Προσήλωση στο στόχο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    12

    Προσήλωση στο στόχο

    Γεια σας παιδια! Εδω και αρκετο καιρο αρχιζω διατροφη και παλι ξανακυλαω στα ιδια! Χαιρομαι που βλεπω εσας να ειστε προσηλωμένοι στο στοχο σας και να μην κανετε πολλες παρασπονδιες. Εγω δυστυχως παρασυρομαι συνεχεια και χανω το στοχο μου. Εχω απογοητευτει πολυ απο τον εαυτο μου! :thumbdown:

  2. #2
    Στέλλα καλημέρα.
    Το λάθος σου θεωρώ ότι δεν είναι οι παρασπονδίες που κάνεις (όλοι κάνουμε, μη νομίζεις), αλλά το γεγονός ότι σε απογοητεύει ο εαυτός σου. Πίστεψε σ'αυτόν, αγάπησέ τον και όλα θα κυλήσουν ρολόι.
    Πιστεύω ότι είμαστε σαν τα μικρά παιδιά που όταν ο γονιός τους δείχνει εμπιστοσύνη σ'αυτό που κάνουν βάζουν τα δυνατά τους και τα καταφέρνουν καλύτερα. Δώσε λοιπόν δύναμη στον εαυτό σου χωρίς να απογοητεύεσαι

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Ποιος δεν κανει παρασπονδίες καλέ;; Ακόμα κι εμείς οι χειρουργημένοι κάνουμε.... μέσα στο πλάνο είναι κι αυτό! Αρκεί να γυρνάς στο αρχικό σου δρόμο πάντα

  4. #4
    μήπως φταίει ο στόχος?

  5. #5
    Καλησπέρα Στέλλα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    660
    Γειά σου συνονοματη και χρόνια μας πολλά! Με υγεία και ευτυχία! Επειδή και γω ειμαι στην ίδια φάση με σένα εδώ και καιρό , εχω γίνει λίγο της άποψης ότι όταν τραβάει αυτή η φάση πρέπει να αφήνουμε τον στόχο στην άκρη για λίγο . Αυτό που κάνω εγώ πχ τώρα που δεν εχω ΚΑΜΙΑ όρεξη για δίαιτα είναι ότι αφήνω ελεγχόμενα τον εαυτό μου (πόσο οξύμωρο μπορεί να είναι αυτό ) . Τρώω κάτι αν το θέλω τόσο πολύ, όσο παχυντικο και αν ειναι . Χωρίς τύψεις και τέτοια (έστω, προσπαθώ) . Πάντα όμως εχω στο πίσω μέρος του μυαλού ότι μετά απ αυτό τέλος. Μαζευομαι. Αύριο πάλι γουρουνια. Η σε 2-3 μέρες , ανάλογα τη διάθεση . Και προσπαθώ έστω και σερνοντας να πηγαίνω γυμναστηριο . Έστω και για μια ώρα τρεις φορές τη βδομάδα. Δεν είναι πολύ αλλά είναι καλύτερο απ το τίποτα. Το δικό μου συμπερασμα είναι ότι:

    Ξεχνα (για την ώρα) τον στόχο , σεβασου το ότι ΔΕ ΘΕΣ να κανείς δίαιτα στην παρούσα φάση αλλά θεσε κάποια όρια και τήρησε τα ευλαβικά . Μπορεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να πιάσεις τον εαυτό σου ασυνείδητα... να κάνει δίαιτα ! Κι αυτό γιατί πλέον με το να επιτρεπεις στον εαυτό σου "απαγορευμένες" τροφές, αυτές παύουν να είναι απαγορευμένες και τόσο πολύ ελκυστικες .

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Μια συνεχόμενη παρασπονδία είναι όλη μας η προσπάθεια, το τέλειο δε θα το πετύχουμε και ούτε αυτός είναι ο στόχος. Στόχος είναι το "good enough" που είναι και εφικτό και λιγότερο αγχώδες και φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Εξάλλου εγω πιστευω πως ακομα κι αν πετύχουμε το τέλειο δεν θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε....

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    12
    Γεια σας και παλι! Ευχαριστω για τις απαντησεις και τη συμπαρασταση! Εχετε δικιο, ολοι κανουμε παρασπονδιες και παρεκλινουμε απο τους στοχους μας, αλλα δεν ερχεται και η καταστροφη! Αρκει να επιστρεφουμε σ αυτους. Ειμαι λιγο γκρινιαρα ειναι αληθεια και μερικες φορες πολυ αυστηρη με τον εαυτο μου. Παλευω αρκετο καιρο με τα 80 μου κιλα και γι αυτο ωρες ωρες απελπιζομαι. Ομως τωρα που σας γνωρισα και σας διαβαζω καθημερινα παιρνω κουραγιο και συνεχιζω. Η συμπαρασταση σας μου ειναι πολυτιμη.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    1,069
    Στέλλα κι κι εγώ είμαι καιρό στάσιμη στην ίδια δεκάδα με σένα και πολλές φορές σκέφτομαι πως ότι κι αν κάνω δε θα ξεφουσκώσω ποτέ ( ώρες ώρες νιώθω λες και με έχει τσιμπήσει μια μέλισσα, σαν την ταινία που ο Αθερίδης γίνεται Λουδάρος)

    Κι όλο έβαζα αυστηρούς περιορισμούς στον εαυτό μου. "Μην το τρως αυτό" "Τι θέλεις και γλυκό τρομάρα σου;" "Ε τι θα πάτε ταβέρνα και θα φας; Δεν κοιτάς τα χάλια σου..." και άλλα παρομοια αυτομαστιγωτικά...

    Αλλά εδώ μέσα άκουσα μερικά πράγματα που με έκαναν να αλλάξω οπτική, δεν ξέρω αν θα με αδυνατίσουν, αλλά με κάναν να νιώθω πολύ καλύτερα με όσα τρώω, προς το παρόν τουλάχιστον..

    α) Οι παρασπονδίες δε μας παχαίνουν... Οι τύψεις και όσα επακολουθούν την παρασπονδία μας κάνουν κακό.
    β)Οι δίαιτες μα παχαίνουν, ειδικά οι στερητικές. Μπορεί να κατεβάζουν τη ζυγαριά, αλλά το κάνουν για μικρό χρονικό διάστημα και μετά τα παλιά μας κιλά επιστρέφουν με μπόνους (κατεστραμμένο μεταβολισμό, κακή ψυχολογία, υπερφαγικά/βουλιμικά επεισόδια, και επιπλέον κιλά)
    γ) Αντί να βγάζουμε πράγματα από τη διατροφή μας πρέπει να βάζουμε (αυτό το είπε και πρόσφατα ο baklavas και αλήθεια βάλσαμο το νιώθω)

    [
    Originally posted by baklavas
    Για να γίνει αυτό δεν πρέπει να πεινάς (σωματικά) ποτέ!
    Μην κάνεις δίαιτα. Κάνε σωστή διατροφή.
    Μην βγάζεις μόνον πράγματα από την διατροφή σου. Ξεκίνα βάζοντας...
    Τι λείπει;
    • Λαχανικά;
    • Φρούτα;
    • Νερό;
    • Πρωινό;
    • Τακτικά γεύματα;

    Αυτά ΒΑΛΕ! Μην ξεκινάς βγάζοντας θερμίδες! Πρώτα ελέγχεις αν έχεις κάνει αυτά που πρέπει και μετά να μην κάνεις αυτά που δεν πρέπει.
    Αν μια μέρα που δεν έχεις φάει φρούτο, δεν φας ένα πορτοκάλι αυτό είναι ζημιά. Δεν είναι κέρδος επειδή γλίτωσες τις θερμίδες. Στέρησες από τον εαυτό σου κάτι που το είχε ανάγκη και θα το πληρώσεις. Μην βλέπεις μόνο την ζυγαριά. Άκου πρώτα τον οργανισμό σου!

    Μην απελπίζεσαι
    και για να διαφημίσω και το τοπικ της υπομονής
    https://www.youtube.com/watch?v=gdjVFa9eT7Q

  11. #11
    :thumbup:ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •