Θέλω τη γνώμη σας - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 60 of 60
    Senior Member
    Kαι εννοειται πώς στην ομάδα αν δεν επιβάλλεται, επιτρεπεται να πεις πώς κ τί σε εκνευριζει στον άλλο. Οπως κ τί σου αρεσει!

Οπως σε εναν ανθρωπο εκτος ομαδας θα το πεις (μπορει)..., θα το πεις κ σε ατομο της ομάδας (αν θες).

Senior Member
    Αν έχει θεραπευτικό χαρακτήρα ναι...Αλλά νομίζω πως το θέμα που αναπτύσσαμε είναι γιατί απαγορεύονται οι προσωπικές επαφές εκτός ομάδας...Στα ερωτήματα που έθεσα όπως αν θα μπορούσες να συνεχίσεις εντός ομάδας μετά από τσακωμό με μέλος που είτε έχεις κάνει φίλο είτε εραστή και αν θα μπορούσες να δείξεις αντικειμενικότητα ή έστω έλειψη εμπάθειας ώστε ο λόγος σου να είναι θεραπευτικά χρήσιμος μιας και αυτός είναι ο σκοπός της θεραπείας δεν απάντησες ακόμα για να έχω μια άποψη.....Επίσης υπάρχουν χίλια μέρη για να βρεις φίλους ή εραστές γιατί πρέπει ντε και καλά να βρεις σε μία ψυχοθεραπευτική ομάδα και αν αισθάνεσαι πως υπάρχει κάποιου είδους σχέση πέρα της θεραπευτικής γιατί δεν βγαίνεις και για ποτό με τον ψυχίατρό σου;Τι σε εμποδίζει;Στους ψυχιάτρους δεν ψάχνουμε ούτε παρηγοριά,ούτε έναν καλό λόγο εκτός αν στο μυαλό μας τους έχουμε ως τη μητέρα Τερέζα ή τον σύντροφο που μας λείπει.....Έχει εκληφθεί λάθος ότι το πάω σε ψυχίατρο σημαίνει ότι πάω για παρεούλα, να κουβεντιάσω, να πω τον πόνο μου βρε αδερφέ.....

Senior Member
    Originally posted by vince
    Η σημαντική διαφορά μεταξύ αντικειμενικού και υποκειμενικού κριτηρίου είναι οτι το δεύτερο επηρεάζει το πρώτο ενώ δεν μπορεί να συμβεί το αντίθετο.
    Προέκυψε με μαθηματικούς υπολογισμούς η μη συνεπαγωγή;;

Senior Member
    Όχι, το είπα για να μου την πείς ;)

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    Αλλά νομίζω πως το θέμα που αναπτύσσαμε είναι γιατί απαγορεύονται οι προσωπικές επαφές εκτός ομάδας...Στα ερωτήματα που έθεσα όπως αν θα μπορούσες να συνεχίσεις εντός ομάδας μετά από τσακωμό με μέλος που είτε έχεις κάνει φίλο είτε εραστή και αν θα μπορούσες να δείξεις αντικειμενικότητα ή έστω έλειψη εμπάθειας ώστε ο λόγος σου να είναι θεραπευτικά χρήσιμος μιας και αυτός είναι ο σκοπός της θεραπείας δεν απάντησες ακόμα για να έχω μια άποψη.....Επίσης υπάρχουν χίλια μέρη για να βρεις φίλους ή εραστές γιατί πρέπει ντε και καλά να βρεις σε μία ψυχοθεραπευτική ομάδα και αν αισθάνεσαι πως υπάρχει κάποιου είδους σχέση πέρα της θεραπευτικής γιατί δεν βγαίνεις και για ποτό με τον ψυχίατρό σου;Τι σε εμποδίζει;Στους ψυχιάτρους δεν ψάχνουμε ούτε παρηγοριά,ούτε έναν καλό λόγο εκτός αν στο μυαλό μας τους έχουμε ως τη μητέρα Τερέζα ή τον σύντροφο που μας λείπει.....Έχει εκληφθεί λάθος ότι το πάω σε ψυχίατρο σημαίνει ότι πάω για παρεούλα, να κουβεντιάσω, να πω τον πόνο μου βρε αδερφέ.....
    Δλδ αν εκφραστεις οπως θελεις, χωρις αντικειμενικοτητα ή με εμπαθεια τοτε σημαινει οτι πας για παρεουλα, για να κουβεντιασεις? Οσο για να πω τον πονο μου, ναι κ τον πονο μου κ την χαρά μου.....Κ δεν καταλαβαινω πώς κολλαει η μητέρα Τερέζα εδω ή η καλη κουβέντα....

