ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΙΠΟΥΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    3

    ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΙΠΟΥΣ

    Καλησπέρα. εχω το εξης πρόβλημα. Είμαι 27 ετων 1,62 ύψος και 54 κιλά. Γυμναζομαι καθημερινα αλλα το σωμα μου δεν εχει καθολου γραμμωση ( απλα δεν ειναι χαλαρο λογω γυμναστηριου)
    Εχθες εκανα σε μια γιατρο λθπομετρηση κ με βρηκε 30% λιπος!!! και 28,5 μυικη μάζα!

    Δεδομένων των 54 κιλων που ζυγιζω το 30% λιπος ειναι εξωφρενικο.

    Τί πρέπει να κάνω για να αλλαξω τη συσταση του σωματος μου?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    258
    Καλησπέρα. Διατροφή με πρωτεϊνες και περισσότερη γυμναστική θα σου πρότεινα!! Καθώς και πολύ νερό!

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Αθήνα
    Posts
    414
    Αν είσαι γυναίκα είναι εντελώς φυσιολογικό αυτό το ποσοστό λίπους και μυικής μάζας. Δεν έχεις τίποτα -ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ- εξωφρενικό!!!! Είσαι στην κατηγορία Healthy άντε χάσε 2-3% να πας Fit...

    Για να γραμμώσεις θα πρέπει να τρως αυτά που ξέρεις... 5 πλούσια υγιεινά γεύματα την μέρα με αρκετή καλή πρωτεΐνη και φυσικά γυμναστική (αερόβια και βάρη με λίγα κιλά και πολλές επαναλήψεις). Η γυμναστική καίει λίπος και αυξάνει μυς. Εσύ πιο πολύ θέλεις το δεύτερο γιατί δεν πρέπει να χάσεις κιλά... μάλλον πρέπει να πάρεις! Στην ηλικία σου ακόμα και λίγα πράγματα ...κάνουν θαύματα. Αν θες να κάνεις το ελάχιστο αυτό μπορεί να είναι απλά αρκετό περπάτημα, είναι τέλεια γυμναστική και μπορεί να την κάνει ο καθένας!

    Πάντα λίγο υδατάνθρακα (ένα φρούτο πχ για να έχεις ενέργεια) πριν την προπόνηση και ένα πρωτεϊνούχο γεύμα μετά ώστε να δώσεις τροφή στους μυς που εκείνη την ώρα θα αναπτύσσονται!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    728
    Μπακλαβά αυτό με τα λίγα κιλά και πολλές επαναλήψεις έχει καταργηθεί σαν νοοτροπία. Παίρνεις βάρος που θα ζορίζεσαι αλλά ταυτόχρονα δε θα 'ναι ακατόρθωτο να δουλεύεις σε μια περιοχή των 3 σετ με 8-12 επαναλήψεις. Το χω δει πάνω μου που ασχολούμαι αρκετό καιρό με τη γυμναστική και έχω δει όλους αυτούς τους μύθους να καταρρίπτονται.
    Καλωσήρθες δεσποινίς μου. Κάνεις πολύ καλά που γυμνάζεσαι και έτσι να συνεχίσεις. Προσπάθησε να κάνεις 3 φορές την εβδομάδα βάρη και 2 αερόβιο είναι το ιδανικό. Προς Θεού μη παραμελήσεις τα βάρη χρειάζεται συνδυασμός και των 2. Που έκανες λιπομέτρηση; το ποσοστό λίπους σου μου φαίνεται εξωφρενικό για τα κιλά σου πόσο μάλλον αν κάνεις κάθε μέρα γυμναστική. Εδώ εγώ στα 64 κιλά με 1,60 ύψος και έχω 29% και γυμνάζομαι εδώ και ένα εξάμηνο περίπου συστηματικά. Αν όντως ισχύει το ποσοστό αυτό δώσε έμφαση σε καλής ποιότητας πρωτεΐνη(κοτόπουλο, ψάρι, αυγό, γαλακτοκομικά) έτσι ώστε να διατηρήσεις ή και να αυξήσεις τη μυική σου μάζα.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    243
    Κατα την ταπεινη μου γνωμη το καλυτερο ειναι να δουλευει κανεις με το βαρος του ιδιου του σωματος του... διοτι απο κατασκευη (αν δεν ειναι καποιος υπερβαρος) ειναι το βαρος που ο καθε οργανισμος μπορει να αντεξει, δες γιογκα και παουερ πιλατες βοηθανε παρα παρα παρα παρα πολυ...

    Τωρα ναι ακουγεται υπερβολικο το 30% για τα 54 κιλα και εφοσον γυμναζεσαι κιολας ισως το νουμερο να ειναι πλασματικο, εν παση περιπτωση θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες καλες πηγες πρωτεινης και μυικη ενδυναμωση μαζι με λιγη αεροβια κανει θαυματα !!! Μην μενεις στο νουμερο που λεει ο λιπομετρητης δωσε βαση στο σωμα σου, επισης για να δεις γραμμωση, ειδικα σε κοιλια θα πρεπει το ποσοστο λιπους να κατεβει αρκετα χαμηλα (μπορει απο μεσα οι μυς να ειναι γυμνασμενοι) ΑΛΛΑ εχε παντα στα υποψην σου οτι οι περισοτεροι που εχουν γραμμωση δεν κανουν απλα γυμναστικη και διατροφη, υπαρχει ολοκληρη βιομηχανια απο πισω και μιλαμε για σωματα αθλητων ...

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Αθήνα
    Posts
    414
    Originally posted by pink_90
    Μπακλαβά αυτό με τα λίγα κιλά και πολλές επαναλήψεις έχει καταργηθεί σαν νοοτροπία. Παίρνεις βάρος που θα ζορίζεσαι αλλά ταυτόχρονα δε θα 'ναι ακατόρθωτο να δουλεύεις σε μια περιοχή των 3 σετ με 8-12 επαναλήψεις. Το χω δει πάνω μου που ασχολούμαι αρκετό καιρό με τη γυμναστική και έχω δει όλους αυτούς τους μύθους να καταρρίπτονται.
    Το ίδιο πράγμα λες pink. Για όγκο βάζεις τόσα κιλά ώστε να μπορείς να βγάζεις με κόπο 8-10 επαναλήψεις σε κάθε σετ ενώ για γράμμωση λιγότερα (προφανώς) ώστε να μπορείς να βγάζεις πάλι οριακά περισσότερες επαναλήψεις (12-15 ανά σετ). Δεν είπα ότι παίρνεις το μονόκιλο και βγάζεις τα σετ αέρα...
    Επίσης ο όγκος και η γράμμωση έρχονται και λίγο παρέα, δεν μπορείς να πάρεις μόνο όγκο και να μην γραμμώσεις λιγάκι ούτε να γραμμώσεις μόνο χωρίς να πάρεις όγκο. Είναι σαν την διατροφοδίαιτα. Δεν μπορείς να χάσεις μόνο λίπος χωρίς να χάσεις καθόλου μυς όπως δεν μπορείς να πάρεις μόνο μυικό ιστό χωρίς να πάρεις γραμμάριο λίπους.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    3
    Rain,baklava &pink σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σας!! Θα τις ακολουθήσω. Now what συμφωνώ για τη γυμναστική με το βάρος του σώματος κ ειδικά το functional trainning είναι η καινούρια τάση στο fitness κ απο προσωπική εμπειρία μπορώ να πω οτι γυμνάζει μέχρι τον τελευταίο ξεχασμένο μυ γιατί το ασκησιολογιο μιμείται καθημερινές κινήσεις κ δεν απομονώνει μυς όπως γίνεται με τα βαρη(αν και ομολογώ οτι λατρεύω τα σίδερα ..) θα προσπαθήσω λοιπόν για περισσότερη πρωτεινη κ νερό κ λιγότερο υδατανθρακα .
    Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    3
    Originally posted by Tassos67i
    Ότι κι αν κάνεις πρόσεξε μην καταφύγεις σε ακρότητες. Μια χαρά είσαι. Δεν αξίζει τον κόπο να μπεις σε κάποιο φαύλο κύκλο διατροφικής διαταραχής για την γράμμωση και για ένα αποτέλεσμα λιπομέτρησης που μπορεί να είναι και (πολύ) λάθος. Εξάλλου και στο Bodybuilding αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των ασκούμενων.
    λες ε? αυτο ηταν το προβλημα μου παντα ...οι ακροτητες....είτε στη διατροφη ειτε στη γυμναστικη . και φυσικα οι περιοδοι εντονης άσκησης διαδεχονταν την απογοητευση και την πληρης αποχη απο τη γυμναστικη όπως επισης συνεβαινε κ με τις περιοδους όπου μειωνα πολύ τις θερμίδες που καταναλωνα καθημερινα....
    τωρα προσπαθω να κρατησω μια ισορροπία. αλλα οταν παω γυμναστηριο κ δεν νιωθω τα ποδια μου στο τελος να τρεμουν θεωρω οτι δεν εκανα ο,τι μπορουσα. από την αλλη όταν εξαντλουμαι κ εχω στο νου μου οτι θα παω γυμναστηριο και θα τα δωσω ολα, ενω τη συγκεκριμενη μερα δεν εχω πολλές δυναμεις, επιλεγω (λανθασμενα ) να μην παω καθόλου...
    Τεσπα, το κλειδι νομιζω ειναι η συνεπεια και το μετρο...
    ευχαριστω που μου το ξαναθυμησες!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •