Νιώθω εντελώς ανήμπορη - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 17 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 247
    Originally posted by maria26
    .αλλα αν δεν φας σωστο πρωινο μετα παει λαθος ολη η ημερα.
    Έχεις απόλυτο δίκιο Μαρία σ΄αυτό. Το ότι δε μπορείς να μπεις σε πρόγραμμα μου θυμίζει απολύτως εμένα που για 15 χρόνια έτρωγα ακατάσχετα...Πάντως η εμπειρία μου και οι παρατήρησή της διατροφής μου , μου έμαθε πάρα πολλά. Σε μένα η αυξημένη όρεξη οφειλόταν σε ανισορροπία του ζαχάρου μου. Όσο πιο πολλά γλυκά έτρωγα τόσο πιο πολλή όρεξη είχα. Τώρα τρώω ισογλυκαιμικά και σε ένα μήνα περίπου τέτοιας διατροφής η πείνα μου λειτουργεί ρολόι. Δεν ξελιγώνομαι, μπορώ να αντέξω μισή ώρα να ετοιμάσω το γεύμα μου, δεν παρασύρομαι το ίδιο εύκολα από πειρασμούς ...Η αλλαγή σε αυτό το ζήτημα είναι θεαματική. Θυμήθηκα πώς ήταν η όρεξή μου πριν 30 χρόνια...

Originally posted by rain
    Πιστεύω πως όλοι εμείς οι παχουλοί άνθρωποι, έχουμε αυξημένη όρεξη, δεν εξηγείται αλλιώς....
    Καλή μου rain...Εξηγείται... Οι εξετάσεις (αιματολογικές) δίνουν ερμηνεία σ ΄αυτό. Πεινάμε επειδή έχουμε πτώση ζαχάρου στο αίμα. Όσο πιο απότομα σκαμπανεβάζει η γλυκόζη του αίματος τόσο πιο μεγάλες ξελιγωμάρες έχουμε. Η πείνα συνδέεται με τη ρύθμιζη της ροής της γλυκόζης και της αντίστοιχης ορμόνης , της ινσουλίνης στο αίμα...

Senior Member
    Χαχα ακριβως!οταν δεν τα βλεπεις ειναι καλυτερα!
    Ναι έτσι είναι.

Originally posted by pipitsa
    Καλή μου rain...Εξηγείται... Οι εξετάσεις (αιματολογικές) δίνουν ερμηνεία σ ΄αυτό. Πεινάμε επειδή έχουμε πτώση ζαχάρου στο αίμα. Όσο πιο απότομα σκαμπανεβάζει η γλυκόζη του αίματος τόσο πιο μεγάλες ξελιγωμάρες έχουμε. Η πείνα συνδέεται με τη ρύθμιζη της ροής της γλυκόζης και της αντίστοιχης ορμόνης , της ινσουλίνης στο αίμα...
    Κατάλαβα,ναι. Ευχαριστώ για την ανάλυση.

Originally posted by rain
    Δεν με πείραξαν τόσο τα ρούχα, όσο η εικόνα μου στον καθρέφτη, αφού λέω μήπως παχαίνουν αυτοί οι καθρέφτες στα μαγαζιά, γιατί στο σπίτι φαίνομαι πιο αδύνατη.
    Rain, και σε μένα συμβαίνει το ίδιο ακριβώς!!!
    Στον καθρέφτη του σπιτιού μου φαίνομαι πιο αδύνατη από οποιονδήποτε εξωτερικό καθρέφτη!
    Μήπως είναι ψυχολογικό, ή οι καθρέφτες των σπιτιών μας είναι πιο.. "επιεικείς"; :P

Originally posted by pipitsa
    Πεινάμε επειδή έχουμε πτώση ζαχάρου στο αίμα. Όσο πιο απότομα σκαμπανεβάζει η γλυκόζη του αίματος τόσο πιο μεγάλες ξελιγωμάρες έχουμε. Η πείνα συνδέεται με τη ρύθμιζη της ροής της γλυκόζης και της αντίστοιχης ορμόνης , της ινσουλίνης στο αίμα...
    Έχεις απόλυτο δίκιο Πιπίτσα!! :thumbup:
    Αυτό που περιέγραψες είναι μεγάλη αλήθεια και είναι χρήσιμο να το γνωρίζουμε όλοι που θέλουμε να χάσουμε βάρος!

Senior Member
    Η αληθεια ειναι οτι συνηθως οταν ξυπναω το πρωι αν δεν φαω κατι γλυκο νιωθω περιεργα μεχρι και ζαλαδα.τι αιματολογικες πρεπει να γινουν?

Senior Member
    Originally posted by Μαντζουράνα

Rain, και σε μένα συμβαίνει το ίδιο ακριβώς!!!
    Στον καθρέφτη του σπιτιού μου φαίνομαι πιο αδύνατη από οποιονδήποτε εξωτερικό καθρέφτη!
    Μήπως είναι ψυχολογικό, ή οι καθρέφτες των σπιτιών μας είναι πιο.. "επιεικείς"; :P

Έχω ακούσει πως κάποιοι καθρέπτες παχαίνουν και άλλοι αδυνατίζουν, ανάλογα πχ πόσο ύψος και φάρδος έχουνε. Οπότε ή αυτοί που έχουμε σπίτι είναι πιο αντικειμενικοί και οι άλλοι παχαίνουν, ή απλά αυτοί που έχουμε στο σπίτι αδυνατίζουν, κάτι που δεν θα ήθελα να ισχύει.. :P

Σε ότι αφορά τους καθρέπτες κορίτσια, κάπου είχα διαβάσει (και κατόπιν το παρατήρησα) ότι επιλέγουμε στο σπίτι, την οπτική που μας "βολεύει" στο μάτι. Δεν ξέρω εάν καταλαβαίνετε πως το εννοώ. Πάντως, αφού το διάβασα, μετά το παρατήρησα. Ο ένας ήταν πιο ψηλά από ότι έπρεπε, άλλος πιο χαμηλά. Ο τρίτος ήταν σε σωστό σημείο αλλά είχα μάθει να κοιτάζομαι με συγκεκριμένη οπτική γωνία. Επίσης, το μυαλό μου "απαγόρευε" να πηγαίνει το βλέμμα μου στα "προβληματικά" μου σημεία..
    Τι σου είχε το μυαλό όμως...

Η αληθεια ειναι οτι συνηθως οταν ξυπναω το πρωι αν δεν φαω κατι γλυκο νιωθω περιεργα μεχρι και ζαλαδα.τι αιματολογικες πρεπει να γινουν?
    Το αιματολογικό check up περιλαμβάνει τις ακόλουθες εξετάσεις:
    ουρία
    σάκχαρο
    ουρικό οξύ
    κρεατινίνη
    Τ.Κ.Ε. (ταχύτητα καθιζήσεως ερυθρών)
    γενική εξέταση αίματος
    τριγλυκερίδια
    χοληστερίνη
    HDL (καλή χοληστερίνη)
    LDL (κακή χοληστερίνη)
    αθηρωματικός δείκτης
    τρανσαμινάσες
    γ-GT
    ολικά λιπίδια

Αλλα, νομίζω πως πρέπει να βρεις ένανοσοκομειακό γιατρο με ραντεβού , ίσως διαβητολόγο, και να σου συστήσει τι πρεπει να κάνεις . Τη διακύμανση του ζαχάρου στο τελευταίο τρίμηνο ή δίμηνο πάντως τη δείχνει η γλυκοζηλειωμένη...

Senior Member
    Τι σημαινει γλυκοζηλιωμενη?

Junior Member
    Τι σημαινει γλυκοζηλιωμενη?
    Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c):
    http://www.mikroviologos.gr/articles/hba1c

Senior Member
    Μπορει να με ενημερωσει καποιος τι ακριβως κανουνστο πιλατες?και αν χανεις?

Είχα κανει για μικρο χρονικό διαστημα, κάνα μήνα οποτε δεν έχω κ ολοκληρωμένη άποψη ,βοηθάει πάντως στην ευλυγισία κ στο να μάθεις να χρησιμοποιείς τις αναπνοές σου προς όφελος της ασκήσης. Σε συνδιασμό με ενα πρόγραμμα αεροβικής( απλό περπάτημα,τρέξιμο,χορό κτλ) νομιζω οτι θα δεις αποτελεσμα

Senior Member
    Κι εγώ είχα κάνει πιλάτες για καποιο χρονικό διάστημα. Ανακάλυψα ότι είχα μύες σε μέρη που δε φανταζόμουν και τους ένιωθα να πονάνε και να καίνε αλλά χωρίς να καταπονούμαι . Βάρος δεν έχασα ιδιαίτερα, αλλά κέρδισα σε ευλυγισία και γλίτωσα από πόνους σε μέση, γόνατα, πλάτη για όσο καιρό ασχολούμουν και σε διάθεση επίσης

Senior Member
    Πλεον τα ποδια μου με πονανε παρα πολυ οπως και η μεση μου.δεν μπορω να στεκομαι,δεν μπορω να περπαταω θελω μονο να καθομαι.τι μπορω να κανω?ωστε και να γυμναστω και να μην ποναω πια?εχω καταντησει χειροτερα και απο ηλικιωμενη γυναικα.

Senior Member
    Συνήθως συστήνουν υδρογυμναστική (aqua aerobic ή και απλή κολύμβηση)
    Pilates και Yoga θα βοηθούσαν αν μπορείς να ξαπλώνεις σε στρωματάκι και να εκτελείς ασκήσεις.
    Έχει και γυμναστήρια που έχουν όργανα υδραυλικά που ουσιαστικά χρησιμοποιείς το βάρος του σώματός σου αντί για βάρη και είναι δυσκολότερο να τραυματιστείς... Η leny επισκεπτόταν τελευαταία ένα απο αυτά..
    Και το απλό περπάτημα βοηθάει σχετικά.
    Ή το στατικό ποδήλατο (αν εχεις χώρο στο σπίτι).
    Επίσης αν είσαι πιο τσαχπίνα μπορείς να δοκιμάσεις χορό (λάτιν, τάνγκο, ζούμπα)

Page 4 of 17 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast