Results 1 to 15 of 31
Thread: Είμαι η Άννα!
-
01-02-2015, 00:25 #1
Είμαι η Άννα!
Γεια χαρά σε όλες και σε όλους! Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum αν και διαβάζω συχνά μέσα από αυτό διάφορες ιστορίες των μελών. Θα ήθελα λοιπόν και εγώ να μοιραστώ την ιστορία μου όσο πιο σύντομα μπορώ.
Από μικρό παιδάκι λοιπόν, είχα πάντα αυτό που λέμε ''θεματάκι'' με τα κιλά μου.
Για να είμαι ειλικρινής κυρίως οι γύρω μου το είχαν, ε και είπα και εγώ για να με λένε όλοι χοντρή κάτι θα ξέρουν. Παρότι δεν ήμουν ένα παχύσαρκο παιδί αλλά λίγο πιο τσουπωτή από τα υπόλοιπα (δηλαδή 5-6 κιλά πάνω από το κανονικό) είχα βιώσει πολύ έντονο ρατσισμό σχεδόν σε όλα τα μαθητικά μου χρόνια. Για να μην σας κάνω ολόκληρη ανάλυση των παιδικών μου χρόνων (αν και θα μπορούσα!!) έρχομαι να καταλήξω στο σήμερα, 28 ετών πλέον, να έχω περάσει σχεδόν όλες τις φάσεις με τα κιλά μου.Την φάση γιο-γιο πάμπολλες φορές (μείον 20,συν 20 ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ) , την φάση υπέρβαρη, την φάση παχύσαρκη, την φάση ''ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΣ ΕΤΣΙ,ΜΠΡΑΒΟ''΄και τέλος την (πιο επικίνδυνη απ' όλες) φάση νευρική βουλιμία για 3-4 χρόνια. Ευτυχώς η τελευταία είναι κάτι το οποίο έχω ξεπεράσει εντελώς. Έρχομαι λοιπόν στο σήμερα να νιώθω αρκετά δυνατή μετά από 1,5 χρόνο ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή, έχοντας ξεπεράσει την βουλιμία και την κατάθλιψη και προσπαθώντας να τα βρω με τον εαυτό μου αλλά η ''φάση'' που διανύω στα κιλά μου είναι η παχυσαρκία. Είμαι μια κοπέλα με ύψος 1,61 και 84 κιλά πλέον. Αυτά είναι και τα περισσότερα που έχω φτάσει. Θα ήθελα λοιπόν τώρα που έχει βελτιωθεί αρκετά η ψυχολογία μου να κάνω μια προσπάθεια να χάσω κάποια κιλά και σκέφτηκα ότι εδώ ίσως βρω άτομα που θα με καταλάβουν και θα με στηρίξουν :starhit:
Έχω κάνει άπειρες δίαιτες στην ζωή μου, έχω πάει σε πάνω από 10 (χωρίς υπερβολή!) διαιτολόγους και δεν κατάφερα τίποτα! Έχω φτάσει σε ένα σημείο που θέλω ΜΟΝΟ να είμαι υγιείς και να νιώθω όμορφα με το σώμα μου και τον εαυτό μου. Αυτά από εμένα, ελπίζω να μην κούρασα και να βρεθούν και άλλοι ομοιοπαθείς να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την διατροφή μας, την προσπάθεια μας και να αλληλοϋποστηριχτούμε!
:spin:
- 01-02-2015, 00:38 #2
Επίσης μια απορία βρε παιδιά μιας και είμαι νέα εδώ και άσχετη με αυτά, πως βάζω κάτω από το κείμενο μου αυτό το εικονίδιο που δείχνει πόσα κιλά είμαι και πόσα θέλω να φτάσω? Καταλάβατε πιο λέω?
01-02-2015, 00:48 #3
Καλώς όρισες Αννα. Ένα μόνο θα πω, γιατί δεν είμαι ειδικός, αλλά ούτε έχω αντίστοιχη εμπειρία από τόσα λίγα επιπλέον κιλά, αλλά με 6 κιλάκια μείον και τσουπππππ..έπεσε ο ΔΜΣ στο 30..που σημαίνει ότι δεν θα είσαι πια παχύσαρκη αλλά απλά υπέρβαρη..Το σκέφτηκες ποτέ σου αυτό, το πόσο κοντά είσαι σε μια κατηγορία που είναι πολύ πιο φιλική ως προς το σώμα σου και πολύ πιο αισιόδοξη ως προς τη υγεία σου? Εγώ για παράδειγμα ξεκίνησα με ΔΜΣ 67....για να καταλάβεις! Και πάλι καλώς ήρθες. Εύχομαι να βρεις εδώ απαντήσεις για όλα όσα σε απασχολούν, αν και βλέπω ότι είσαι ήδη ιδιαίτερα κινητοποιημένη και ενήμερη για τη ζωή σου!
01-02-2015, 01:05 #4
Άκη καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.Πολύ χαίρομαι που τα πρώτα λόγια που άκουσα είναι τόσο εμψυχωτικά! Ελπίζω όλοι να πετύχουμε τους στόχους μας όποιοι και αν είναι αυτοί, μικροί η και μεγαλύτεροι..
01-02-2015, 01:34 #5
γεια σου Άννα.καλώς ήρθες! δείχνεις συνειδητοποιημένη κ μπράβο που ξεπέρασες το τέρας της βουλίμιας.
απορεία:τι αγωγή σου δώσανε?αντικαταθλιπτικά?
καταλαβαίνω τον ρατσισμό των 5 κιλών, πολλοί δν σέβονται το γεγονός οτι κάποιος μπορεί να διαφέρει έστω κ λίγο από το μέσο όρο,δν ξέρουν να το εκτιμούν κ να το διαχειρίζονται. δν λέω οτι συμβαίνει πάντα αυτό,κ ξέρω οτι κ εξαιρετικά παχύσαρκα παιδιά πέφτουν θύματα πολύ έντονου ρατσισμού, αλλά όταν πρόκειται για λίγα κιλά ο κόσμος νιώθει πιο άνετα να πει την κακία του, τις συμβουλές του, τις προτροπές του κ γενικώς να σε κάνει να νιώσεις πολύ λίγος για 5 σκατένια κιλά. φυσικά μιλάω για την εφηβεία που όλοι είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι
κ δν ξέρω αν έχει συμβεί κ σε άλλους, έχω δεχτεί πολύ πιο έντονα σχόλια στα +5 κιλά απότι στα +20.
αλλά αυτά τα ξεχνάμε,ο κόσμος δν αλλάζει ,συγχωρούμε όσους μας έχουν πληγώσει ,τις περισσότερες φορές άθελά τους,κ προπαντώς συγχωρούμε τον εαυτό μας κ συνεχίζουμε.
θα σε προέτρεπα ,αν δν το κάνεις ήδη, να αρχίσεις από μια απλή καταγραφή κ οργάνωση του τι τρως και πότε,κ προγραμματισμό από πριν για το τι σκοπεύεις να φας κ πότε θα το φας. κ ας είναι κ αρκετό, να μην νιώθεις στέρηση.
αν το συνδιάσεις κ με λίγο περπάτημα ή κάποιο άλλο είδος άσκησης ακόμα καλύτερα.
01-02-2015, 03:11 #6
Kαλησπέρα Άννα! Τι μου θύμησες με αυτόν "ρατσισμό των 5 κιλών" ... έφαγα μια φλασιά τις προάλλες βλέποντας φωτογραφίες μου από το δημοτικό. Ήμουν και γω ένα παιδάκι κάπως τσουπωτό και ψηλό . Παχύσαρκη δεν με έλεγες. Ούτε στο δημοτικό ούτε καν στο γυμνάσιο (όπου πήρα κάποια κιλά και ήμουν πλέον υπέρβαρη αλλά ψηλή, οπότε δεν φαινόταν τόσο τραγικό). Ωστόσο από παιδάκι θυμάμαι να έχω συνείδηση παχύσαρκης! Και αυτο δημιουργούνταν και από ρατσισμό που βίωνα στο σχολείο αλλά και από την αντιμετώπιση της μάνας μου στο θέμα. Η οποία το τονίζω δεν ήταν ρατσιστική. Αντιθέτως επειδή είχε "καεί" και η ίδια (και όποιος έχει καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι) ανησυχούσε για μένα και μόνιμα ήταν στο "μην τρως" "εχεις παχυνει πρόσεχε" κλπ. Συν τα σχόλια από σόγια , κάτι θείες που με ζυγίζαν με το μάτι κλπ. Και μιλάμε οτι όλα αυτά ενώ ήμουν 1η γυμνασίου και 65 κιλά με 1,68ύψος (αν θυμάμαι καλά). Ούτε φυσιολογικά κιλά δηλαδή ούτε όμως και τραγική κατάσταση. Αλλά με είχαν κάνει να την αντιμετωπίζω έτσι. Είδα όμως φωτογραφίες τις προάλλες και κατάλαβα οτι ένιωθα πολύ πιο παχιά απ' ότι πραγματικά ήμουν! Οπότε έτρωγα περισσότερο , από αντίδραση, και πριν 2-3 χρόνια χτύπησα το ανώτερο 128 κιλά . Είμαι σε δίαιτες και διαιτολόγους από τα 15. Έχω αλλάξει και γω άπειρους. Μόνο μια με βοήθησε αρκετά σε κάποιες φάσεις. Κατά τα άλλα έχω περάσει και από διαιτολόγο ο οποίος με είχε αποκαλέσει "σκατομηχανή" (τραγικός) . Έχω πάρει και χάσει άπειρα κιλά. Έχω βιώσει την αλλαγή στη συμπεριφορά ατόμων επειδή "αδυνάτισα". Τέλος πάντων , με όλα αυτά θέλω να σου πω οτι δεν είσαι μόνη σε αυτό. Δυστυχώς όσοι αντιμετωπίζουμε θέμα με το βάρος μας (άλλοι μεγαλύτερο και άλλοι μικρότερο) έχουμε κάποιες κοινές αρνητικές εμπειρίες. Το θέμα είναι ότι φαίνεσαι αρκετά συνειδητοποιημένη και το οτι ξεπέρασες το ζήτημα της βουλιμίας είναι αρκετά ελπιδοφόρο... αυτές οι καταστάσεις είναι για πολύ γερά νεύρα και δυστυχώς ο κόσμος που είναι στην απέξω τις αντιμετωπίζει τελείως λάθος και στο τέλος μπορεί άνθρωποι που κατά τα άλλα μας νοιάζονται να μας γεμίζουν με ενοχές λόγω της άγνοιάς τους. Οπότε δεν μένει παρά να "αλληλοϋποστηριζόμαστε" όσοι "αλληλοκαταλαβαινόμαστε" . Γιατί από αλλού, απ'όσο έχω συνηδειτοποιήσει τελευταία, δεν έχει ...
01-02-2015, 21:40 #7
Παιδιά βλέπω πως είμαστε πολλοί τελικά! Μανταμ σου σου μου η αγωγή που πήρα ήταν αντικαταθλιπτικά για περίπου ενα χρόνο(εδώ και 3 μέρες τα έχω κόψει γιατί ολοκλήρωσα την θεραπεία!!).Δεν μου χορηγήθηκαν αποκλειστικά για την βουλιμία αλλά για την κατάθλιψη και κάποιες αγχώδεις διαταραχές που με ταλαιπωρούσαν.όσο για τον ρατσισμό κορίτσια (και αγόρια) πιστεύω πως όσοι έχουμε παραπάνω κιλά τον έχουμε βιώσει.Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους και δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να έχει οδηγήσει κάποιον στο να βάλει κιλά με αποτέλεσμα απλά να γίνονται αγενείς και πιεστικοί. Μπορείτε να φανταστείτε όλοι πόσο κακό μου έκαναν τα σχόλια για το πόσο έχω αλλάξει,αδυνατίσει και ομορφύνει την περιόδο της βουλιμίας...
02-02-2015, 00:27 #8
Μέσα από την εμπειρία του ο καθένας τι θα μου πρότεινε να κάνω για να καταφέρω να χάσω κάποια κιλά?Σε διατροφολόγο δεν θα ξαναπήγαινα πρώτον γιατί έχω πάρει μάστερ στο θέμα και δεύτερον γιατί και να ήθελα δεν εχω την οικονομική δυνατότητα αυτην την στιγμή.Λέτε από αύριο κιόλας να ξεκινήσω καταγραφή των γευμάτων μου?Ισως θα μπορούσα να τα μοιράζομαι εδώ μέσα και για υποστήριξη αλλά και για να μου λέτε καμιά πρόταση σχετικά με αυτά που τρώω,πχ αν πρέπει να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι κλπ.
Αχ βρε παιδιά να σας πω την αλήθεια το προβλημά μου είναι οτι δεν πιστεύω στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω και φοβάμαι οτι η ζυγαριά θα ανέβει κι άλλο:sniff:
02-02-2015, 00:47 #9
Καλησπέρα, για μένα το πρώτο βήμα είναι να το πιστέψεις ότι θα τα καταφέρεις. Εγώ όταν έχασα πολλά κιλά στο παρελθόν, ξεκίνησα λέγοντας είμαι αδύνατη, άρα έτρωγα σαν αδύνατη. Θα σε βοηθήσει πολύ αυτό πιστεύω, αρκεί να είσαι και έτοιμη να κάνεις κάτι τέτοιο. Αν δεν είσαι έτοιμη, όπως λέει και η Μαντζουράνα, μην το επιχειρείς καν, κακό στον εαυτό σου θα κάνεις. Οπότε αν είναι έτσι, δώσε μια περίοδο χάριτος στον εαυτό σου και ξεκινάς όταν θα είσαι έτοιμη!! Καλή τύχη!!
02-02-2015, 01:02 #10
Rain καλησπέρα.Έχω κάνει τόσες προσπάθειες να αδυνατίσω τον τελευταιό χρονο και σε κάθε μια απο αυτες ξεκίναγα δυναμικά και αποφασιστικά.Το αποτελεσμα?17 κιλά επιπλέον μέσα σε ένα χρόνο αφού τα παραταγα μέσα σε λίγες μέρες.νιώθω αποφασισμένη αυτην την φορα αλλα μέσα μου λέω και τι με αυτό εξάλλου ετσι δεν ενιωθες και ολες τις υπόλοιπες φορες?εχω απογοειτευτεί απο τον εαυτό μου..
02-02-2015, 01:06 #11
Δεν φταις εσύ, δεν είσαι έτοιμη ακόμα! Κι εγώ τα ίδια κάνω, και έχουμε ίδιο ύψος και παρόμοια κιλά. Αλλά δεν βγάζει κάπου αυτό, πρέπει να περιμένουμε να ηρεμήσουμε λίγο μέχρι να νιώσουμε έτοιμες!! Κι εγώ περίπου τόσα πήρα από πέρυσι, όχι εξαιτίας κάποιας πρόσφατης δίαιτας μόνο, αλλά και επειδή είχα χάσει πολλά κιλά στο παρελθόν και ο οργανισμός τείνει να τα ξαναπάρει! Οπότε θα σε συμβούλευα να κάνεις λίγη υπομονή, δεν μας βιάζει κανείς, καλύτερα υπομονή και σταθερές στα κιλά παρά να λέμε κάθε φορά ξεκινάω δίαιτα και την άλλη μέρα να τρώμε διπλά! Τα λέω για να τα ακούω κι εγώ!!
02-02-2015, 01:17 #12
Η αλήθεια είναι πως τα κιλά ανεβαίνουν τόσο γρήγορα που σε σχέση με αυτά που τρωώ δεν δικαιολογούνται.αλλά τι να σου κάνει,τόσες δίαιτες,τόσα σκαμπανεβάσματα,τόσοι εμετοί για 3 χρόνια ε τι να σου κάνει και αυτός ο έρμος ο μεταβολισμός!τι να πω?υπομονή και επιμονή!
02-02-2015, 01:21 #13
Επίσης η ακινησία με έχει φάει,να το πω και αυτό.έχω μείνει και άνεργη τον τελευταίο καιρό και έχω γίνει ένα με τον καναπέ..
02-02-2015, 01:22 #14
Καλησπέρα κι από μένα! Εγώ θα πρότεινα να ξεχάσετε τις δίαιτες γιατι μακροπρόθεσμα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Κοιτάξτε να αλλάξετε τρόπο σκέψης και διατροφής πετώντας απέξω όλα τα σκουπιδοφαγητά τύπου fast food, γλυκά, αναψυκτικά, σφολιατοειδη και αντικαταστήστε τα με φυσικές τροφές, φρουλτα, λαχανικά, μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες και άλιπες πρωτεινες. Βάλτε και λίγο άσκηση στην καθημερινότητα σας κι αυτό το μοτίβο κρατήστε το για πάντα! Οι δίαιτες που μεταφράζονται σε στέρηση για μεγάλο διάστημα έχουν κακές επιπτώσεις τόσο στην ψυχολογία όσο και στην βιοχημεία μας! Αλλαγή τρόπου σκέψης θέλει και σας το λέει ένας άνθρωπος που πλήρωσε με την υγεία του τις υποδείξεις δίαιτας ηλίθιων διαιτολόγων!
Η καταγραφή πιστεύω βοηθά και η συζήτηση βοηθά για να εντοπίζουμε τα σωστά και τα λάθη! Καλωσήρθες Άννα στην παρέα!
02-02-2015, 01:34 #15
Γεια σου besbab.Συμφωνω απολύτως με την άποψη σου.Η δίαιτα είναι κάτι παροδικό που θα τελειώσε και μετα τι?αυτο σκέφτομαι κ εγω,οτι θα ηθελα να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες από την ρίζα τους.
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια