Απολογισμός των εορτών
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3

Απολογισμός των εορτών

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε! Σκέφτηκα να ανοίξω ένα topic για να αναφέρουμε όλοι πως κύλησαν οι γιορτές μας διατροφικά! Θα ξεκινήσω με μένα... Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενα. Πέρασα τις γιορτές στο πατρικό μου και όπως συνήθως η όρεξη στα ύψη. Τα ντουλάπια γεμάτα με λιχουδιές, οι πειρασμοί πολλοί και τα τραπέζια συχνά. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με πεσμένη ψυχολογία με έκαναν να ξεφύγω. Έφαγα πάρα πολύ.. Αρχικά είχα τον έλεγχο αλλά μετά ξέφυγα.. Έκανα υπερφαγικα αλλά όχι εμετό! Η ιδέα πέρασε από το μυαλό μου αλλά δεν το επέστρεψα στον εαυτό μου! Το αποτέλεσμα μετά από 10 μέρες καθημερινής κρεπαλης να χω πάρει σίγουρα 5 κιλά. Δεν έχω ανέβει στη ζυγαριά αλλά το νιώθω, το βλέπω στα ρούχα και στον καθρέφτη. Χαλάστηκα αρκετά που γκρεμισα την προσπάθεια 2 μηνών μέσα σε λίγες μέρες αλλά δεν πτοούμαι. Από σήμερα που επέστρεψα στην καθημερινοτητα μου ξαναξεκινησα την προσπάθεια μου! Δεν θα τιμωρήσω τον εαυτό μου... Δικαίωμα στα λάθη έχουμε όλοι. Θα προσπαθήσω πάλι να μπω σε πρόγραμμα και εύχομαι να επανέλθω σύντομα στα κιλά που έφυγα για τις γιορτές!

Το σημαντικότερο είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη!! Μπράβο σου που συνεχίζεις απτόητη.

Εγώ είχα υπερφαγικά όταν υπερσκεφτόμουν το λάθος μου. Τώρα και στο εξής θα λέω δεν πειράζει...συνεχίζω και ας έκανα λάθος αλλιώς θα φάω τον κόσμο όλο.

Επίσης, έκοψα το κρέας, με εθίζει. Είναι πειρασσμός για μένα οι κεφτέδες τα σουτζουκάκια, το παστίτσιο, το γιαουρτλου, φαγητά που κάνει πολύ η μητέρα και πάντα ξεπερνώ τα όρια.

Κατάλαβα ακόμη ότι τα λαχανικά όποτε πεινώ εκτός από τα 5 γεύματα μου με γεμίζουν ενέργεια. Νιώθω ότι ικανοποιούμαι σε θέμα ποσότητας και δεν έχω ανάγκη για βλακείες.

Το θέμα είναι να χειρίζεσαι την πείνα σου με τον σωστό τρόπο και να μην του στερείς τροφή και ποσότητες.

Ακόμα, θέλω να χαλαρώσω λίγο σαν άτομο. Αγχώνομαι με τα πάντα. Σιγά χαλαρά και με χιούμορ όλα γίνονται καλύτερα. Όταν ευχαριστείς τον εαυτό σου με χαλάρωση και πράγματα που σε ξεκουράζουν όλα πάνε ρολόι!!

Πιστεύω ότι με αυτές τις λίγες συνειδητοποιήσεις είμαι σε καλό δρόμο.

Junior Member
    Τι εννοείς μαντζουράνα μου αλλαγή θετικής σκεψης? Εντομεταξύ το παρακάνω μου έχει γίνει μανία να διεβάζω άρθρα για λύση και κανένα φως στο τουνελ!! Πάντα είμαι απασχολημένη μ΄αυτά...και οι υποχρεώσεις έρχονται δειτερευουσς..