Την υποστηρηξη σας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Την υποστηρηξη σας

καλησπερα σας και καλως σας βρηκα...αποφασισα να γραφτω στο forum διοτι δεν αντεχω αλλο με τον εαυτο μου..ειμαι 28 χρονων και ζυγιζω 130 κιλα μεσα σε 4 χρονια πηρα 60 κιλα χωρις καν να το "καταλαβω"...Η ζωη μου δεν ηταν ροδινη ποτε...απο μικρη μεγαλωσα χωρις μητερα..ο πατερας μου ηταν ενας πολυ μεγαλος επιχειρηματιας και εβγαζε πολλα πολλα λεφτα...ξαναπαντρευτηκε και με αφησε στα χερια της γυναικα του της μητριας μου δηλαδη..εκεινη δεν ηταν οτι καλυτερο για μενα...η εφηβεια μου ηταν πολυ δυσκολη και ιδιετερα με εκεινη που μου εκανε την ζωη μαρτυριο ...(ο πατερας μου εφταιγε για ολα αυτα που με ειχε αμολησει στα χερια της ενω αυτος εκανε την ζωη του)ημουν καλη μαθητρια αλλα ηθελα να ξεφυγω απο την μητρια μου και απο τον τροπο ζωη τους που με αηδιαζε.. στα 17 βρηκα ενα παιδι δεκα χρονια μεγαλυτερος μου ερωτευτηκαμε ,αρραβωνιαστηκαμε (τον εσπρωξε με τον τροπο της η μητρια τον αρραβωνα ωστε να με ξεφορτωθει) εμεινα εγκυος ,τελιωσα το λυκειο περασα πανεπιστημιο στο οποιο δεν γραφτηκα ποτε ,παντρευτηκα και γεννησα το παιδακι μου..αν και ο συζηγος μου δεν ηταν ευκαταστατος οπως ο πατερας μου ημουν και ειμαι πολυ ευτυχησμενη μαζι του...εχει ενα σπιτι δικο του και μειναμε εκει..τα πεθερικα μου επισης πολυ αξιοπρεπεις ανθρωποι και με αγκαλιασαν αμεσως..ολα κυλουσαν ωραια και ηρεμα..ωσπου μετα απο 5 χρονια η μητρια μου (με το δικιο της βεβαια θα πω εδω) κατεστρεψε τον πατερα μου οικονομικα μια που δεν αντεχε το κερατο που ετρωγε τα τελευταια χρονια..ο πατερας μου βρεθηκε να χρωσταει παντου ..εχει φτασει στο πλεον εσχατο σημειο...η μητρια να εχει κανει την ζωη μου κολαση να μπαινει αναμεσα σε μενα και την αδερφη μου και να μας δυαλυει την σχεση μας μια για παντα(κορη της) και ο πατερας μου να μου ζητιανευει λεφτα για να ζησει...εγω να ντρεπομαι γιατην καταντια του απο τα χιλτον και τιις δεξιωσεις με τρανταχτα ονοματα του επιχειρηματικου κοσμου στον απολυτο ξεπεσμο.. κινδυνευει εξαιτιας των χρεων να μπει στην φυλακη..ο αντρας μου να τα βλεπει ολα αυτα και οι γονεις του εγω να τους ντρεπομαι και να αισθανομαι οτι δεν αξιζω τιποτα....με λιγα λογια αρχισε η μεγαλη κατρακυλα μου... απο κει που ημουν μπαλαρινα(αφου δεν σπουδασα τελιωσα σχολη μπαλετου) κλειστηκα στον εαυτο μου..σταματησα το μπαλετο και αρχησα να προσπαθω να λυσω τα προβληματα του πατερα μου και τα προβληματα που ειχε δημιουργησει αυτος και η γυναικα του στην οικογενεια μου..χρονο με τον χρονο επαιρνα κιλα ετρωγα σαν μην καταλαβαινω καποες φορες μεχρι αηδιας...οταν εφτασα τα 100 πηγα σε διατροφολογο τα εχασα σχετικα γρηγορα αλλα μετα γινοταν παλι κατι που θα με αναστατωνε και τα ξανα τα ιδια...εγω κανει εκατο διαιτες εχω χαλασει του κοσμου τα λεφτα ...σημερα εφτασα στο σημειο να σιχαθω τον εαυτο μου..εφαγα τοσο πολυ που εκανα εμετο και επειδη δεν θελω να γινω και βουλιμικη αποφασισα σημερα οτι πρεπει να κανω καινουργια αρχη...σκεφτομουν καποια επεμβαση αλλα φοβαμαι πολυ..εχω ακουσει οτι εχουν πεθανει ανθρωποι...και ειπα να δοκιμασω να χασω κιλα κανοντας υγειηνη διατροφη(δεν υπαρχουν επιπλεον χρηματα για διατροφολογους εχει μεγαλωσει το παιδι και εγω δεν εργαζομαι)..απλως θελω καποιον να με υποστηρηξει ..να με ακουσει ..γι αυτο και ενιωσα την αναγκη να απευθηνθω σε ολους εσας που σιγουρα θα με καταλαβετε......σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!

Senior Member
    Καλωσόρισες Ελένη

Στην ηλικία σου είναι λογικό να τα χάνεις γρήγορα όπως λες. Όπως τα πήρες, έτσι μπορείς να τα χάσεις. Ξέχνα τις δίαιτες και τις εγχειρήσεις. Μάθε να τρως σωστά και βάλε στόχο να είσαι 99 στις 31/12/2015. Χάσε αργά... Με κόπο; Ναι! Με στέρηση; Και αυτό ναι!
    Σκέψου ότι δεν είναι το κακό φαγητό πιο δυνατό από σένα! Εσύ είσαι η δυνατή και το ξέρεις!
    Στον αγώνα με την παχυσαρκία μπορούμε να είμαστε νικητές εμείς... ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!

Δες πρώτα τι από αυτά που πρέπει να έχει μια σωστή διατροφή λείπει από την δική σου.. Και γράψτα εδώ αν θέλεις.

Senior Member
    Καλημέρα elen,

και καλώς όρισες στην παρέα μας.

Δυστυχώς τα υπερφαγικά επεισόδια όταν συμβαίνουν στην αρχή δεν συνειδητοποιούμε τι συμβαίνει.
    Σα να είμαστε ναρκωμένοι ένα πράγμα..
    Το θετικό είναι ότι κατάλαβες τι σου συμβαίνει κι ότι αποφάσισες να το πολεμήσεις.

Τα λόγια σου δείχνουν μία τρυφερή μανούλα.
    Εσύ με τον άνθρωπό σου και το παιδάκι σας είστε καλά;
    Νιώθεις ασφάλεια στο στενό σου οικογενειακό περιβάλλον;
    Ρωτώ γιατί από αυτά που περιγράφεις, μοιάζει ο κόσμος της παιδικής σου ηλικίας να έχε καταρρεύσει (η οικονομική ατυχία του πατέρα σου, η δυσκολίες στη σχέση με την αδερφή σου, η αντικατάσταση της μητέρας από μία όχι και τόσο στοργική μητριά...) και σίγουρα θα χρειάζεται από κάπου να αντλείς ασφάλεια στη μεγάλη σου προσπάθεια...

Επίσης σαν μπαλαρίνα καταπιεζόσουν με τη ζυγαριά και το φαγητό; Συνήθως οι δασκάλες είναι πολύ αυστηρές με το βάρος στις σχολές χορού και καταπιέζουν τα κορίτσια από μικρή ηλικία και τα βάζουν σε διαδικασίες δίαιτας...

Τέλος, γνωρίζοντας ότι μιλάω εκ του ασφαλούς, θα ήθελα να σου πω μια παροιμία που έλεγε η γιαγιά μου... "Κάθε αρνάκι από το ποδαράκι του κρέμεται" δηλαδή ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα δικά του λάθη...
    Δεν ευθύνεσαι εσύ για τις επιλογές του πατέρα σου..

Καλώς ήρθες και πάλι
    Είμαι σίγουρη πως θα τον βρεις το δικό σου τρόπο
    Καλό αγώνα

Junior Member
    Έλα όλα καλα θα πανε....σαν να ακούω την ιστορία μου βέβαια εγώ πήγα κοντά στον χρόνο σε ψυχολόγο για την υπέρφαγεια και ακόμη το πολεμαω σαν ένας δαιμονας που σε κυριεύει η μανία για το φαγητό...υπομονή και επιμονή....και όλα θα γίνουν!!!!

Senior Member
    Γειά σου,Έλεν και καλώς σε βρίσκουμε!
    Εύχομαι να νιώθεις καλύτερα ήδη σήμερα απ' ό,τι χθες κι ακόμη καλύτερα κάθε μέρα από δω και πέρα!
    Να χαίρεσαι το καμάρι σου,που έχει την τύχη να έχει μια τόσο νέα μαμά,την οικογένεια που δημιούργησες με τον καλό σου
    κι όσο να'ναι είναι μεγάλη στήριξη και παρηγοριά απέναντι στη δυσλειτουργική οικογένεια προέλευσης και όσα εξαιτίας της
    ακόμη σε ταλαιπωρούν,τους δικούς του που δείχνουν να σ'εχουν αγκαλιάσει ως παιδί τους κι όλες τις ομορφιές της ζωής σου,
    που μόνο εσύ γνωρίζεις κι απολαμβάνεις. Πάρε δύναμη από όλα αυτά για να διαχειριστείς τα υπόλοιπα,που σε δυσκολεύουν.

Όπως προανέφερε κι η Μαρουλένια μας,δεν μπορεί να ευθύνεσαι εσύ για τις πράξεις άλλων και να νιώθεις υπόλογη γι'αυτές.
    Άλλο να λυπάσαι για κάποιες καταστάσεις,άλλο να προσπαθείς να βοηθήσεις με όποιον τρόπο μπορείς κι άλλο να τις βιώνεις
    ως δικό σου βαρίδιο,το οποίο παρασύρει σημαντικούς τομείς της εσωτερικής σου ισορροπίας. Τα επιλέον κιλά φωνάζουν
    πως κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που το διαχειριζεσαι όλο αυτό. Απαραίτητη η υγιεινή διατροφή,σημαντική κι η άσκηση
    ειδικά για σένα που είσαι μπαλαρίνα,αλλά παράλληλα χρειάζεται να φωτίσεις τους λόγους για τους οποίους επιλέγεις να τρως
    τα συναισθήματά σου,αποφεύγοντας να τα απευθύνεις σε κείνους που τα προκαλούν και στρέφοντάς τα αυτοκαταστροφικά
    προς τα σένα. Για μένα ο χθεσινός εμετός αντικατοπτρίζει απόλυτα όσα νιώθεις για αυτό που συμβαίνει κι εύχομαι πραγματικά
    να χτύπησε για σένα το καμπανάκι της οριοθέτησης και της αλλαγής συμπεριφοράς. Φρόντισε τον εαυτό σου όσο κι εκείνους
    που αγαπάς. Σου το κραυγάζει απεγνωσμένα! Το δικαιούσαι και σου το οφείλεις! Έχεις ολόκληρη ζωή μπροστά σου να χαρείς!
    Μην την ξοδεύεις πληρώνοντας τις αμαρτίες των άλλων. Απευθύνσου στον καθένα τους χωριστά και έκφρασε τις σκέψεις,
    τις ανάγκες και τα συναισθήματα που σου έχουν προκαλέσει. Κατάθεσε τα παράπονά σου στην πρώην σύντροφο του πατέρα σου,
    την αγάπη σου και το ενδιαφέρον σου για τη σχέση σας στην ετεροθαλή αδερφή σου,βοήθησε τον πατέρα σου να κατανοήσει
    τς ευθύνες του και οριοθέτησε τη μεταξύ σας σχέση. Έχοντας εξωτερικεύσει όλα όσα τα τελευταία χρόνια ενδεχομένως καταπίνεις,
    είσαι πιο ελεύθερη ν'ασχοληθείς με σένα,με πράγματα που αγαπάς,να αφιερωθείς στο μέλλον σου,να κάνεις σχέδια,γιατί όχι
    να γραφτείς στη σχολή που είχες περάσει ή να επιλέξεις να σπουδάσεις κάτι άλλο που θεωρείς πως σου ταιριάζει σήμερα καλύτερα.
    Μην εστιάζεις στα κιλά. Αυτά θα χαθούν στο χρόνο που το σώμα σου μπορεί,όσο παύει να σε ταλαιπωρεί η γενεσιουργός τους αιτία.
    Χωρίς άλλη μια καταπίεση,αυτήν της δίαιτας,χωρίς τις τύψεις για το υστέρημα που ανώφελα κατατίθεται σε διαιτολόγους,
    χωρίς όλα αυτά που δίνουν ορμή στον κύκλο που τελευταία σε παρασύρει στη δίνη του. Όλα θα πάνε μια χαρά,θα δεις
    και θα είσαι εσύ αυτή που θα τα κάνεις να πάνε! Έχεις τη δύναμη και την ευκαιρία να το κάνεις! Κι εμείς είμαστε εδώ...