Results 16 to 30 of 60
Thread: Θέλω τη γνώμη σας
-
02-09-2008, 19:08 #16
Μάλλον τα υπεραναλύω τα πράγματα προσπαθώντας να δώσω εξηγήσεις μιμούμενος τον γιατρό μου επειδή δεν ξέρω ποιός είμαι και τί θέλω
- 02-09-2008, 19:18 #17
Μια χαρα τα λες greenpeyote!!μπορει να ειναι θεμα χαρακτηρα ειδικα παλιοτερα ημουν υπερβολικα αυθορμητη γι αυτο κ δεν το σκεφτηκα.Οταν μου ρχοταν κατι εντονα μεσα μου το εκανα παντα αλλιως με επνιγε,ετσι δεν αναρωτιομουν.
02-09-2008, 19:20 #18
Ε, ΟΚ όλα κάτι σημαίνουν....αλλά δεν υπάρχει και λόγος να υπεραναλύουμε ή να είμαστε εντελώς αποκομμένοι από απλές ανθρώπινες συμπεριφορές.
Προσωπικά εξηγώ εξαρχής στους πελάτες γιατί δεν θα μπορούσα π.χ. να βγω μαζί τους για ποτό, ή να δεχτώ κάποιο ακριβό/προσωπικό δώρο, αλλά όταν μου φέρνουν π.χ. κάποιο αναμνηστικό από τις διακοπές τους, κάποιο σπιτικό γλυκό, κάτι συμβολικό κλπ απλά τους ευχαριστώ πολύ! Αν κρίνω ότι αυτό χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση, μπορεί να γίνει.
GreenPeyote, η εικονίτσα είναι ένα ωραίο δωράκι που καλά έκανες και επέλεξες εφόσον το ήθελες, αλλά ένας θεραπευτής δεν μπορεί να την έχει σε εμφανές σημείο στο γραφείο του, καθώς κάθε είδους σύμβολα (π.χ. θρησκευτικά, πολιτικά, ...ποδοσφαιρικά κά) δεν επιτρέπονται, γιατί αποκαλύπτουν προσωπικές απόψεις του θεραπευτή που δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στη θεραπευτική διαδικασία.
02-09-2008, 19:36 #19
ναι μαρίνα το καταλαβαίνω, ίσως ο χώρος της ψυχοθεραπείας είναι ο μόνος χώρος που δεν χωράει μια εικονίτσα...
02-09-2008, 19:58 #20
Μόνο κυριολεκτικά δεν χωράει, αφού στον ίδιο χώρο μπορεί να έρθουν άτομα με πολύ διαφορετικές πεποιθήσεις και αξίες και δεν θα ωφεληθούν αν νιώσουν π.χ. επίκριση έστω και έμμεσα.
Επί της ουσίας όμως όλα \'χωράνε\' στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία... :)
02-09-2008, 20:15 #21
Originally posted by marina38
GreenPeyote, η εικονίτσα είναι ένα ωραίο δωράκι που καλά έκανες και επέλεξες εφόσον το ήθελες, αλλά ένας θεραπευτής δεν μπορεί να την έχει σε εμφανές σημείο στο γραφείο του, καθώς κάθε είδους σύμβολα (π.χ. θρησκευτικά, πολιτικά, ...ποδοσφαιρικά κά) δεν επιτρέπονται, γιατί αποκαλύπτουν προσωπικές απόψεις του θεραπευτή που δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στη θεραπευτική διαδικασία.
Ακομα το ιδιο το γραφειο, ο χωρος δεν ερμηνευεται απο τον καθε πελάτη καπως?
Η σχεση που αναπτύσεται, ακομα κ αυτη η σχεση που βρισκεται εντος πολυ καθορισμενων οριων, χρωματιζεται και απο τον θεραπευτη.
Θελω να πω, πώς η θεραπευτικη διαδικασια ετσι κ αλλιως περναει απο τετοια \"κυμματα\" ουτως ή αλλως....
Μιλαω απο την πλευρα της θεραπευομενης παντα.
03-09-2008, 01:13 #22
Παιδια μηπως μπορειτε να προτεινεται καποιον καλο ψυχοθεραπευτη (αντρα & φτηνο() μεσω καποιου site η mail pls?
03-09-2008, 01:56 #23
αυτός που πάω εγώ είναι παλαιό φάληρο και φτηνός (στα οικονομικά :) ). εσύ που μένεις?
03-09-2008, 13:28 #24
Μια χαρα...εχεις καποιο μειλ η τηλεφωνο?
Thanks
03-09-2008, 16:59 #25
Originally posted by ico
Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι που μπορεί να φανεί χαζό αλλά θέλω να ακούσω τις απόψεις σας.Αισθάνομαι την ανάγκη να πάρω ένα δώρο συμβολικό στην ψυχίατρό μου για να την ευχαριστήσω για κάποια πράγματα.Έχει κάνει κανείς σας ανάλογη κίνηση?Αν ναι πως αντεδρασε ο γιατρός σας?Το ρωτάω αυτό γιατί κάπου διάβασα ότι ο ψυχιατρος δεν μπορεί να είναι φίλος με τον ασθενή του.Το ξέρω αυτό αλλά εγώ νιώθω την ανάγκη να το κάνω.Αλλά από την άλλη φοβάμαι μήπως το παρεξηγήσει και δεν θέλει να δεθεί συναισθηματικά με κάποιον ασθενή και φοβάμαι μήπως μου πει π.χ. να διακόψουμε την θεραπεία.Τι λέτε να κάνω?Ποια η γνώμη σας?
03-09-2008, 17:02 #26
Originally posted by Sofia
Ακομα το ιδιο το γραφειο, ο χωρος δεν ερμηνευεται απο τον καθε πελάτη καπως?
Η σχεση που αναπτύσεται, ακομα κ αυτη η σχεση που βρισκεται εντος πολυ καθορισμενων οριων, χρωματιζεται και απο τον θεραπευτη.
Θελω να πω, πώς η θεραπευτικη διαδικασια ετσι κ αλλιως περναει απο τετοια \"κυμματα\" ουτως ή αλλως....
Μιλαω απο την πλευρα της θεραπευομενης παντα.
03-09-2008, 17:06 #27
Ε, ΟΚ όλα κάτι σημαίνουν....αλλά δεν υπάρχει και λόγος να υπεραναλύουμε ή να είμαστε εντελώς αποκομμένοι από απλές ανθρώπινες συμπεριφορές.
Προσωπικά εξηγώ εξαρχής στους πελάτες γιατί δεν θα μπορούσα π.χ. να βγω μαζί τους για ποτό, χαχα με έκανες και γέλασα...Χρειάζεται αλήθεια επεξήγηση;;; ή να δεχτώ κάποιο ακριβό/προσωπικό δώρο, αλλά όταν μου φέρνουν π.χ. κάποιο αναμνηστικό από τις διακοπές τους, κάποιο σπιτικό γλυκό, κάτι συμβολικό κλπ απλά τους ευχαριστώ πολύ! Αν κρίνω ότι αυτό χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση, μπορεί να γίνει.
03-09-2008, 17:08 #28
Originally posted by GreenPeyote
ναι μαρίνα το καταλαβαίνω, ίσως ο χώρος της ψυχοθεραπείας είναι ο μόνος χώρος που δεν χωράει μια εικονίτσα...
03-09-2008, 17:12 #29
η πυξίδα μου άρεσε λολ ωραίο! :)
Την ίδια ανάγκη ένιωθα κι εγώ να κάνω ένα δώρο στο γιατρό αλλά πολύ πιθανό να κρύβεταί και κάτι άλλο ή άλλα πίσω απ αυτό. Εγώ του πήγα μία εικονίτσα από τα Μετέωρα και ήμουν διστακτικός αν πρέπει...Μάλλον ψυχρά το πήρε το δώρο αλλά εντάξει δεν λέει τπτ αυτό.Περίμενα να το δώ πουθενά στο γραφείο του μετά αλλά δεν το έβαλε... Σκέφτομαι μήπως του πήρα την εικόνα για να τον καθοδηγεί σωστα όπως η agh την πυξίδα ξέρω γω :) , ή μήπως ήθελα να τον δωροδοκήσω κατά κάποιο τρόπο ή να τον καλοπιάσω για να μου φερθεί καλά, ή να αλλάξω τη σχέση μας σε φιλική ώστε να μην δρά θεραπευτικά ή να του δείξω οτι θα τον τιμωρήσει ο Θεός αν δεν είναι καλός απέναντί μου - Μάλλον το τελευταίο θα έπαιρνα σαν μήνυμα να του στείλω κ.τ.λ. αλλά πιστεύω οτι θα ήθελα να του δείξω και την ευγνωμοσύνη μου.
Μία άλλη φορά του είχα πάει ένα κεικάκι από ένα κουτί που είχα αγοράσει :) και μου είπε οτι του το πήγα για να τον γλυκάνω και οτι δεν είναι ανάγκη να πάς κεικάκι στον άλλον για να τον γλυκάνεις αλλά μπορείς να το κάνεις και με έναν λόγο σου. Τέλοσπάντων :)
03-09-2008, 17:16 #30
Originally posted by Dalia
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....