Results 1 to 15 of 61
Thread: Απορίες ενός μπακλαβά
-
17-02-2015, 14:57 #1
- Join Date
- Aug 2012
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 414
Απορίες ενός μπακλαβά
Μερικές φορές έχω κάποιες (χαζές πάντα) απορίες που θέλω να συζητήσω με άλλους συμφορουμίτες, οπότε ας τις βάζω σε τούτο εδώ το νήμα και απαντάει όποιος θέλει (ή βέβαια βάζει και δικές του ερωτήσεις)
- 17-02-2015, 14:58 #2
- Join Date
- Aug 2012
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 414
Όταν μαγειρεύουμε πρέπει να ακολουθούμε "διαιτητικές" συνταγές ή μαγειρεύουμε κανονικά (με την προφανή συγκράτηση στα παχυντικά υλικά εννοείται) μειώνοντας απλά τις μερίδες;
Δηλαδή, το μπιφτέκι το πλακώνω στο μπαχαρικομυρωδικό με κίνδυνο να θέλω να φάω ακόμα ένα ή το κάνω τύπου νοσοκομειακό ώστε να μην δελεαστώ να φάω κι άλλο;
17-02-2015, 15:59 #3
- Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 1,403
τι λες μωρέ που θα τρώμε νοσοκομειακά φαγητά με το φόβο μην μας αρέσει πολύ κ φάμε πολύ. λες κ το οτι έτρωγες 2 μπιφτέκια αντί για ένα σε πάχυνε.
όσον αφορά τα μπαχαρικά κ τα μυρωδικά δες τι λέει εδώ για τα οφέλη τους
http://www.medicalland.gr/%CE%B1%CE%...%CE%B9-%CF%84/
17-02-2015, 18:28 #4
- Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 1,069
Συμφωνώ κι εγώ με τη Σουσουραδα. Μάλιστα, όσο πιο πετυχημένη είναι η επιλογή των μπαχαρικών τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να κλέβεις στα άλλα υλικά. Δηλαδή, δε Θα χρειάζεσαι περισσότερο λάδι για να γίνει πιο νόστιμο, θα μπορείς να μετατρέψεις το απετσο στεγνό στήθος κοτόπουλο σε γευστικό παράδεισο, το Ριζότο σου Θα είναι νόστιμο και Χωρίς βουτύρωμα κ.α.
17-02-2015, 19:17 #5
- Join Date
- Nov 2013
- Posts
- 1,064
Μπακλαβά μου, όσο θα καταπιέζεσαι, τόσο θα το ρίχνεις στα σφολιατοειδή και στα γλυκά.
Είναι δυνατόν να σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερο ένα νοσοκομειακό φαγητό;;;
Μα αν φας νοσοκομειακό φαγητό, δεν θα ευχαριστηθείς, θα νιώσεις στέρηση και με μαθηματική ακρίβεια, αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσεις στα αμυλούχα!
Τα μπαχαρικά είναι ευλογία στο φαγητό!
Και 3 και 4 μπιφτέκια να φας δεν θα παχύνεις. Αυτό που μας παχαίνει είναι η ψωμούγκα και η τηγανητή παπατούγκα που τρώμε συνήθως με τα μπιφτέκια!
Το μόνο που είναι καλό να κάνουμε, είναι να βάζουμε το λάδι στο τέλος του μαγειρέματος, αφού κλείσουμε το μάτι ή τον φούρνο, και αυτό όχι γιατί έχει διαφορά στις θερμίδες, αλλά γιατί χάνονται με το μαγείρεμα τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του λαδιού!
17-02-2015, 20:49 #6
- Join Date
- Feb 2015
- Location
- Ηράκλειο
- Posts
- 20
Originally posted by Μαντάμ σου σου
τι λες μωρέ που θα τρώμε νοσοκομειακά φαγητά με το φόβο μην μας αρέσει πολύ κ φάμε πολύ. λες κ το οτι έτρωγες 2 μπιφτέκια αντί για ένα σε πάχυνε.
17-02-2015, 21:00 #7
- Join Date
- Feb 2015
- Posts
- 1,034
Κ εγώ θα συμφωνήσω, προτιμότερο είναι τα μπαχαρικά, καθώς δεν τρως πολύ λάδι, ψωμί κλπ.. Καλύτερα να φας κάτι άπαχο και νόστιμο και να το χαρείς. Δική μου ερώτηση.. Ψάχνω να βρω γλυκά με στέβια, ώστε αντί για ένα γλυκό την εβδομάδα να τρώω δύο γλυκά.. Τι λέτε εσείς;
17-02-2015, 23:18 #8
- Join Date
- Aug 2012
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 414
Καλά με πείσατε. Μπαχαρικά να μπαίνουν. Αλλά στην ερώτηση "Πιτόγυρο κανονικό ή με πίτα αλάδωτη και χωρίς πατάτες;" τι απαντάμε;
Γιατί επίσης δε πάχυνα με το λαδάκι της πίτας, ούτε με τις 5 πατάτες που έχει ένα σουβλάκι...
17-02-2015, 23:19 #9
- Join Date
- Aug 2012
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 414
Originally posted by eleni1986
Κ εγώ θα συμφωνήσω, προτιμότερο είναι τα μπαχαρικά, καθώς δεν τρως πολύ λάδι, ψωμί κλπ.. Καλύτερα να φας κάτι άπαχο και νόστιμο και να το χαρείς. Δική μου ερώτηση.. Ψάχνω να βρω γλυκά με στέβια, ώστε αντί για ένα γλυκό την εβδομάδα να τρώω δύο γλυκά.. Τι λέτε εσείς;
17-02-2015, 23:23 #10
- Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 1,069
Είχα μια φίλη που έτρωγε την πίτα αλάδωτη και την πίτσα με λεπτή ζύμη... Μιζέρια...
Εννοείται πως πάντα κατέληγε να παρατάει τη μίζερη παραγγελία της και να τρώει τα δικά μας τα παχυντικά...
Αν είναι να φας μια φορά στο τόσο εγώ λέω να το παίρνεις με τα όλα του, αλλά Μπακλαβά μου εσύ από ότι έχω καταλάβει είσαι θαμώνας σε σουβλακερί... Οπότε αν είναι 3 φορές τη βδομάδα να φας απο έξω, να τρως όσο πιο προσεγμένα γίνεται (χωρίς έξτρα αλάτι, πατάτες που έχουν τηγανιστεί σε χιλιοτηγανισμένα λάδια, πίτες λαδωμένες με λάδι δ ποιότητας κτλ)
17-02-2015, 23:38 #11
- Join Date
- Aug 2012
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 414
Κοίτα το ερώτημα περί σουβλακίου είναι κάπως ρητορικό διότι πραγματικά προτιμώ μια αλάδωτη πίτα και αφ' ετέρου δε μου αρέσουν και καθόλου οι προκάτ πατάτες των σουβλακερί. Κατά τα άλλα δε θεωρώ ότι το σουβλάκι είναι πολύ κακής ποιότητας φαγητό (με μόνη εξαίρεση το αρκετά λιπαρό κρέας του). Κακό είναι το "2 πίτα γύρο απ' όλα και μια πατάτες και μια κόκα-κόλα" που παράγγελνα όταν δεν πείναγα πολύ.
Αλάτια δεν μ' αρέσουν καθόλου, συνήθως βρίσκω τα φαγητά έξω αλμυρά έως και λύσσα...
Για την πίτσα, προτιμώ να χορτάσω με το ψωμάκι μιας αφράτης πίτσας παρά να φάω τα διπλάσια κομμάτια και να χορτάσω με τα ζαμπονοτύρια μιας thin n crispy.
Και μη μου πεις "τότε γιατί μας ρώτησες ρε βλάκα;". Σου είπα το ερώτημα ήταν ρητορικό!
18-02-2015, 03:21 #12
- Join Date
- Apr 2012
- Posts
- 138
Ψηφίζω αλάδωτη πίτα ολικής και λεπτη ζύμη στην πίτσα γιατί αυτή είναι η σωστή ιταλική αλήτικη συνταγή! Αμ πως! Κι όχι για χάρη κάποιας δίαιτας καθαρά για λόγους γεύσης! Όμως περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Είμαι της θεωρίας ότι τίποτε δεν παχαίνει σε μέτριες ποσότητες κι αν το φας έξυπνα συνδυασμένο! Όσο για τις πατάτες σουβλατζίδικου ούτε να τις μυρίσω! Θα προτιμήσω αυτές που εγώ θα κΌψω και θα τηγανίσω αν τις επιθυμώ τόσο πολύ! Φιλιά γκαις και γκαλς!!
18-02-2015, 08:23 #13
- Join Date
- Jan 2015
- Posts
- 92
τις τηγανιτές πατάτες, δεν τις κάνω στο τηγάνι, αλλά στον φούρνο με ελάχιστο λάδι.
λιγότερες θερμίδες, δεν είναι τόσο νόστιμες, αλλά μου φεύγει η κάψα για πατάτες....
18-02-2015, 08:58 #14
- Join Date
- Apr 2011
- Posts
- 2,656
παιδιά, υπάρχει μια ηλεκτρική συσκευή που λέγεται "ρομποτάκι" , τη βγάζουν αρκετές εταιρίες και πουλιέται σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών (50-60 ευρω). Από τότε που χειρουργήθηκα την έβαλα στη ζωή μου καθώς έπρεπε να τρώω κάθε μέρα κρέας, έτσι έφτιαχνα και φτιάχνω με αυτήν τις μικρές μου μερίδες (για δυο άτομα είναι τέλεια). Μαγειρεύει με ελάχιστο λάδι , ταχύτατα,πεντανόστιμα όλα τα κρεατικά, ψαρικά κτλ αλλά το σοκαριστικό είναι ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ , οι οποίες αν τις κόψεις αρκετά λεπτές, όχι δηλαδή σαν του φούρνου το μέγεθος, ομοιάζουν συγκλονιστικά με τις τηγανητές, οπότε όποιος έχει κάψες για τηγανητή πατάτα, βουρ στο ρομποτάκι!
18-02-2015, 09:22 #15
- Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 1,403
είμαι υπέρ οποιασδήποτε λιχουδιάς που δν περιλαμβάνει διάφορα φουσκωτικά(σκέτο λάστιχο ζύμη πίτσας) κ καμένο ηλιέλαιο. φάε ακόμα κ γύρο αντί για σουβλάκι αλλά όχι λαστιχένιες πατάτες.
για την πίτσα με παρακάλυψε η besbab, η αυθεντική συνταγή δν περιλαμβάνει τεράστια ζύμη κ από πάνω 3 κιλά σαλαμόπον κασερόπον αλλά εκλεκτά αλλαντικά κ τυριά(που στην ελλάδα έχουμε κ καλύτερα) και είναι από τα καλύτερα εδέσματα στον κόσμο κ δν είναι ψόφιο άλογο. κ πόσο μετσοβόνε ή σοχού να φας θα λυσάξεις ενώ τα άλλα τα λαστιχένια τύπου μίλνερ όσα κ να φας δν χορταίνεις
είμαστε καλοφαγάδες με λεπτούς ουρανίσκους τρες σικ είπαμε κ αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε! να τρώμε ποιοτικά ,όχι άνοστα ούτε αφρούς που ξεγελάν το μάτι κ όχι το στομάχι.
περιμένω με αγωνία επόμενη απορία μπακλαβά τύπου μισό ταψί σπιτικό παστίτσιο ή γκούντις(3 γκόλντεν,ένα club και μια σίζαρς)?
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια