Results 16 to 30 of 74
Thread: Καλησπέρα....222,2 κιλά εδώ
-
15-02-2015, 22:51 #16
Αυτό είναι το πρόβλημά μου κυρίως, ότι ούτε εγώ ξέρω τώρα πως ακριβώς δουλεύει το πράγμα και αν υπάρχει κάποιο όριο που μπορώ να κάνω την επέμβαση...
Δηλαδή τώρα σκέφτομαι αυτό ακριβώς που ο φίλος Τάσσος ανέφερε.....το γιατί δεν ξεκίνησα δίαιτα τόσα χρόνια ή γιατί όλες οι άλλες είχαν αποτύχει και αυτή πετυχαίνει και μάλιστα σχετικά εύκολα από μέρους μου.
Αλλά ανησυχώ. Αν είναι να 'κολλήσω', να σταματήσω ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο πριν φτάσω το στόχο μου και μετά δεν γίνεται η εγχείρηση; Τώρα τα πάω μια χαρά και ο διατροφολόγος υποστηρίζει ότι μπορώ να έχω τις ίδιες απώλειες μέχρι το στόχο όσο τηρώ φυσικά το πρόγραμμά του. Αλλά δεν φοβάμαι τον διατροφολόγο, εμένα φοβάμαι αν και πόσο θα μπορώ να το τηρώ ή θα αρχίσω να εφησυχάζομαι ότι 'ξέφυγα' απο την νοσογόνο παχυσαρκία και θα υπάρξει ο φαύλος κύκλος;
Άλλα προβλήματα υγείας δεν έχω. ευτυχώς, ούτε (νομίζω) ψυχολογικά ιδιαίτερα "complex". Και για αυτό ίσως και δεν έκανα κάτι τόσα χρόνια πριν. Δεν έβρισκα ότι είχα λόγο (τόσο βλάκας ναι). Αφού έκανα ότι έκαναν όλοι οι "αδύνατοι", και περνούσα και καλά με το φαΐ......Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω πραγματικά.
Πάμε πίσω στα ιατρικά, ξέφυγα! :Ρ
Ξέρει λοιπόν κανείς αυτό που ρώτησε και η μανταμ σουσου; αν υπάρχει όριο για να κάνω ή όχι την επέμβαση την 'καλή'; Δεν είχα ρωτήσει ποτέ κανένα doctor διότι μου φαινόταν βουνό να πίασω τον στόχο των 200 για αρχή και ήμουν αποφασισμένος να την κάνω. Τώρα όμως μου φαίνεται σχετικά εύκολη η δίαιτα, αλλά φοβάμαι μην χάσω την επιλογή της εγχείρησης και κολλήσω αργότερα και χάσω και τον στόχο να αδυνατίσω μια και καλή...επαναλαμβάνομαι ε;....
Αυτά λοιπόν.
-Μάνος
- 15-02-2015, 22:59 #17
Και παιδιά πραγματικά σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και την επικοινωνία και για τις συμβουλές και που μοιράζεστε μαζί μου (μας) τις ιστορίες σας. Μπορείτε να ρωτήσετε ότι θέλετε δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε οτιδήποτε. Μην σκεφτείτε ότι κάτι θα με προσβάλλει ή θα με φέρει σε δύσκολη θέση.
Αυτό που με ενδιαφέρει πραγματικά αυτή την στιγμή είναι ο στόχος μόνο. τίποτα άλλο.
-Μάνος
15-02-2015, 23:53 #18
Γειά σου renemer πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ που διάβασα οτι έχεις τόσο καλά αποτελέσματα με τον διαιτολόγο. Εγώ έχω 40 δμσ θελω πολύ να κάνω χειρουργείο αλλά δεν με αφήνουν οι γονείς μου προς το παρόν με τίποτα. Πόσες μέρες διαβάζω και διαβάζω μήπως βρώ απάντηση στο πρόβλημα μου έτοιμη σχεδόν να κάνω μπαλονάκι και ξαφνικά διαβάζοντας όλα αυτα που γράφεις νοιώθω σαν να πήρα δύναμη. Μπράβο σου συνέχισε πας υπέροχα. Αυτό όμως που στεναχωρεί εμένα κ το πιστεύω για όλους μας που έχουμε θέμα με τα κιλά μας είναι οτι ο οργανισμός μας έχει μάθει να είναι παχύσαρκος... πώς θα μπορέσουμε να τα κρατήσουμε τα κιλά? Άπειρες φορές έχω χάσει και τα παίρνω διπλά και μετά απογοητεύομαι ακόμα παραπάνω. Μήπως το χειρουργείο θα είναι μια λύση παντοτινή? Πάντως σε παρακαλώ στείλε μου σε μήνυμα το τηλ τις διαιτολόγου σου. Εγώ άρχισα διαιτολόγο 40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και έχω χάσει μόνο 3 κιλά.
16-02-2015, 00:00 #19
Niki85 καλησπερα , συγνωμη για την επεμβαση αλλα ποιος γιατρος σου συνεστησε μπαλονακι ;
16-02-2015, 00:09 #20
Απο μόνη μου... Ο γιατρός μου είπε για πτύχωση αλλά με παιδιά που το έχω συζητήσει δεν έχω ακούσει κάτι καλό.
16-02-2015, 00:16 #21
Νικη το μπαλονακι ειναι απαρχαιωμενη μεθοδο που εχει καταργηθει , ισως καποιος γιατρος να την εφαρμοζει ακομα που δεν εχει μαθει τις καινουργειες μεθοδους . Θα σε συμβουλευα να να ριξεις μια ματια στο forum να ενημερωθεις για τις καινουργιες μεθοδους που εφαρμοζονται αναλογα τα κιλα που ειναι ο καθε ασθενης και να παρεις μια εικονα . Θελει πολυ προσοχη και ψαξιμο ωστε να μην πεσεις σε χερια επιτηδειων και ασχετων γιατρων που λενε οτι ξερουν απο βαριατρικα χειρουργεια μονο και μονο για να παρουν χρηματα. Γιατι απορια εχεις μπορεις να ρωτησεις εδω και ολα τα παιδια θα σε κατατοπισουν πληρως .............. Μην διστασεις να ρωτησεις το οτιδηποτε.....
16-02-2015, 00:20 #22
Συμφωνώ για το μπαλονάκι με όσα έχουν γραφτεί παραπάνω. Ψάξε το λίγο και με ιατρούς όχι μόνο ότι ακούς. Και εδώ το φορουμ τα παιδιά φαίνεται να έχουν αρκετή εμπειρία απο γιατρούς, επεμβάσεις καλόυς και κακούς.
Keep searching for the answer.
Το καλύτερο είναι να μην ακούς πάντως άτομα που "ένας φίλος τους.." ή "ένας ξάδερφος του κουμπάρου του πατέρα μου που είχε ένα υιό".
Μόνο προσωπικές εμπειρίες, και συζητήσεις με γιατρούς.
16-02-2015, 00:41 #23
'Έχετε απόλυτο δίκιο το ξέρω και σας ευχαριστώ!!! Τι άλη λύση υπάρχει εκτός από χειρουργείο μπαι μπας και μανικι? πώς να βρω γιατρό? Είναι δύσκολο γ εμένα λόγω το ότι είμαι σε νησί.
16-02-2015, 00:45 #24
Niki85 πρωτα απ΄ολα να σε ρωτησω ποσο χρονων εισαι και ποσο βαρος εχεις , μπορει καν να μην χρειαζεσαι χειρουργειο ....................
16-02-2015, 12:27 #25
Originally posted by Renamer
Τώρα όμως μου φαίνεται σχετικά εύκολη η δίαιτα, αλλά φοβάμαι μην χάσω την επιλογή της εγχείρησης και κολλήσω αργότερα και χάσω και τον στόχο να αδυνατίσω μια και καλή...
Επίσης κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα αδυνατίσεις "μια και καλή" και δεν θα ξαναπαχύνεις ΠΟΤΕ. Ούτε η επέμβαση, ούτε τίποτα. Αν πλακωθείς στην μασαμπούκα θα παχύνεις!
16-02-2015, 16:54 #26
Ναι baklava (Μα nickname είναι αυτό για να το διαβάζουν άτομα που κάνουν δίαιτα;;;; :flaming: ), το γνωρίζω αυτό, η αβεβαιότητα όμως το να στηριχθώ ΜΟΝΟ στον εαυτό μου ειδικά από την στιγμή που δεν βρίσκω/γνωρίζω κάποιον να έχει χάσει τόσα πολλά κιλά μόνο με διατροφή γυμναστική κλπ.
Από την αντίπερα όχθη, οι άνθρωποι που έχουν κάνει κάποια βαριατρική επέμβαση (και για τα κιλά μου μιλάμε μόνο για Χολοπαγκρεατική παράκαμψη από ότι έχω καταλάβει), είναι πάρα πολλοί, άνθρωποι που έχει αλλάξει η ζωή τους, και έχουν διατηρήσει το βάρος τους για χρόνια.
Το ζητούμενο μάλλον τελικά είναι το πότε θα την κάνω και όχι τόσο το ΑΝ θα την κάνω. Θα το πάω όσο μπορώ με την δίαιτα, και μόλις δω και "κωλώνω" θα πάω να το σιγουρέψω μάλλον. Εκτός αν εν τω μεταξύ βρω κάποιον να έχει χάσει πολλά κιλά (80+), να έχει πάει στο φυσιολογικό του βάρος και όχι +25 κιλά, και να το έχει κρατήσει κιόλας.
Θα μιλήσω και με γιατρούς φυσικά, Θα μιλήσω και με εσάς από εδώ στο φόρουμ που βοηθάτε πάρα πολύ και ευχαριστώ για αυτό.
Γενικά, στο ψάξιμο πάλι
-Μάνος
16-02-2015, 21:42 #27
Originally posted by Niki85
'Έχετε απόλυτο δίκιο το ξέρω και σας ευχαριστώ!!! Τι άλη λύση υπάρχει εκτός από χειρουργείο μπαι μπας και μανικι? πώς να βρω γιατρό? Είναι δύσκολο γ εμένα λόγω το ότι είμαι σε νησί.
17-02-2015, 00:53 #28
Καλώς τονε το Μάνο...Κι εγώ τριψήψια με το 2 μπροστά μπήκα εδώ. Όχι με μεγάλες διαφορές. Πορεύομαι όπως μπορώ. Καλή ευκολία σε ό,τι αποφασίσεις!
17-02-2015, 01:38 #29
Μάνο γράφεις: "Εκτός αν εν τω μεταξύ βρω κάποιον να έχει χάσει πολλά κιλά (80+), να έχει πάει στο φυσιολογικό του βάρος και όχι +25 κιλά, και να το έχει κρατήσει κιόλας".
Δηλαδή το πρόβλημα όλο επικεντρώνεται στο εάν θα σταθεροποιηθείς μετά την επέμβαση στα 100 κιλά? Αν κατάλαβα καλά αυτό είναι το βασικό ερώτημα? Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί χειρουργημένοι που έχασαν πάνω από 100 κιλά και μέσα στη δεκαετία μετά την επέμβαση έβαλαν 10-15 κιλά. Δηλαδή από τα 85 γίνανε 95. Δε σε ικανοποιεί αυτό το νούμερο στην προοπτική μιας μακροχρόνιας και μόνιμης απώλειας βάρους?
Στο χέρι σου είναι να μην βάλεις τα επιπλέον 10-15 αλλά χάσε πρώτα όμως τα 110-115 που χρειάζεσαι, κράτα τα (με δίαιτα, με χειρουργείο, εσύ θα αποφασίσεις) και μετά τη δεκαετία το ξαναβλέπεις...Και τηρουμένων των αναλογιών πάντα, η επέμβαση είναι δεκανίκι, εσύ θα πρέπει να οδηγείς τη ζωή σου, έτσι κι αλλιώς. Ο πόλεμος μεταφέρεται από την πρώτη γραμμή (υπερνοσογονος παχυσαρκία) στα μετώπισθεν (ποιότητα ζωής) όμως ναι, παραμένει πόλεμος και μάχη για μια ολόκληρη ζωή...Δεν υπάρχουν μαγικά..δυστυχώς..όπως λέει και η Μέδουσα...τα θαύματα πήρανε άδεια διαρκείας!!!
Επομένως, ναι, ψάξε τα πάντα, ρώτα, ζύγισέ τα όλα, και πάρε τις αποφάσεις σου.
Και μην ξεχνάς να αναρωτηθείς και για όσα σε οδήγησαν στην υπερονοσογόνο παχυσαρκία. Παίζουν κι αυτά το ρόλο τους..
17-02-2015, 07:56 #30
Originally posted by Άκης
Μάνο γράφεις: "Εκτός αν εν τω μεταξύ βρω κάποιον να έχει χάσει πολλά κιλά (80+), να έχει πάει στο φυσιολογικό του βάρος και όχι +25 κιλά, και να το έχει κρατήσει κιόλας".
Δηλαδή το πρόβλημα όλο επικεντρώνεται στο εάν θα σταθεροποιηθείς μετά την επέμβαση στα 100 κιλά? Αν κατάλαβα καλά αυτό είναι το βασικό ερώτημα? Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί χειρουργημένοι που έχασαν πάνω από 100 κιλά και μέσα στη δεκαετία μετά την επέμβαση έβαλαν 10-15 κιλά. Δηλαδή από τα 85 γίνανε 95. Δε σε ικανοποιεί αυτό το νούμερο στην προοπτική μιας μακροχρόνιας και μόνιμης απώλειας βάρους?
Στο χέρι σου είναι να μην βάλεις τα επιπλέον 10-15 αλλά χάσε πρώτα όμως τα 110-115 που χρειάζεσαι, κράτα τα (με δίαιτα, με χειρουργείο, εσύ θα αποφασίσεις) και μετά τη δεκαετία το ξαναβλέπεις...Και τηρουμένων των αναλογιών πάντα, η επέμβαση είναι δεκανίκι, εσύ θα πρέπει να οδηγείς τη ζωή σου, έτσι κι αλλιώς. Ο πόλεμος μεταφέρεται από την πρώτη γραμμή (υπερνοσογονος παχυσαρκία) στα μετώπισθεν (ποιότητα ζωής) όμως ναι, παραμένει πόλεμος και μάχη για μια ολόκληρη ζωή...Δεν υπάρχουν μαγικά..δυστυχώς..όπως λέει και η Μέδουσα...τα θαύματα πήρανε άδεια διαρκείας!!!
Επομένως, ναι, ψάξε τα πάντα, ρώτα, ζύγισέ τα όλα, και πάρε τις αποφάσεις σου.
Και μην ξεχνάς να αναρωτηθείς και για όσα σε οδήγησαν στην υπερονοσογόνο παχυσαρκία. Παίζουν κι αυτά το ρόλο τους..
Όχι όχι, εννούσα να βρω κάποιον που να τα έχει κάνει με δίαιτα και να τα έχει κρατήσει και δεν μιλάω να έχει βάλει 10 κιλά ε 5 χρόνια, να μην έχει ξαναπάει στο 180++ μιλάω. Γιατί για χειρουργημένους ξέρω πολλούς που το κάναν. Φυσιολογικούς πάλι κανέναν. Αυτό εννούσα
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή