισμό, και κάθε ουσία με την απουσία ή ελλιπή παρουσία της, προκαλεί διαφορετικό πρόβλημα.
    Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι διαταραχές θυρεοειδούς, υπο-υπεργλυκαιμία, υπο-υπερινσουλιναιμία, εγκεφαλοπάθειες, επιληψία, ουσιαστικά ό,τι πάθηση γνωρίζεις ως κληρονομική.
    Είναι η πιο ακριβής εξέταση για εντοπισμό τέτοιων νοσημάτων !
    Αν έχεις κάνει μωρό τις εξετάσεις και δε βρέθηκε τίποτα, δε λέει κάτι, γιατί οι περισσότεροι δε γεννιούνται με διαβήτη, τον αποκτούν στη συνέχεια λόγω κακής διατροφής κ τρόπου ζωής. Το καλό είναι πως αν έχεις προκαλέσει μόνη σου σάκχαρο, ινσουλινοαντίσταση κλπ, αντιμετωπίζεται απλά και μόνο με δίαιτα κ γυμναστική. Ενώ όταν πρόκειται για ΚΜΝ, είναι παθολογική κατάσταση, και αν δεν έχει εντοπιστεί εκ γενετής αλλά μετά από 20-30 χρόνια, κατά 99% χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή και δίαιτα εφόρου ζωής και γυμναστική και και και.
    Βασικά δεν ξέρω αν και κατά πόσο εγινα κατανοητή... είναι τόσα πολλά που είχα στο μυαλό μου και προσπάθησα να πω όσα λιγότερα γίνεται, νομίζω σε κάλυψα!
    Το ρεζουμέ είναι ότι τα μεταβολικά σύνδρομα που αφορούν το βάρος είναι όσα έχουν σχέση με το μεταβολισμό των λιπιδίων, του σακχάρου, της φρουκτόζης , της ινσουλίνης κλπ, και τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Η απλή εξέταση αίματος δείχνει ότι έχεις ανεβασμένο ζάχαρο ή TSH ή Τ4 ή ινσουλίνη. Οι μεταβολικές εξετάσεις δείχνουν αν αυτές οι αφύσικες τιμές οφείλονται σε μεταβολικό σύνδρομο (κληρονομικό) ή αν είναι απλά αποτέλεσμα της διατροφής σου κ του τρόπου ζωής σου!

Senior Member
    Καλησπέρα!Μήπως γνωρίζει κάποιος πόσο γνωρίζει η γαστροσκόπηση?θα επιθυμούσα αν δεν θέλετε να απαντήσετε εδώ,να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα.είναι σημαντικό,ευχαριστώ.

γυρω στα 300 μου ειχαν παρει στο ιασο αν δε κανω λαθος μπορει κ λιγοτερα βεβαια

Senior Member
    Η εξέταση ξεκινά από 50 και μπορεί να φτάσει τα 100 ευρώ απʼ όσο ξέρω. Αν όμως την γράψει κάποιος παθολόγος ή κάνουμε την εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο δωρεάν με το παραπεμπτικό (αφού κλείσουμε εγκαίρως ραντεβού) ή την κάνουμε έξω σε κάποιο εργαστήριο ή ιδιωτική κλινική πληρώνοντας το ποσοστό συμμετοχής που μας αναλογεί (με το παραπεμπτικό πάντα).
    Αυτά ξέρω πως ίσχυαν πριν 1 χρόνο. Ναʼχουν αλλάξει τόσο τα πράγματα που πλέον σε αναγκάζουν να πληρώσεις όλο το ποσό κι ακόμη παραπάνω;

Senior Member
    ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Page 15 of 17 FirstFirst ... 51314151617 LastLast