Results 1 to 15 of 22
-
22-10-2014, 13:47 #1
Νεα στην παρεα σας, θα συστηθω και θα ηθελα την βοηθεια σας...
Καλησπερα, ειμαι 33 χρονων, στα 58 κιλα, με 1,60 υψος. Πασχω απο οτι λεει ο ψυχολογος μου τουλαχιστον, απο συναισθηματικη υπερφαγια, εγω νομιζω οτι πασχω απο υπερφαγια, γιατι και χωρις κατι να εχει συμβει ιδιαιτερο μπορει να φαω μεχρι να με πονεσει το στομαχι μου και λιγο ακομα....
Εχω φτασει μεχρι και 78 κιλα, τα οποια εχασα με διαιτολογο, μετα εβαζα 5-10 και ξεκινησε η σχεση μου με τις εξτριμ διαιτες και κυριως την Ντουκαν, η οποια ναι μεν με βοηθησε να χασω, αλλα μου ενοχοποιησε πολλα φαγητα (πατατα, καροτα μακαρονια κτλ) και με εριξε με τα μουτρα ξανα στα υπερφαγικα μου....
Το προηγουμενο καλοκαιρι (2013) , με διατροφη απο διαιτολογο και αρκετο ποδηλατο εφτασα τα 49 κιλα στα οποια ημουν και πολυ καλα και ανετα, τον χειμωνα εκανα υπερπροσπαθεια και παλι και εφτασα για αλλη μια φορα τα 58 κιλα, μπορει να ακουγονται λιγα για καποιες, αλλα για μενα ειναι σημαντικο φορτιο τα 9 κιλα που ξαναπηρα, πανω που βρηκα τα σωστα μου κιλα, και μαλιστα με τον τροπο που τα πηρα.... Το ποδηλατο φετος αρνουμαι να το παρω στην δουλεια, οπως τοτε, και κανω αναρριχηση 3 φορες την εβδομαδα, το οποιο ειναι μια καλη σχετικα ασκηση....
Ξαναπηγα σε διαιτολογο πριν 2 εβδομαδες, μου εβγαλε ιδανικο βαρος τα 48 κιλα με βαση λιπομετρησεις κτλ, μου εδωσε προγραμμα το οποιο απλα δεν ακολουθω, το απογευμα με πιανει λυσσα κακια και τσακιζω τα γλυκα, το βραδυ αλλες μερες κρατιεμαι αλλες οχι, μετεφερα το ραντεβου που ειχαμε για την επομενη εβδομαδα, μηπως καταφερω και κανω λιγο το διαιτολογιο και εχω χασει εστω ενα κιλο.... Καθε πρωι ξεκιναω με διαθεση, το μεσημερι τσιμπαω και μια φετα ψωμι παραπανω απο αυτα που γραφει, το απογευμα του αλλαζω τα φωτα, και παλι απο την αρχη..... το σκ που προεκυψε και τσακωμος και συναισθηματικη φορτιση εφαγα ολο τον κοσμο, σπιτι δεν ζυγιζομαι, γιατι επηρεαζομαι πολυ, οποτε περιμενω την μερα που θα ζυγιστω εκει.
Ζητω την βοηθεια σας, τα τιπς σας, την υποστηριξη σας να προχωρησω με την διατροφη μου, να χασω τακιλα, και να τα διατηρησω επιτελους, χωρις να βρεθω παλι να κανω ντουκαν........
Συγνωμη για το τεραστιο ποστ, τυχον αλλες αποριες λογικα θα λυθουν στην πορεια! Καλως σας βρηκα <3
- 22-10-2014, 15:28 #2
μπρε,μαρέσει που δν είσαι συναισθηματική υπερφάγος αλλά σκέτη ενώ πιο κάτω γράφεις οτι σου προέκυψε τσακωμός κ συναισθηματική φόρτιση κ έφαγες όλο τον κόσμο!
από την δική μου εμπειρία σε όλο αυτό , καμιά φορά η υπερφαγία γίνεται κ ρουτίνα κ καμιά φορά τα αντανακλαστικά βγαίνουν αυθόρμητα αυτό δν αποκλείει και το "συναισθηματική" φαντάζομαι
πολύ καλά που πας σε ψυχολόγο κ διατροφολόγο, το έχεις πιάσει γερά το θέμα κ αυτό είναι παράδειγμα για μένα
μην περιμένεις να τα πας καλά για να πας στην διατροφολόγο, να πας κ να της πεις οτι κάτι από αυτά που μου έδωσες δεν δουλεύει γιατί δεν μπορώ να την τηρήσω την δίαιτα, να τα βάλουμε κάτω να δούμε αν μπορούμε να το αλλάξουμε το πρόγραμμα να μου είναι έστω λίγο πιο εύκολο. έστω κάνε συντήρηση για λίγο καιρό μέχρι να μπορείς να είσαι σε Mood και να μπορείς να την τηρήσεις.
ωραία η αναρρίχηση και μάλιστα 3 φορές την εβδομάδα, δν χρειάζεται να κάνεις κ ποδήλατο. αν θέλεις κάνεις δηλαδή αλλά άμα δν θέλεις δν νομίζω οτι είναι απαραίτητο
22-10-2014, 15:57 #3
Ναι μάλλον έχεις δίκιο, με μπέρδεψε αυτό που είπες εσύ και βγαίνει πιο λογικό..... Το ότι από κάποιο σημείο κ μετά γίνεται ρουτίνα, βρίσκεις δικαιολογία για το υπερφαγικο απλά, αύριο θα το κάνω σωστά, ας φάω όλο το ψυγείο σήμερα κτλ...
Αυτό το γλυκό με παιδεύει, το θέλω μετά το φαί μεσημέρι βράδυ.... Επίσης από τα υπερφαγικα νομίζω έχει ανοίξει το στομάχι μου, πεινάω σχεδόν συνέχεια.....
Ελπίζω να βρω τρόπους να το σταματήσω πάλι και αυτό να κρατήσει για πάντα......
22-10-2014, 22:13 #4
Originally posted by AndieAlx
αύριο θα το κάνω σωστά, ας φάω όλο το ψυγείο σήμερα κτλ...Αχ αυτές οι ενοχοποιήσεις τροφών... Μονόδρομος προς την υπερφαγία είναι.... Μια διαιτολόγος κομπογιαννιτισσα με είχε κάνει να μισήσω το λάδι, νομίζω εκείνη την περίοδο έκανα τα περισσότερα υπερφαγικά της ζωής μου.
Καλως όρισες
Venceremos!!
22-10-2014, 23:36 #5
Καλώς σας βρήκα....
23-10-2014, 07:06 #6
Και φυσικά δεν άντεξα χθες βράδυ, κ αφού έφαγα τη σαλάτα μου με τυρί κ μια φέτα ψωμί, μετά έφαγα 2 αποξηραμένα σύκα, μετά 4 δαμάσκηνα και 15 αμύγδαλα, κ μετά γιαούρτι, μπόλικο μέλι και αλλά 15 αμύγδαλα ουφφφφφ
Τουλάχιστον χθες αγόρασα το βιβλίο
23-10-2014, 08:29 #7
Πιο βιβλίο?
εγώ δεν θα ήθελα να μιλήσω για την χθεσινή μου μέρα ,ούτε γενικώς για τον τελευταίο μήνα. χάλια ο Οκτώβρης, δν ξέρω πως να σταθώ στα πόδια μου, να σκέφτομαι πιο θετικά,να το πάρω πάλι από την αρχή, να μου φύγει αυτή η καταθλιψάρα που έχω,που με ενοχλούν και με επηρεάζουν τα πάντα .
βρε δν νομίζω οτι το παράκανες, κ μάλιστα έφαγες πολύ θρεπτικά. πραγματικά νομίζω οτι ίσως πρέπει να σου βάλει κάτι στην δίαιτα έτσι ώστε το απόγευμα να είναι εντάξει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κ η σεροτονίνη. δηλαδή καμιά φορά δν φταίμε εμείς που δεν μπορούμε να κάνουμε την δίαιτα αλλά η δίαιτα. στην θέση της ,μετά από τόσα υπερφαγικά θα προσπαθούσα να σέχω για ένα διάστημα στην συντήρηση. κ όχι να σε βιάζω να χάσεις κιλά που μπορεί να τα πάρεις πίσω σε ένα παφ. αν και δν ξέρω τι διατροφή σου έδωσε,τα συμπεράσματά μου είναι από την γενικότερη συμπεριφορά διαιτολόγων.
κ τώρα λίγη θεωρία γιατί στην πράξη είμαι οφ:
http://www.healthyliving.gr/2013/04/...aulipsh-hlios/
Originally posted by lessing
Λιγη ακομα θεωρια:Η καταναλωση φαγητου προκαλει παραγωγη γλυκοζης στο αιμα.Συγχρονως στο παγκρεας παραγεται μια ορμονη η ινσουλινη η οποια εχει την ικανοτητα να μεταφερει τη γλυκοζη απο το αιμα στα κυτταρα κ να την μετατρεπει σε ενεργεια.Ο παραπανω μηχανισμος διεξαγεται εξολοκληρου στο αιμα.Ταυτοχρονα πραγματοποιειται κ ενας αλλος μηχανισμος αυτη τη φορα στον εγκεφαλο.Η ινσουλινη που παραγεται στο παγκρεας μαζι με τη βοηθεια 3 αλλων θρεπτικων στοιχειων.
1)αμινοξεα(που βρισκουμε τα μισα απαραιτητα στα γαλακτοκομικα προιοντα κ τα αλλα μισα στα πληρη δημητριακα)
2)βιταμινη Σε που χρησιμοποιειται ως καταλυτης(που αφθονει στα λαχανικα,τα φρουτα κ τους φρεσκους χυμους)και
3)βιταμινες του συμπλεγματος Β κ κυριως βιταμινη Β6(πυριδοξινη)(που βρισκουμε στα πληρη δημητριακα.στους αψητους ξηρους καρπους.κ.α.)παραγουν στον εγκεφαλο μια ουσια,τη Σεροτονινη,η οποια ειναι υπευθυνη για 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.Η μια ειναι η ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ Κ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στον οργανισμο κ η αλλη το ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ, δηλαδη με απλα λογια το χορτασμα.
Το παραπανω συστημα παραγωγης Σεροτονινης ειναι διαταραγμενο στα ατομα που εχουν κανει πολλες προσπαθειες να χασουν βαρος,μακροχρονιες διαιτες κ κυριως ανορθοδοξες διαιτες.Για να επανελθει σε φυσιολογικη λειτουργια το συστημα μηχανισμου Πεινας κ Κορεσμου απαιτουνται περισσοτερο απο 2 μηνες σωστης διατροφης.
Οταν η παραγωγη Σεροτονινης ειναι μειωμενη προκαλουνται στο ατομο δυσαρεστα συμπτωματα οπως νευρα,αυπνια,αγχος,στρες,πα ρατεταμενη πεινα.Στην αντιθετη περιπτωση οταν καποιος εχει καταναλωσει διλπασια ποσοτητα φαγητουτοτε ως συνεπεια εμφανιζεται αυξημενη παραγωγη Σεροτονονης και παλι εχουμε διαταραχη η οποια εκδηλωνεται με υπνηλια,κακη διαθεση και καταθλιψη.Ταυτοχρονα η περισσεια γλυκοζης στο αιμαμεταφερεται κ αποθηκευεται στα λιποκυταρα.
Ολες οι πρωτεινικες διαιτες,οι διαιτες μονοφαγιας,οι διαιτες με υποκαταστατα γευματος συμβαλλουν στην πληρη αποδιοργανωση του συγκεκριμενου μηχανισμου,δλδ.το στομαχι ειναι χορτατο αλλα το μυαλο πειναει.
αξίζει κορίτσια να διαβάσετε το τόπικ τρίωρα τριάδες εδώ: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d=3090&page=10
δν λέω να τα εφαρμόσετε ντε κ καλά αλλά να καταλάβουμε γιατί κάνουμε τα υπερφαγικά.
κάποτε τα είχα εφαρμόσει κ μου έκανε φοβερή έκπληξη οτι όντως μου ήταν πιο εύκολο να ελέγξω τις κρίσεις μου. τώρα θα μου πείτε γιατί δν μπορείς να τα εφαρμόσεις ,έλα ντε χάλια τα νεύρα μου,δυστυχώς για να μπούμε σε ένα πρόγραμμα πρέπει να διανύουμε μια περίοδο σταθερότητας κ ηρεμίας ,αν όλα είναι ένα χάος πολύ δύσκολο να συντονιστώ, κ το μυαλό μου είναι ένα κουβάρι
αυτά συγγνώμη για το υπέρογκο ποστ σε ξένο μάλιστα τόπικ αλλά τι να κάνω κεγώ η δόλια,βρήκα χώρο να δώσω λόγο(σε εμένα τα λέω)
εμπνευσμένη από maroulita :Consejitos vendo, pero para mí, no tengo. (συμβουλίτσες πουλώ αλλά για μένα δεν κρατώ,σε ελεύθερη:δάσκαλε που δίδασκες κ λόγω δν εκράτησες)
venceremos!
23-10-2014, 09:55 #8
Καλημερα! Γραφεεεεε γραφεεεεεεεεεεεεεεεε να εκτονωνεσαι εσυ να μαθαινω εγω :bigsmile: το τελευταιο βιβλιο του Ζουμπ.....
Η διαιτα που μου εχει δωσει ειναι
Πρωινο
Τοστ με ολικης ψωμι, τυρι, γαλοπουλα, ντοματα ή κουλουρι Θεσσαλονικης με μια φετα τυρι ή γαλα με δημητριακα ή φρυγανιες με τυρι
Ενδιμαεσα
Φρουτο (καποιες μερες μονο καποιες με ξηρους καρπους)
Μεσημεριανο φασολακια ή σπανακορυζο με τυρι και μια φετα ψωμι ή κοτοπουλο με σαλατα και μια φετα ψωμι ή ψαρι με σαλατα και μια φετα ψωμι ή ομελετα
Απογευματινο
Παλι το ιδιο με το ενδιαμεσο
Βραδινο 1 αυγο με 2 φρυγανιες και τυρι ή 1 μπιφτεκι με σαλατα ή γιαουρτι με δημητριακα ή ντακο
Προ υπνου
1 μπολ ζελε φρουτων
Γενικα ειναι πολυ καλη διατροφη και εχει φαγητο, απλα εμενα με πιανει λυσσα κακια το πρωι το απογευμα και το βραδυ χοχοχοχοχοχοχο δηλαδη σχεδον ολη μεραααααααα!!!!!!!!
23-10-2014, 10:05 #9
καλή διατροφή είναι λέω εγώ τώρα η πανεπιστήμονας(χιχοχα) ίσως δν είσαι έτοιμη, πες της οτι δν μπορείς να την τηρήσεις να σου προσθέσει κάτι παραπάνω στα ενδιάμεσα ίσως ή στα γεύματα κ αργότερα να σε πάει πάλι σε αυτήν αν δεις οτι μπορείς να συνεχίσεις. ίσως λέω εγώ τώρα ένα φρούτο ακόμα στο πρωινό ,και στο απογευματινό, φρούτο και κάτι ακόμα(ένα μικρό σοκολατάκι πχ) να σε κρατάει πιο πολύ. δν μιλάω για μεγάλες αλλαγές 150-200 θερμίδες μπορεί να είναι σωτήριες ωστέ να μην έχεις ξεσπάσματα.
23-10-2014, 10:14 #10
Μου εχει πει οτι σε μερες δυσκολες, να τρωω ειτε ενα φρουτο παραπανω, ειτε ενα γιαουρτι, ειτε μια φετα ψωμι ή 2 φρυγανιες. το θεμα ειναι οτι εγω εκεινη την ωρα δεν θελω αυτα, αλλα θελω 10 φρυγανιες, 1 κομματι κεικ, μια σοκολατα κοκ :no:
23-10-2014, 10:23 #11
δυσκολεύομαι να σε πιστέψω. εγώ όταν με πιάνει πείνα κρατιέμαι με μεγάλη ευκολία ,είμαι υπόδειγμα ισορροπίας, η φήμη μου έχει φτάσει μέχρι το Θιβέτ.
:smilegrin:
αχ τι να σου πω δύσκολο. αν θες όποτε σε πιάνει τέτοια πείνα προσπάθησε να τρως σταδιακά. φάε μια φρυγανιά ,κάνε μια δουλειά,μπάνιο , γράψε εδώ, βγες στο μπαλκόνι κ ανέπνευσε, άνοιξε τα χέρια σου,παρακάλα Θεούς κ δαίμονες να σου δώσουν δύναμη, βάλε ένα τραγούδι κ χόρεψε κτλ κτλ
μετά φάε μια φρυγανιά ακόμα
μετά , πάρε τηλ μια φίλη σου, βγες να κάνεις μια βόλτα στην γειτονιά κτλ κτλ.
φάε μια φρυγανιά.
κτλ κτλ
ε κάποια στιγμή θα ξεχαστείς.
23-10-2014, 10:35 #12
Η θα με κλεισουν στο Δαφνι :tumble:
23-10-2014, 10:40 #13
έλα καλέ και για τους πιο ισορροπημένους,μια βίδα είναι αν λασκάρει λάσκαρε.
πραγματικά ,όταν με πιάνουν τέτοιες κρίσης, νιώθω το σώμα μου ακινητοποιημένο, είμαι σε φάση κουρνιάσματος κ το μόνο που θέλω κ ο μόνο λόγος που θα σηκωθώ απτον κώλο μου είναι για να φάω.
το άνοιγμα των χεριών βοηθάει κ το να σηκωθείς κ να κοιτάξεις το ταβάνι. κάπου το έχω διαβάσει. σου δίνει δύναμη
ή να κάνεις διατάσεις. να φας ένα μήλο. ε τι μία φορά δν θα το πετύχουμε, την άλλη θα το πετύχουμε,θα γίνει κ αυτό ρουτίνα βρε αδερφέ.
ή θα σε κλείσουν μέσα επειδή προσεύχεσαι στο ταβάνι
23-10-2014, 10:47 #14
Οχι τιποτα αλλο, αλλα δουλευω και σε αντιστοιχο χωρο, οποτε ή θα με δουν οι ασθενεις μου και απλα θα κοιταξουν απο την αλλη γιατι αυτο θα ειναι οκ για εκεινους ή θα με δει το προσωπικο και θα με κανονισει με μια ενεσουλα, τουλαχιστον δεν θα τρωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!
μου βρηκες την λυση!!!!:P:P
23-10-2014, 11:16 #15
AndieAx θυμάμαι πως εγώ λυσσαγα όταν έτρωγα το βραδινό, γιατί μου λεγε η διαιτολόγος ότι το τελευταιο γεύμα μου έπρεπε να το φαω 2 ωρες πριν κοιμηθω... Έλα ομως που εγω με τις αυπνίες δεν ήξερα τι ωρα θα κοιμηθω... Και να μαυρη λύσσα.. Κι άλλες φορες κρατιόμουν, αλλά αμα ο καλός σου πλακώνει το γύρο λυγίζεις...
Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτά που μας είπε η Σουσουραδίτσα θυμάμαι που διάβασα ένα άρθρο (είχε περισσότερη σχεση με τις πολυκυστικές και το διαβήτη) που προέτρεπε πριν πέσεις για ύπνο να πινεις ένα ποτήρι γάλα, ή ενα γιαούρτι μαζί με ένα φρούτο...
Δεν ξέρω πώς λειτούργησε μέσα μου αυτό, αλλά από μένα έφυγε ένα βάρος, γιατί κάποια στιγμή νωρίς θα σκεφτώ ότι ας φάω τωρα το βραδινό μου, αλλά μέσα μου ξέρω ότι δε θα λυσσαξω στην πείνα μέχρι να κοιμηθώ γιατί έχω την επιλογή του γιαουρτιού, ή θα πιω λίγο γάλα που μου αρέσει και το μηλαράκι που στάμπαρα...
Α.. τον Ζουμπ τον ακολουθώ κι εγώ στα σοσιαλ μιντια..
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....