Results 1 to 14 of 14
Thread: I need help..
-
14-08-2015, 00:05 #1
I need help..
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούρια στο φόρουμ και σκέφτηκα να δοκιμάσω αυτό τον τρόπο..
Εδώ και ένα χρόνο πάσχω από διατροφική ταραχή. Βουλιμία μάλλον. Εφόσον κάνω εμετό τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..
Ζω μια κόλαση. Ήμουν πολύ παχιά. 26 κιλά παραπάνω. Καθότι είμαι και κοντούλα στα 153 εκατοστά, τα 79 κιλά ήταν κάτι άθλιο. Έπρεπε να λάβω δραστικά μέτρα. Δεν άντεχα άλλο τα επικριτικά βλέμματα. Οπότε ξεκίνησα τις εκκςνώσεις. Τώρα, μου λένε να μην αδυνατίσω άλλο κι ακούω σχόλια του τύπου θα γίνεις ανορεξική κλπ. Πφφ.. Εμένα όμως το σώμα μου δεν μου αρέσει. Παρόλο που οι αριθμοί λένε σταμάτα κινδυνεύεις, ο καθρέφτης λέει πρέπει κι άλλο. Πώς κυκλοφορείς έτσι;
Δεδομένου κιόλας ότι περνάω και μια φάση κατάθλιψης, ο εμετός με κάνει να νιώθω όμορφα μετά. Οπότε τρώω μέχρι να πονέσει η κοιλίτσα μου και πάω και βγάζω..
χρειάζομαι βοήθεια;
- 14-08-2015, 00:21 #2
Βίβιαν ειλικρινα στενοχωρήθηκα πολυ διαβάζοντας αυτα που γραφεις, εχεις μπει για τα καλα στο προβλημα, κ. χρειάζεσαι βοήθεια κορίτσι μου. Συζήτησε το με τουςδικουςσου ανθρωπους, δεν βλεπεις τι προκαλούν οι εμετοί στα μαλλιά, τα δόντια, τον οισοφάγο.. Δεν φοβάσαι; Η πιστεύεις οτι για καποιον λογο εσυ θα αποτελέσεις εξαίρεση; Σύνελθε οσο ειναι καιρος. Αν υπαρχει καιρος ακομα.. Πρεπει να ζητήσεις βοήθεια.
14-08-2015, 08:25 #3
Πρέπει πράγματι να μιλήσω στους δικούς μου ανθρώπους. Η μητέρα μου γνωρίζει ελάχιστα πράγματα από όλο αυτό. Αλλά δυστυχώς νιώθω πως κάτι με κρατάει. Ότι ακόμη δεν νιώθω έτοιμη για να μπω σε διαδικασία αντιμετωπίσης και αυτό με σκοτώνει..
14-08-2015, 11:44 #4
Βίβιαν τι ηλικία εχεις; Να σε ρωτησω κατι ακομα, μπορεις να φας και να μην κανεις εμετό αν δεν θες, η ο,τι κ αν φας ο οργανισμός σου θα το αποβάλει;
14-08-2015, 13:32 #5
Είμαι 18, 5 χρονών.
Αρκετές φορές έχω προσπαθήσει να φάω κανονική ποσότητα φαγητού και να το κρατήσω μετά. Αλλά νιώθω σε τέτοιες περιπτώσεις, δυσφορία και φούσκωμα. Κατευθείαν έχω αυτόματη τάση για εκκένωση. Τα πρωινά τρώω λίγα δημητριακά με γάλα και τις περισσότερες φορές, τα κρατάω . Όπως και τους καφέδες.
14-08-2015, 13:37 #6
Στη θεση σου θα με πρόσεχα περισσοτερο, δυσφορία δεν νιωθεις απο το φαγητο αλλα απο τις τύψεις οτι κ καλα πάχυνες. Χρειάζεσαι ειδικό αν δεν μπορεις να το καταλάβεις μονη σου, προτιμάς να χασεις μαλλιά κ δόντια κ να εισαι σκελετός; Πιστεύεις θα εισαι πιο ωραια τοτε; Συγγνωμη που σε μαλώνω αλλα πρεπει καποιος να σου τα πει. Εισαι 18 χρόνων, βγες διασκέδασε, τα νιάτα δε γυρίζουν πισω κ μη σκεφτεσαι το φαγητο.
14-08-2015, 14:11 #7
Όταν τρώω κανονικά, δεν φοβάμαι μην βάλλω κιλά. Απλώς πλέον, δυσκολεύομαι να κρατήσω το φαγητό. Νιώθω την οποιαδήποτε ποσότητα σαν βαρίδιο στο στομάχι μου. Είχαμε βγει με την φίλη μου βόλτα και κάτσαμε να φάμε. Εγώ πήρα σαλάτα του Καίσαρα όντας η αγαπημένη μου και μετά από λίγο έψαχνα τουαλέτα. Δεν το έβγαλα τελικά αλλά όταν γύρισα σπίτι, ήμουν χάλια από την προσπάθεια να το κρατήσω. Δεν έχω κοινωνικά προβλήματα του τύπου μένω μέσα κλπ, παρόλο που είμαι εκ φύσεως αντικοινωνική. Απλά δεν αντέχω την εικόνα του σώματος μου. Στα "κολακευτικά σχόλια " που ακούω η πρώτη μου σκέψη πάει στο ότι με δουλεύουν...
14-08-2015, 14:31 #8
Παντως η λυση δεν ειναι αυτη, φθείρεις την υγεια σου κ μεγαλώνοντας θα εχεις να αντιμετωπίσεις περισσότερα προβλήματα. Που πηγάζει αυτη η αποστροφή για την εικόνα σου; Βρες την αιτία κ ψάξε για την λυση. Οσο για το οτι τα φαγητά σου πέφτουν βαριά, οταν κανεις αφασία κ μια μερα τρως βαριά το στομάχι βαραίνει κ θελει να ξαλαφρώσει, το παθαίνω κ εγω οταν κάν αυστηρή διαιτα κ μια μερα φαω πιτα με γύρο, μουσάτοι βαρύ κ θελω να το βγάλω. Άρχισε να τρως σιγα σιγα κ πιο ελαφρά μεχρι να συνηθίσεις. Υγιεινά μεν, αλλα ελαφριά φαγητά. Η σαλάτα του Καίσαρα ειναι καπβως βαριά εαν μένεις νηστική, ξεκινά τρώγοντας την μιση κ σιγα σιγα αύξησε την ποσότητα. Πρεπει αυτο που τρως να μένει στον οργανισμό σου. Εισαι παιδι ακομα σε αυτην την ηλικία, ακομα πρεπει να τρέφεσαι σωστά.
14-08-2015, 15:46 #9
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά. Μπορώ να το κάνω , φροντίζοντας κατ αυτό τον τρόπο την διατροφή μου. Το θέμα μου είναι πως όλη αυτή την διαδικασία, πρόσληψη τροφής -εκκένωση, την βλέπω σαν αυτοκαταστροφική τελετουργία. Όταν ήμουν πιό μικρή, είχα αυτοκαταστροφικές συνήθειες τις οποίες εν μέρει περιόρισα. Και τώρα τελευταία, περιορίζω τα αρνητικά μου συναισθήματα μέσω της διαδικασίας. Πέρα από την απώλεια βάρους, βρήκα και άλλους σκοπό να εξυπηρετήσω. Τα έχω κάνει μαντάρα εν ολίγοις...
14-08-2015, 16:27 #10
βιβιαν το οτι αναγνωριζεις οτι κατι δεν παει καλα ειναι πολυ σημαντικο. σαφως κ πρεπει να το συζητησεις με τους δικους σου κ οπωσδηποτε να επισκεφτεις καποιον ειδικο. οσοι εχουμε ελθει αντιμετωποι με διατροφικες διαταραχες γνωριζουμε οτι καταρχην χρειαζομαστε βοηθεια ψυχολογου, γιατι ολα ξεκινουν απο ανασφαλειες, απο μειωμενη αυτοεκτιμηση κ αλλες λανθασμενες προσεγγισεις του εαυτου μας κ των αναγκων μας. σε ολο αυτο πρεπει να συμμετεχει κ η οικογενεια γιατι συνηθως αυτή ειναι η πηγη των προβληματων, χωρις να το κανει επιτηδες. για παραδειγμα, εγω ειχα μια πολυ επικριτικη γιαγια κ ξαδερφη που ενω ηταν πολυ αγαπημενα μου ατομα, χωρις να το συνειδητοποιησουν κ τα ιδια, μου περασαν εντονα την επιτακτικη αναγκη να ελεγχω το βαρος μου με αποτελεσμα να ακολουθησω για ενα μεγαλο διαστημα εξαντλητικες διαιτες κ να παθω αναιμια!! πριν παθω ομως αναιμια δεν ακουγα κουβεντα απο τη μητερα μου που μου ελεγε να συνελθω γιατι επαιρνα ικανοποιηση απο αλλους για το οτι αδυνατισα! ειναι ομως φαυλος κυκλος κ ευτυχως το καταλαβα πριν παθω κατι πιο σοβαρο. για τη συνήθεια του εμετού που εχεις πρεπει να ξερεις οτι μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρολυτικές διαταραχές, καρδιακές αρρυθμίες, καρδιακές προσβολές, αφυδάτωση, φθορά των δοντιών, εσωτερική αιμορραγία, διάτρηση στομάχου, ρήξη αιμοφόρων αγγείων του προσώπου, βλάβη του συκωτιού, κλπ. οποτε δραστηριοποιησου αμεσα για να προλαβεις τα χειροτερα.. επισης να αναφερω οτι εμενα με ειχε βοηθησει πολυ ενα ειδος γυμναστικης, το kick boxing γιατι ενιωθα οτι ξεσπαω καπου τον θυμο, τα νευρα κ οτι με βασανιζε τοτε!! περιμενουμε νεα σου βιβιαν!!! :yes:
14-08-2015, 16:39 #11
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ...
θα πάω σε ειδικό. Όπως μου είπες και στην αρχή, εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση από όλα αυτά. Θα το ψάξω εντατικότερα και πιό δραστικά.
14-08-2015, 17:15 #12
να'σαι καλα κ ευχομαι το καλυτερο! :thumbup:
15-08-2015, 10:53 #13
Originally posted by Vivian
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ...
θα πάω σε ειδικό. Όπως μου είπες και στην αρχή, εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση από όλα αυτά. Θα το ψάξω εντατικότερα και πιό δραστικά.
20-09-2015, 19:38 #14
Ελενη με θυμασαι; Παιδια ειχα γραψει την ιστορια μου σε αλλο τοπικ εν ολογις σας λεω οτι ημουν 3μιση βδομαδες τελεια χωρις υπερφαγικο εχασα περιπου 4 κιλα καθημερινα γυμναστικη και ιδορροπιμενη διατροφη αλλα τις τελευταιες τρεις μερες παλια βουλιμικα...εφαγα αρχικα ενα γλυκο κ εκανα δωρο στον εαυτο μ κ απο τοτε δεν μπορω να σταματησω..απο αυριο λεω να ξανα συνεχισω αλλα ειμαι πολυ χαλια γιατι ειχα κανει τοση προσπαθεια και εχω φαει τον αμπακο αυτες τις μερες
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....