Ξανά..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8

Thread: Ξανά..

Senior Member

Ξανά..

4 κιλά πρίν τα 100!Χωρίς κουράγιο στην βαλίτσα μου...με τον περίγυρό μου να έχει κουραστεί κι αυτός με το θέμα των κιλών μου και το αν θα χάσω αυτά που πάντα ήθελα και χωρίς προφανώς να πιστεύουν σε μένα ή να βοηθάνε στο ελάχιστο!Μετά από δεκάδες αποτυχημένες προσπάθειες και κάποιες επιτυχημένες για να έχω σωστή στάση απέναντι στο σώμα μου συνολικά,πέρα από την απώλεια βάρους(για 1 χρόνο+ γυμναζόμουν συστηματικά πήγαινα για τρέξιμο κλπ) βρίσκομαι πλέον στο σημείο που κάνω 2 δουλείες δεν έχω χρόνο για τίποτα και είμαι εξουθενωμένη σωματικά και πνευματικά...κρατάω μια ισορροπία το πολύ για 14 μέρες και έπειτα για 12 μέρες (σχεδόν σταθερά) έχω καθημερινά υπερφαγικά επεισόδια ή μάλλον η κάθε μέρα μου είναι ένα υπερφαγικό επεισόδιο..δεν ξέρω..έχω κουραστεί..έχω τόση εμπειρία από τα σωστά και τα λάθη και δεν έχω δύναμη πια να την βάλω στην ζωή....

Senior Member
    Καλημέρα. Θα ήθελες να μας πεις τί δείκτη μάζας σώματος έχεις και ηλικία?

Senior Member
    Γεια σου asi,

πόσο σε νιώθω...

Εγώ δεν ξέρω τα σωστά και τα λάθη αρκετά καλά, αλλά κι αυτά που ξέρω υπάρχουν μέρες που τόσο με καταβάλουν οι δυσκολίες της ζωής που δεν τα τηρώ...

Κι αν δουλεύεις δυο δουλειές είναι σίγουρα πολύ κουραστικό να μαγειρεύεις και να γυμνάζεσαι...
    Θέλει πολύ καλό προγραμματισμό κι ίσως μικρά βήματα στην αρχή για να μπορείς να αλλάξεις λίγο συνήθειες..
    Τρως από έξω;
    Θα μπορούσες να κουβαλάς μαζί σου κάποιο σνακ υγεινό μαζί σου;
    ή καποιο γεύμα στη δουλειά σου να είναι κάποιο ψητό με σαλάτα;

Μην απογοητεύεσαι...
    Δεν μπορεί να μην υπάρχει τρόπος...

Senior Member
    Άκη μου δεν έχει να κάνει με το ΔΜΣ και την ηλικία όλο αυτό περνά η asi. Είναι κυρίως η ψυχολογική φθορά που έχει λόγω των συνθηκών στην ζωή της. Κάνει δύο δουλειές για να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις' άγχος γι'αυτό, την νοιάζει για το τι θα πει ο περίγυρος για τα κιλά της' άλλο άγχος κι αυτό, πιέζει τον εαυτό της να χάσει κιλά για να είναι ικανοποιημένη η ίδια κι έπειτα ο περίγυρος' επιπλέον άγχος κι αυτό.

Γνώμη μου είναι να αποβάλει απ'το μυαλό της το θέμα των κιλών. Να έχει μια προτεραιότητα και να επικεντρωθεί εκεί.

asi γνώμη μου είναι να πάψεις να κουράζεσαι με το θέμα της δίαιτας. Γιατί πιέζεις τον εαυτό σου να δείξεις στους γύρω σου πως μπορείς να τα καταφέρεις και να τους ευχαριστήσεις; Η δική σου ευχαρίστηση ποιά θα είναι; Μάλλον ποιά είναι στο τέλος που ενώ για μερικές μέρες προσέχεις την διατροφή σου και καταλήγεις να κάνεις υπερφαγικά; Προσπάθησε να κάνεις μια ομαλή διατροφή, με σταθερά γεύματα και απόλαυσε τις "αμαρτίες" με μέτρο.
    Τα υπερφαγικά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις, με απλούς τρόπους. Φάε φρούτα. Την ώρα που θα νιώσεις πως θες να φας γιατί εκείνη την στιγμή το μυαλό είναι χαμένο, φάε φρούτα. Σιγά σιγά θα "θεραπεύσεις" την υπερφαγία. Πρέπει να την κάνεις ελεγχόμενη και μετά θα χαθεί. Κι αν ξανασυμβεί πάλι με τον ίδιο τρόπο θα την αντιμετωπίσεις. Αυτό στο σημειώνω από δική μου προσωπική εμπειρία γιατί είχα καταλήξει σε νυχτερινή υπερφαγία. Υπήρχαν λόγοι που ξεσπούσα με αυτό τον τρόπο. Ώσπου το έλεγξα όπως σου περιέγραψα.

Ζούμε σε καιρούς δύσκολους και όλα δεν έρχονται όπως επιθυμούμε. Προσπάθησε για το καλύτερο, κυρίως για σένα, όχι για τον περίγυρο. Χέστηκες στην τελική (συγγνώμη για την έκφραση) τι θα πουν οι άλλοι αν πήρες μερικά κιλάκια. Η ψυχή σου να θεραπευτεί κατ' αρχήν αποβάλωντας ελάχιστο απ' το καθημερινό σου άγχος κι όλα θα γίνουν.

Senior Member
    Τι κι αν έχω το ξινόμηλο στο ένα χέρι αν είμαι σε κατάσταση που "δεν καταλαβαίνω" θα πάρω και 2 κρουασάν βουτύρου για δεκατιανό...
    πολλές φορές μηδένιζα το κοντέρ και έλεγα "δεν πειράζει πάμε παλί τώρα ξέρω καλύτερα,τωρα θα τα καταφέρω"..αλλά όχι,τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα από αυτά,έχω πάει πολύ πίσω τον εαυτό μου...και φοβάμαι ότι το μόνο που θα θυμάμαι από αυτή τη φάση της ζωής μου είναι να παλεύω με τα κιλά μου...να μην νιώθω άνετα με το σώμα μου και να μην μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό..
    Υ.Γ. Είμαι 24 χρονών και ο ΔΜΣ είναι 29

Senior Member
    Καλησπέρα asi! Είσαι μόλις 24 και ταχεις βάψει μαύρα μωρέ κορίτσι μου; Τι πάει να πει ξανά; Ξανά και ξανά και όσα ξανά χρειαστεί για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να συνειδητοποιήςεις τι κάνεις. Σε ποιον δίνεις αναφορά για το τι κάνεις; Μήπως η γνώμη των άλλων μετρά πιο πολύ από τη δική σου; Μήπως τα κιλά είναι αυτά που αλλοιώνουν την εικόνα της κυρίας τέλειας που θα ήθελες να είσαι; Τα κιλά, η υπερφαγία είναι απλώς ένα σύμπτωμα μιας άλλης κατάστασης που πρέπει να την εξετάσεις πιο βαθιά και να βγάλεις τς συμπεράσματα σου! Αν κατορθώσεις να βρεις τι είναι αυτό που φταίει και καταφεύγεις σε μια αυτοκαταστροφική τακτική είμαι βέβαιη ότι θα το αντιμετωπίσεις καλύτερα! Μέχρι τότε μην αυτομαστιγώνεσαι! Είναι πιο σημαντικό να βρεις άκρη με το μέσα σου και μετά είμαι βέβαιη ότι θα βρεις και με το ψυγείο! Με πολλή συμπάθεια στα λέω όλα αυτά γιατί κακά τα ψέματα το δικό σου ποστ θα μπορούσα να το έχω γράψει κι εγώ στην ηλικία σου !

Senior Member
    Καλημέρα.

asi από ιατρικής πλευράς έχεις κάνει κάναν έλεγχο; Έχεις ελέγξει αν ο θυρεοειδής σου είναι εντάξει;

Senior Member
    Κι εγώ από τη δική μου πλευρά θα πρότεινα μια συστηματική και σε βάθος διερεύνηση των θεμάτων υγείας αρχικά και μετά μια πιο οργανωμένη προσπάθεια για απώλεια του βάρους μα πάνω από όλα θάρρος, δύναμη και μαχητικότητα! Όλοι μας κάπως έτσι ξεκινήσαμε, δεν είσαι η μόνη, επομένως το κεφάλι ψηλά, είναι τόσο όμορφη η ζωή και η μάχη για ένα καλύτερο αύριο! Ψάξε συστηματικά λοιπόν και οργανώσου! Είμαι σίγουρος ότι μετά από ένα μικρό διαλειμματάκι που φαίνεται ότι το έχεις μεγάλη ανάγκη, θα προχωρήσεις ξανά και ξανά! Ξανά...τί όμορφη λέξη! Από τις πιο όμορφες...που δηλώνει την ακατάπαυστη επιθυμία να παλεύουμε, ακόμη κι αν τα πάντα έχου χαθεί! Ξανά λοιπόν!!