Νιώθω εντελώς ανήμπορη - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 17 FirstFirst ... 614151617 LastLast
Results 226 to 240 of 247
    Senior Member
    Καλησπέρα!Είχα πολύ καιρό να μπω και μπήκα τώρα ώστε να πάρω λίγο θάρρος να συνεχίσω την προσπάθεια μου!Είμαι 17 κιλά μείον (τουλάχιστον ήμουν πριν μπουν οι γιορτές,τώρα δεν ξέρω! ) ,εχω ξεκινήσει από τον Μάιο αλλά πιο εντατικά από Σεπτέμβρη.Θα μπορούσα να χα χάσει άλλα 10 τουλάχιστον αλλά όταν η ψυχολογία έχει τα σκαμπανεβάσματα της δεν μπορείς να μην το ρίξεις στη σοκολάτα.Ειδικά όταν ξέρεις ότι κάτι που θέλεις δεν θα το έχεις ποτέ.Και δεν εννοώ υλικό αγαθό.Από την άλλη χαίρομαι γιατί έχω φύγει από αυτό το μαμημένο τριψήφιο και είμαι σε διψήφιο νούμερο πια.Χαίρομαι που το χω καταφέρει απόλυτα μόνη μου και που το αναγνωρίζουν και οι άλλοι ή δεν το αναγνωρίζουν από ζήλεια και κακία!Εύχομαι να έχετε και εσείς τη δύναμη και το κουράγιο να αρχίσετε/συνεχίσετε γιατί σίγουρα το να τρως σωστά(όχι να στερείσαι και να κάνεις δίαιτες της πλάκας που σου καταστρέφουν το μεταβολισμό) α μην τι άλλο σε κάνει να νιώθεις καλά.Πιο αναλαφρος,πιο σίγουρος.

Senior Member
    Originally posted by maria26
    Θα θελα να το παρω αποφαση να αρχισω μονο και μονο για να αποδειξω σε κατι κλωσσες πως μπορω να τα καταφερω.που σε βλεπουν και νομιζουν πως εισαι ενα κακομοιρο κοριτσακι που εχει αφεθει και δεν μπορει να ραψει το στομα του.θαθελα πολυ να δω τα μουτρα τους οταν θα ειχε γινει η αλλαγη.
    ξεκινησα να διαβαζω την ιστορια σου η οποια νομιζω θυμιζει σε πολλους απο μας τον ευατο μας... ελπιζω προζωρωντας στις παρακατω σελιδες να δω αισιοδοξα μηνυματα... οσον αφορα το συγκεκριμενο ομως.... εχεις συνειδητοποιησει πως ο πρωτος κ καλυτερος που βλεπεις τον ευατο σου ετσι "νομιζουν πως εισαι ενα κακομοιρο κοριτσακι που εχει αφεθει και δεν μπορει να ραψει το στομα του" , εισαι εσυ?

Senior Member
    Ναι ισως τελικα να μου προσφερουν μια ασφαλεια υποσυνειδητα.γτ φοβαμαι πως αν τα χασω θα φανουν ολες μου οι αδυναμιες.ακομα και αν φαω σαλατα με ψαρι οπως εφαγα το μεσημερι μετα θα θελω να φαω βλακειες οπως λιγη σοκολατα.παω να κανω κατι και μετα το χαλαω.και ο καιρος περναει.το ιδανικο θα ταν να τρωω οτι μου κατεβει.πιλατες ψυχολογος ακυρα γτ θελουν λεφτα και εφοσον δεν δουλευω δεν γινεται.ασε που δεν θελω να με βλεπουν.περσυ πηγα και πληρωσα συνδρομη για ενα χρονο σε γυμναστηριο που ειχε πολυ ωραια ομαδικα και πολλα οργανα αλλα δεν πατησα ποτε.το ηθελα ομως με το που πατησα το ποδι μου για να παω να πληρωσω σαν να μου κοπηκε η αναπνοη.ενιωσα πολυ αβολα.και μετα το ανεβαλα συνεχως ωσπου περασε ο καιρος και τελος.θελω να βγω απαυτο το τελμα δεν αντεχω αλλο.δεν ζω απλα υπαρχω.αυτοπεποιθηση μηδεν αυτοεκτιμηση μηδεν επιτυχια μηδεν
    κ τι εγινε αν φας λιγη σοκολατα μετα τη σαλατα με το ψαρι? λιγη, οχι μια κουτα.
    κα ιγιατι θα πρεπει απαραιτητα να κανεις ο,τι απαιτει χρηματα? το περπατημα πχ ειναι τζαμπα!
    διατροφολογο εχει κ σε δημοσιο νοσοκομειο κ ειναι τζαμπα.

Senior Member
    Και εγω γιαυτο μπηκσ εδω,για να παρω δυναμη.ισως τα καταφερω να χασω τα κιλα αλλα επειδη ουσιαστικα πασχω απο συναισθηματικη πεινα το πιθανοτερο ειναι ειτε θα καταληξω να ειμαι παχυσαρκη παλι ειτε θα παω στο αλλο ακρο.καλημερα.
    αχ, θελω τοσα πολλα να σου γραψω διαβαζοντας... συγνωμη που σου απαντω αποσπασματικα, δεν ξερω αν θα προλαβω να τ διαβασω ολα... αναρρωτιεμαι.. ειπες απ την αρχη οτι δεν εχεις φιλους.. οτι δε θες να πας γυμναστηριο η για περπατημα γιατι δε θες να σε βλεπουν... οτι σκεφτοναι "α να η μαρια η καημενη που ειναι χοντρη κ εχει παραιτηθει κ ειναι κακόμοιρη" κτλ κτλ (καποια δεν τα εγραψες ακριβως αλλα νομιζω τα σκεφτεσαι!!)

ναι, τα εχω σκεφτει, εχω ζησει πολλα χρονια μ αυτες τις σκεψεις.. κ τι ωραια που καποια στιγμη σκεφτηκα:
    ας αντιμετωπισω οποιον συναντησω σαν καποιον που δε σκεφτεται "αν να η κακόμοιηρη" αλλά "α! να μια κοπελα που με χαιρετησε χαμογελωντας κ φαινεται να εχει ορεξη για λιγη κουβεντουλα, λιγη παρεουλα, μια βολτιτσα, λιγη κοινωνικη συναναστροφη βρε αδερφε".

και μαντεψε: ανακαλυψα οτι δεν εβλεπαν πριν σ εμενα τη χοντρη (ετσι μ εβλεπα εγω) που τη λυπουνται. εβλεπαν εναν ανθρωπο σε αμυνα, ετοιμον να χιμηξει για να υπερασπιστει τον ευατο του... απο ποιον αραγε?

ποσο θα θελα να σε κανω να δεις τη διαφορα!!!!
    σε παρακαλω... προσπαθησε

Senior Member
    Originally posted by Μαρία.
    Η εξέταση ξεκινά από 50 και μπορεί να φτάσει τα 100 ευρώ απʼ όσο ξέρω. Αν όμως την γράψει κάποιος παθολόγος ή κάνουμε την εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο δωρεάν με το παραπεμπτικό (αφού κλείσουμε εγκαίρως ραντεβού) ή την κάνουμε έξω σε κάποιο εργαστήριο ή ιδιωτική κλινική πληρώνοντας το ποσοστό συμμετοχής που μας αναλογεί (με το παραπεμπτικό πάντα).
    Αυτά ξέρω πως ίσχυαν πριν 1 χρόνο. Ναʼχουν αλλάξει τόσο τα πράγματα που πλέον σε αναγκάζουν να πληρώσεις όλο το ποσό κι ακόμη παραπάνω;
    τωρα δεν καλυπτεται η γαστροσκοπηση. οι τιμες ειναι αυτες που λες.

Senior Member
    Μπορείς να μου γράψεις ότι θες είτε εδώ είτε σε προσωπικο μηνυμα.το χω αναγκη τη δεδομενη χρονικη στιγμη.αναφορικα με τη γαστροσκοπηση θα την κανω μεθαυριο.και ενω μου την εγραψε η παθολόγος και ειπα πως έχω παραπεμπτικο,μου ειπαν αλλες τιμες τελικα και δεν ξερω τι θα γινει.αλλα αυτό που με νοιαζει ειναι να μη βρεθει τιποτα.

Senior Member
    Μαρια, τι φοβασαι οτι μπορει να βρεθει?
    υπάρχει υπονοια για κατι σοβαρο?
    η γαστροσκοπηση γινεται για πολλους λογους κ δε σημαινει πως αν βρεθει κατι θα ειναι κατι κακο η μη αντιμετωπισιμο.
    εγω για παραδειγμα εχω κανει δυο φορες. ολα κομπλε!
    τι τιμες σου ειπαν?
    δεν τα καλυπτουν τα ταμεια πλεον, δυστυχως... μονο αν την εκανες σε δημοσιο νοσοκομειο αλλα ποιος ξερει ποτε θα εβρισκεες ραντεβου.
    καλα αποτελεσματα να εχεις.
    μιλησε μας για τα αγχη σου αν θελεις!

Senior Member
    den exw sto mualo mou kati sugkekrimeno.to lew gt pleon prhzetai to stomaxi mou poly eukola eite me kati liparo eite an faw parapanw eite me sugkekrimenes trofes.nai to diapistwsa.oso gia dhmosio nosokomeio to diapistwsa kai auto dustuxws!

Junior Member
    Καλησπέρα και από εμένα. Μόλις έγινα μέλος, οπότε ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων εάν δημοσιεύω σε λάθος ενότητα. Είμαι κι εγώ ομοιοπαθούσα: 30 πλέον ετών, παχύσαρκη από παιδί-πλέον 123 κιλά με ύψος 1.68, γενικώς μεγαλόσωμη. Όπως καταλαβαίνετε, έχω δοκιμάσει επανειλημμένως όλες τις συντηρητικές μεθόδους απώλειας βάρους (δίαιτα, διατροφή, γυμναστική, ψυχοθεραπεία, ψυχιατρική υποστήριξη, κλινικές "νηστείας", χάπια, εμετούς, καθαρτικά, αφαγία κλπ) καταλήγοντας πάντοτε στο τέλος, να ανακτώ το χαμένο βάρος. Το μόνο καλό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να συντηρούμαι πάνω-κάτω στα ίδια κιλά, με μικρά σκαμπανεβάσματα, κι αυτό χάρη στην πιο ισορροπημένη ψυχολογική μου κατάσταση γύρω από το θέμα. Έχω χρόνιο πρόβλημα υποθυρεοειδισμού και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης-ευτυχώς, κατά τα άλλα, παραμένω υγιής, εάν εξαιρέσεις ότι πάντα με βασανίζει αυτή η μακρόχρονη ιστορία αποτυχίας μου να χάσω τα κιλά που με βαραίνουν.
    Βρίσκομαι για πολλοστή φορά στο δίλημμα του χειρουργείου. Στο παρελθόν, επισκέφτηκα πολλές φορές χειρουργούς οι οποίοι εντίμως μού παρέθεταν πάντοτε, και τα συν και τα πλην.
    Η αλήθεια είναι πως φοβάμαι να το κάνω αλλά από την άλλη δεν πιστεύω ότι ποτέ θα τα καταφέρω και μόνη μου, αδυνατώ να με εμπιστευτώ πια.
    Και έτσι, βιώνω κι εγώ αυτόν τον φρικτό φαύλο κύκλο που ίσως και κάποιοι από εσάς, τον γνωρίζετε πολύ καλά.
    Αισθάνομαι ανήμπορη κι εγκλωβισμένη.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Senior Member
    Γεια σου jelena! Σου εστειλα μηνυμα U2U !!! user to user δηλαδη, το βλεπεις μονο εσυ κ εγω! Για ο,τι θες στελνε μου να συζηταμε!

Senior Member
    Γεια σου Jelena! Για αρχή να σου πω πως το γεγονός πως σταθεροποίησες τα κιλά σου, έστω και αν είναι παραπάνω,
    είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη νίκη!
    Παλεύουμε με την υπερφαγία εξαιτίας των συναισθηματικών μας διαταραχών,
    οπότε συνειδητοποιείς ότι η μισή -αν όχι ολόκληρη- η δουλειά είναι στο να τιθασεύσουμε αυτά τα συναισθήματα.

Εφόσον η αρχή έγινε, δε θέλω να ακούω για εγκλωβισμούς και απελπισίες!
    Τώρα είναι η στιγμή να επιστρατεύσεις κάθε δύναμη που έχεις μέσα σου και να κάνεις μια μεγάλη
    προσπάθεια, μεγαλύτερη από ποτέ, μια στροφή στην υγιεινή διατροφή και την αγάπη για τον εαυτό σου!

Εγώ στη θέση σου θα το προσπαθούσα ξανά χωρίς χειρουργείο, αλλά και το χειρουργείο να επιλέξεις,
    υποστήριξε την επιλογή σου και επανέλαβε 'Εγώ μπορώ και θα τα καταφέρω!!!'
    Κάθε δρόμος είναι δύσκολος και έχει τις δικές του στροφές,
    το θέμα είναι να είσαι αποφασισμένη πως δεν θα το βάλεις κάτω!

Για ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε, ο καθένας παλεύει με τους δικούς του δαίμονες, δεν είσαι μόνη σ'αυτό!

Υ.Γ. Για να ανοίξεις τόπικ δικό σου, πηγαίνεις στη θεματική σελίδα που σ'ενδιαφέρει, π.χ. 'Παχυσαρκία'
    και πατάς πάνω δεξιά το κουμπί 'New Topic'.

Junior Member
    PurpleRose και Blossom σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση και την υποστήριξη. Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ μπερδεμένη κι εγώ ως προς το τι να κάνω. Το κακό είναι ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία μου πια. Χαίρομαι πολύ που μιλάω μαζί σας, πραγματικά μου δίνει κουράγιο και η συμπαράστασή σας αλλά και η καλή σας πορεία στην απώλεια βάρους σας!Πιστεύω πως θα τα καταφέρετε και μακάρι να ... "με κολλήσετε΄'' κι εμένα Τα φιλιά μου, καλό βράδυ

Senior Member
    Άντε καλέ, ποια πορεία, εγώ στην αρχή είμαι ακόμα.. Αν θέλεις τζόιν δε κόμπανι, που θα 'λεγε και η purple, να μας κάνεις
    και να σου κάνουμε παρέα, να τα χάσουμε τα χαζοκιλά!

ΚΙΛΑ είναιιιιι! ΜΟΝΟ ΚΙΛΑΑΑ! Σιγά μην μας κερδίσουν.

Καληνύχτες! :smug b:

Junior Member
    :blush::sniffle::grin::bouncing: Όνειρα γλυκά!

Junior Member
    PurpleRose σου απάντησα με U2U, ελπίζω να το έκανα σωστά)))

Page 16 of 17 FirstFirst ... 614151617 LastLast