Results 16 to 30 of 61
Thread: Απορίες ενός μπακλαβά
-
18-02-2015, 09:42 #16
Μια καλημέρα πέρασα να πω χιονοσκεπασμένη! Και να δοξάσω το ρομποτάκι της Mak και τις μελλοντικές απορίες του παραδοσιακού μπακλαβά έτσι όπως τις κατέγραψε το κορίτσι μέντιουμ μα πάνω απ'΄ολα γευσιγνώστρια και τρελά εστετ Μαντάμ Σου σου! Φιλιά αν μη τι άλλο το διασκεδάζουμε!
- 18-02-2015, 14:11 #17
Εγώ πίτσα με λεπτή ζύμη αρνούμαι να φάω. Εγώ θέλω ψωμιά για να χορτάσω!!
Besbab με εκπλήσσεις με την επιλογή σου... υδατάνθρακας άνθρωπος να θέλεις λεπτές ζύμες...
Νταξ να μην είναι καμιά καραφούσκα αλλά όχι και τις λεπτεπίλεπτες σικάτες (kma) που θέλεις 10 κομμάτια να χορτάσεις!
Μαντάμ ΣΣ goodys έχω πολύ καιρό να φάω. Είναι ζήτημα αν έχω φάει 2-3 φορές τα τελευταία 3 χρόνια. Εκτός αυτού, εγώ πάντα green χωρίς πίκλες έπαιρνα (και ένα cub φυσικά για να χορτάσω). Απλά τώρα ξέρω ότι δεν με παίρνει να την κάνω ταράτσα με goodys, πίτσες, λιχουδιές κλπ
Το ρομποτάκι Mak δεν έχει και καμία διαφορά από τον φούρνο με αέρα. Απλά είναι πιο οικονομικό και βολικό για να κάνεις μικρές ποσότητες. Κατά τα άλλα ψήνει ακριβώς όπως ο φούρνος. Μια αντίσταση ζεσταίνει τον αέρα και ένας ανεμιστήρας τον στροβιλίζει μέσα στον χώρο ψησίματος.
Τις πατάτες όπως λέει η naranja και οι λοιπές, άμα τις κόψεις λεπτές και τις αλείψεις με λάδι, στον φούρνο βγαίνουν σχεδόν όπως οι τηγανητές (απλά θέλουν περισσότερο χρόνο και να είναι απλωτές).
18-02-2015, 15:38 #18
συγγνώμη που επεμβαίνω στο τόπικ αλλά έχω κεγώ μια απορία(καιρό τώρα). τι σημαίνει besbab ρε παιδιά????
18-02-2015, 16:46 #19
Ρε σου σου πλάκα με κάνεις ( αρχίζω τα σαλονικιώτικα για να μπω στο κλίμα...)! Δεν ταπαμε best baby κι έτσι!! Δεν ξέρω πως μου ρθε φαντάζομαι συνειρμικά κάποιο ρόλο έπαιξε το όνομα του γάτου μου που είναι babs! Και ναι είμαι ο άνθρωπος υδατάνθρακας αλλά πολύ επιλεκτική σ' αυτά που τρώω όχι λόγω διατροφής αλλά γούστου! Και τώρα μπακλαβα θα σε ξενερώσω full time! Η αγαπημένη μου κουζίνα δεν είναι η ιταλική αλλά η γιαπωνέζικη! Δος μου σουσι και την ψυχή μου πάρε! Και μη μου πεις ότι οι Γιαπωνέζοι είναι αδύνατοι! Εγώ παίζω σε κατηγορία σούμο!
18-02-2015, 17:18 #20
Sushi...ΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΜΟΥ!!! Καμία ξενέρα. Απλά για να χορτάσω θέλω 5 μερίδες Ιαπώνου με το προφανές οικονομικό κόστος!
Ειδικά μου αρέσει το πράσινο πολτοειδές που το βάζεις πάνω και ανοίγει η ρινική σου κοιλότητα μόλις το χώσεις στο στόμα. Wasabi νομίζω το λένε. Και το ginger τέλειο και η σως σόγιας!!!
Και τι σχέδια!!! Τι χρώματα!!! Τι γευστικές πολύχρωμες μινιατούρες... Ότι πρέπει για τον "εκπεκλεπτυσμένον" ουρανίσκον μου... Καμία σχέση με την στοματάρα που γουρουνανοίγει για να καταβροχθίσει το μπιθουλαίο πιτόγυρο. Είμαι φίνος και ντελικάτος άνθρωπος εγώ! :roll:
Αλλά βασικά ρύζι είναι το σούσι οπόταν... υδατάνθραξ!!!
18-02-2015, 17:24 #21
ρε σεις νομιζα οτι για να σε ειπε ανθρωπο υδατανθρακα ο μπακλ τo besbab ειναι κανα αραβικο κουλούρι κατά το κεμπαμπ:dork:
18-02-2015, 19:19 #22
Να ρίξω και εγώ μια ερώτηση, χαζή μάλλον. Το "ρομποτάκι" που λέτε έτσι το ζητάω;; Πάω κ λέω θέλω ένα ρομποτάκι;; Μπορώ να βάλω κ λαχανικά σ' αυτό;; Επίσης είναι διαφορετικό από τον ατμομάγειρα;; Αν ναι ποιο τα κάνει πιο νόστιμα;;
18-02-2015, 20:14 #23
Μπιθουλίασις σου σου μου!! Πόσο τέλεια αυτή η σειρά και πόσο θεά η Παναγιωτοπούλου!
Μπακλαβά unbelievable που λεν και στο χωριό μου λίγο έξω από την Οξφόρδη! Σ' αρέσει το sushi ?? Omg!! Η αλήθεια είναι πως είναι πανάκριβο το ρημάδι αν θες να φας καλά γιατί τα πιο φθηνά μπορεί να σε στείλουν αδιάβαστο!! Εγώ παίρνω το γουασάμπι το ανακατεύω με τη σόγια και εκεί βουτάω τα ωμά φιλετάκια ψαριού! Εννοείται ότι μου αρέσουν όλα κι αυτά με το ρυζάκι αλλά και τα τηγανιτά tempura κτλ! Πάντως μια χαρά παχαίνεις και με δαύτα! Η συμβουλή της διατροφολόγου είναι φάε μέχρι 12 κομμάτια από ότι θες και μπάστα!! Έχουν κι ωραίες σαλάτες και το πολύ αγαπημένο μου είναι το black cod! Βέβαια με τέτοιες τιμές 2 φορες το χρόνο και πολύ μου είναι... Και τα ταυλανδέζικα μου αρέσουν επίσης κι αυτά σκοτώνουν σε θερμίδες! Γενικά αγαπώ τις έθνικ κουζίνες γαμότο!! Γιατί η Μεξικάνικη άσχημη είναι με τα καυτερά της;;
18-02-2015, 20:24 #24
Δες εδώ για το φουρνάκι ρομπότ. Έχουν πια σχεδόν όλες οι εταιρίες με μικροσυσκευές κουζίνας.
http://www.skroutz.gr/c/1444/Fournaki-Rompot.html
Για ατμομάγειρα εγώ χρησιμοποιώ το καλαθάκι που μπαίνει σε κάθε κατσαρόλα (έχει και το ikea με 4?). Πολύ πιο οικονομικό και χωρίς να έχεις μια συσκευή να σου πιάνει χώρο και να θέλει καθαρισμούς μετά από κάθε χρήση.
http://www.ikea.gr/mageirika-skeui/m...o-44809/45940/
Είναι και οι δύο τρόποι μαγειρέματος και νόστιμοι και υγιεινοί. Στον ατμό η θερμοκρασία είναι 100C άρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι πιο υγιεινό από τους άλλους τρόπους που η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 150-200C. Βέβαια στο φούρνο ή στην κατσαρόλα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι λίγο πιο νόστιμα γιατί είναι ψητό ενώ στον ατμό είναι πιο πολύ σαν βραστό.
18-02-2015, 20:41 #25
Ευχαριστώ πολύ Μπακλαβά!! :smilegrin:
19-02-2015, 11:26 #26
δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά το ρομποτάκι δεν δούλεψε για μένα....
ίσως εγώ δεν κατάλαβα καλά, ίσως δεν το χειρίστικα καλά, αλλά δεν μου άρεσε το φαγητό όπως έβγαινε...
δηλ από την κάτω μεριά δεν το έψηνε καθόλου...
εκεί που έχω πάθει ζημιά είναι με το τεπανγιάκι.
(ναι βλέπω τελεμάρκετινγκ όπως όλες οι γηραιές κιουρίες) :P
βάζω τα μπιφτεκάκια μου, τις μπριζολίτσες μου, τα ψητά λαχανικούλια μου και τα κάνει σούπερ....
και πλένεται και εύκολα...
ενώ άντε να πλύνεις εκείνη την γούρνα του ρομποτακίου... θες μούσκουλα, θες τέχνη μην σου πέσει κάτω...
τελικά το χάλασα και ηρέμισα. χρόνος ζωής 1 έτος όση η εγγύηση του. και δεν το χρησιμοποιούσα και κάθε μέρα...
19-02-2015, 23:11 #27
Έχω κι εγώ μια απορία το λοιπόν... Αν αλευρώσεις και ψήσεις τα ψάρια με ελάχιστο λάδι στο φούρνο, θεωρούνται τηγανητά; Ανθυγιεινά; Σε ποια κατηγορία μπαίνουν; Θάνατος στην κακή χολιστερόλη ή θάνατος γενικά;
19-02-2015, 23:14 #28
Originally posted by Medousa
Έχω κι εγώ μια απορία το λοιπόν... Αν αλευρώσεις και ψήσεις τα ψάρια με ελάχιστο λάδι στο φούρνο, θεωρούνται τηγανητά; Ανθυγιεινά; Σε ποια κατηγορία μπαίνουν; Θάνατος στην κακή χολιστερόλη ή θάνατος γενικά;
19-02-2015, 23:14 #29
Ε εντάξει... Δεν είναι κατηγορία Α αλλά είναι Α- δηλαδή μια χαρά υγιεινά!
20-02-2015, 09:48 #30
δεν θα γίνει οικοδομικό υλικό το αλεύρι στον φούρνο?
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια