Results 46 to 60 of 64
-
27-02-2015, 23:31 #46
Ευχαριστώ που με εμψυχώνετε.. Είπα να απέχω από την ζυγαριά, στα ρούχα βλέπω πράγματι διαφορά και όσοι με βλέπουν μου το λένε, αλλά θα ήθελα και στα κιλά να φαίνεται. Μαρουλένια ναι, αυτό λέει και η μητέρα μου, δε γινεται τόσα χρόνια με τόσο φαγητό, να σβηστούν.. Ελπίζω να τα καταφέρω! Δεν τα παρατάω δεν έχω περιθώριο..
- 03-03-2015, 22:25 #47
Τάσο δεν καταλαβαι΄νω τι εννοείς και με ενδιαφέρει το θέμα.. Απλά η ζυγαριά βοηθά να βλέπεις την απώλεια, δεν μπορείς να κρίνεις πάντα αν μια διατροφή αποδίδει και πόσο.
03-03-2015, 23:03 #48
Originally posted by Tassos67i
Originally posted by eleni1986
Τάσο δεν καταλαβαι΄νω τι εννοείς...
Πέρα από όλα αυτά περί διατροφής και ζυγαριάς, αν έχεις υιοθετήσει μια διατροφή αβίαστο τρόπο ζωής τότε δεν πρέπει να σε ανησυχεί η ζυγαριά. Το αδυνάτισμα θα έρθει σταδιακά και θα το ευχαριστηθεις κιόλας.
Αυτό που θα πρέπει να σε ανησυχεί είναι το κατά πόσο είναι σωστή (πραγματικά σωστή) η διατροφή σου.
Αν όντως είναι, δεν καταπιέζεσαι αλλά και δεν χάνεις σε μακροχρόνια βάση, τότε πας σε γιατρό. Πιστεύω ότι αρμόδιος είναι ο ενδοκρινολόγος.
25-03-2015, 22:47 #49
''-Κόψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη!'' Άλλη μία επανάληψη της φράσης που δεν είναι κανόνας !
Ξαναλέω. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι αδύνατοι και υγιείς χωρίς να αποκλείουν καμία τροφή από το διαιτολόγιό τους.
Και εκατομμύρια άλλοι είναι παχείς και ασθενείς παρ'όλο που αποκλείουν διάφορες τροφές. (βλ.Άτκινς που πέθανε από την καταπληκτική δίαιτά του).
Ντάξει δεν είναι ότι καλύτερο η ζάχαρη κ το αλεύρι, αλλά μην τρελαινόμαστε, δεν είναι δα και τόσο θανατηφόρα. Λίγο μέτρο και ισορροπία αρκεί!
''Μειώστε'' , ναι.
''Αυξήστε'', ναι.
''Κόψτε'', ποτέ! Είτε πρόκειται για τροφή, είτε για ρόφημα, είτε για είδος άσκησης.
(Τάσο στο άρθρο απαντάω, όχι σ'εσένα! Μη νομίσεις ότι σου την πέφτω και με δείρεις...)
26-03-2015, 13:46 #50
"Κόψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη" λέει στο άρθρο, ως μια "γρήγορη συμβουλή προς όσες και όσες αντιμετωπίζουν φαινόμενα σαρκοπενικής παχυσαρκίας"...
Εγώ ξεκίνησα την προσπάθειά μου ως εξής. Είπα θα κόψω εντελώς την ζάχαρη και τίποτε άλλο. Ζάχαρη μόνο στους 4-5 καφέδες μου και μόνο μια κουταλιά (από 3) στον καθένα. Όλα τα άλλα τα έτρωγα κανονικά. Πίτσες σουβλάκια σφολιάτες ψωμιά μακαρόνια τυριά... Σε τρεις βδομάδες ένοιωσα ένα ξεφούσκωμα και είδα να χάνω και κάποια (λίγα) κιλά!!! Και αυτό μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω
Θέλω να πω δε το βρίσκω και πολύ κακή συμβουλή να κάνεις (στην αρχή που έχεις και τις ψυχικές δυνάμεις και αντοχές) ένα "δυναμικό" ξεκίνημα. Και βέβαια είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται να αποκλείσουμε τίποτα ούτε να κάνουμε πρωταθλητικές διατροφές. Μια σχετική προσοχή χρειάζεται και μια στοιχειώδης γυμναστική. Οι υπερβολές κρύβουν ψυχοπαθολογίες...
26-03-2015, 15:35 #51
Εγώ πάντως συμφωνώ με αυτή τη συμβουλή. Το άσπρο αλεύρι και η ζάχαρη δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως από άποψη θρεπτικότητας στον οργανισμό. Προσωπικά το ακολουθώ εδώ και αρκετούς μήνες. Δε τρώω καθόλου από αυτά ούτε καν τρόφιμα που τα περιέχουν στα συστατικά τους κ έχω χάσει πολύ λίπος. Παίρνω σάκχαρα από το μέλι και τα φρούτα και χρησιμοποιώ αλεύρι ολικής, κριθαρένιο ή Ζέας πιο σπάνια. Μόνο ωφέλειες βλέπω και δε νομίζω να έχω κάποια ψυχοπαθολογία :P διότι δεν το κάνω καταναγκαστικά ούτε νιώθω στέρηση. Απλά το κάνω γιατί έτσι νιώθω καλύτερα κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορώ από άποψη διατροφής για μένα. Εντάξει ίσως τύχει 1 άντε 2 φορές το μήνα που θα φάω κ αυτό γιατί θα είμαι έξω πολλές ώρες κ δεν θα έχω άλλη επιλογή.
26-03-2015, 15:49 #52
Συμφωνώ με τον μπακλαβά. Ακριβώς αυτό ήθελα να πω. Δε θα πεθάνουμε βάζοντας ένα κουταλάκι ζάχαρη σε κάθε καφέ μας, ούτε τρώγοντας μια φέτα άσπρο ψωμί το μεσημέρι. Όταν αρχίζουμε μια σωστή διατροφή, τα κακά λευκά είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί. Θέλω να πω ότι είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που κόβουν μαχαίρι τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και το αλάτι, αλλά τρώνε τα πάντα από τα υπόλοιπα. Μπορείς να φτιάξεις και σπίτι σου ψωμί από αλεύρι ολικής, χωρίς καθόλου ζάχαρη και αλάτι, αλλά αν τρως 5 κιλά τη μέρα δεν ξέρω κατά πόσο θα δεις κάποιο αποτέλεσμα.... :roll:
Το μυστικό κρύβεται πρώτα στις ποσότητες, και μετά στα είδη...
Από'κει και πέρα, αν έχουμε συνηθίσει έναν τρόπο διατροφής που αποκλείει τα κακά άσπρα και προτιμούμε τα ολικής και τη μαύρη η καθόλου ζάχαρη, σαφώς και είναι το ιδανικό.
Πράγματι η άσπρη ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να μας προσφέρουν, αλλά δεν είναι θανατηφόρα, ούτε παχαίνουν κανέναν που τρώει με μέτρο. Εκεί ήθελα να εστιάσω. Στο ότι τόσος κόσμος έχει φυσιολογικό βάρος ενώ τρώει άσπρα, και δε θα μας σώσει ΜΟΝΟ ο αποκλεισμός τους από τη διατροφή μας, αν σ'αυτή συμπεριλάβουμε τόνους υγειινών και θρεπτικών τροφίμων καθημερινά....
26-03-2015, 18:01 #53
είστε όλοι για δέσιμο εκτός από εμένα:P που ούτε περιορίζω ούτε αποκλείω. δια της άτοπον απαγωγής, ο ένας λέει καλό είναι να αποκλείουμε ο άλλος καλό να περιορίζουμε εγώ που δν κάνω τίποτα από τα δύο δν κινδυνεύω από τίποτα ειδικά από το αδυνάτισμα :lol:
26-03-2015, 19:47 #54
Originally posted by Μαντάμ σου σου
είστε όλοι για δέσιμο εκτός από εμένα:P που ούτε περιορίζω ούτε αποκλείω. δια της άτοπον απαγωγής, ο ένας λέει καλό είναι να αποκλείουμε ο άλλος καλό να περιορίζουμε εγώ που δν κάνω τίποτα από τα δύο δν κινδυνεύω από τίποτα ειδικά από το αδυνάτισμα :lol:
Δεν κινδυνεύεις από το αδυνάτισμα μεν... αλλά κινδυνεύεις με ΜΟΛΙΣ δυο τρεις μέρες σαβουροφαγίας (κοντοζυγώνει και το Πάσχα) να βρεθείς με ένα ωραιότατο ΒΜΙ 30 ήτοι "καλωσήρθατε στην παχυσαρκία ωραία μου κυρία, η νοσογόνος σας περιμένει στην γωνία" και -το χειρότερο- την ώρα που εγώ θα αναρτώ "Επιτέλους είδα ΒΜΙ 24,9!!"...
:smilegrin::smilegrin::smilegrin::smilegrin::smile grin::smilegrin::smilegrin::smilegrin::smilegrin:: smilegrin::smilegrin::smilegrin::smilegrin::smileg rin::smilegrin::smilegrin::smilegrin::smilegrin:
Υ.Γ. Με γιαουρτάκι την βλέπω να την βγάζει απόψε η μανταμίτσα...
26-03-2015, 19:52 #55
καλά θα ήταν, αλλά ούτε το αυτάκι μου δν ίδρωσε. καταδικασμένη περίπτωση.
26-03-2015, 20:22 #56
Ενταξει το παραδεχομαι.αυτο με την αλλαγη κατηγοριας με κλονισε
27-03-2015, 09:01 #57
είμαι το ζωντανό παράδειγμα και πείραμα. εσείς έχετε αδυνατίσει κ έχετε κάνει τον απολογισμό σας, τι κάνατε λάθος, τι σωστά. εγώ είμαι σε εξέλιξη αν ποτέ χάσω βάρος. αλλά προς το παρών ξεκινάω από το να κάνω κάποιες αλλαγές εσωτερικά κ στον τρόπο ζωής μου ( να κόψω το κάπνισμα, να γίνω καλύτερος άνθρωπος, πιο δοτική, πιο γενναία ,λιγότερο τεμπέλα, να κινούμε παραπάνω κατά την διάρκεια της μέρας μου, κ να τρώω λιγότερες επεξεργασμένες τροφές)
ξέρω οτι η απώλεια θα έρθει όταν θα τρώω κ φυσιολογικές μερίδες κ σε αυτό έχει δίκιο η κοκκινοσκουφίτσα. αλλά δν μου αρκεί η απώλεια. θέλω να χάσω κιλά κ να νιώθω όμορφη κ ικανοποιημένη από τον εαυτό μου. γιατί έχω ξαναχάσει αλλά πάλι το αρρωστημένο μου μυαλό με έκανε να νιώθω λίγη.
όσο για την σαρκοπενική παχυσαρκία ,υπάρχει περίπτωση να υποφέρω από αυτήν μόνο στο πάνω μέρος του σώματός μου? γιατί κάτω ,λόγω του οτι σηκώνω κ το βάρος μου ,είμαι αρκετά σφιχτή κ γυμνασμένη.
16-08-2015, 14:00 #58
Έχει κολλησει κ η δικη μου ζυγαριά.. Εδω κ δυο εβδομαδες, κ σμρ απο τα 98,9 με έδειχνε 99,3.. Ισως ειναι κατακράτηση.. Ελπιζω σύντομα να αλλαξει! Συνεχίζουμε πεισματικά παντως! Άλλωστε, τοσα χρονια, οπως λεει κ η Κοκκινοσκουφίτσα, δεν σβήνουν απο την μια μερα στην αλλη..
29-09-2015, 10:08 #59
Ανέβηκα σημερα στη ζυγαριά.. Κ οχι μονο δεν εχω χασει αλλα με δειχνει κ ενα κιλό συν.. Απογοήτευση αλλα συνεχίζω! Πρεπει να αρχίσω ξανα γυμναστικη..
29-09-2015, 23:19 #60
Τάσο ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου, ειχα προσπαθήσει αλλα μου φαινεται απαιτητικό ειδικά απο αποψη μαγειρικης.. Κ δεσμευτικό! Θα συνεχίσω κ θα αρχίσω παλι καποια δραστηριότητα..
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια