Results 1 to 6 of 6
Thread: Το σύνδρομο της Χιονάτης...
-
10-09-2008, 17:53 #1
Το σύνδρομο της Χιονάτης...
Καλησπέρα σας... :)
Ψάχνοντας σε διάφορες ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες, έτυχε να πέσω στον όρο "Το σύνδρομο της Χιονάτης" (αγγλιστί "The Snow White Syndrome")
Δυστυχώς, οι πληροφορίες που αναγράφονταν, δεν ήταν επαρκείς για να καταλάβω τι ακριβώς είναι, πώς προκαλείται και γενικά να αποκτήσω μια ολοκληρωμένη εικόνα για αυτόν τον όρο...
Το μόνο που αναφερόταν, ήταν ότι έχει να κάνει με τη ζήλια καθώς και ότι ίσως έχει σχέση με την αμφισεξουαλικότητα...
Καταρχάς, θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει αυτός ο όρος...
Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε, είτε με κάποιες πληροφορίες, είτε με την παραπομπή σε κάποιο βιβλίο ή άρθρο, ώστε να αποκτήσω μια σχετική γνώμη επι αυτού?
Σας ευχαριστώ πολύ...:)
- 10-09-2008, 18:59 #2
Πιστευω οτι ειναι απλως ενας ωραιος τιτλος για βιβλιο...δεν νομιζω να υπαρχει κατι για αυτο επισημο....φανταζομαι στις αναζητησεις σου ειδες το βιβλιο που διαφημιζεται πρωτο-πρωτο.
Ε αγορασε το.
Μπορει να κανω και λαθος.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-09-2008, 14:59 #3
Originally posted by keep_walking
Πιστευω οτι ειναι απλως ενας ωραιος τιτλος για βιβλιο...δεν νομιζω να υπαρχει κατι για αυτο επισημο....
Ο Carl Gustav Jung μου έλυσε την απορία... :)
(\"Ο άνθρωπος και τα σύμβολά του\"... στο βιβλίο του αυτό αναλύει τους χαρακτήρες μύθων και παραμυθιών, καθώς και τις διαφορετικές ψυχικές συγκροτήσεις... Εκεί αναφέρει πολά σύνδρομα...)
Σας ευχαριστώ και πάλι... :)
11-09-2008, 16:20 #4
Μην τσιγκουνεύεσαι τις λέξεις γράψε δυο λογία παραπάνω για να καταλάβουμε τελεικα τι λεει ο Jungiki θεωρεία για αυτό το σύνδρομο .
11-09-2008, 23:39 #5
Αχα... Δεν ήξερα ότι υπάρχει ενδιαφέρον... :)
Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη με αυτήν την περιέργεια...
Ο Carl Gustav Jung, λοιπόν, στο εν λόγω βιβλίο του, κάνει την πρώτη αναφορά στο συγκεκριμένο σύνδρομο...
Το σύνδρομο της Χιονάτης, εμφανίζεται σε νεαρές ηλικίες, κυρίως στη μετ\' εφηβική ηλικία... (παρόλα αυτά συχνά συναντάται και στις πιο προχωρημένες ηλικίες)
Κυρίως εμφανίζεται στις γυναίκες, κάτι το οποίο έχει να κάνει με τον \"απογαλακτισμό\" της νεαρής κοπέλας από την εξάρτηση της στη μητέρα...
Με απλά λόγια... Αν σκεφτούμε το παραμύθι, η Χιονάτη ξέμεινε μόνη της στο δάσος. Βάλθηκε να φροντίσει τους νάνους, να καθαρίσει το σπίτι... Σε γενικές γραμμές ό,τι κάνει και μια οικοκυρά... Στην ουσία, η ανάγκη της κοπέλας να ανεξαρτητοποιηθεί και να νιώσει πώς μπορεί να φροντίσει μόνη της τον εαυτό της (εάν σκεφτούμε κιόλας πως συνήθως τα κορίτσια έχουν μια τάση να βλέπουν τη μητέρα ανταγωνιστικά)... Επίσης, το σύνδρομο της Χιονάτης χαρακτηρίζεται από την απόλυτη έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας... (αυτό που λέμε:\"περιμένω τον πρίγκιπα\"... ;) )
Εν κατακλείδι, είναι μια τρελή επιθυμία φροντίδας και μια ανάγκη ενηλικίωσης...
Τώρα, για περαιτέρω πληροφορίες, αγαπητέ φίλε Thessalo, θα γνωρίζω αύριο το βράδυ, καθώς θα έχω στα χέρια μου το βιβλίο... :)
12-09-2008, 09:48 #6
ramy - σ\'ευχαριστώ και περιμένω τη συνέχεια :)
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία