Γεια σας!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Senior Member

Γεια σας!!!

Σας διαβάζω αρκετούς μήνες και σήμερα αποφάσισα να μπω στην παρέα σας.
    Βλέπετε μου είναι δύσκολο πλέον να εκφράσω τα συναισθήματα μου, έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ανοιγόμουν, αλλά έχω αρχίσει και δεν την παλεύω άλλο μόνη μου με τα κιλά.
    Ανέκαθεν ήμουν χοντρουλό παιδάκι, αφράτη έφηβος, παχύσαρκη ενήλικας. Το πακέτο το συνοδεύουν αρκετά προβλήματα υγείας, όχι όλα σχετικά με την παχυσαρκία, αντιθέτως θα έλεγα ότι ήταν αυτά που την προκάλεσαν.
    Αρκετές βρογχίτιδες που κατέληξαν σε βρογχικό άσθμα, αναιμία σε ιστορικά χαμηλά, ινομυώματα, συμφύσεις από σκωληκοειδίτιδα, άφθονες επεμβάσεις – εννέα το σύνολο, μια σκελετική δυσμορφία που μειώνει την αυτοπεποίθηση μου και τέλος καρκίνος του θυρεοειδή που αναγκαστικά χρειάστηκε να κάνω θεραπεία ιωδίου όχι μία, αλλά δύο φορές.
    Όλα αυτά, έκανα σοβαρή ζημιά στην ποιότητα ζωής μου, όσο και να το πάλεψα, στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους – ποιος θέλει να κάνει παρέα με κάποιον που είναι μονίμως κουρασμένος και το μόνο που θέλει είναι να σχολάσει και να πάει να κοιμηθεί γιατί δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του.
    Για την αναιμία και όλα τα παρελκόμενα της, έπαιρνα χρόνια χάπια, έως και ορούς σιδήρου έκανα καμιά 20ρια φορές μέχρι να καταφέρω να φτάσω τον αιματοκρίτη από 26 στο 33-34.
    Το άσθμα, ο θυρεοειδής που τον ανακάλυψα τελευταία και που έπρεπε να παίρνω χάπια εδώ και χρόνια, αλλά χάρις στις λάθος εκτιμήσεις των γιατρών μου δεν το έκανα, η αναιμία καθώς και τα υπόλοιπα, προκαλούσαν ένα σετ αλλαγών διάθεσης που ήταν αφόρητο για τους άλλους αλλά και για μένα. Από το απόλυτο ξέσπασμα θυμού στην αφόρητη κλάψα. Και τα κιλά να διαβαίνουν τον ανήφορο.
    Τυχαία, ανακάλυψα τον καρκίνο στον θυρεοειδή τέτοια εποχή περίπου το 2013, και ακόμη και τώρα δεν έχουμε βρει την σωστή δόση ορμονών που πρέπει να παίρνω.
    Φυσικά, η καραμέλα των ιατρών – του καθένα ξεχωριστά ήταν το στρες, τα ψυχολογικά προβλήματα κτλ, αντί να με στείλουν εγκαίρως σε ενδοκρινολόγο, που σχεδόν αμέσως έλυσε μεγάλο μέρος των προβλημάτων μου.
    Προσπαθώ να προσέχω την διατροφή μου, πηγαίνω ανα δίμηνο για έλεγχο των ορμονών και των καρκινικών αντίγονων, αλλά όσο να πεις τα κιλά κιλά και ο υποθυρεοειδισμός εκεί.
    Αισίως έφτασα τα 135 και μετά από πολύ κόπο έχασα 10 κιλά. Περιμένω να ανοίξει λιγάκι ο καιρός μπας και χάσω καμιά δεκαριά ακόμη μέχρι το καλοκαίρι. Σιγά σιγά. Δεν θέλω να ξαναβάλω νυστέρι και να κάνω άλλη μία φρικαλέα επέμβαση. Όχι αν δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου.
    Σας ζάλισα όμως με την σεντόνα και μπορεί να μην με παίζετε.
    Τα λέμε.
    :smirk:

Senior Member
    Καλημέρα Naranja!

Καλώς ήρθες στην παρέα! Δύσκολα αυτά που περιγράφεις στην ιστορία σου όμως μη νιώθεις μόνη σου! Είμαστε πολλοί εδώ που είτε για παθολογικούς είτε για ψυχολογικούς είτε για συνδυασμό λόγων δίνουμε ο καθένας τον δικό του αγώνα για περισσότερη υγεία! Γιατί αυτός είναι ο σκοπός άλλωστε περισσότερη υγεία σε όλα τα επίπεδα! Δεν κατάλαβα κάτι σχετικά με τα χεορουργεία που λες! Ήταν κάποιο από αυτά βαριατρικό; Τώρα ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής; Μην περιμένεις να έρθει άνοιξη για να συνεχίσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου! Εδω και τώρα μπες στη δράση και κάνε μας παρέα!

Senior Member
    Καλώς σε βρήκα besbab μου.

όχι κανένα δεν αφορούσε το πάχος. ήταν όλα προβλήματα που βγήκαν στην πορεία πχ σκωληκοειδίτιδα, ινομυώματα, θυρεοειδής κτλ.
    απλά ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα να μπω για δέκατη φορά στο χειρουργείο για να κάνω γαστρεκτομή πως την λένε και φυσικά λόγω της αναιμίας η ελάχιστη τροφή μετά θα μου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα....
    τώρα προσέχω, δεν τρώω πολλά γλυκά - είμαι μεζεκλού περισσότερο και το πάω αργά αργά μέχρι να ξανακάνω αιματολογικές και να δω αν οι ορμόνες του θυρεοειδή φτάσουν σε φυσιολογικά επίπεδα επιτέλους.

Senior Member
    Καλώς το κορίτσι μας,το ταλαιπωρημένο! Γιατί να μη σε παίξουμε,καλέ;!
    Καλή δύναμη στα θέματά σου! Τουλάχιστον τώρα που βγήκε μια άκρη,
    είσαι ενήμερη για το πώς να κινηθείς να προστατέψεις την υγεία σου!
    Συγχαρητήρια για τα δέκα πρώτα κιλάκια και με το καλό και τα επόμενα!
    Θα συμφωνήσω με τον γλωσσοδέτη του Βήτα...γιατί να περιμένεις τον κούκο;
    Εσύ θα τη φέρεις την Άνοιξη ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο! Όλα στο μυαλό μας είναι!
    Σήμερα πώς είναι η κοινωνική σου ζωή; Από πού νιώθεις να παίρνεις χαρά στη μέρα σου;
    Γιατί όσο να'ναι χρειαζόμαστε κι ένα φωτεινό αντιστάθμισμα ούτως ή άλλως όλοι μας,
    πολύ περισσότερο δε με τόσο νοσοκομείο και αγώνα...Σε φιλώ και τα λέμε πάλι...

Senior Member
    Γεια σου Nadine,

σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα σου.
    Η κοινωνική μου ζωή είναι χάλια τα τελευταία χρόνια λόγω των προβλημάτων υγείας μου αλλά και της ψυχικής μου κατάστασης.
    Πέρασα δύσκολα με τον καρκίνο. Εκτός από την τρομάρα στο άκουσμα του, έχει και παρατράγουδα.
    Τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχω πάει διακοπές, εκτός από ένα ταξίδι, αφού τα έφερε η τύχη η μαύρη και έπρεπε τους καλοκαιρινούς μήνες να μην μπορώ να πηγαίνω στην δουλειά, να μην παίρνω το χαπάκι του θυρεοειδή επί τριμήνου και βάλε – κάτι που προκαλεί ένα τρελό πρήξιμο, μια μίνι αποβλάκωση, αδυναμία αστάθεια και φυσικά μετά η θεραπεία με το ιώδιο, οι αναγούλες, η απομόνωση για έναν μήνα και βάλε σε χώρο που ήμουν ολομόναχη για να μην ακτινοβολήσω τους άλλους και φυσικά η συνεχής τρομάρα για το τι θα δείξουν τα αποτελέσματα των σπινθηρογραφημάτων.
    Είναι τρομερό το να μην παίρνεις το χάπι. Είναι τρομερό να βάζεις πάνω σου από το 2013 +30 κιλά. Είναι τρομερό να πρήζεσαι και να μην κλείνουν τα χέρια σου και τα γόνατα σου από το πρήξιμο και να χεις μια φάτσα σαν τον Τζεγκινς Χαν.
    Τεσπα, δίαιτα από Δευτέρα που θα τελειώσει η κορτιζόνη λόγω της γρίπης.

Τώρα που τα ξαναδιαβάζω και βαριέμαι την ίδια μου την μιρμίρα, είναι πολύ αργά για να αλλάξω νικ και να το κάνω shipwreck?

:roll::roll::roll::roll:

Senior Member
    Naranja δίαιτα από Δευτέρα;;; Επειδή τώρα παίρνεις κορτιζόνη; Μα ίσα ίσα τώρα που παίρνεις κορτιζόνη πρέπει να προσέξεις τη διατροφή σου! Εγώ έβαλα 40 κιλά παίρνοντας ένα χρόνο φουλ κορτιζόνη αλλά φίλη κακά τα ψέματα! Αν πρόσεχα τη διατροφή μου τότε θα είχα πάρει πάλι βέβαια λόγω των τρομερών κατακρατήσεων που κάνει η χρήση της κορτιζόνης αλλά δεν θα ξέφευγα τόσο πολύ! Στην διατροφή δεν υπάρχει αύριο, τη Δευτέρα, την άνοιξη, το Πάσχα, το καλοκαίρι! Αυτές είναι δικαιολογίες για να αναβάλλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει σήμερα! Αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης θα καταφεύγουμε σε δίαιτες από Δευτέρα. Η δίαιτα δεν είναι λύση στο πρόβλημα μας! Λύση είναι η σωστή διατροφή που κρατάει για πάντα σε συνδυασμό με όση άσκηση μπορεί ο καθένας από λίγο περπάτημα μέχρι κάποιο σπορ! Όλα αυτά στα λέω με φιλική διάθεση κι έχοντας γράψει χιλιόμετρα κι εγώ σε διάφορες δικαιολογίες κυρίως προς τον εαυτό μου!

Senior Member
    ντακθει :bouncing:

Senior Member
    Καλησπέρα κι'από μένα...Εμένα πάλι μου αρέσει πολύ να παίρνω το κουβαδάκι μου και να κάνω παρέα με άλλους....δεν πάω να παίξω παραπέρα...αλλά έρχομαι να παίξω από πέρα...άρα εννοείται πως σε παίζουμε! Λοιπόν καλώς όρισες στην παρέα μας. Αρχικά να πω ότι είναι ηρωίδα. Όχι γιατί άντεξες, αλλά γιατί ομολογείς ότι θέλεις να πας ακόμη πιο πέρα και πιο πάνω. Σου βγάζω το καπέλο. Δεν μπορώ να συλλάβω όλο το μέγεθος της δυσκολίας σου, μπορώ όμως να νιώσω όλα όσα λες και να συμμεριστώ το ζόρι. Εγώ αυτή τη στιγμή θα ήθελα να σου δώσω τη δική μου οπτική. Μείνε σταθερή, οργανώσου ακόμη καλύτερα, βρες τις σωστές δοσολογίες σε ορμόνες και χάπια, δηλαδή όπλισε σωστά αυτό το μαγικό όπλο που έχεις και είναι τόσο ανθεκτικό, δηλαδή το σώμα σου, και όταν αυτό σταθεροποιηθεί, θα ξεκινήσεις κι εσύ το δικό σου αγώνα. Στα δικά μου μάτια, αυτό που μοιάζει να φαίνεται τώρα σημαντικό είναι να σταθεροποιηθεί το σώμα σου ώστε να πας παρακάτω. Όλα μαζί δεν μπορούν να γίνουν. Έχεις στήριξη από την οικογένειά σου? Από τους φίλους σου?

Naranja καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Μέσα από τις δυσκολίες που περνάμε γινόμαστε πιο δυνατοί, και πιστεύω ότι εσύ έχεις πολλή δύναμη μέσα σου!

Συγχαρητήρια θερμά για τα 10 πρώτα κιλά που έχεις χάσει και σου εύχομαι σύντομα να φτάσεις και στο επιθυμητό σου βάρος!
    Επίσης εύχομαι όλες οι δυσκολίες να είναι περαστικές και όλα να πάνε καλά στη ζωή σου!

Ό,τι θα ήθελες να ρωτήσεις, ευχαρίστως να βοηθήσουμε!

naranja δεν πέρασες κ λίγα! εύχομαι να είναι όλα περαστικά!
    στικ αράουντ!

Senior Member
    καλημέρα παιδιά,

ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για το καλωσόρισμα.

τα κιλά για μένα είναι δευτερεύον πρόβλημα, πρώτα από όλα έρχεται η επιβίωση.

φυσικά δεν τα αφήνω ανεξέλεγκτα και με την βοήθεια του ενδοκρινολόγου κάνω ένα βήμα την φορά. βλέπετε, η δόση πρέπει να ανεβαίνει σιγά γιατί μπορούν να υπάρξουν παρατράγουδα - πχ καρδιακά.

στόχος μου είναι καμιά δεκαριά δεκαπέντε μείον, μέχρι το επόμενο σπινθηρογράφημα, το οποίο συνεπάγεται έναν μήνα πριν χωρίς χάπι, με γεωμετρική αύξηση των κιλών - να σας δώσω ένα παράδειγμα - αν τρώω κανονικά + 4 κιλά περίπου την εβδομάδα και δεν μιλάμε για κιλά κατακράτησης. αν τρώω ελάχιστα πχ πέντε μπουκιές φαγητού χωρίς ψωμί και λίγη σαλάτα +1 με 2 κιλά εβδομαδιαίως. δυστυχώς, πρέπει να κάνω αυτήν την εξέταση κάθε χρόνο, μέχρι να περάσει η πενταετία της επιφυλακής.

έχω λιγοστέψει την τροφή μου αυτές τις μέρες, ελπίζω να τα καταφέρω να το συνεχίσω το πρόγραμμα διατροφής.

σας φιλώ, καλημέρα :bouncy::bouncy:

Senior Member
    Originally posted by Naranja
    καλημέρα παιδιά,

ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για το καλωσόρισμα.

τα κιλά για μένα είναι δευτερεύον πρόβλημα, πρώτα από όλα έρχεται η επιβίωση.

φυσικά δεν τα αφήνω ανεξέλεγκτα και με την βοήθεια του ενδοκρινολόγου κάνω ένα βήμα την φορά. βλέπετε, η δόση πρέπει να ανεβαίνει σιγά γιατί μπορούν να υπάρξουν παρατράγουδα - πχ καρδιακά.

στόχος μου είναι καμιά δεκαριά δεκαπέντε μείον, μέχρι το επόμενο σπινθηρογράφημα, το οποίο συνεπάγεται έναν μήνα πριν χωρίς χάπι, με γεωμετρική αύξηση των κιλών - να σας δώσω ένα παράδειγμα - αν τρώω κανονικά + 4 κιλά περίπου την εβδομάδα και δεν μιλάμε για κιλά κατακράτησης. αν τρώω ελάχιστα πχ πέντε μπουκιές φαγητού χωρίς ψωμί και λίγη σαλάτα +1 με 2 κιλά εβδομαδιαίως. δυστυχώς, πρέπει να κάνω αυτήν την εξέταση κάθε χρόνο, μέχρι να περάσει η πενταετία της επιφυλακής.

έχω λιγοστέψει την τροφή μου αυτές τις μέρες, ελπίζω να τα καταφέρω να το συνεχίσω το πρόγραμμα διατροφής.

σας φιλώ, καλημέρα :bouncy::bouncy:
    Naranja καλησπέρα, διάβασα την ιστορία σου και πραγματικά θάυμασα το θάρρος και την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισες τις δυσκολίες, εύχομαι η ζωή σου ύστερα από όλα αυτά να είναι ήρεμη και με επιτυχίες παντός τύπου.

Senior Member
    μέσα σε όλα προστέθηκε και η χρόνια γαστρίτιδα.

οπότε θέλοντας και μη, κομμένη η μάσα.

και ότι έκανα το κουνέλι στο θέμα της δίαιτας...

:lol::lol::lol:

Senior Member
    λοιπόν,

από τις 15/01/16 που ξεκίνησα αναγκαστικά την δίαιτα, μείον 7 κιλάκια.

παίρνω συμπληρώματα σιδήρου - επιτέλους βρήκα ένα σίδηρο που δεν μου προκαλεί ναυτία και διάρροιες.

επίσης και ένα βιταμινούχο σιρόπι, με όλο το σύμπλεγμα των Β βιταμινών και βιταμίνη C.

οι κράμπες σταμάτησαν και νιώθω πιο ζωντανή.

στις 15/03/16 θα κάνω εξετάσεις να δω πόσο πήγε η αναιμία. τα περιστατικά αμνησίας την ώρα της οδήγησης, έχουν μειωθεί αρκετά, επίσης κοιμάμαι λιγότερο.

α, στα γενέθλια μου κανόνισα να κάνω αξονική με σκιαγραφικό για το θέμα του καρκίνου.

για να δούμε....

ναρανχίτα παιδί μου περαστικά! έχεις τραβήξει των παθών σου τον τάραχο. βλέπω όμως έχασες κ ένα μεγάλο αριθμό κιλών! εύγε!
    χαίρομαι που νιώθεις και κάποια ανακούφιση σε όλο αυτόν τον γολγοθά και που κρατάς πάντα θετική στάση. εύχομαι τα καλύτερα και ταχεία ανάρρωση!

Page 1 of 2 12 LastLast