Αν υπάρχει η τάση να κρινεις εκτος ομαδας θα το κανεις μοιραια κ μεσα στην ομαδα. Τα χαρακτηριστικα επικοινωνιας που φερεις εκτος αυτης θα τα φερεις αργα ή γρηγορα κ μεσα σ αυτην. Οπως κ στη σχεση με τον θεραπευτη σου. Εχει χαρακτηριστικα που αναπτυσεις κ με ατομα εκτος ψυχοθεραπειας, στην ¨κανονικη\" ζωη δλδ...

Senior Member
    Αγαπητή Σοφία και πάλι δεν απαντάς...Θα παρέμενες εντός ομάδας αν ο εραστής σου ήταν μέσα σε αυτή και είχατε χωρίσει ή για να στο πω πιο ωμά σε είχε για ξεπέτα και εσύ είχες άλλες βλέψεις τον είχες ερωτευτεί και έπρεπε να παρευρίσκεσαι εκεί και να ακούς τα γκομενογυρίσματά του;Θα απαντούσες ποτέ πως χαίρεσαι που βγήκε και με άλλη;Θα μπορούσες να έχεις άποψη για την επόμενή του σχέση και συμπεριφορά και να κρατάς επίπεδο για να μην πεις:Αι γαμήσου ρε μαλάκα;Πάμε και για άλλα παραδείγματα...Στην πεφτει λοιπόν ένας borderline από την παρέα....Σε μία εβδομάδα σε έχει στάνταρ εγκαταλείψει και εσύ είσαι καταθλιπτικός.....Τι το θεραπευτικό ειλικρινά βρίσκεις σε αυτή την μεταξύ σας σχέση;Ότι ο καθένας εκτόνωσε τη λίμπιντό του;Εσύ ως καταθλιπτικός θα πέσεις σε μια ωραιοτάτη κατάθλιψη και θα τρέχουν να σε ανεβάσουν οι ψυχίατροι....Θα πάω και με τρίτο παράδειγμα...Αν εγώ τύχαινε να μπλέξω με κάποιον είτε φιλικά είτε πολύ περισσότερο ερωτικά και κάτι χάλαγε θα χάλαγε και η θεραπεία γιατί απλά δεν θα ξαναπατούσα για να δω τα μούτρα του....Και το έχω κάνει άπειρες φορές στη ζωή μου σε πολλούς τομείς...Εσύ πώς θα το αντιμετώπιζες;;Θα το ριψοκινδύνευες;;Όταν πεις κάτι με εμπάθεια ή μη αντικειμενικά τότε να αναλύσεις γιατί το είπες.....κατά πρώτον και κατά δεύτερον δεν είπα:\" Μη αντικειμενικότητα και εμπάθεια=Συμμετοχή στην θεραπεία για παρεούλα\"...Μη βάζεις λόγια στο στόμα μου....Εγώ επίσης δεν καταλαβαίνω πως κολλάει η ψυχοθεραπεία με ανάτυξη προσωπικών επαφών.....Επιμένεις στη λέξη κρίνω..Όλοι κρίνουμε λίγο ή πολύ.....Δεν είναι κακό...Άλλωστε μιλάνε όλοι για την ανάπτυξη της σωστής κρίσεως και χρειάζεται στον άνθρωπο για να επιβιώσει....Φυσικά και η ψυχοθεραπευτική ομάδα λειτουργεί σαν μικρή κοινωνία...Το θέμα και πάλι είναι πως δεν αναπτύσσουμε φιλικούς δεσμούς εκτός ψυχοθεραπείας, εκτός ομάδας...Πού δεν γίνομαι κατανοητή και σε ρωτάω και πάλι γιατί τα άτομα της ομάδας θα ήθελες να τα χρησιμοποιήσεις ως υποκατάστατο των κοινωνικών σου επαφών;;

Αν εγώ τύχαινε να μπλέξω με κάποιον είτε φιλικά είτε πολύ περισσότερο ερωτικά και κάτι χάλαγε θα χάλαγε και η θεραπεία γιατί απλά δεν θα ξαναπατούσα για να δω τα μούτρα του....Και το έχω κάνει άπειρες φορές στη ζωή μου σε πολλούς τομείς...
    .....αυτό και μόνο δεν σου δινει απάντηση στο δικό σου ερωτημα;
    Σκέψου αν είναι η δική σου τακτική και κάποιος απροσδιόριστος μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία κάθε φορά που πας να λύσεις εσένα.....

Senior Member
    Αγαπητή Σοφία και πάλι δεν απαντάς...Θα παρέμενες εντός ομάδας αν ο εραστής σου ήταν μέσα σε αυτή και είχατε χωρίσει ή για να στο πω πιο ωμά σε είχε για ξεπέτα και εσύ είχες άλλες βλέψεις τον είχες ερωτευτεί και έπρεπε να παρευρίσκεσαι εκεί και να ακούς τα γκομενογυρίσματά του;Θα απαντούσες ποτέ πως χαίρεσαι που βγήκε και με άλλη;Θα μπορούσες να έχεις άποψη για την επόμενή του σχέση και συμπεριφορά και να κρατάς επίπεδο για να μην πεις:Αι γαμήσου ρε μαλάκα;
    Nα σου απαντησω σε οτι θες....μαλλον δεν καταλαβες πως δεν παω να αποφυγω απαντησεις.Ανταλλασω αποψεις μαζι σου, οντας πολυ ειλικρινης...Λοιπον στην υποθετικη ερωτηση, αν θα εμενα μεσα στην ομαδα, αν ο εραστης μου ο πρωην μου δλδ ηταν εκει η απαντηση ειναι πως θα εμενα. Επειδη ομως θα εμενα δεν σημαινει οτι θα εμενα για να υποκριθω οτι δεν πληγωνομαι, ειμαι cool, δεν με νοιαζει, ας κανει οτι θελει....Καθολου cool...καθε άλλο....Θα εμενα για να αντιμετωπισω εμενα κ οτι αισθανομαι με τον χωρισμο αυτο. Δεν ειμαι στην ομαδα για να κραταω κανενα επιπεδο. Ειμαι εκει για να μαθω εμενα, κ οχι να παιξω καποιο ρολο...Κ οτι δεν μ αρεσει σε μενα να προσπαθησω να το αλλαξω...

Senior Member
    Στην πεφτει λοιπόν ένας borderline από την παρέα....Σε μία εβδομάδα σε έχει στάνταρ εγκαταλείψει και εσύ είσαι καταθλιπτικός.....Τι το θεραπευτικό ειλικρινά βρίσκεις σε αυτή την μεταξύ σας σχέση;Ότι ο καθένας εκτόνωσε τη λίμπιντό του;Εσύ ως καταθλιπτικός θα πέσεις σε μια ωραιοτάτη κατάθλιψη και θα τρέχουν να σε ανεβάσουν οι ψυχίατροι....
    μαλιστα

υποθεση 1: ειναι βεβαιο οτι οποιος μου την πεφτει, πεφτω κ εγω...οκ,πασο.

υποθεση 2: ο borderline στανταρ μ εγκαταλειπει εμενα ή την οποια.... συντομα

υποθεση 3: ως καταθλιπτικη που ειμαι γινομαι ακομα χειροτερα

υποθεση 4: εχουμε εκτονωσει κ οι 2 τη λιμπιντο μας κ δεν καταλαβαμε τπτ αλλο περαν αυτου....

ας τα δεχτω ολα αυτα...αλλα αληθεια ως καταθλιπτικη που βρισκομαι σε θεραπευτικη διαδικασια, δεν μπορω να κανω τπτ αλλο παρα μονο να γινω χειροτερα? δεν παιζει να μην το παρω πλεον τοσο βαρεως οσο άλλωτε?ουτε το να μην παρω ψυχοφάρμακα?ειναι δεδομενη η διαδρομη μου?

αληθεια, τα δυο ατομα δεν καταλαβαν τπτ, πέρα απο μια εκτονωση λιμπιντο? πώς κ έτσι?εκει ηταν ολο το παιχνιδι?

επισης οντας σε θεραπευτικη διαδικασια, δεν μπορω να κερδισω,αναλύοντας πώς εκανα αυτη τη σχέση? Γιατι? πώς εφτασε στο τέλος? κ τί με κανει να νιωθω ολο αυτο?σε τί κατασταση με φέρνει?

Senior Member
    Αν εγώ τύχαινε να μπλέξω με κάποιον είτε φιλικά είτε πολύ περισσότερο ερωτικά και κάτι χάλαγε θα χάλαγε και η θεραπεία γιατί απλά δεν θα ξαναπατούσα για να δω τα μούτρα του....Και το έχω κάνει άπειρες φορές στη ζωή μου σε πολλούς τομείς...Εσύ πώς θα το αντιμετώπιζες;;Θα το ριψοκινδύνευες;;
    Το εχω κανει ήδη...συστηνοντας την θεραπευτρια μου σε φιλο μου, γνωριζοντας οτι ειναι πολυ πιθανο να ειμαστε μαζι σε ομαδα. Και ειμαστε. Και εχει περασει διαστημα που ειμαστε παρεξηγημενοι κ βλεπουμε τα μουτρα ο ενας του άλλου. Πώς το αντιμετωπίζω? Μα για αυτο ειμαι εκει...Μαθαινω να αντιμετωπιζω....οχι να το βάζω στα ποδια.Αυτο το έκανα ήδη.Οσο κ να τρεξω, οι αποτυχιες μου θα μ ακολουθουν....οπως κ η δειλια μου....

Senior Member
    Εγώ επίσης δεν καταλαβαίνω πως κολλάει η ψυχοθεραπεία με ανάτυξη προσωπικών επαφών.....
    εγω παλι δεν καταλαβαινω την θεραπεια αποστειρωμενη: κρινεται το αποτελεσμα της ΚΑΙ απο το τί γινεται εκεινη τη δεδομενη στιγμη. αναπτυσσοντας την σχεση με τον θεραπευτη με τα μελη της ομαδας...ποσο ειλικρινης ειμαι, ποσο λεω οτι πιστευω, ποσο εκει ειμαι....ποσο ανοιγομαι, ποσο αφηνω να με πλησιασει ο καθε ενας.

Senior Member
    Να πώ πώς το βλέπω κι εγώ το θέμα:
    H προσέγγιση της Kassi με βολεύει περισσότερο επειδή μου προσφέρει μία ασφάλεια από την άποψη οτι \"απαγορεύεται\" να έρθουν σε επαφή εκτός θεραπείας οι εμπλεκόμενοι. Αυτό με κάνει να νιώθω ασφάλεια και ίσως να είναι ένα άλλοθι για να μην αντιμετωπίσεω τους φόβους μου. Μπορεί όμως από την άλλη να βοηθήσει να ακολουθήσεις τη θεραπεία έστω με αργά βήματα εφόσον θα νιώσεις οτι η σχέση προστατεύεται απο το θεραπευτικό \"μανδύα\" ενώ αλλιώς να τρόμαζες.
    Από την άλλη συμφωνώ με τη Σοφία οτι στη θεραπεία καθρεφτίζεται το εγώ σου οπότε αργά ή γρήγορα θα φανούν στοιχεία του εαυτού σου και θα αλληλεπιδράσεις με τους υπόλοιπους, εξάλλου αυτή είναι και η ουσία της θεραπείας.
    Απ\' οτι έχω καταλάβει είναι πολύπλοκο το θέμα της ψυχοθεραπείας, δεν υπάρχει σωστό και λάθος...

Senior Member
    Greenpeyote δεν είναι άλλοθι να μην αντιμετωπίσεις τους φόβους σου..Είναι κάτι με το οποίο συμφωνείς με τον ψυχίατρό σου πριν τη θεραπεία..Σοφία κακώς η ψυχίατρός σου έβαλε φίλο σου στη θεραπεία.....Στη δική μας ομάδα απαγορεύεται ρητά και άτομα τα οποία είναι μαζί και μπαίνουν σε ομάδα τοποθετούνται από τους ψυχιάτρους σε χωριστή ομάδα ο καθένας.....Σοφία δεν έχω να πω κάτι άλλο για να σε πείσω για τις απόψεις μου πέραν του ότι η πηγή τους δεν ήμουν εγώ αλλά οι ψυχίατροί μου που σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρουν από εμένα και έχουν δει.....Πάντως δεν θα πήγαινα στη θεραπεία για να βρω φίλη ούτε να βρω γκόμενο...Ξαναείπα...Υπάρχου ν τόσα μέρη για να γίνει αυτό..........Αν το κάθε μέλος άρχιζε να φλερτάρει με το άλλο τότε θα κοιτούσαμε πως να αρπάξουμε τηλέφωνο για ποτό και όχι πως να θεραπευτούμε.....Πάντως τον τελευταίο καιρό μου γυαλίζει ο ψυχίατρος ....Λέω να του κάνω πρόταση για κανά θερπευτικό ποτό..Έτσι να μάθουμε με ζεστασιά ο ένας τον άλλο....

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Στην πεφτει λοιπόν ένας borderline από την παρέα....Σε μία εβδομάδα σε έχει στάνταρ εγκαταλείψει και εσύ είσαι καταθλιπτικός.....Τι το θεραπευτικό ειλικρινά βρίσκεις σε αυτή την μεταξύ σας σχέση;Ότι ο καθένας εκτόνωσε τη λίμπιντό του;Εσύ ως καταθλιπτικός θα πέσεις σε μια ωραιοτάτη κατάθλιψη και θα τρέχουν να σε ανεβάσουν οι ψυχίατροι....
    μαλιστα

υποθεση 1: ειναι βεβαιο οτι οποιος μου την πεφτει, πεφτω κ εγω...οκ,πασο. - Δεν ξέρω αν εσύ πέφτεις με όποιον σου την πέφτει αλλά δεν είναι η δική μου υποθέση ακριβώς αυτή..εκτός αν έτσι την φαντασιωνόσουν

υποθεση 2: ο borderline στανταρ μ εγκαταλειπει εμενα ή την οποια.... συντομα Ο borderline το πιο πιθανό είναι να σε αφήσει στην εβδομάδα...και να βγει και με τα μισά μέλη της ομάδας για ποτό

υποθεση 3: ως καταθλιπτικη που ειμαι γινομαι ακομα χειροτερα Είναι υπόθεση όπως γράφεις και εσύ

υποθεση 4: εχουμε εκτονωσει κ οι 2 τη λιμπιντο μας κ δεν καταλαβαμε τπτ αλλο περαν αυτου.... Υπόθεση είναι και αυτή επιμένω.....Υπόθεση είναι και να μαχαιρώσεις το μέλος της ομάδας που σε εγκατέλειψε.....ή σου την σπάει.....Υπόθεση είναι και να βρεις τον έρωτα της ζωής σου στην ψυχοθεραπεία...Η αγάπη ήρθε στην θεραπεία.....αλλά μου θυμίζει η όλη φάση γραφείο συνοικεσίων,ραντεβού στα τυφλά και όχι ψυχοθεραπευτική ομάδα

ας τα δεχτω ολα αυτα...αλλα αληθεια ως καταθλιπτικη που βρισκομαι σε θεραπευτικη διαδικασια, δεν μπορω να κανω τπτ αλλο παρα μονο να γινω χειροτερα? δεν παιζει να μην το παρω πλεον τοσο βαρεως οσο άλλωτε?ουτε το να μην παρω ψυχοφάρμακα?ειναι δεδομενη η διαδρομη μου?

αληθεια, τα δυο ατομα δεν καταλαβαν τπτ, πέρα απο μια εκτονωση λιμπιντο? πώς κ έτσι?εκει ηταν ολο το παιχνιδι?

επισης οντας σε θεραπευτικη διαδικασια, δεν μπορω να κερδισω,αναλύοντας πώς εκανα αυτη τη σχέση? Γιατι? πώς εφτασε στο τέλος? κ τί με κανει να νιωθω ολο αυτο?σε τί κατασταση με φέρνει?

Senior Member
    Πάντως δεν θα πήγαινα στη θεραπεία για να βρω φίλη ούτε να βρω γκόμενο...Ξαναείπα...Υπάρχου ν τόσα μέρη για να γίνει αυτό..........
    τώρα αν εσύ αυτό κατάλαβες μετά απο όσα έγραψα.....

επισης υπάρχει μια πληθώρα ερωτημάτων που έγραψα....βασιζόμενη κ στη δική μου εμπειρια κ πως βοηθηθηκα. Το μονο που ειπα ειναι οτι προσπαθω να μην το βάλω στα ποδια αλλα να το αντιμετωπισω μεσα εκει οτι αισθανομαι για τον άλλο,να το δω....

απο κει κ περα μπορει να νομιζεις σαφως οτι υποννοω αυτο που εσυ επιμενεις να γραφεις.

Που ειδες οτι ειπα κατι απο τα παραπανω?Πάω στη θεραπεια να βρω γκομενο, παω να βρω φιλη κλπ. Ή οτι θα πάω για ποτο με θεραπευτη?κοιττα κ τι σου έγραψε η Θεοφανια, το ιδιο πραγμα που έγραψα κ εγω με άλλο τροπο.

Ξερεις σε μια κουβέντα εδω, εχω καλή πιστη οτι μιλάμε καλοπροαίρετα, κ οχι ειρωνικά...ή επιθετικά

καλη συνεχεια στην ομαδα σου, με θεραπευτικά αποτελεσματα εύχομαι.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234