Κουράγιο παιδιά!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Κουράγιο παιδιά!!

Κατά αρχάς λυπάμαι πάρα πολύ που βλέπω τόσα πολλά άτομα στο forum και είναι κρίμα που ορισμένα από αυτά θέλουν να χάσουν 4-5 κιλά και το κάνουν θέμα και νομίζουν ότι έχουν και eating disorder…αλλά τι λέω? !!! ένα από αυτά τα άτομα ήμουν και εγώ κάποτε.

Η ιστορία μου είναι μεγάλη και μακρόχρονη, αλλά θα είμαι όσο πιο σύντομη μπορώ…

Έχω κατάθλιψη από παιδική ηλικία (αυτοκτονικούς ιδεασμούς) και εκεί κοντά στα 8 ξεκίνησαν και οι διατροφικές διαταραχές (έτρωγα στα κρυφά, έπαιρνα χρήματα από την τσάντα της μαμάς μου για να αγοράζω σοκολάτες & γαριδάκια, κτλ κτλ). Μην με ρωτήσετε τι ξεκίνησε πρώτο …δεν γνωρίζω.. το μόνο σίγουρο είναι ότι το φαγητό ήταν ενοχικό από τότε! Στα 12 μου ζύγιζα 55 κιλά (1.60 εκ ύψος)… όχι πάρα πολλά αλλά όχι και λίγα..αλλά για μένα ήταν πρόβλημα- δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι η κατάθλιψη ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα!! Έπειτα, τα βουλιμικά επεισόδια σοβάρεψαν.. κατανάλωνα απίστευτες ποσότητες τροφής (πχ 3 γύρους & 5 σοκολάτες ) και κοντά στα 15 ξεκίνησα και τους προκλητούς εμέτους. Μέχρι τότε δεν είχα ξεφύγει ποτέ από τα 58 kg.

Ξεκίνησαν οι απόπειρες αυτοκτονίας, πήγα σε παιδοψυχίατρο , αλλά δυστυχώς δεν ήταν ο κατάλληλος ιατρός για μένα και σταμάτησα την θεραπεία στο εξάμηνο. Η κατάθλιψη μαζί με όλα τα κακά της (ιδεασμούς , βουλιμίες, αϋπνίες κτλ )παρέμενε…και άλλες απόπειρες αυτοκτονίας… και κοντά στα 18 πήγα σε ψυχίατρο και ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή. Τα κιλά άρχισαν να φεύγουν σαν νερό από μόνα τους και μετά από μια μικρής διάρκειας δίαιτα φτάνω τα 54 κιλά! Ήμουν υπέροχα (πες τα χάπια ..πες τα κιλά..πάντως ένιωθα πιο καλά από ποτέ με τον εαυτό μου και το σώμα μου). Δυστυχώς όμως τα βουλιμικά επεισόδια και οι προκλητοί εμετοί δεν σταμάτησαν ποτέ (ακόμα και όταν έκανα δίαιτα)..ο γιατρός μου δεν το γνώριζε το θέμα βουλιμία και δεν μπόρεσε να με βοηθήσει σε αυτό το θέμα.

Θα παραλείψω πολλά επεισόδια και απλά θα σας πω πως σήμερα είμαι 30 και η ιστορία αυτή διαιωνίζεται!! Η βουλιμία μου είναι σε χείριστο βαθμό.. με την κατάθλιψη την παλεύω…αλλά η βουλιμία μου με ταλαιπωρεί ταμάλα…έχω καθημερινά επεισόδια και κυρίως μεταμεσονύκτια). Επειδή, για έναν χρόνο σταμάτησα τους προκλητούς εμέτους έφτασα τα 82 κιλά και με κόπο συγκρατούμαι εδώ! Πήγα σε άλλους 2 ιατρούς μέχρι σήμερα, ξαναξεκίνησα φαρμ.αγωγή…αλλά τίποτα! Δεν έχω βρει έναν ιατρό που να μου ταιριάζει, προσπάθησα να επικοινωνήσω με αυτό κέντρο της Δούκας, αλλά δεν είχαν να μου πουν τίποτα για Θεσσαλονίκη.

Για 1000η φορά ξεκινάω δίαιτα και θέλω την υποστήριξη σας….82 kg 1,60 εκ…δεν θα φτάσω ποτέ τα 54 kg αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Θέλω την βοηθεια σας...

edit Ο ιατρός δεν γνώριζε πως να αντιμετωπίσει το θέμα βουλιμία, αλλά φυσικά και του το είχα πεί!!

Senior Member
    Καλώς όρισες στην παρέα μας,

Βασανίστηκες πολύ και βασανίζεσαι... Ψυχικά και σωματικά.
    Κι όμως έχεις το θάρρος για μια καινούργια αρχή. Πόσο γενναίο!!

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το μήνυμα σου και θέλω τόσα πολλά να σου πω, αλλά θα επιλέξω να είμαι κι εγώ σύντομη.

Ίσως μια ακόμα δίαιτα να μην είναι η λύση. 1000 φορές δοκίμασες, ίσως η χιλιοστή πρώτη προσπάθεια να σε πείσει πώς κάτι άλλο πρέπει να αλλάξει.

Ίσως ενώ βασανίζεσαι ακόμα από τα βουλιμικά επεισόδια, μια περιοριστική δίαιτα να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά... Φαντάζομαι ότι από τα χρόνια επεισόδια κάποιες ισορροπίες του οργανισμού σου διαταράχθηκαν. Μήπως θα ήταν καλύτερα να παίξεις με αυτές τις ισορροπίες;

Τέλος στους γιατρούς μας θα είναι καλό να είμαστε ειλικρινείς. Είναι πιο πιθανό να καταφέρουν να μας βοηθήσουν αν γνωρίζουν όλα τα δεδομένα και το ιστορικό του ασθενή...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείς να χάσεις βάρος,
    αλλά το θέμα είναι να είσαι καλά.
    Καλώς όρισες και πάλι
    και καλό αγώνα

Junior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ marulenia για το καλως όρισμα!!

Οι ισορρόπιες του οργανισμού μου είναι ομολογουμένως διαταραγμένες (ηλεκτρολυτες, αμηνόρροια, δυσλιπιδαιμία κ.α.) αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να παίξω με αυτές?!!

Όσον αναφορά το θέμα των ιατρών, σε διαβεβαιώνω ότι ήμουν απόλυτα ειλικρινής μαζί τους και τους ανέφερα αναλυτικά όλο μου το ιστορικό...απλά ο κάθε ιατρός χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο θεραπείας και δυστυχώς μεχρι τώρα δεν βρήκα κάτι που να μου "ταιριάζει". Αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι σε ψυχίατρο στην θεσσαλονικη...είμαι ανοιχτή σε προτάσεις. Το ξέρω ότι χρειάζομαι γιατρό..απλά είναι δαπανηρό και ψυχοφθόρο να δοκιμάσω όλους τους ιατρούς !

Junior Member
    Α τώρα κατάλαβα!! sorry marulenia...δεν ληταν σωστή η διατύπωση.

Ο ιατρός μου ήξερε ότι είχα βουλιμία, απλά δεν γνώριζε πως να το αντιμετωπίσει..ηταν ιατρός που αντιμετώπιζε οξέα περιστατικά συνήθως (σχιζοφρένια, διπολικές διαταραχές, διχασμένες προσωπικότητες, κα). Εγώ με την κατάθλιψη μου ήμουν πολύ ελαφρύ περιστατικό, αλλά μπήκα στο πελατολόγιο του λόγω οικογενειακής φιλίας.

Senior Member
    Α μάλιστα... Κατάλαβα... Δυστυχώς δε γνωρίζω να σου προτείνω κάποιον...

Το "να παίξεις" ήταν μάλλον αδόκιμο...
    Γνωρίζεις το λόγο της αμηνόρροιας; Υπάρχει ζήτημα πολυκυστικών ωοθηκων;

γεια σου noclue. δυστυχώς δν ξέρω να σου προτείνω κάποιον ειδικό γιατί αντιθέτως με εσένα δν βρήκα ποτέ το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον αν κ το δικό μου στόρι δν διαφέρει κ πολύ απτο δικό σου.

τέσπα. καλή δύναμη να ευχηθώ, προσπάθησε να αρχίσεις από μια ισορροπημένη διατροφή που θα σε συντηρήσει για αρχή στα κιλά που είσαι ,μέχρι να έρθουν οι ισορροπίες στα ίσα κ μετά να θα είναι φυσικό επακόλουθο η επιστροφή σε ένα πιο χαμηλό βάρος.

επίσης προσπάθησε να βγαίνεις έξω από το σπίτι αρκετές φορές την μέρα, να περπατάς, να χαζεύεις βιτρίνες, να βγαίνεις με φίλους. όσο μπορείς παραπάνω. νομίζουμε οτι αν κάτσουμε μέσα θα βάλουμε τάξη στην αταξία του μυαλού μας αλλά καταλήγουμε σαν τους φοιτητές που λένε θα μείνω μέσα να διαβάσω κ απλά κοιτάνε το ταβάνι.

αν μπορείς να ξεκινήσεις κάτι καινούριο όπως γυμναστική ,ξένες γλώσσες, χορό, ζαχαροπλαστική,πλέξιμο, παζλ δν ξέρω γω τι. σίγουρα θα βελτιωθεί το θέμα της κατάθλιψης που πάει πακετάκι με την βουλιμία.

Junior Member
    Marulenia

Μετά απο τόσα χρόνια υπερφαγικών επισοδείων και προκλητών εμέρων είναι λογικό να μου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα αμηνόροιας...Η περίόδος μου εμφανίζεται κατα δική της βούληση. Δεν έχω πρόβλημα πολυκυστικών ! Αλλάόταν ακολουθώ ενα φυσιολογικό πρόγραμμα διατροφής , βλέπω ότι και η περίοδος μου επανέρχεται σιγά-σιγά!

Μανταμ σου σου, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου. Δυστυχώς ή ευτυχώς , δουλέυω πάρα πολλές ώρες αν και τα σαββατοκύριακα προσπαθώ να κάνω όλα αυτά που μου προτείνεις. Είμαι σε καλή φάση και γι αυτό αποφάσισα να ξεκινήσω ακόμη μια δίαιτα. Όπως είπα με την κατάθλιψη την παλεύω..την γνωρίζω πολύ καλά!Οι βουλιμίες μου είναι το θέμα που δεν ξερω πως να το αντιμετωπίσω...

Πάντως , αν νιώθεις ότι μοιάζει η ιστόρια μου στην δικιά σου έστω και 1%, θα σου προτείνω να πας άμεσα σε κάποιον ειδικό (ψυχολογο ή ψυχίατρο). Είναι πολύ ψυχοφθόρα ασθένεια και η εξέλιξη της είναι δεδόμενη....δεν χρειάζεται να χαράμισεις ούτε ένα λεπτό ακόμη απο την ζωή σου με μάυρες σκέψεις...Είναι άδικο να τυραννιέσαι!! Ο ειδικός είτε σου χορηγήσει αγωγή είτε όχι θα σε βοηθήσει γρήογρα να φύγεισ απο τον λαβυρινθο των σκέψεων σου και να την δεις αλλιώς!! και το αλλιώς είνια πολύ ωραίο...believe me!!

Junior Member
    Noclue Δοκίμασε τον Θέμη Κατριό αφού είσαι Θεσσαλονίκη. Βρες τηλ.στο ιντερνετ. Θα σε βοηθήσει.