Results 1 to 10 of 10
Thread: ΒΟΗΘΕΙΑ
-
14-11-2014, 13:41 #1
ΒΟΗΘΕΙΑ
Εδώ και 9 μήνες κάνω υγιεινή διατροφή και γυμναστική . Έτσι ξαφνικά χωρίς κάποιοι λόγο ένα βράδυ ξεκίνησα κατά το τις 10 να τρώω να τρώω , ότι έβρισκα, αυτό συνεχίστηκε μέχρι που δεν μπορούσα να αναπνεύσω … είπα οκ ένα ξέσπασμα ήταν, μετά από τόσο καιρό το δικαιούμαι . Αλλά εδώ και 3 μήνες κάθε βράδυ νιώθω ότι θέλω να κάνω το ίδιο πράγμα και δεν μπορώ να σταματήσω. Ενώ τόσο καιρό με την διατροφή ήμουν πολύ σωστή, οι φορές που ξέφυγα αν ήταν 2. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει . Το μόνο που ξέρω είναι ότι τόσος κόπος θα πάει χαμένος και θα βάλω πάλι τα κιλά που είχα και θα νιώθω όπως τότε, χάλια . ΒΟΗΘΕΙΑ
- 15-11-2014, 00:11 #2
Καλησπέρα Στεφανούλα! (τί ωραίο νικ!)
Καλώς μας ήρθες!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, τους 9 μήνες αυτούς που κάνεις υγιεινή διατροφή, την κάνεις καταναγκαστικά; Νιώθεις ότι καταπιέζεσαι ή στερείσαι;
Γιατί μπορεί να ξεσπάς τώρα επειδή ο οργανισμός σου αισθάνθηκε ότι πιέστηκε.
Επίσης υπάρχει η περίπτωση να συμβαίνει κάτι στρεσσογόνο στην ζωή σου που σε οδηγεί στα υπερφαγικά;
Τα υπερφαγικά καλύπτουν κάποια ανάγκη μας.
Έχεις σκεφτεί ποιά μπορεί να είναι αυτή;
15-11-2014, 01:10 #3
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα … Ξεκίνησα με χαρά και αισιοδοξία γιατί πάντα με ταλαιπωρούσαν κάποια κιλά και πάντα έκανα στερητικές δίαιτες , έχανα κάποια κιλά και όταν τελείωνε η δίαιτα , (αν τελείωνε) τα έπαιρνα πίσω στο μήνα με δίμηνο. Μετά από ένα πρόβλημα υγείας που είχα τα κιλά μου πολλαπλασιάστηκαν . Αντικατέστησα τα πάντα με υγιεινά… έμαθα και φτιάχνω σχεδόν όλα τα φαγητά και γλυκά υγιεινά , (μπάρες και κέικ με πρωτεΐνες, λιναρόσπορους, βρόμη κλπ). Στην αρχή ήταν σαν στοίχημα να τα κάνω όλα υγιεινά, μετά δεν με ελκούσε και τόσο πολύ και έκανα απλά τις μπάρες μου που τρώω σαν ενδιάμεσο γεύμα . Όταν έχασα τα κιλά μου και έπρεπε να σταθεροποιηθώ υπήρχαν μέρες που έλεγα δεν μπορώ να φάω άλλο , γιατί έπρεπε να τρώω 2400 θερμίδες τη μέρα. Τώρα μπορεί να φάω 4000 με 5000 θερμίδες σε 2-3 ώρες και το μόνο που νιώθω είναι ότι δυσκολεύαμε να αναπνεύσω. Η αλήθεια είναι πολλές φορές ένιωσα να στερούμε και ενέδωσα μόνο μια φορά μετά από 8 μήνες και τις υπόλοιπες φορές που έφαγα κάτι όχι και τόσο διατροφικά υγιεινό δεν ξεπέρασα ποτέ τις ημερήσιες μου θερμίδες. Μετά από την πρώτη φόρα στους 8 μήνες που έκανα την πρώτη μου μεγάλη ατασθαλία 5000 θερμίδες περίπου σε ένα βράδυ σιγά σιγά ξεκίνησα να τα κάνω ξανά και ξανά όσο περνά ο καιρός και πιο συχνά .Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι δεν τρώω πράγμα που έχω επιθυμήσει (ίσως γιατί δεν έχω στο σπίτι) τρώω συγκεκριμένα 2-3 φαγητά σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Το μόνο που άλλαξα από τότε είναι ότι μείωσα τη γυμναστική μου από 5 ώρες τη βδομάδα σε 3 ώρες και χρησιμοποίησα 10 φορές περίπου στο πρωινό μου ένα προϊόν γνώστης διατροφικής εταιρίας της Herbalife. Αν μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω θα με βοηθήσετε όσο δεν φαντάζεστε…
15-11-2014, 04:22 #4
prwini voutia stin zaxari
Είχα κι εγώ κάποτε ένα παρόμοιο πρόβλημα και πίστευα πως είμαι τρελή:
Λίγη ώρα πριν κοιμηθώ ένιωθα μία τεράστια ανάγκη για γλυκό( λιγούρα ), ας πούμε κρέπα η κέικ ή κάτι σοκολατένιο, τις περισσότερες φορές που επέμενα να μην φάω κάτι πριν τον ύπνο(γιατί δεν είναι καλό να φας λίγο πριν κοιμηθείς) κατά τις 3 η 4 τα χαράματα ξυπνούσα και έβρισκα τον εαυτό μου μπροστά στο ανοιχτό ψυγείο να τρώει ότι βρει μπροστά του, μαρμελάδα με τα χέρια, με φασολάκια απο προχτές, και τυρί και γάλα και χυμό ή πίτα.. γενικά αποφάγια .. οτιδήποτε βρισκότανε μπροστά μου, μέχρι που διάβασα κάπου στο ιντερνετ ότι όταν έχεις λιγούρες, θες γλυκό η πεινάς στο τέλος της ημέρας κατά το βραδάκι φταίει το γεγονός του ότι δεν έχεις φάει καλά κατά την διάρκεια της μέρας.
Οταν λέω δεν έχεις φάει καλά.. όχι δεν έχεις φάει αρκετή ποσότητα φαγητού, αλλά δεν έχεις καλύψει τις ανάγκες που έχει το σώμα σου και κυρίως ο εγκέφαλός σου. ο εγκέφαλος χρειάζεται γλυκόζη για να λειτουργήσει, και οργανισμός σου χρειάζεται βιταμίνες, σίδηρο, μαγνήσιο και πολλά άλλα..
όταν διάβασα το άρθρο ( και λυπάμαι που δεν έχω λινκ γιατί ήταν πριν χρόνια ) Κατάλαβα το ότι :
1)Με το να κόβεις την ζάχαρη για δίαιτα και διατροφή το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταστρέψεις τον μεταβολισμό σου ( οπότε τώρα μπορεί να αδυνατίσεις αλλά στο μέλλον θα παχύνεις ΠΆΛΙ)και να καταστρέψεις την ψυχική σου υγεία γιατί το μυαλό σου θα σου στέλνει σήμα ότι πρέπει να καλύψεις μια βασική ανάγκη, να φας, ενώ η λογική σου λέει μην τρως, θα παχύνεις και τελικά ΤΡΕΛΑΊΝΕΣΑΙ και κάποια στιγμή σπας.. και φυσικά τρως :sniffle:
2) Σταμάτα να βάζεις πρωτεΐνες στο πρωινό σου! Πολλοί λένε ότι πρέπει να τρως πρωτεΐνες το πρωί (πχ αυγά) για να σε κρατήσουν πολλές ώρες χορτάτο, αλλά αυτό δεν το χρειάζεσαι πραγματικά.
Είναι η αρχή της ημέρας(8:00 π.μ), χρειάζεσαι άμεσα ενέργεια, κάτι που θα το κάψεις γρήγορα για να πεινάσεις γρήγορα για να θυμηθείς το δεκατιανο!! το λεγόμενο snack!! Ας πούμε κατα τις 11 η 12:00 δηλαδή λίγες ώρες πριν το μεσημεριανό, ΔΕΝ είναι τυχαίο αυτό που λέμε μικρά συχνά γεύματα..
Αυτό φυσικά ήτανε το δικό μου λάθος.. ήθελα πολύ να αδυνατήσω και απο παντου άκουγα.. κόψε την ζάχαρη.. η να τρωσ 3 φορές την ημέρα..Νόμιζα πως σωστή διατροφή είναι να λες ΟΧΙ ζάχαρη, Ποτέ υδατάνθρακες και ποτέ γλυκά ....
Οπότε αυτό που βοήθησε πολύ εμένα είναι οτι έβαλα στην άκρη ( για μα μην πω στα σκουπίδια καλύτερα) δημητριακά, δαχτυλίδια με μέλι, μπάρες δημητριακών και ΟΛΑ ΤΑ βιομηχανικά προϊόντα που αγοράζεις από τα ράφια των σούπερ μάρκετ γιατί σε έχουν πείσει στην τ.ν. ότι αυτό είναι καλό πρωινό και Πρόσθεσα Φρούτα, κυρίως φρέσκα αλλά και αποξηραμένα , Χυμούς, παστέλια και ταχίνι, μέλι, φρέσκο αχνιστό κουλουράκι και ψωμάκια από το φούρνο.. Ακόμα έβαλα στην διατροφή μου περισσότερο φακές πατάτες και ρίζι, και λαχανικά όπως φασολάκια, αρακά, μελιτζάνες και καλαμπόκι.
Πρέπει να σου πω ότι έχασα 7 κιλά σε 4 μήνες χωρίς να αισθάνομαι στέρηση.. τα έχασα κ δεν με βρήκαν..
οπότε
φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα
γιατρούς και διαιτολόγους κάνουν πέρα!
ελπίζω να βοήθησα :starhit:
15-11-2014, 11:29 #5
Keftedaki (με το πολύ χαριτωμένο νικ!), απ' ότι βλέπω είναι το πρώτο μήνυμά σου το προηγούμενο!
Καλώς ήρθες και εσύ στο φόρουμ μας!
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις!
Stefanula, η δική μου συμβουλή είναι να σπάσεις τον κύκλο της γλυκόζης!
Να τρέφεσαι έτσι ώστε κάθε φορά, η γλυκόζη στο αίμα σου να παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Εγώ ακολουθώ μια δική μου διατροφή τους τελευταίους 3,5 μήνες και προσέχω ώστε να μην ανεβαίνει πολύ η γλυκόζη στο αίμα.
Και έτσι έχω καταφέρει να μην πεινάω καθόλου!
Προχθες το βράδυ πήγα σ' ένα εστιατόριο με μια παρέα και έφαγα πάρα πολύ,
και επειδή στα εστιατόρια τα κάνουν πολύ παχυντικά τα φαγητά,
και επειδή έφαγα και γλυκά στο τέλος μετά το πολύ θερμιδικό γεύμα,
η ισορροπία της γλυκόζης μου αισθάνθηκα ότι διαταράχτηκε.
Την επόμενη μέρα έπιασα τον εαυτό μου να λυσσάει για γλυκό!
Όμως αυτό δεν ήταν συναισθηματική πείνα, αλλά οργανική!
Το γλυκό ή το πολύ αμυλούχο φαγητό σου δημιουργεί από μόνο του την θέληση να φας κι άλλο, πολύ περισσότερο απ' αυτό!
Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος της γλυκόζης που λέμε, και αυτόν πρέπει να σπάσεις.
Και ένα μικρό tip...
αν θες οπωσδήποτε να φας τροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν μπορείς ν' αντισταθείς,
φάε μαζί με αυτήν και αρκετές κουταλιές γιαούρτι ή κάποια άλλη τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη,
ώστε να μην ανέβει πολύ η γλυκόζη στο αίμα σου και να μην μπεις στον φαύλο κύκλο της γλυκόζης.
Από την άλλη βέβαια, μπορεί και η μεγάλη πείνα σου αυτή να είναι συναισθηματική.
Αν ξεκινάει εντελώς ξαφνικά μεγάλη πείνα και αν αυτό που θες είναι μόνο παχυντικά φαγητά,
τότε μάλλον θες να ξεσπάσεις στο φαγητό εξαιτίας κάποιου γεγονότος που σε στεναχώρησε/ σε άγχωσε/ σε φόβησε...
Χρειάζεται να ψάξεις μέσα σου να βρεις τί ήταν αυτό.
Πχ, εγώ παλαιότερα είχα παρατηρήσει ότι όταν χρειαζόταν να είμαι πολύ ώρα μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ώρες αιχμής, όταν έφτανα σπίτι ήθελα σαν τρελή γλυκό.
Και συνειδητοποίησα ότι ήθελα γλυκό για να "καλύψω" το στρες που μου δημιουργούσε η πολυκοσμία των ΜΜΜ (τότε ήμουν πάρα πολλά κιλά και φοβόμουν ότι όλοι με κοιτάνε ή και με σχολιάζουν για τα κιλά μου. Είχα μια μορφή αγοραφοβίας μάλλον.)
Η υπερφαγία είναι το σύμπτωμα, όχι το πρόβλημα.
(Συγνώμη για το μεγάλο μου ποστ!)
15-11-2014, 12:48 #6
Originally posted by Μαντζουράνα
Και ένα μικρό tip...
αν θες οπωσδήποτε να φας τροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν μπορείς ν' αντισταθείς,
φάε μαζί με αυτήν και αρκετές κουταλιές γιαούρτι ή κάποια άλλη τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη,
ώστε να μην ανέβει πολύ η γλυκόζη στο αίμα σου και να μην μπεις στον φαύλο κύκλο της γλυκόζης.
15-11-2014, 13:43 #7
Καλώς ήρθατε keftedaki και stefanula!!
Δε χορταίνω να ακούω νέες ιστορίες σε αυτό το forum και όμορφα tips.. Δε θα πάει ο κόπος σου χαμένος. Όλα κάπως συνδέονται.
Πόσο μ' αρέσει όταν τα εκλογικεύουμε όλα και μαθαίνουμε να ακούμε τον οργανισμό μας. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ από τότε που άρχισα να συνοδεύω τα γλυκάκια και τα φρούτα με κάποιο γαλακτοκομικό άρχισα να μειώνω τη λύσσα για γλυκό.. Θα δοκιμάσω κι αυτό με τις φυτικές ίνες που είπες Μακ. Παξιμαδάκι να υποθέσω με φυτικές ίνες προτιμούσες;
15-11-2014, 20:41 #8
maroulenia μου, παξιμάδια προτιμώ τα Κυθήρων ολικής άλεσης, που είναι σκούρα στην όψη και καταπληκτικά στη γεύση, δε χρειάζονται να τα μουσκέψεις για να τα φας όπως τα κρητικα οπότε είναι yummy yummy! Επίσης προτιμώ οι σοκολάτες που τρώω να έχουν ξηρούς καρπούς μέσα. Νομίζω στην κατηγορία "φυτική ίνα" εμπίπτουν όλα αυτα, δλδ. αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα, ξηροκάρπια, παξιμάδια κτλ.
15-11-2014, 21:52 #9
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συνεπώς το ενδιαφέρον …
09-05-2015, 23:03 #10
εγώ έκανα ήδη από το πρωί report, άντε πάλι μια από τα ίδια.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή