Καλησπέρα....222,2 κιλά εδώ - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 74 of 74
    Senior Member
    Υποθυρεοειδισμό ή σύνδρομο χασιμότο, έχω κι εγώ. Δεν ευθύνεται σε όλες τις περιπτώσεις στο να πάρει κανείς κιλά. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε ενδοκρινολόγος όταν το ανακαλύψαμε ήταν πως ο μεταβολισμός μου θα φτιαχνόταν και θα έβλεπα διαφορά στα κιλά μου, με το καθημερινό μου χαπάκι. Βλακείες! Δεν είδα τίποτε. Ειλικρινά τίποτε. Σε άλλα πράγματα όμως καθαρά οργανικά είδα βελτίωση. Όπως για παράδειγμα προσωπικά πλέον ελέγχω την κυκλοθυμία μου η οποία δημιουργούσε πολλές φορές εντάσεις για ασήμαντες αφορμές και φυσικά καυγάδες στο σπίτι! Είμαι πιο ήρεμη. Για να μην παρεξηγηθώ -μιας και διαβάζουν κι άλλοι- το χαπάκι του θυρεοειδή δεν είναι ηρεμιστικό, είναι αυτό που δίνει την ισορροπία στον θυρεοειδή να λειτουργεί σωστά. Κι όταν οι ορμόνες δεν λειτουργούν σωστά γνωρίζουμε τι γίνεται! Στο θέμα μας τώρα...
    Παίζει ρόλο λοιπόν πως είναι η ψυχολογία μας, το άγχος μας για πολλές καταστάσεις που τις ξεσπάμε στο φαγητό' χαρούμενες ή δυσάρεστες.
    Είναι θέμα καθαρά εγκεφαλικό και πρέπει εκεί να επικεντρωθούμε για την απώλεια κιλών.
    Αν και με "ρυθμισμένο" τον θυρεοειδή μου δεν με βοήθησε στην απώλεια καθόλου. Η ψυχολογία μου με τα θέματα υγείας μου δεν μου άφηναν απόθεμα ώστε να προσέχω το τι τρώω γι'αυτό και πήρα απόφαση το χειρουργείο. Παρά το ότι άφησα μεγάλο χρονικό διάστημα τις προσπάθειες για δίαιτες, ο μεταβολισμός μου παρέμεινε το ίδιο. Έτρωγα με όρεξη, όχι ανεξέλεγκτα, αλλά με όρεξη και κατέληξα στο χειρουργικό τραπέζι με 5 κιλά επιπλέον απ'την φορά που με ζύγισε ο χειρουργός στην επίσκεψη στο ιατρείο του για να μου δώσει την βεβαίωση.

Κάποτε οι άνθρωποι ήταν οι περισσότεροι αδύνατοι. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε τηλεόραση κι ότι είχαν το εξωτερίκευαν με τις δουλειές τους στα χωράφι ή έβγαιναν περίπατο ή πήγαιναν επισκέψεις σε φίλους-γνωστούς-συγγενείς. Στην εποχή μας κάθεσαι να δεις μια ταινία και στο ενδιάμεσο σε βομβαρδίζουν με γλυκίσματα, σνακ και φαγητά και με διαφημίσεις όλων των εκπομπών μαγειρικής! Μας κάνουν υποσυνείδητα πλύση εγκεφάλου. Αυτό πρέπει να ελέγξουμε! Να σταματήσουμε την πλύση και να χειριζόμαστε εμείς το δικό μας εγκέφαλο!

Senior Member
    Μαρία πόσο δίκιο έχεις.. Όλα ειναι θέμα μυαλού.. Αλλά και οι συνήθειες πολλών ετών, πως ξεχνιούνται; Θέλει απίστευτη δύναμη για να το πετύχεις, και υπομονή..

Senior Member
    Originally posted by Μαρία.
    Κάποτε οι άνθρωποι ήταν οι περισσότεροι αδύνατοι. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε τηλεόραση κι ότι είχαν το εξωτερίκευαν με τις δουλειές τους στα χωράφι ή έβγαιναν περίπατο ή πήγαιναν επισκέψεις σε φίλους-γνωστούς-συγγενείς. Στην εποχή μας κάθεσαι να δεις μια ταινία και στο ενδιάμεσο σε βομβαρδίζουν με γλυκίσματα, σνακ και φαγητά και με διαφημίσεις όλων των εκπομπών μαγειρικής! Μας κάνουν υποσυνείδητα πλύση εγκεφάλου. Αυτό πρέπει να ελέγξουμε! Να σταματήσουμε την πλύση και να χειριζόμαστε εμείς το δικό μας εγκέφαλο!
    Δεν είναι και έτσι ακριβώς.. Θέλω να πω ότι εγώ προσωπικά δεν πάχυνα επειδή με "βομβάρδισαν με γλυκίσματα, σνακ και φαγητά και με διαφημίσεις όλων των εκπομπών μαγειρικής". Πάχυνα επειδή τα έτρωγα! Και για να είμαι πιο αντικειμενικός όχι επειδή απλά τα έτρωγα αλλά επειδή τα έτρωγα σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που έπρεπε... ΟΚ είναι πιο δύσκολο να αντισταθείς άμα είσαι μέσα στον πειρασμό αλλά πειρασμοί θα υπάρχουν πάντα. Το σουπερμάρκετ, ο φούρνος, το ζαχαροπλαστείο, το περίπτερο θα έχουν πάντα χιλιάδες λιχουδιές (πανάθεμα τα). Αυτά να τα τρώνε οι άλλοι όμως. Εμείς θα γίνουμε fit κορμάρες μέσα στην υγεία και την ευεξία!!

Εμπάργκο λοιπόν σε όλα αυτά τα ανθυγιεινά και παχυντικά. Ας τους κηρύξουμε τον πόλεμο!!! ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ...

Senior Member
    Bakla-φλέσσας

Senior Member
    maru-μπουλίνα

Φονιαδες των μυαλων αμερικανοι!!!!!βαστα μπακλαβαααααα!!!!!!

Senior Member
    Όχι που δε θα συμμετείχες στην επανάσταση Μανταμώ-Σουσουγένους

βαυκαλίζω(!) που λέει κ η μαρουλένια το τόπικ του Renamer ο οποίος δν μας έχει γράψει κανά νέο
    αλλά μου ήρθε εικόνα από μπακλαβά στο ρόλο του δον κιχώτη ντε λα μάντσα, την μαρουλένια ως γλυκειά δουλτσινέα κ εμένα Σάντσο Πάντσα στο γαιδουράκι μου(βλέπε τίκερ) να κυνηγάμε ανεμόμυλους.

Senior Member
    Ο Μάνος σταμάτησε μάλλον να γράφει.. Καθώς ήταν αυτός που δημιούργησε το θέμα αυτό, και η απώλειά του ηταν πραγματικά καλή.. Ελπίζω να το συνεχίζει, καθώς βρισκόταν σε πολύ καλό δρόμο.

Senior Member
    ευτυχώς δηλ που δεν βλέπω τηλεόραση τα τελευταία 5 χρόνια....

έχω βγάλει εντελώς τις διαφημίσεις από μέσα μου και τις εκπομπές μαγειρικής....

:lol::lol::lol:

πάντως η ρύθμιση του θυρεοειδή, εμένα με βοήθησε γιατί δεν παίρνω τα τρελά κιλά που έπαιρνα πριν πχ αν μια μέρα έτρωγα ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι και ένα σάντουιτς το βράδυ την άλλη μέρα είμουν 2 κιλά πάνω.... και δεν μιλάω για τρελές ποσότητες ούτε για παχυντικά πράγματα όπως γλυκά κτλ....

Member
    Καλησπέρα παιδιά!

Συνεχίζω ναι, απλά πούλησα υπολογιστές, home cinema κλπ και οτιδήποτε με κρατάει μέσα στο σπίτι!

Συνεχίζω με bowling τοξοβολία γυμναστήριο βόλτες, καφέδες, μπανάκια το καλοκαίρι (στην κρήτη είμαστε άλλωστε!!!!)

Η απώλεια μετά απο ένα μήνα που έκανα μια συντήρηση, τον τελευταίο μήνα έχω χάσει άλλα 9 κιλά

Την δευτέρα που μας πέρασε ήμουν 154, απο 222.2, 68 Σύνολο. Αύριο νομίζω κλείνω και ένα χρόνο δίαιτας!

Με πήραν και στο ανοικτό πανεπιστήμιο και διαβάζω και για αυτό...πολύ τρέξιμο για να ξεχνιέμαι γενικά!!!

Ελπίζω να είστε καλά και εσείς όλοι!

Ότι θέλετε στο [email protected] θα με βρείτε και στο σκαιπ μου (MaDe_IN_cReTe)!!

Senior Member
    Καλησπέρα, παιδιά. Renamer συγχαρητήρια! Το τι γέλιο έριξα με κάποια ποστς από πάνω περί επανάστασης και....αέρα δεν λέγεται, χαχα. Όσο για το θέμα που διάβασα μεταξύ Μαντζουράνας και Άκη, θα ήθελα να πω, χωρίς να ξέρω τον Άκη, ότι η Μαντζουράνα έχει δίκιο ότι είναι υπαρκτό το θέμα της συναισθηματικής υπερφαγίας, κι εγώ από αυτό πάσχω και το βλέπω κιόλας, όταν νιώθω καλά μέσα μου δεν τρώω. Και δεν ξεχωρίζουμε εμείς από τους υπόλοιπους ότι είμαστε οι μόνοι που δεν αγαπάμε τον εαυτό μας! Απλά άλλοι ξεσπάνε σε διάφορες εξαρτήσεις, που μπορεί να είναι από το κάπνισμα μέχρι μία αρρωστημένη σχέση. Σε όλα αυτά δεν φταίμε εμείς φυσικά, αλλά αυτοί που μας δημιούργησαν αυτή την αποστροφή προς τον εαυτό μας και την αναζήτηση πραγμάτων καταστροφικών όπως το φαί σε υπερβολικό βαθμό και των άλλων που ανέφερα! Δεν νομίζω ότι γεννιόμαστε με την αποστροφή προς τον εαυτό μας, με άλλα λόγια την αυτοαπόρριψη, πιστεύω δημιουργείται στην πορεία! Δεν είμαι και σίγουρη όμως! Όπως και να 'χει μην χαλάτε τις καρδιές σας σε διαφωνίες, το 'χω πάθει πολλές φορές και δεν βγαίνει κάπου, παρά μόνο σε στενοχώρια! Άσε που κάποιοι χαίρονται όταν δύο άτομα τσακώνονται στο ίντερνετ (ή και στην πραγματική ζωή)! Τεσπα, η ουσία είναι αυτό που λέει η Μαντζουράνα, ότι πρέπει να αποδεχτούμε το πρόβλημά μας και να το αντιμετωπίσουμε, και σε πολλούς από εδώ μέσα το πρόβλημα έχει έναν τίτλο "Συναισθηματική υπερφαγία".

Senior Member
    Originally posted by Renamer
    Με πήραν και στο ανοικτό πανεπιστήμιο και διαβάζω και για αυτό...πολύ τρέξιμο για να ξεχνιέμαι γενικά!!!
    ΕΑΠ άκουσα και δεν μπορώ να μην ρωτήσω... Ποιο τμήμα;

Member
    Originally posted by baklavas

ΕΑΠ άκουσα και δεν μπορώ να μην ρωτήσω... Ποιο τμήμα;
    Πληροφορική

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345