Results 16 to 25 of 25
Thread: Εγκλωβισμένη στο σώμα μου
-
29-01-2015, 14:23 #16
Baklava (εχεις κ το ονομα του αγαπημενου μου γλυκου) καταλαβαινω οτι σου φαινεται καπως περιεργο να εχω ολη αυτη την ψυχολογικη πτωση με ενα βαρος το οποιο ειναι θεωρητικα ευκολα αντιμετωπισιμο τη στιγμη μαλιστα που υπαρχουν ατομα εδω που παλευουν με μεγαλυτερο βαρος κ τα καταφερνουν.Κι ομως... Ισως το προβλημα εχει τις ριζες του πιο βαθια οπως ανεφερε κ η nadine.
Οπως κ να χει σε υπερευχαριστω για τις συμβουλες.. Το σημαντικο ειναι πως πρεπει να μαθω να κανω αυτα τα μικρα βηματα καθημερινα,αυτα που ολοι ξερουν κ λιγοι τα κανουν... Δυστυχως δεν το κανω.. Η που θα τρωω του σκασμου,μηδεν φρουτα-λαχανικα κ φουλ καθιστικη ζωη η που θα τρωω πολυ προσεκτικα για λιγο ομως.. Το πιο σωστο ειναι σιγουρα να βρω αυτη τη χρυση τομη... Το μετρο..
- 29-01-2015, 15:49 #17
έλενα γεια σου κ καλως ήρθες στο παρεάκι μας!
περνάω κεγώ ανάλογη φάση κ γιαυτό εύχομαι να το ξεπεράσουμε γρήγορα κ να βγούμε πιο ώριμες κ πιο δυνατές από αυτό.
κάποια πράγματα που έχω σκεφτεί κ για μένα, τα εντόπισα σε αυτά που λες. οτι τρως ακατάστατα ,οτι θες να έχεις τον έλεγχο των κιλών σου κ οτι σου έχει γίνει εμμονή. κτλ κτλ
ξεκινάω την ανάλυσή μου(πάρτε ποπ κορν) από τα της ψυχολογίας,δηλαδή τα ίδια που λέει η ναντίν με άλλα λόγια.
γιατί έχεις εμμονή με τον έλεγχο των κιλών σου? μήπως γιατί είναι το μόνο που μπορείς να ελέγξεις κ έτσι νιώθεις ασφάλεια? μήπως φοβάσαι να αντιμετωπίσεις αυτά που σε απασχολούν πραγματικά? μήπως κρύβεσαι πίσω από τον έλεγχο των κιλών, τα κιλά κ το φαγητό? μήπως εκεί βρίσκεις παρηγοριά?????? μήπως φοβάσαι να βγεις στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα???
γιατί??? τι φοβάσαι οτι θα πάθεις?
γιατί ψάχνεις μια σπηλιά για να κρυφτείς?
αυτά τα ολίγα ερωτήματα σου θέτω για να ψάξεις να βρεις την άκρη του νήματος
για τα του οργανικού μέρους.
λες οτι τρως ακατάστατα. αυτό είναι φαύλος κύκλος. αν παραλείψεις έστω κ ένα γεύμα κ σου λέω το πολύ απλό το δεκατιανό, αμέσως διαταρράσονται τα επίπεδα σεροτονίνης. η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της χαράς , της ευτυχίας κ της ενέργειας. αν λείπει νιώθεις νευρικός, έχεις υπερένταση δν σκέφτεσαι καθαρά κ έχεις κακή διάθεση. αν είναι σε μεγάλο βαθμό (δηλαδή ξαφνικά έχεις φάει όλα τα γεύματα μαζί) τότε νιώθεις υπνηλία κ ανημποριά.(δηλαδή που όρεξη για άσκηση)
γνώμη μου είναι να αρχίσεις όσο μπορείς να κάνεις 3 γεύματα ανα εξάωρο κατά την διάρκεια της μέρας όπου θα τρως κ από τα τρία είδη τροφών(καλούς υδατάνθρακες,φυτικές ίνες και πρωτείνη πχ πρωινό: γάλα,τόστ με ψωμί ολικής γαλοπούλα κασέρι, κ ένα πορτοκάλι)κ ενδιάμεσα άλλα 3 σνακ που θα σε κρατάν χορτάτη(1 φρούτο κ λίγους ξηρούς καρπούς)
επειδή είμαι σίγουρη οτι αυτό κάνεις, μην το πας πάλι "αρχίζω σήμερα με 1400 θερμίδες ή μόνο φρούτα κ λαχανικά γιατί δν θα αντέξεις ούτε μισή μέρα¨" κ δν θα φταις εσύ,οτι δν αντέχεις, απλά δν είναι σωστό για τον οργανισμό σου κ γιαυτό αντιδράει.
τρίτο θέμα η άσκηση. ξεκίνα ελάχιστη άσκηση,ένα τέταρτο με μισάωρα περπάτημα γύρω απτο τετράγωνο,ίσα ίσα για να μπεις αέρας στα πνευμόνια κ στο μυαλό , να κουνηθείς, να πάρει εμπρός η καρδιά, κ θα δεις πως έστω κ για αρχή θα σου κάνει καλό να σκέφτεσαι πιο καθαρά.
και σε θερμοπαρακαλώ,απέβαλε την τελειομανία κ την νοοτροπία όλα η τίποτα από πάνω σου(γιατί κ γιαυτό είμαι σίγουρη) δν οδηγεί πουθενά. ξεκίνα με μικρά και σταθερά βήματα
29-01-2015, 16:49 #18
Γεια σου elena88 και καλώς όρισες,
Εγώ το μόνο που θα σου πω είναι πως σίγουρα αν και το κορμί των υπέρβαρων ανθρωπων δεν κρύβει τόσο άμεσους κινδύνους όσο ένα υποσιτισμένο σώμα ή όσο ένα παχύσαρκο το ψυχολογικό ζόρι μπορεί να είναι ίδιο και μεγαλύτερο σε κάθε δεκάδα...
Εύχομαι να βρεις έναν τρόπο να απελευθερώσεις την ψυχούλα σου πρώτα κι έπειτα να βρεις έναν τρόπο να διαχειριστείς και το βάρος σου!
29-01-2015, 17:46 #19
Originally posted by elena_88
Εχω σκεφτει να επισκεφτω ψυχολογο γιατι η κατασταση δεν αλλαζει απο μονη της κ ο καιρος περναει...
Εύχομαι να το επιχειρήσεις και να συνεργαστείς με κάποιον άξιο ψυχοθεραπευτή,που θα σε βοηθήσει ν'αναγνωρίσεις
σκιερές πλευρές του εαυτού σου,δυσλειτουργικές συνδέσεις και να τολμήσεις νέες,πιο βοηθητικές πρακτικές!Με το καλό!
29-01-2015, 18:17 #20
Μανταμ σου σου, έχεις καταλάβει πώς σκέφτομαι μάλλον γιατί περνάς και εσύ τα ίδια... Επεσες μέσα σε όσα είπες... Και αυτές οι ερωτήσεις σου είναι πολύ εύστοχες. Μα ψυχολόγος είσαι; Πραγματικά με προβλημάτισαν (με την καλή έννοια).
Αυτό που καταλαβαίνω όσο μιλάμε και μου λέτε τις σκέψεις και τις συμβουλές σας, είναι ότι έχω πολύ λάθος τρόπο σκέψης. Πάντα σκεφτόμουν ότι τα κιλά μου είναι αυτό που με εμποδίζει να εξελιχθώ, να πάω παρακάτω ως άνθρωπος και ότι αν το έλυνα θα έλυνα μαγικά και όλα τα άλλα θέματα που έχω. Τελικά το πρόβλημα είναι μάλλον αλλού και απλά τα κιλά είναι το πιο επιφανειακό και συνεπώς ο πιο "εύκολος στόχος" για να επιτίθεμαι ώστε να μην σκαλίζω τα πιο βαθιά... Ππφφφφ... Τα γράφω για να τα συνειδητοποιώ κι όλας...
Μαρουλένια νομίζω η ευχή σου είναι από τις καλύτερες ευχές που μου έχουν δώσει. Σε ευχαριστώ...
Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ για μία ακόμη φορά.
29-01-2015, 18:46 #21
ψυχολόγο δν με λες με την καμία. αμπλεοφιλόσοφο ίσως. γιαυτό όπως λέει κ η ναντίν καλό είναι να το τολμήσεις κ να πας σε έναν επαγγελματία. αλλά μείνε κ στην παρέα μας να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας!!κάτι βγαίνει κ από αυτό!
29-01-2015, 23:44 #22
Originally posted by Μαντάμ σου σου
...ξεκινάω την ανάλυσή μου (πάρτε ποπ κορν)...
Πάρτε ένα μήλο θα λες!
30-01-2015, 00:08 #23
Originally posted by baklavas
Πάρτε ένα μήλο θα λες!
30-01-2015, 00:17 #24
Originally posted by baklavas
Πάρτε ένα μήλο θα λες!
30-01-2015, 13:05 #25
και τα καρότα με ξυδάκι είναι ωραίο σνακ για χάζεμα επίσης....:smilegrin:
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία