Results 31 to 45 of 64
-
22-02-2015, 12:14 #31
Δεν υπολογίζεται με βάση την ταχύτητα γιατί ισχύουν διαφορετικά νούμερα κατά άτομο. Παίζει ρόλο το βάρος, η ηλικία, η αντοχή,η φυσική κατάσταση και η ΜΚΣ που επηρεάζεται από όλα τα παραπάνω.
Γενικά η σωστή αναλογία διαλειμματος και έργου είναι 2 προς 1. Για αρχή είναι καλό να κάνεις 30'' και μετά 60'' διάλειμμα.
Η αυξημένη ένταση πρέπει να είναι στο 90% της ΜΚΣ και η χαμηλή στο 60% της ΜΚΣ.
Μπορεί αυτές οι τιμές για κάποιο αρχάριο υπέρβαρο καπνιστή και αγύμναστο να είναι πχ 8km/h (εργο) και 4km/h (διάλειμμα).
Για αθλητή ίσως είναι 12-6.
Απλά σε καμία περίπτωση μην δοκιμάσετε πρώτη φορά να κάνετε διαλειμματική υψηλής έντασης ενώ δεν την αντέχετε.
Και αν στο γυμναστήριό σας υπάρχει γυμναστής ενημερωμένος, και όχι υπάλληλος, συμβουλευτείτε τον. Ενημερώστε για το βάρος, την αντοχή σας, πιθανά κατάγματα κ γενικά προβλήματα σε οστά και καρδιοαναπνευστικό, για να σας πει σε τι ταχύτητες και χρόνους πρέπει να κινηθείτε. Και στην πορεία, ανάλογα με το αν και πόσο αντέχετε, προσαρμόζετε τα νούμερα όπως σας ταιριάζουν!
- 22-02-2015, 12:27 #32
Διαβάστε αυτό εδώ <---
και προσοχή σε αυτό που λέει στο τέλος
Code:Ένα πρωτόκολλο συνεχούς άσκησης που μπορεί να αποσπάσει υψηλά ποσοστά οξείδωσης λίπους, αυξάνει τη συνεισφορά οξείδωσης του υποδόριου λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης και αυξάνει σημαντικά την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε σύγκριση με ένα διαλλειματικό πρόγραμμα διατήρησης βάρους
22-02-2015, 12:37 #33
μου φαίνεται πάααρα πολύ περίπλοκο δν ξέρω γιατί.
συνήθως το πάω στα 4,5χμ για να ζεσταθώ κανά δίλεπτο,το ανεβάζω στα 5 για ακόμα κανά δίλεπτο,μετά στα 5,5 κ μετά το πάω στα 7-7,5-6,5 για κανά 5λεπτο και μετά ξανά 5-5,5χμ. καλά είναι?να το αφήσω?
22-02-2015, 12:42 #34
Εγώ λέω να καθίσει ο καθένας και να κάνει τη γυμναστική που του αρέσει και του ταιριάζει, και να μη δοκιμάζει κάθε καινούριο είδος άσκησης που γίνεται της μόδας. Η μία έρευνα τείνει προς αερόβιο, η άλλη προς αναερόβιο, άλλη προς διαλειμματική, άλλη προς ζούμπα, άλλη προς καποέιρα, άλλη προς ορειβασία και άλλη σκι θαλάσσης. Κάντε αυτό που βλέπετε να δουλεύει στο σώμα σας και στη διάθεσή σας, και μην κοιτάτε πώς θα καεί 0,01 % περισσότερο λίπος το 3μηνο. Δεν κουτσαίνει η γίδα απ'τ'αυτί, που λένε και στο χωριό μου...
22-02-2015, 13:02 #35
Originally posted by eleni1986
Σίγουρα έχετε διαβάσει πολλά, pink και baklava, ευχαριστούμε για τις συμβουλές, αλλά πιστεύω κ εγώ ότι εάν η γυμναστική δεν έχει ενταχθεί στην ζωή μας από πολύ μικρή ηλικία, τόσο έντονη θα εξαντλήσει έναν οργανισμό και σωματικά αλλά και ψυχολογικά καθώς τα αποτελέσματα δε θα είναι τα αναμενόμενα.. Οπότε υπομονή..
Όταν ημουν παιδάκι δεν έκανα καμιά φυσική δραστηριότητα, ούτε σκοινάκι, ούτε χορούς, ούτε άθλημα, ούτε ποδήλατο....
Το λέω και γελάνε, αλλά στο σχολείο κόπηκα στην κωλοτούμπα (μα είναι δυνατόνΑλήθεια κόπηκα...
Και το χω πάρει απόφαση πως όλα τα γυμναστήρια που θα πληρώσω, τζάμπα θα τα πληρώσω ΑΛΛΑ έχω δει ζωές να αλλάζουν με το περπάτημα... Τι στο καλό.. Περπάτημα μπορούμε να κάνουμε όλοι...
22-02-2015, 13:17 #36
κοπελιά τι μας τσαμπουνάς με χρόνο 5χμ σε 3/4? άστα αυτά με την κωλοτούμπα,μια κακή στιγμή στην καριέρα σου ήταν κυρία Πετρουλάκη. γκετ οβερ ιτ!
22-02-2015, 13:45 #37
Χαίρεται, εξηγήθηκε σωστά το τι είναι διαλειμματική οπότε δε χρειάζεται να πω κάτι πάνω στη θεωρία! Στην πράξη πως το κάνω εγώ: στο διάδρομο 20 λεπτά 1 λεπτό στο 6,5 γρήγορο περπάτημα 1 λεπτό στο 9,5 τρεξιματάκι. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι όλοι μπορούν ή πρέπει να κάνουν το ίδιο. Ακόμα π.χ. κ αν μπορέσεις να κάνεις 1 λεπτό στο 5 κ 1 λεπτό στο 7 είναι καλύτερο από το να κάνεις το σύνολο του χρόνου στο 6. Η διαλειμματική στοχεύει στο να αυξάνει τις καύσεις κ μετά το πέρας της άσκησης. Εγώ έχω δει πολύ καλά αποτελέσματα. Όταν γίνεται σωστά δε μπορείς να κάνει πάνω από 15-20 λεπτά! Αλλά για να φτάσεις σε αυτό το στάδιο πρέπει να κάνεις μια πιο μετρημένη αρχή. Δε κάνεις ξεσπάσματα 30'' όπου σου κόβεται σχεδόν η ανάσα, απλά επιταχύνεις τον ρυθμό σου να αυξηθούν λίγο οι παλμοί. Ξεκινάμε πάντα πιο μαλακά!! Μαρουλένια κ εγώ μέχρι πρόσφατα το ίδιο πίστευα για μένα, όπως ακριβώς το περιγράφεις! Το τι πιστεύεις όμως για σένα καθορίζει κ το πω κινείσαι μη το ξεχνάς! Όλα τα μπορείς, ΟΛΑ!!
22-02-2015, 14:30 #38
Originally posted by marulenia
Όταν ημουν παιδάκι δεν έκανα καμιά φυσική δραστηριότητα, ούτε σκοινάκι, ούτε χορούς, ούτε άθλημα, ούτε ποδήλατο....
Το λέω και γελάνε, αλλά στο σχολείο κόπηκα στην κωλοτούμπα (μα είναι δυνατόν;) Αλήθεια κόπηκα...
Εγώ από μικρός ήμουν μέσα στην άθληση και την δραστηριότητα. Στα γήπεδα και τα στάδια έτρεχε η μάνα μου να με μαζέψει... (αν δεν με έβρισκε εκεί, με έβρισκε σίγουρα στην δημοτική βιβλιοθήκη να διαβάζω επιστημονικά συγγράμματα).
Και φυσικά έκανα αυστηρή διατροφή για να μεγιστοποιήσω τις αποδόσεις μου στα αθλήματα (αφού στα μαθήματα τις είχα ήδη μεγιστοποιήσει)
Και δεν έκανα μόνο τα κλασικά (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, ποδηλασία, κολύμβηση κλπ). Έκανα και πιο extreme (rafting, αλεξίπτωτο πλαγιάς, kiteboarding κλπ).
22-02-2015, 14:31 #39
... and then I woke up to face my bitter reality
[align=center][/align]
22-02-2015, 14:38 #40
εγώ πάντως λίγο μπασκετάκι έπαιζα κ λίγο πινκ πονκ κ λίγο μπαλέτο(ναι ναι) αλλά και πάντα ήμουν γεματούλα. κ διασκέδαζα πιο πολύ με το παιχνίδι σαν παιχνίδι παρά με το να γυμναστώ και γενικά προσπαθούσα να μεγιστοποιήσω την απόδοσή μου με λιγότερο κόπο(πχ έκανα ελάχιστη άμυνα, προτιμούσα να σουτάρω από μακριά)κ στο μπαλέτο όταν δν έβλεπε η κυρία έξυνα την μύτη μου αλλά μου άρεσε να πηγαίνω,δν είναι οτι καταπιεζόμουν. και κυρίως εκτιμούσα το γεγονός οτι μετά μας πήγαιναν οι μαμάδες μας σε κάνα φαστφουντάδικο για να πιούνε αυτές καφέ να κουτσομπολέψουν.
απλά πάντα γενικώς απεφευγα τον κόπο.κ τώρα το κάνω αυτό δηλαδή.
κ την υπερκινητικότητά μου την έβγαζα στην μάσα σαν παιδί
22-02-2015, 14:54 #41
Originally posted by Μαντάμ σου σου
εγώ πάντως λίγο μπασκετάκι έπαιζα κ λίγο πινκ πονκ κ λίγο μπαλέτο(ναι ναι) αλλά και πάντα ήμουν γεματούλα. κ διασκέδαζα πιο πολύ με το παιχνίδι σαν παιχνίδι παρά με το να γυμναστώ και γενικά προσπαθούσα να μεγιστοποιήσω την απόδοσή μου με λιγότερο κόπο(πχ έκανα ελάχιστη άμυνα, προτιμούσα να σουτάρω από μακριά)κ στο μπαλέτο όταν δν έβλεπε η κυρία έξυνα την μύτη μου αλλά μου άρεσε να πηγαίνω,δν είναι οτι καταπιεζόμουν. και κυρίως εκτιμούσα το γεγονός οτι μετά μας πήγαιναν οι μαμάδες μας σε κάνα φαστφουντάδικο για να πιούνε αυτές καφέ να κουτσομπολέψουν.
απλά πάντα γενικώς απεφευγα τον κόπο.κ τώρα το κάνω αυτό δηλαδή.
κ την υπερκινητικότητά μου την έβγαζα στην μάσα σαν παιδί
Πήγαινες στο μπαλέτο και έξυνες την μύτη σου και μετά (με τα μυξιασμένα χέρια σου) έτρωγες hamburger;
(Πόλεμο δεν ήθελες καλή μου, τώρα θα τον έχεις... :tumble: )
22-02-2015, 15:20 #42
ναι από μικρή σικ ήμουν!μια μικρή πριγκήπισσα!
σιλάνς μπακλαβά!
26-02-2015, 21:44 #43
Καλησπέρα σας! Θέλω να ρωτήσω πως γίνεται να τρώω σωστά, λίγο εδώ και δυο εβδομάδες δεν έχω χάσει κθλ και επίσης με δείχνει συν 1,5 κιλά. Τι να κάνω;;
27-02-2015, 07:16 #44
Καλημέρα Ελένη,
Αχ, αν ήξερα την απάντηση θα είχα λύσει πολλά προβλήματα μου...
Άντε ας πω το μακρύ μου και το κοντό μου..
Στον εαυτό μου η απάντηση που δίνω είναι ότι τόσα χρόνια σαβουροφάγω, δεν μπορώ να περιμένω από το κορμί μου να ανταποκριθεί με τη μία. Ούτε από τον εαυτό μου να κόψει τις σαβουροφαγίες μαχαίρι. Ένα γεύμα τη φορά, μισό μισό βήμα.
Τα έχω κόψει και μαχαίρι (μπράβο μου) και τι κατάλαβα; Είδα τα θεαματικά αποτελέσματα, βγήκα ένα καλοκαίρι στην παραλία αγέρωχη κι ανυπέρβλητη, βρήκα άντρα και μετα ξανακύλησα...
Οπότε κουράγιο, υπομονή, συνέπεια, στόχος, αγάλι αγάλι, αλλαγή τρόπου ζωής και πού θα πάει, θα φανούν τα ευεργετικά αποτελέσματα...
Ήδη βλέπω διαφορά στον τρόπο που ψωνίζω, στις τροφές που αναζητώ και σε αυτές που μου προκαλούν δυσφορία.. Το ξέρω είναι εύκολο να ξανακυλήσω, αλλά βλέπω ότι μπορώ να είμαι κι αλλιώς...
Μην απελπίζεσαι, το χειρότερο δίπτυχο συμβούλων είναι η απελπισία κι η ζυγαριά...
Θα τα καταφέρουμε κορίτσι...
Επίσης μην ξεχνάς να παρακολουθείς και τις μέρες του κύκλου σου, κάποιες μέρες το μήνα συνήθως είμαστε πιο φουσκωμένες από άλλες... Γεμάτο μυστικά το ανθρώπινο σώμα...
27-02-2015, 09:16 #45
πίνεις αρκετό νερό?επίσης μήπως γυμνάζεσαι πολύ?
τα ρούχα σου πως τα νιώθεις?
μην τα παρατήσεις , να έχεις επιμονή κ μπορεί να δεις ξαφνικά κ2-3 κιλά να φύγουν μαζεμένα, συμβαίνει
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια