Results 46 to 60 of 74
Thread: Καλησπέρα....222,2 κιλά εδώ
-
19-02-2015, 15:45 #46
Naranja μου απο προσωπικη εμπειρια μιλαω οτι ειναι πολλα τα κιλα και δυστυχως θα κουραστει πρωτον και δευτερον πολυ δυσκολα να αλλαξεις διτροφικες συνηθειες μιας ολοκληρης ζωης για μια ζωη ............Θεωρω οτι σε τοσο πολλα κιλα το χειρουργειο ειναι μονοδρομος................Παντα κατα την προσωπικη μου αποψη και χωρις να προσπαθω να επηρεασω κανενα ....
- 19-02-2015, 15:59 #47
Παίδες μην ανησυχείτε... κατά πως τα βλέπω τα πράματα, τι δίαιτες και διατροφές και χειρουργεία... ούτε ψωμί δε θα έχουμε να φάμε όπως πάμε, οπότε θα χάσουμε θέλουμε δε θέλουμε...
19-02-2015, 16:01 #48
Χαχαχαχαχα Σωστος!!!!!!!!!!!
19-02-2015, 18:05 #49
Μετά την δίαιτα αλτρουισμού-εκδίκησης και της γυμναστικής-θάψιμο τώρα κ η δίαιτα της δραχμής(Θεός να μας φυλάει)
19-02-2015, 18:40 #50
Άκη, μου επιτρέπεις να σου απευθύνω το λόγο, καταλαβαίνω όσα λες αν κ είμαι έξω απτο χορό.
απλά υπάρχουν διαφορές σε εσένα κ τον renamer. 1) o renamer είναι πιο νέος(αν έχω καταλάβει καλά) και 2) είναι 50 κιλά κάτω από εσένα όταν αποφάσισες να μπεις για χειρουργείο και πέφτει βδομάδα την βδομάδα σταθερά.3) έχει κάνει ήδη 2 δακτυλίους και έχουμε δει μέλος που μετά από δακτύλιο έκανε την εγχείρηση "την καλή" κ δν εμεινε τόσο ικανοποιημένο όσο εσύ.
δν λέω οτι και τώρα δν θα πρεπε να κάνει χειρουργείο αλλά νομίζω χωράει λίγη σκέψη κ συζήτηση και ίσως λίγος χρόνος να δει πως θα συνεχιστεί το πράμα. κ δν πιστεύω οτι αυτό είναι στρουθοκαμηλισμός από την πλευρά των μελών που δν λένε ντουγρού για χειρουργείο.
και καταλαβαίνω κ τον ίδιο που βρίσκεται σε σύγχυση και δν ξέρει τι να κάνει. αλλά είναι λογικό..χάνει μέρα με την μέρα. αυτό δν πρέπει να το λάβουμε υπόψιν? κ ρωτάω με ειλικρίνεια την άποψή σου πάνω σε αυτό προσπαθώντας να μπω στην θέση του renamer και χωρίς να έχω συγκεκριμένη άποψη για το τι πρέπει να κάνει.
19-02-2015, 20:06 #51
Originally posted by Άκης
Όλα τα υπόλοιπα αυτογνωσιακά, πολυγνωσιακά, ευχολογιακά, και διάφορα άλλα δηθενοτινά δεν με αφορούν, όταν μπροστά υπάρχει μια ζυγαριά που κάποτε έδειξε 254 κιλά. (Η δική μου έφτασε μέχρι τα 225 λίγο πριν την επέμβαση).
Από καρδιάς εύχομαι να βρεις τη λύση, σαφώς και θα διαφωνούμε, δεν μπορεί όποιος δεν έχει περάσει την απέναντι όχθη (την επέμβαση) παρά να υποστηρίζει όλα τα περί αγάπης, τραύματος, αγκαλιάς, ηρωισμού, συνηθειών, και νά χαμε να λέγαμε.
Αυτά όλα υπάρχουν, συνυπάρχουν. Και να τα διατηρήσεις, να τα ψάξεις, να τα χειριστείς, να τα εξελίξεις. Τα σέβομαι αλλά δε μου λένε τίποτε, γιατί στην παρούσα φάση επείγει να σώσεις τη ζωή σου και μετά ψυχοσκαλίζεσαι όσο θέλεις. Όχι άλλες δηθενοδικαιολογίες παράτασης του αναπόφευκτου.
Η δική μου θέση είναι απόλυτη, σταθερή, αμετακίνητη, επιστημονική, ξεκάθαρη, οριοθετημένη, ειλικρινής, καθαρή και μονολεκτική: ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Όποτε, και όταν και αν είναι το τελευταίο σου χαρτί. Διαλέγεις εσύ πότε θα το παίξεις. Επαναλαμβάνω ότι είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου άποψη.
Παράλληλα να εκφράσω προς όλους και όλες ανεξαιρέτως τη συμπάθειά μου, δεν με γνωρίζετε ούτε σας γνωρίζω, μόνο τα πληκτρολόγιά μας συναντιούνται εδώ, σαφώς και θα διαφωνώ, σαφώς και θα αρθρώνω την προσωπική μου γνώμη και σαφώς δεν πρόκειται να αφήσω έναν άνθρωπο που έφτασε στα 254 κιλά να γίνεται παρανάλωμα στρουθοκαμηλιστικής παραψυχολογίας.
Κρίμα. Δεν το περίμενα από εσένα.
Είναι "στρουθοκαμηλιστική παραψυχολογία" η συναισθηματική υπερφαγία;
Η συναισθηματική υπερφαγία είναι υπαρκτή και είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι οδηγεί τον άνθρωπο σε παχυσαρκία και σε νοσογόνο παχυσαρκία.
Και όταν θεραπευτεί, θεραπεύεται και η παχυσαρκία.
Ή μήπως δεν παραδέχεσαι την ψυχολογία ως επιστήμη;
Επιστήμονες είναι και οι γιατροί, επιστήμονες και οι ψυχολόγοι.
Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, ποτέ δεν είπα σε κάποιον να μην κάνει χειρουργείο!
Ο κάθε άνθρωπος καλό είναι να κάνει ό,τι αποφασίζει ο ίδιος!
Απλά, για μένα, ό,τι και να κάνει ένας άνθρωπος, αν δεν αλλάξει οπτική γωνία δεν θα καταφέρει τίποτα.
Δεν λέω ότι είναι άχρηστο το χειρουργείο.
Απλά λέω ότι είτε διατροφή κάνεις, είτε χειρουργείο, αν δεν κοιτάξεις μέσα σου να λύσεις την συναισθηματική υπερφαγία, αν δεν σε αγαπήσεις, αργά ή γρήγορα τα κιλά θα επανέλθουν. Και αν δεν επανέλθουν τα κιλά, μπορεί να έρθει μια άλλη μορφή εξάρτησης (τσιγάρο, αλκοόλ, τζόγος, κλπ) με την οποία θα προσπαθήσουμε να παρηγορήσουμε το κενό μέσα μας.
Αυτό που λέω είναι ότι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την διατροφή ή το χειρουργείο, χρειάζεται να κοιτάξουμε και την πηγή του προβλήματος, που είναι η συναισθηματική υπερφαγία και τα ψυχολογικά αίτια που την γεννούν.
Αυτά είχα να πω. Αυτά είναι ό,τι έχω καταλάβει τα 3 χρόνια που ασχολούμαι με τα κιλά μου και το τί με οδήγησε σ' αυτά.
19-02-2015, 21:23 #52
Originally posted by Μαντζουράνα
Originally posted by Άκης
Όλα τα υπόλοιπα αυτογνωσιακά, πολυγνωσιακά, ευχολογιακά, και διάφορα άλλα δηθενοτινά δεν με αφορούν, όταν μπροστά υπάρχει μια ζυγαριά που κάποτε έδειξε 254 κιλά. (Η δική μου έφτασε μέχρι τα 225 λίγο πριν την επέμβαση).
Από καρδιάς εύχομαι να βρεις τη λύση, σαφώς και θα διαφωνούμε, δεν μπορεί όποιος δεν έχει περάσει την απέναντι όχθη (την επέμβαση) παρά να υποστηρίζει όλα τα περί αγάπης, τραύματος, αγκαλιάς, ηρωισμού, συνηθειών, και νά χαμε να λέγαμε.
Αυτά όλα υπάρχουν, συνυπάρχουν. Και να τα διατηρήσεις, να τα ψάξεις, να τα χειριστείς, να τα εξελίξεις. Τα σέβομαι αλλά δε μου λένε τίποτε, γιατί στην παρούσα φάση επείγει να σώσεις τη ζωή σου και μετά ψυχοσκαλίζεσαι όσο θέλεις. Όχι άλλες δηθενοδικαιολογίες παράτασης του αναπόφευκτου.
Η δική μου θέση είναι απόλυτη, σταθερή, αμετακίνητη, επιστημονική, ξεκάθαρη, οριοθετημένη, ειλικρινής, καθαρή και μονολεκτική: ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Όποτε, και όταν και αν είναι το τελευταίο σου χαρτί. Διαλέγεις εσύ πότε θα το παίξεις. Επαναλαμβάνω ότι είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου άποψη.
Παράλληλα να εκφράσω προς όλους και όλες ανεξαιρέτως τη συμπάθειά μου, δεν με γνωρίζετε ούτε σας γνωρίζω, μόνο τα πληκτρολόγιά μας συναντιούνται εδώ, σαφώς και θα διαφωνώ, σαφώς και θα αρθρώνω την προσωπική μου γνώμη και σαφώς δεν πρόκειται να αφήσω έναν άνθρωπο που έφτασε στα 254 κιλά να γίνεται παρανάλωμα στρουθοκαμηλιστικής παραψυχολογίας.
Κρίμα. Δεν το περίμενα από εσένα.
Είναι "στρουθοκαμηλιστική παραψυχολογία" η συναισθηματική υπερφαγία;
Η συναισθηματική υπερφαγία είναι υπαρκτή και είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι οδηγεί τον άνθρωπο σε παχυσαρκία και σε νοσογόνο παχυσαρκία.
Και όταν θεραπευτεί, θεραπεύεται και η παχυσαρκία.
Ή μήπως δεν παραδέχεσαι την ψυχολογία ως επιστήμη;
Επιστήμονες είναι και οι γιατροί, επιστήμονες και οι ψυχολόγοι.
Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, ποτέ δεν είπα σε κάποιον να μην κάνει χειρουργείο!
Ο κάθε άνθρωπος καλό είναι να κάνει ό,τι αποφασίζει ο ίδιος!
Απλά, για μένα, ό,τι και να κάνει ένας άνθρωπος, αν δεν αλλάξει οπτική γωνία δεν θα καταφέρει τίποτα.
Δεν λέω ότι είναι άχρηστο το χειρουργείο.
Απλά λέω ότι είτε διατροφή κάνεις, είτε χειρουργείο, αν δεν κοιτάξεις μέσα σου να λύσεις την συναισθηματική υπερφαγία, αν δεν σε αγαπήσεις, αργά ή γρήγορα τα κιλά θα επανέλθουν. Και αν δεν επανέλθουν τα κιλά, μπορεί να έρθει μια άλλη μορφή εξάρτησης (τσιγάρο, αλκοόλ, τζόγος, κλπ) με την οποία θα προσπαθήσουμε να παρηγορήσουμε το κενό μέσα μας.
Αυτό που λέω είναι ότι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την διατροφή ή το χειρουργείο, χρειάζεται να κοιτάξουμε και την πηγή του προβλήματος, που είναι η συναισθηματική υπερφαγία και τα ψυχολογικά αίτια που την γεννούν.
Αυτά είχα να πω. Αυτά είναι ό,τι έχω καταλάβει τα 3 χρόνια που ασχολούμαι με τα κιλά μου και το τί με οδήγησε σ' αυτά.
Αναφορικά με το ιστορικό, κράζει από μόνο του ότι οι δύο ημιπεριοριστικές επεμβάσεις που ήδη έχει κάνει απέτυχαν, που σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε δυσαπορροφητική/περιοριστική επέμβαση, και αυτό απλά υποστηρίζω.
Ως προς τα της Ψυχολογίας, όταν μας πεις με βάση ποιό διαγνωστικό εργαλείο, σταθμισμένο και με υψηλό δείκτη εσωτερικής εγκυρότητας έχεις διαγνώσει ότι ο Μάνος πάσχει από Επεισοδιακή Πολυφαγία, ναι, τότε θα το παραδεχθώ. Ψυχολογιοποιήσεις όμως του καναπεδοπληκτρολογίου δεν τις δέχομαι, αφορούν παραψυχολογία και αυθαίρετη ερμηνεία, η οποία πλήττει σε βάθος όλη την κοινότητα των παχύσαρκων μιας και σύμφωνα με τη δική σου οπτική, όλοι και όλες έχουμε ελλείμματα αγάπης, δεν αγαπούμε τον εαυτό μας και βρίθουμε από κενά και προβλήματα και γίναμε φαγανοτούμπανα για να τα καλύψουμε. Πολύ εύκολο για ερμηνεία και πολύ βολικό. Και άκρως ρατσιστικό που στιγματίζει συλλήβδην όλη την κοινότητα των ανθρώπων που προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.
Υπό αυτήν την έννοια, και μόνο υπό αυτήν, και δεν είναι προσωπικό, ούτε αφορά ειρωνία και υποτίμηση, δεν αποδέχομαι τα όσα γράφεις ή προσπαθείς να περάσεις ως μήνυμα σε έναν άνθρωπο που έφτασε τα 254 κιλά, διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με την αναγωγή και την ερμηνεία της νοσογόνου παχυσαρκίας του Μάνου ως προτεραιότητα ψυχολογική και επιμένω ότι ΕΠΕΙΓΕΙ αυτή τη στιγμή να αρχίσει να σκέφτεται μια σοβαρή επέμβαση.
Δεν του είπα να πάει τώρα να την κάνει. Όποτε και αν, να είναι το τελευταίο του χαρτί. Αυτό λέω. Τίποτε περισσότερο. Θα έχει όλο το χρόνο και να απευθυνθεί σε ειδικούς, και να ψαχτεί. Ας του δώσει όμως κάποιος μια βακτηρία, ένα στήριγμα, μια ανάσα, μια απενοχοποίηση, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει. Παλεύει ανελέητα με κάτι που δεν παλεύεται και επιστρέφει και ξανά και ξανά.
Εξάλλου, δικός του ο ανήφορος, δικός του κι ο κατήφορος.
19-02-2015, 22:16 #53
Καλώς.
Θα κρατήσω εγώ τις "ψυχολογιοποιήσεις του καναπεδοπληκτρολογίου" μου και κράτα εσύ τις δικές σου απόψεις.
Και είναι αστείο να εκφράζεσαι έτσι, όταν έχεις ήδη αναφέρει σε άλλο μήνυμά σου στο φόρουμ ότι σε περιόδους που πέρασες συγκεκριμένες δυσκολίες, κατέληξες να πάρεις πολλά κιλά (συναισθηματική υπερφαγία).
Τέλος πάντων όμως, είπα ότι κάποιοι από εμάς το συνειδητοποιούμε και κάποιοι όχι. Ευτυχώς εγώ πια ανήκω στους πρώτους.
Και αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία.
Ο καθένας έχει την δική του.
19-02-2015, 22:51 #54
Τη στιγμή που κάποιος προσπαθεί να πει σε κάποιον άλλο τι να κάνει ή προσπαθεί να επιβαλλει την γνώμη του, η γνώμη του χάνει την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της!
19-02-2015, 23:43 #55
Originally posted by Μαντζουράνα
Καλώς.
Θα κρατήσω εγώ τις "ψυχολογιοποιήσεις του καναπεδοπληκτρολογίου" μου και κράτα εσύ τις δικές σου απόψεις.
Και είναι αστείο να εκφράζεσαι έτσι, όταν έχεις ήδη αναφέρει σε άλλο μήνυμά σου στο φόρουμ ότι σε περιόδους που πέρασες συγκεκριμένες δυσκολίες, κατέληξες να πάρεις πολλά κιλά (συναισθηματική υπερφαγία).
Τέλος πάντων όμως, είπα ότι κάποιοι από εμάς το συνειδητοποιούμε και κάποιοι όχι. Ευτυχώς εγώ πια ανήκω στους πρώτους.
Και αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία.
Ο καθένας έχει την δική του.
19-02-2015, 23:50 #56
Originally posted by Besbab
Τη στιγμή που κάποιος προσπαθεί να πει σε κάποιον άλλο τι να κάνει ή προσπαθεί να επιβαλλει την γνώμη του, η γνώμη του χάνει την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της!
19-02-2015, 23:53 #57
Καλησπέρα σας! Συγγνώμη που επεμβαίνω, θα ήθελα να γράψω δυο λόγια αν μου επιτρέπετε φυσικά. Κατι αρχήν, θέλω να σας συγχαρώ όλους, προσφέρετε πραγματικό έργο, στηρίζετε και ενθαρρύνετε τις προσπάθειες των ανθρώπων για να βελτιώσουν την ζωή τους. Σε μια τέτοια προσπάθεια, είναι επόμενο να υπάρξουν και διαφορετικές απόψεις. Ο Άκης, επειδή έχει βιώσει ακριβώς το ιδιο πρόβλημα, το χτύπησε στη ρίζα του και του βγήκε σε πολύ καλό εν τέλει αναντίρρητα. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι τα πολλά κιλά θέλουν υπομονή και χρόνο και υπομονή δεν έχουμε οι περισσότεροι καθώς θέλουμε άμεσα αποτελέσματα, επίσης οι κίνδυνοι στην υγεία που εγκυμονούν, τον κάνουν αποφασιστικό στην άποψή του. Από την άλλη, εάν κάποιος δεν το καλλιεργήσει μέσα του, και δεν ειναι σίγουρος οτιδήποτε και αν του πούμε δε θα ευδοκιμήσει. Πρέπει να ωριμάσει η ιδέα μέσα μας για να αναλάβουμε την ευθύνη αλλά και να καρπωθούμε τα δώρα της.
20-02-2015, 00:05 #58
Originally posted by eleni1986
Καλησπέρα σας! Συγγνώμη που επεμβαίνω, θα ήθελα να γράψω δυο λόγια αν μου επιτρέπετε φυσικά. Κατι αρχήν, θέλω να σας συγχαρώ όλους, προσφέρετε πραγματικό έργο, στηρίζετε και ενθαρρύνετε τις προσπάθειες των ανθρώπων για να βελτιώσουν την ζωή τους. Σε μια τέτοια προσπάθεια, είναι επόμενο να υπάρξουν και διαφορετικές απόψεις. Ο Άκης, επειδή έχει βιώσει ακριβώς το ιδιο πρόβλημα, το χτύπησε στη ρίζα του και του βγήκε σε πολύ καλό εν τέλει αναντίρρητα. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι τα πολλά κιλά θέλουν υπομονή και χρόνο και υπομονή δεν έχουμε οι περισσότεροι καθώς θέλουμε άμεσα αποτελέσματα, επίσης οι κίνδυνοι στην υγεία που εγκυμονούν, τον κάνουν αποφασιστικό στην άποψή του. Από την άλλη, εάν κάποιος δεν το καλλιεργήσει μέσα του, και δεν ειναι σίγουρος οτιδήποτε και αν του πούμε δε θα ευδοκιμήσει. Πρέπει να ωριμάσει η ιδέα μέσα μας για να αναλάβουμε την ευθύνη αλλά και να καρπωθούμε τα δώρα της.
20-02-2015, 13:17 #59
ζουμπουρλούδικα μου,
το μόνο που έχω να πω είναι από την δική μου εμπειρία, ότι ο θυρεοειδής προκαλεί και υπερφαγικα, συναισθηματικές ανωμαλίες και θα πρέπει να κάνετε έλεγχο τακτικά.
τόσα κιλά που κουβαλάμε δεν προέρχονται μόνον από το χλαπάκιασμα.
υπάρχει και το σύνδρομο χασιμότο - θυρεοειδίτιδα και τελευταία έμαθα ότι και η έλλειψη βιταμίνης D προκαλεί παχυσαρκία και έκανα τις σχετικές εξετάσεις μια και απεδείχθει ότι έχω έλλειψη διότι είμαι σκοτεινός και υποχθόνιος τύπος.
από τότε που ρύθμιζω το χαπάκι, έχουν κοπεί οι πολλές μάσες και τα σαβουροφαγητά.
και αν μειώσω την κορτιζόνη θα είμαι σε καλό δρόμο. ήδη χάνω.
αγάπες μου, μην θυμώνετε ο ένας με τον άλλο. είμαστε όλοι μια παρέα και έχουμε το ίδιο πρόβλημα. η πείνα και η στέρηση προκαλούν θυμούς.
κάντε υπομονή, έρχεται η άνοιξη θα βγαίνουμε περισσότερο έξω να απολαμβάνουμε την λιακάδα.
η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαλάμε και να στεναχωριόμαστε.
φιλάκια σε όλους σας :smug b::smug b::smug b:
23-02-2015, 15:59 #60
Πως και πως περιμένω κ εγώ την άνοιξη.. Να Μεγαλώσει η μέρα και να βγαίνουμε λίγο συχνότερα! Πάντως αυτός ο χειμώνας έχω την αίσθηση ότι πέρασε πολύ γρήγορα.. Εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να μας βρει όλους στα ιδανικά μας κιλά!!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση