Results 1 to 5 of 5
Thread: Καλησπέρα κι από εμένα
-
02-12-2014, 01:07 #1
Καλησπέρα κι από εμένα
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες και καλή δύναμη
Πάνε 7 χρόνια που παλευω με τη βουλιμία και τους εμετούς. Από 1 τουλάχιστον την ημέρα για 5 φορές την εβδομάδα, με μικρές περιόδους βελτίωσης και επιδείνωσης. Είμαι 32, και το βάρος μου είναι φυσιολογικό. Είμαι άνεργη και έχω χρόνιο πρόβλημα υγείας άσχετο με τη διατροφική μου διαταραχή. Υποφέρω σιωπηλά και όταν εξομολογούμαι στους κοντινούς μου ανθρώπους τί περνάω, με αντιμετωπίζουν με αγάπη. Καθώς είμαι πολύ ευδιάθετη και φαινομενικά δυνατός χαρακτήρας, με τη φήμη πραγματήστριας και μιας δημιουργικής προσωπικότητας, με πείθουν κάθε φορά πως μπορώ να το ρυθμίσω μόνη μου.... ίσως να μην με πιστεύουν καν για τα γεγονότα που περιγράφω. Δε δύναμαι -για οικονομικούς λογους- να επισκεφθω επ αμοιβή ειδικό.Γνωριζετε αν υπάρχει κάποια ομάδα,ή υπηρεσία δωρεάν υποστήριξης όπου θα μπορουσα να απευθύνθω στη Θεσσαλονίκη;Δεν θέλω να πεθάνω απο αυτό. Ευχαριστώ πολύ.
- 02-12-2014, 01:51 #2
Καλησπέρα Isida,
Μεγάλο και βασανιστικό το ταξίδι σου.. Ξεκίνησες στα 25 ή πάλευες και στην εφηβεία σου;
Οι κοντινοί μας συνήθως έχουν άρνηση, όπως συνήθως κι εμείς οι ίδιοι.
Κι όμως εσύ το αντικρίζεις κατάματα.
Δεν είμαι ειδική για να σου απαντήσω, αλλά κάποια στιγμη στο παρελθόν που πήγα σε ομάδα Ανώνυμων Υπερφάγων είχε και κοπέλες που έπασχαν απο βουλιμία. Φαντάζομαι ότι μια τέτοια ομάδα δεν αντικαθιστά την ψυχοθεραπεία, αλλά είναι δωρεάν από όσο θυμάμαι και έχει δύο παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη και δίνει κάποια εργαλεία τουλάχιστον για αρχή.
Καλώς όρισες και καλή δύναμη
02-12-2014, 11:21 #3
Καλημέρα isida,
Πώς είσαι; Είχα βρει και παλιότερα σε μια αναζήτηση αυτό το σωματείο που δραστηριοποιείται σε Θεσσαλονίκη κι Αθήνα και οργανώνει ομάδες αυτοβοήθειας με μικρό κόστος όπως αναφέρει... Δεν το έχω δοκιμάσει. Αν κάποιος άλλος γνωρίζει περισσότερα θα μας βοηθούσε...
http://www.mazi.org.gr/
02-12-2014, 11:27 #4
isida_11 καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Σου εύχομαι ολόψυχα ν' απαλλαγείς σύντομα από την βουλιμία και το στρες που σε ταλαιπωρεί και σε οδηγεί σ' αυτήν...
02-12-2014, 13:07 #5
καλησπέρα δυστυχώς δν έχω κάτι υπόψιν μου. αλλά δοκίμασε να κάνεις αυτά τα module. έχουν να κάνουν με congnitive behaviour treatment(γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία) και είναι αυτοβοήθειας.
http://www.cci.health.wa.gov.au/reso...cfm?Info_ID=48
εν τω μεταξύ δοκίμασε να απευθυνθείς σε έναν γενικό παθολόγο και έναν ενδοκρινολόγο για να σου γράψει γενικές και ενδοκρινολογικές εξετάσεις,νομίζω καλύπτονται τα έξοδα. δν ξέρω κ σίγουρα μακάρι. σε αυτόν τον γιατρό μπορείς να του πεις κ το πρόβλημά σου κ αυτός να σου συστήσει τι να κάνεις κ που να απευθυνθείς. ίσως όχι σε ψυχοθεραπευτή αλλά σε έναν ψυχίατρο να εκτιμήσει την κατάστασή σου.δν ξέρω αν αυτό που λέω είναι σωστό.
επίσης νομίζω οτι αφού ξες τι θέλεις,πρέπει να πιέσεις τους δικούς σου να σε βοηθήσουν οικονομικά κ να σε πάνε σε έναν ειδικό γιατρό. βάλε τους να διαβάσουν τι συμβαίνει με τις διατροφικές διαταραχές. πίεσέ τους να αντιληφθούν την κατάσταση
μπορείς να κάνεις κ ένα τηλέφωνο στην Ανάσα μήπως σου δώσουν κάποια πληροφορία για την θεσσαλονίκη ή να πάρεις κ την γραμμή βοήθειας για την κατάθλιψη ίσως ξέρουν να σου δώσουν κάποια πληροφορία
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή