Results 31 to 45 of 74
Thread: Καλησπέρα....222,2 κιλά εδώ
-
17-02-2015, 08:52 #31
γεια και από μένα
καλή επιτυχία εύχομαι στην προσπάθεια σου :smug:
- 17-02-2015, 14:33 #32
Πάντως Μάνο το ότι έχεις μπει εδώ το θεωρώ ένα πολύ θετικό βήμα. Γιατί ναι μεν ο καθένας από εμάς λέει την π@π@ριά του αλλά σε γενικές γραμμές έχω δει να λέγονται αλήθειες που δύσκολα τις ακούς από τους "έξω". Και αναφέρομαι σε θέματα διατροφής γιατί για επεμβάσεις δεν δικαιούμαι να έχω γνώμη (δεν είχα ποτέ "μεγάλο" πρόβλημα με την παχυσαρκία για να το ψάξω).
Αυτό που θα ήθελα να σου πω είναι να κατεβάσεις λίγο τον πήχη των προσδοκιών σου. Είσαι ένας άνθρωπος που έφτασε κάποτε τα 254 κιλά και ξεκίνησε την παρούσα του προσπάθεια από τα 222. Μην βάζεις σαν στόχο τα 85. Κράτα το μέσα στο μυαλό σου αλλά βάλε άλλους πιο κοντινούς στόχους. Θα σου ξαναπώ να βάλεις σαν στόχο απλά να φύγεις από την νοσογόνο παχυσαρκία (135 κιλά). Προς το παρόν τουλάχιστον. Και στην πορεία προς αυτό το στόχο βλέπεις αν χρειάζεσαι νυστέρι.
17-02-2015, 19:05 #33
Μάνο καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Κατ' αρχάς θέλω να σου πω ότι γράφεις πολύ απολαυστικά και με χαρισματικό χιούμορ!
Υποκλίνομαι στην προσπάθειά σου και στα καταπληκτικά αποτελέσματα που έχεις πετύχει!
-55 kg! Απλά respect! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι για το μέλλον. Μην σε πιάνουν φοβίες, γιατί ό,τι φοβόμαστε πολύ γίνεται.
Από την άλλη και ό,τι θέλουμε πολύ γίνεται! Γι' αυτό επικεντρώσου στον στόχο σου, πίστεψε ότι θα τα καταφέρεις και να σκέφτεσαι πάντα θετικά! :wink1:
Δεν θα σου πω τί να επιλέξεις (διατροφή ή επέμβαση).
Και θα σου έλεγα ν' αγνοήσεις όσους σου λένε με απόλυτη βεβαιότητα τί από τα δύο να κάνεις.
Κανένας δεν ξέρει ποιό είναι καλύτερο για σένα από εσένα τον ίδιο!
Πώς νιώθεις με την μία επιλογή και πώς με την άλλη;
Άκου το ένστικτό σου! Άκου την ψυχή σου!
Όσο για τον δακτύλιο, επειδή είχε κάνει η μητέρα μου και της δημιούργησε προβλήματα, και επειδή έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους που είχαν κάνει ότι τους δημιούργησε προβλήματα, θα σου έλεγα να μιλήσεις με έναν καλό γιατρό για να δεις αν σου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και αν χρειαστεί να τον βγάλεις.
Πώς σου φαίνεται η διατροφή που κάνεις; Θα μπορούσες να την κάνεις για πάντα;
Σε ευχαριστεί ή σε καταπιέζει;
Αν έχεις οποιαδήποτε απορία και μπορούμε να βοηθήσουμε, ευχαρίστως θα το κάνουμε!
Καλή συνέχεια στην υπέροχη πορεία που διανύεις! :starhit:
17-02-2015, 21:22 #34
Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά. Μα πάρα πολύ. Ήδη 4 μέρες είμαι εδώ και αισθάνομαι πολύ καλύτερα και ότι βρήκα σύμμαχους και ανθρώπους που καταλαβαίνουν και δεν λένε απλά 'μα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορέις να κάνεις δίαιτα!'.
Καλή συνέχεια και καλή ευκολία και σε εσάς! (Μου άρεσε αυτό το καλή ευκολία, ωραία ευχή. Το κλέβω! :Ρ )
17-02-2015, 21:58 #35
Μάνο, σε ευχαριστώ που το ξεκαθάρισες. Για να λέμε την αλήθεια μεταξύ μας, το ιστορικό βάρους σου και τα 254 κιλά που το σώμα μου άγγιξε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για θετικές σκέψεις, ούτε για ανεβασμένη ψυχολογία, ούτε για όλα όσα διαβάζω εδώ και πραγματικά με κάνουν και νιώθω ότι πήγα σε πάρκο με στρουθοκαμήλους....Αυτά όλα τα έχεις ήδη, δεν χωράει αμφιβολία γι αυτό και η τρανή απόδειξη είναι η πορεία της απώλειάς σου η οποια παραμένει ηρωική και μαγευτική. Δυστυχώς όμως αυτό δεν φτάνει. Δεν μιλάμε πλέον για 20-30 κιλά, αλλά για κάτι βαθύ, μεγάλο, νοσηρό με πλήρη βιολογική βάση πια και με τεράστια προσπάθεια από μέρους σου. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσεις την όμορφη πορεία σου. Θέλω όμως να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι η υπερονοσογόνος κακοήθης παχυσαρκία από την οποία πάσχεις είναι θανατηφόρα, χρόνια και καταληκτική, με πολλές δευτερογενείς και μακροχρόνιες συνέπειες. Πρόκειται για χρόνιο μεταβολικό σύνδρομο. Με βάση την επιστήμη λοιπον, οφείλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να σου πω ότι σιγά σιγά πρέπει να αρχίσεις να συμφιλιώνεσαι με την επέμβαση ώστε εάν και όταν επιστρέψει η παλινδρόμηση (θα επιστρέψει δριμύτερη, το πότε δεν το ξέρουμε αλλά ΠΑΝΤΑ επιστρέφει) να μπορέσεις να αντιδράσεις. Θα συμφωνήσω ότι το πρώτο θετικό βήμα έχει ήδη γίνει, όμως ξεκίνα πλέον και την επίσημη ιατρική ενημέρωση, δηλαδή βγες στο χειρουργοπλιάτσικο να δεις τί θα σου πουν και οι ειδικοί. Μην περιμένεις την παχυσαρκία να σε ξανανικήσει. Αυτή τη φορά ύψωσε σθεναρά τείχη.
17-02-2015, 22:18 #36
Originally posted by Άκης
Μάνο, σε ευχαριστώ που το ξεκαθάρισες. Για να λέμε την αλήθεια μεταξύ μας, το ιστορικό βάρους σου και τα 254 κιλά που το σώμα μου άγγιξε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για θετικές σκέψεις, ούτε για ανεβασμένη ψυχολογία, ούτε για όλα όσα διαβάζω εδώ και πραγματικά με κάνουν και νιώθω ότι πήγα σε πάρκο με στρουθοκαμήλους....Αυτά όλα τα έχεις ήδη, δεν χωράει αμφιβολία γι αυτό και η τρανή απόδειξη είναι η πορεία της απώλειάς σου η οποια παραμένει ηρωική και μαγευτική. Δυστυχώς όμως αυτό δεν φτάνει. Δεν μιλάμε πλέον για 20-30 κιλά, αλλά για κάτι βαθύ, μεγάλο, νοσηρό με πλήρη βιολογική βάση πια και με τεράστια προσπάθεια από μέρους σου. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσεις την όμορφη πορεία σου. Θέλω όμως να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι η υπερονοσογόνος κακοήθης παχυσαρκία από την οποία πάσχεις είναι θανατηφόρα, χρόνια και καταληκτική, με πολλές δευτερογενείς και μακροχρόνιες συνέπειες. Πρόκειται για χρόνιο μεταβολικό σύνδρομο. Με βάση την επιστήμη λοιπον, οφείλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να σου πω ότι σιγά σιγά πρέπει να αρχίσεις να συμφιλιώνεσαι με την επέμβαση ώστε εάν και όταν επιστρέψει η παλινδρόμηση (θα επιστρέψει δριμύτερη, το πότε δεν το ξέρουμε αλλά ΠΑΝΤΑ επιστρέφει) να μπορέσεις να αντιδράσεις. Θα συμφωνήσω ότι το πρώτο θετικό βήμα έχει ήδη γίνει, όμως ξεκίνα πλέον και την επίσημη ιατρική ενημέρωση, δηλαδή βγες στο χειρουργοπλιάτσικο να δεις τί θα σου πουν και οι ειδικοί. Μην περιμένεις την παχυσαρκία να σε ξανανικήσει. Αυτή τη φορά ύψωσε σθεναρά τείχη.
18-02-2015, 09:15 #37
τα σαβουροφαγητά μπορείς να τα βγάλεις από το μυαλό σου εύκολα.
μια ιδέα είναι όλα. έχω περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα της ζωής μου - χρόνια ολάκερα, χωρίς να φάω πατάτες τηγανιτές, πίτσα, ή μακαρόνια, καλοκαίρια χωρίς παγωτό, μήνες χωρίς σοκολάτα.
όχι γιατί έκανα δίαιτα, αλλά γιατί τα είχα απωθήσει εντελώς από το μυαλό μου.
και τώρα ακόμη πολύ σπάνια τρώω τέτοια. πχ πίτσα έχω από τον σεπτέμβρη να φάω και δεν μου λείπει....
18-02-2015, 19:02 #38
Originally posted by Tassos67i
Originally posted by Άκης
...δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για θετικές σκέψεις, ούτε για ανεβασμένη ψυχολογία, ούτε για όλα όσα διαβάζω εδώ και πραγματικά με κάνουν και νιώθω ότι πήγα σε πάρκο με στρουθοκαμήλους...
...ώστε εάν και όταν επιστρέψει η παλινδρόμηση (θα επιστρέψει δριμύτερη, το πότε δεν το ξέρουμε αλλά ΠΑΝΤΑ επιστρέφει)...
...Μην περιμένεις την παχυσαρκία να σε ξανανικήσει. Αυτή τη φορά ύψωσε σθεναρά τείχη.
Ακόμη κι ο πολύ ψαγμένος Στέλιος μας αφήνει 1% να στριμωχτούμε.
Μάνο, βλέπω ότι επανειλλημένως αναφέρεσαι σε δίαιτα. Η δίαιτα έχει αρχή και τέλος. Και μετά το τέλος ξαναρχίζει η πάχυνση.
Ξεκαθάρισέ το μέσα σου. Οι διατροφικές συνήθειες του παρελθόντος δεν μπορούν να σε διατηρήσουν σε φυσιολογικό βάρος.
Θα ξαναφάς και πίτσα και παγωτό και σοκολάτα. Αλλά με μέτρο εφ'όρου ζωής. Είτε επειδή θα το κάνεις αβίαστα και πλήρως συνειδητοποιημένα χωρίς να έχεις χειρουργηθεί είτε επειδή θα σε τιμωρεί η μακριά παράκαμψη και θα τρέχεις πανικόβλητος στην τουαλέτα ή θα υποφέρεις από το dumping.
Αν σήμερα κάνεις κατά βάθος στην συνείδησή σου μια δια(σ)τροφή όπως έγραψες αρχικά, ή μια "διατροφή" όπως είναι της μόδας να λένε, ή μια δίαιτα της ταλαιπώριας, τότε όσο λειτουργεί και είσαι σε καλή διάθεση δες πως μπορείς να την μετουσιώσεις σε αβίαστο τρόπο ζωής, ειδάλλως η εμπειρία από όσα έχουν καταγραφεί από άλλα μέλη εδώ μέσα, δείχνει ότι επίκειται...rebound.
Και δυστυχώς προς επιβεβαίωση του Στέλιου υπάρχουν πολλά παλιά μέλη που μετά από μακροχρόνια ταλαιπωρία με δίαιτες και...γιατροσόφια κατέληξαν σε χειρουργείο.
Και δυστυχώς ακόμη χειρότερα επιβεβαιώνεται και πάλι ο Στέλιος και για το γεγονός ότι πολλά χειρουργεία κρίνονται ακατάλληλα για συγκεκριμένα άτομα αφού ξαναπαχαίνουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Γίνομαι πολύ ωμός αλλά οι καταγεγραμμένες εμπειρίες πολλών μελών αυτά δείχνουν.
18-02-2015, 21:50 #39
Ηρεμία τέκνα μου, Ειρήνη υμίν!!
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς, όλοι να βοηθήσουμε θέλουμε ο ένας τον άλλο.
Δυστυχώς δεν υπάρχει πανάκια!
Είμαι της άποψης μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα, ότι η το πόσο επεμβατική είναι μια εγχείρηση, δεν είναι αντιστρόφως ανάλογη της αποτελεσματικότητάς της, αλλά της προσπάθειας και της θέλησης που χρειάζεται μετά για να καταστεί αποτελεσματική ή όχι.
Εγώ με την λιγότερο επεμβατική μέθοδο για την παχυσαρκία, το δαχτυλίδι απέτυχα Δις! Και αυτός είναι ο λόγος που στρέφομαι στην πιο μόνιμη και σίγουρη λύση, διότι δεν έχω εμπιστοσύνη πια στον εαυτό μου ότι ακόμη και να χάσω τα κιλά θα τα κρατήσω μετά.
Για αυτό το λόγο, θα προσπαθήσω να κάνω τις συνθήκες για αυτήν την επέμβαση όσο καλύτερες για εμένα γίνεται. Θα πάω όσο λιγότερα μπορώ με την διατροφή που ήδη ακολουθώ και μόλις δω ότι κουράζομαι ή ότι το μέσο όρο της εβδομάδας μου πέφτει απο το 1.5 κιλό που θεωρώ εγώ και ο διατροφολόγος ικανοποιητική απώλεια, θα κάνω την επέμβαση για να διασφαλίσω όσων το δυνατών περισσότερο την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.
Σας ευχαριστώ ξανά όλους για τις συμβουλές σας και τον χρόνο σας και την συμπαράστασή σας.
Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς,
-Μάνος
18-02-2015, 22:10 #40
Υπάρχουν άνθρωποι που μετά από χειρουργείο έχουν ξαναπάρει τα κιλά, και άνθρωποι που δεν τα έχουν ξαναπάρει.
Υπάρχουν άνθρωποι που μετά από διατροφή έχουν ξαναπάρει τα κιλά, και άνθρωποι που δεν τα έχουν ξαναπάρει.
Δεν έχει σημασία η μέθοδος. Έχει σημασία η οπτική μας γωνία. Έχει σημασία το πώς αντιμετωπίζουμε το φαγητό και τί θέση έχει στη ζωή μας.
Για να παχύνει κάποιος μόνο από οργανικά αίτια, θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα γενετικά σύνδρομα, τα οποία είναι εξαιρετικά σπάνια.
Και το μεταβολικό σύνδρομο δεν έρχεται από μόνο του μια ωραία πρωία... από κάπου ξεκινάει, και για να το πω καλύτερα... από κάπου εμείς το ξεκινάμε.
Τρώμε από εξάρτηση. Θέλουμε να παρηγορήσουμε κάποια δυσκολία που βιώνουμε μέσα μας, είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι.
Το φαγητό είναι για εμάς ό,τι και το αλκοόλ για έναν αλκοολικό. Ό,τι είναι η ηρωίνη για έναν τοξικομανή. Είναι το ναρκωτικό μας, είναι αυτό που μας δίνει την ψευδαίσθηση της παρηγοριάς.
Αν δεν λυθεί ο φαύλος αυτός κύκλος, τίποτα δεν λύνεται.
Χρειάζεται να σταματήσουμε να τρώμε συναισθηματικά, ν' αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα, είτε είναι συνειδητά είτε όχι.
Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι κακό το χειρουργείο! Κάθε άλλο! Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, αλλά από μόνο του δεν φτάνει.
Χρειάζεται αλλαγή οπτικής γωνίας! Με χειρουργείο ή χωρίς!
Και ναι, υπάρχουν άνθρωποι που από 200+ κιλά έχουν φτάσει στο φυσιολογικό τους βάρος με διατροφή και το έχουν διατηρήσει. Ψάξτε στο ίντερνετ και θα βρείτε. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα, πάντως στο εξωτερικό οι ιστορίες είναι αρκετές.
Και Άκη, η υπερφαγία δεν επιστρέφει πάντα. Μην είσαι απόλυτος.
Η υπερφαγία επιστρέφει σε αυτούς που δεν κατάφεραν να βρουν την αιτία της. Επιστρέφει σε αυτούς που δεν συνειδητοποιούν την συναισθηματική της βάση.
Το μυστικό σε όλα αυτά είναι ν' αγαπήσουμε τον εαυτό μας! Αν το καταφέρουμε αυτό, θα έχουμε σίγουρη επιτυχία... με χειρουργείο ή χωρίς!
Γιατί αν τον αγαπήσουμε πραγματικά, ποτέ δεν θα θέλουμε να του κάνουμε κακό. Ποτέ δεν θα θέλουμε να τον φορτώσουμε με κακές τροφές και κατά συνέπεια με πολλά κιλά.
Αν την αγάπη για τον εαυτό μας την χαρακτηρίζεις στρουθοκαμηλισμό, λυπάμαι πολύ. Σου εύχομαι κάποια στιγμή να την νιώσεις!
18-02-2015, 22:13 #41
Μάνο χαίρομαι που κατέληξες τελικά σε αυτό που θέλεις να κάνεις και σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και σύντομα να φτάσεις στο φυσιολογικό σου βάρος!
Και να σε αγαπάς!
18-02-2015, 22:22 #42
Originally posted by Μαντζουράνα
Μάνο χαίρομαι που κατέληξες τελικά σε αυτό που θέλεις να κάνεις και σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και σύντομα να φτάσεις στο φυσιολογικό σου βάρος!
Και να σε αγαπάς!
Να σε καλα!!
Α, Και δεν γίνεται να με αγαπάω, ήδη με λατρεύω! :Ρ
18-02-2015, 22:39 #43
Give peace a chance!!!
Ο καθένας αποφασίζει αυτό που νιώθει ότι του ταιριάζει καλύτερα στο τέλος! Κανείς δεν έχει απόλυτο δίκιο και κανείς απόλυτο άδικο! Όμως είτε κάποιος αποφασίζει χειρουργείο είτε διατροφή ο παρονομαστής είναι κοινός κι όσο πιο γρήγορα τον συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαχτούμε από εφιάλτες! Αλλαγή μια για πάντα τρόπου σκέψης, τρόπου ζωής! Δυστυχώς φίλοι μου αυτό είναι και το πιο δύσκολο και αυτό που σε πάει πίσω είτε κάνεις χειρουργείο και χάσεις κιλά είτε κάνεις διατροφή και τα χάσεις. Σ' αυτή την περίπτωση δέχομαι αυτό που λέει ο Άκης. Όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τρόπο και στάση ζωής τότε η σωστή επέμβαση που θα σου βάλει χαλινάρι μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για την ζωή σου!
Μάνο καλή επιτυχία κι από μένα πίστεψε στον εαυτό σου κι όλα θα πάνε καλα!
18-02-2015, 23:58 #44
Μάνο, εγώ προσωπικά θέλω να ζητήσω Συγνώμη διότι το θέμα σου, σοβαρότατο, άκρως επείγον και σαφώς δύσκολο, γίνεται για πολλοστή φορά αρένα για διαξιφισμούς. Έχω συστηματικά από την αρχή δηλώσει ότι όλα όσα γράφω αφορούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου γνώμη. Δεν αμφισβητώ κανένα, ο στρουθοκαμηλισμός αφορά την αδυναμία θέασης της υπερονοσογόνου κακοήθους παχυσαρκίας (από την οποία εσύ πάσχεις και εγώ εδώ και 9 περίπου μήνες προσπαθώ να αναρρώσω) ως κάτι εξαιρετικά σοβαρό και θανατηφόρο που όσες ενδοσκοπήσεις και να κάνεις, δυστυχώς η βιολογική βάση έχει πλέον εδραιωθεί.
Όλα τα υπόλοιπα αυτογνωσιακά, πολυγνωσιακά, ευχολογιακά, και διάφορα άλλα δηθενοτινά δεν με αφορούν, όταν μπροστά υπάρχει μια ζυγαριά που κάποτε έδειξε 254 κιλά. (Η δική μου έφτασε μέχρι τα 225 λίγο πριν την επέμβαση).
Από καρδιάς εύχομαι να βρεις τη λύση, σαφώς και θα διαφωνούμε, δεν μπορεί όποιος δεν έχει περάσει την απέναντι όχθη (την επέμβαση) παρά να υποστηρίζει όλα τα περί αγάπης, τραύματος, αγκαλιάς, ηρωισμού, συνηθειών, και νά χαμε να λέγαμε.
Αυτά όλα υπάρχουν, συνυπάρχουν. Και να τα διατηρήσεις, να τα ψάξεις, να τα χειριστείς, να τα εξελίξεις. Τα σέβομαι αλλά δε μου λένε τίποτε, γιατί στην παρούσα φάση επείγει να σώσεις τη ζωή σου και μετά ψυχοσκαλίζεσαι όσο θέλεις. Όχι άλλες δηθενοδικαιολογίες παράτασης του αναπόφευκτου.
Η δική μου θέση είναι απόλυτη, σταθερή, αμετακίνητη, επιστημονική, ξεκάθαρη, οριοθετημένη, ειλικρινής, καθαρή και μονολεκτική: ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Όποτε, και όταν και αν είναι το τελευταίο σου χαρτί. Διαλέγεις εσύ πότε θα το παίξεις. Επαναλαμβάνω ότι είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου άποψη.
Παράλληλα να εκφράσω προς όλους και όλες ανεξαιρέτως τη συμπάθειά μου, δεν με γνωρίζετε ούτε σας γνωρίζω, μόνο τα πληκτρολόγιά μας συναντιούνται εδώ, σαφώς και θα διαφωνώ, σαφώς και θα αρθρώνω την προσωπική μου γνώμη και σαφώς δεν πρόκειται να αφήσω έναν άνθρωπο που έφτασε στα 254 κιλά να γίνεται παρανάλωμα στρουθοκαμηλιστικής παραψυχολογίας.
19-02-2015, 14:48 #45
το χειρουργείο βοηθά, αλλά....
αφού τα πας τόσο καλά χωρίς αυτό, τρέναρε το όσο μπορείς καμάρι....
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση