Είναι κρίσεις πανικού; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45
    Senior Member
    beat20 βενζοδα........ περιεχουν τα ζαναξ?
    εγω εχω παρει μια φορα μονο και εχουν αμεσο αποτελεσμα αλλα τα εχω για ωρα αναγκης.και εχω παει σε ψυχολογο και περνω σιπραλεξ και ειμαι μια χαρα.σκευτομαι τον δεκεμβριο να τα κοψω.

Ναι alprazolam ειναι το xanax ....
    Αυτα ειναι μονο οταν σε πιασει να παρεις δεν ειναι για καθε μερα.
    Για καθε μερα μπορεις να τα περνεις το μεγιστο 1 μηνα.
    Αν τα περνεις ομως στην κριση πανω δηλαδη οχι καθε μερα δεν υπαρχει προβλημα η συστηματικη χρηση κανει εθισμο και ανοχη.
    Δες εδω:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B6%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%C E%B6%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B7

Αμα περνεις βενζοδιαζεπινες επι ενα χρονο καθε μερα ειναι πολυ δυσκολο να τις κοψεις.

Το σιπραλεξ δεν κανει εθισμο αλλα δεν ξερω και αν βοηθαει πραγματικα ..
    Δες στο χαρτακι του τι παρενεργειες εχει...
    Και δεν σημαινει οτι θα σε ποιασουνε εσενα αυτες οι περενεργειες..

Senior Member
    beat το ξερω για τα ζαναξ τα περνω σε ωρα αναγκης μονο οταν δεν παει πια αλλο.εχω παρει 2 ζαναξ μεσα σε 2 μηνες.

Junior Member
    Agapitoi filoi kai files kai ego mia apo ta idia.eimai 29 , apo fisi agxodis xoris omos kapia akraies exarseis mexri pou mou sinevei to akoloutho :

1)kili mesospondiliou diskou stin mesi me apotelesma na diakopso maxairi mia apo tis agapimenes mou asxolies to basket

2)xorismos tin proti imera ton diakopon mou(meta apo 3 xronia sxesi , pou den mporo na tin theoriso foveri , alla itan ena anapospasto komati tis zois mou)

3)kai arketes meres sto krevati me aforotous ponous stin mesi(stin proti exarsi kai meta ton xorismo)

amesos anelava omos drasi ,,, xekinisa se ena exairetiko fisiatro me apotelesma na exalipthoun oi ponoi stin mesi kai na glitoso to xeirourgeio.Epipleon xekinisa kolimvitirio fanatika pou mou xarise tromeri euexia.

ektos apo auto exasa para pola kila imoun 116 kai eftasa ta 95

ola kilousan mia xara ... pou xafnika apsixologita mia mera apofasisa na kano ena klasiko peripato me ton kolito mou ,,, xafnika aisthanthika pos tha lipothimiso...ekana ena vathi kathisma..kai gonatisa dipla se ena skalopati..ekeini tin stigmi to sinaisthima mou itan pos eite pao gia egefaliko eite pao gia kardiako...grigora mpikame se ena taxi opou girisa spiti...fantasteite tora skiniko na einai kiriaki vradi kai to agxos na einai diplo..eutixos eirthe enas oikogeniakos mas giatros o opios diapistose pos den eixa apolitos tipota...me kathisaxase arxika ,,, alla auti i traumatiki empeiria eixe katagraftei mesa mou me apotelesma na eimai poli epifilaktikos stis kiniseis mou....perisan kapies vdomades kai apofasisa na pao gia xalaro basket afou mou eixe dosei to eleutheras o fisiatros mou pos mporo na paixo alla oxi dinamika ,,, kanontas mono soutakia...xekinaei to paixnidi kai me poli oraia diathesi ,,, ela pou omos auti i katarameni krisi me epiase xafnika....xoris logo arxiza na zalizomai kai na aisthanomai ektos topou kai xronou, evlepa ton amintiko mou kai ithela na lipothimiso opos etrexe diaolemena...auto eixe san apotelesma na diakopso to paixnidi stin mesi kai na anafero sta paidia pos apla eixa ena provlima me tin mesi mou... stin pragmatikotita omos..me eixe piasei mia krisi pou nomiza pos tha me afisei ston topo eite apo egefaliko episodio eite apo kardia..afou na fantasteite xexasa tin bala sto gipedo...girizontas spiti xaplosa me ponokefalous pou meta apo ligo iremia exalipthikan

i katastasi den pigene allo...nomiza pos arxika tha mou sinevene kati analogo an perpatiso poli (opos sinevei me ton filo mou ) i an pao na paixo basket....ela omos pou mia oraia kiriaki to mesimeri ekei pou eixa kalesei tous filous mou gia oikogeniako trapezi ,,, xanaktipise i krisi... me apotelesma na min mporo na anapneuso kai pos na nomizo pos to egefaliko einai zitima deuterolepton...emeina me auti tin diathesi os arrostos gia mia vdomada..isos na eixa arrostisei kai ligaki kai i krisi panikou na to epivarine..eilikrina ekeini i evdomada itan kolasmeni...opote pigaina na sikotho zalizomoun...mexri kai ton ipno mou nomiza pos tha exo kardiako i egefaliko episodio..ferame sto spiti enan apo tous pio korifaious giatrous pou eidikevete sta egefalika kai stin kardia kai den vrike tipota..para mono pos exo somatikopiisei to agxos mou...imoun toso anasfalis pou ekana kai exetasis aimatos oi opies deixane arista apotelesmata...oso pernouse o kairos arxise na pigainei poli kala..ela omos pou emfanistike meta san allo simptoma to opio itan pos otan epixirousa na fao kati os geuma meta apo ligo anti na to xonepso armonika mou xtipouse kriseis panikou..me apotelesma na aisthanomai ipsili piesi kai para poli ora na kano na xonepso..ponokefalous kai nautia...

Etsi xekinise i kinisi na pao na episkeftho ena omiopathitiko ston opion mporo na po pos eida exairetika apotelesmata..ta akraia krousmata exoun meiothei xoris auto na simainei pos eimai apolitos kala tora...auto pou exei paramenei mexris stigmis einai o fovos pos otan pigaino na kano apla soutakia sto basket meta apo ligo xespaei se krisi panikou opou nomizo tha zalisto kai tha pethano i mou vgainei se exodous pou kano se magazia otan kathomai...diladi molis kathomai den antexo na kathiso poli ora ... aisthanomai pos trelenomai ,,, den mporo na parakolouthiso me euxaristisi ton sinomiliti mou kai exo tin tasi na thelo na figo grigora apo ton xoro ton opio vriskomai...to akraio einai pos den me pianei toso poli otan eimai orthios se ena bar alla otan eimai kathistos...san na trelenontai ta matia mou kai na pao na kano egefaliko episodio

akomi kai simera iparxoun stigmes pou me pianei mia kathathlipsi pou na thelei na me kolisei sto spiti , alla prospatho na to palepso..i omiopathtiki pantos vima vima mou veltionei tin katastasi... euxomai to idio kai se esas aderfia mou

to kalokairi kilise arketa kala kai nomiza pos eixa kanei simantiko vima veltiosis mexri kai basket xekinisa na paizo , to savatokiriako omos pou mas perase se sindiasmo me tin aforiti igrasia , me xanagirise nomizo piso...tis teleutaies dio meres ekei pou perpatato pathaino xafnikes zalades kai nomizo pos xanomai...me apotelesma na girnao rakos sto spiti...

Senior Member
    Φίλε Νίκο, με \"στράβωσες\" με τα greeklish μέχρι να διαβάσω το post σου, αλλά χαλάλι σου :-) Με συγκλονίζουν όσα έγραψες , γιατί είδα στο κείμενο σου τον ίδιο μου τον εαυτό...Ήμουν 30 χρονών όταν είχα την πρώτη κρίση πανικού σε επαγγελματικό μου ταξίδι στην επαρχία, και μένα μου άρεζε το μπάσκετ και είχα πολλές φορές κρίσεις σε παιχνίδια με φίλους , μέχρι που αναγκάστηκα να παρατήσω αυτή την αγαπημένη μου ασχολία...Σήμερα είμαι 47 χρόνων, οι κρίσεις πανικού έχουν δυο χρόνια να με \"επισκεφτούν\", αλλά μου άφησαν μια μόνιμη δυσθυμία που γίνεται χειρότερη, επειδή καταβάλω προσπάθεια να μην μεταφέρω τα προβλήματα στην γυναίκα μου και τα παιδιά μου, τους φίλους μου, αλλά και στο επαγγελματικό μου περιβάλλον.Είμαι βλέπεις επιχειρηματίας και δεν έχω την πολυτέλεια να μην δείχνω σε καλή κατάσταση , είναι δύσκολο να γελάς ενώ σου\' ρχεται από μέσα σου να κλαις, η αδυναμία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους υφισταμένους μου..Μην κάνεις τα δικά μου λάθη : 1. 1.Συμβουλεύτηκα ειδικό μόνον μετά από 12 χρόνια (!!) , 2. Διέκοψα αναίτια τις συνεδρίες με τον γιατρό ενώ παρουσίαζα βελτίωση 3. Διέκοψα την φαρμακευτική αγωγή απότομα και μόνος μου (seroxat επί 6μηνο), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί rebound effect και να έχω υποτροπές. 4. Εναλλακτικές θεραπείες που προσπάθησα να ακολουθήσω (βελονισμό και ομοιοπαθητική) δεν είχαν άμεσα αποτελέσματα με αποτέλεσμα να τις παρατήσω μετά από σύντομο χρονικό διάστημα...Μην κάνεις αυτά τα λάθη, μην αφήσεις να περάσει καιρός, κάνε κάτι για τον εαυτό σου ΤΩΡΑ...

Senior Member
    Originally posted by sabb
    Φίλε Νίκο, με \"στράβωσες\" με τα greeklish μέχρι να διαβάσω το post σου, αλλά χαλάλι σου :-) Με συγκλονίζουν όσα έγραψες , γιατί είδα στο κείμενο σου τον ίδιο μου τον εαυτό...Ήμουν 30 χρονών όταν είχα την πρώτη κρίση πανικού σε επαγγελματικό μου ταξίδι στην επαρχία, και μένα μου άρεζε το μπάσκετ και είχα πολλές φορές κρίσεις σε παιχνίδια με φίλους , μέχρι που αναγκάστηκα να παρατήσω αυτή την αγαπημένη μου ασχολία...Σήμερα είμαι 47 χρόνων, οι κρίσεις πανικού έχουν δυο χρόνια να με \"επισκεφτούν\", αλλά μου άφησαν μια μόνιμη δυσθυμία που γίνεται χειρότερη, επειδή καταβάλω προσπάθεια να μην μεταφέρω τα προβλήματα στην γυναίκα μου και τα παιδιά μου, τους φίλους μου, αλλά και στο επαγγελματικό μου περιβάλλον.Είμαι βλέπεις επιχειρηματίας και δεν έχω την πολυτέλεια να μην δείχνω σε καλή κατάσταση , είναι δύσκολο να γελάς ενώ σου\' ρχεται από μέσα σου να κλαις, η αδυναμία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους υφισταμένους μου..Μην κάνεις τα δικά μου λάθη : 1. 1.Συμβουλεύτηκα ειδικό μόνον μετά από 12 χρόνια (!!) , 2. Διέκοψα αναίτια τις συνεδρίες με τον γιατρό ενώ παρουσίαζα βελτίωση 3. Διέκοψα την φαρμακευτική αγωγή απότομα και μόνος μου (seroxat επί 6μηνο), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί rebound effect και να έχω υποτροπές. 4. Εναλλακτικές θεραπείες που προσπάθησα να ακολουθήσω (βελονισμό και ομοιοπαθητική) δεν είχαν άμεσα αποτελέσματα με αποτέλεσμα να τις παρατήσω μετά από σύντομο χρονικό διάστημα...Μην κάνεις αυτά τα λάθη, μην αφήσεις να περάσει καιρός, κάνε κάτι για τον εαυτό σου ΤΩΡΑ...

Επειδη ειμαι νεα σε αυτα και δεν ξερω πως θα το ξεπερασω πως και δεν σε επιασε κρηση για 2 χρονια?Ξεπερνιεται αυτο το πραγμα ρε παιδια η θα το κουβαλαμαι για παντα?Υπαρχει περιπτωση στο τελος να τρελαθουμε>?οταν με πιανει κλριση εκει παεει το μιαλο μ οτι δεν θα μου περασσει η κριση κ οτι θα με κλεισουν σε κανενα τρςλαδικο κιας μην κανω κατι παλαβο.

Member
    Μαρία συνωνόματη, εχω να σου πω οτι δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να τρελαθεις. Εχω διαβασει σε πολλα sites οτι οσοι πάσχουν από κρίσεις πανικού, αγοραφοβίες, κοινωνικές φοβίες και αλλα παρόμοια εχουν την αισθηση οτι θα τρελαθουν λογω της εντονης ψυχολογικής πίεσης που υφιστανται. Στην πραγματικότητα όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο: ο κίνδυνος να τρελαθεί κάποιος με διαταραχή πανικού είναι πολύ μικρότερος από κάποιον που δεν έχει διαταραχή πανικού και σχεδόν αποκλείεται. Κι εγω το νόμιζα αυτό για τον εαυτό μου, παρόλο που δε με πιάνουν έντονες κρίσεις πανικού αλλα κάνω μερικές φορες ασχημες σκεψεις, οτι θα τρελαθω, θα χάσω τον έλεγχο. Και αυτό με πιάνει πιο πολυ το βράδυ οταν ξερω οτι αν παθω κατι κανεις δε μπορει να ερθει να με βοηθήσει.
    Λοιπον, Μαρακι, μην αγχωνεσαι και γι\'αυτό. Να τρελαθούμε αποκλείεται!!

Senior Member
    σευχαρηστω πολυυυυυυυυυυυυ μαριουλα μουυυυυυυ

Senior Member
    αγαπητη ddian εχω διαβασει πολλα σχετικα βιβλία και εχω παρακολουθησει πολλα σχετικα μαθηματα..ολοι εχουμε δικαιωμα να παθουμε μια φορα στη ζωη μας καποια κριση ειτε αυτη ειναι πανικου ειτε επιληψιας σε αλλες περιπτωσεις..Για να διαγνωστει οτι πασχεις απο διαταραχη πανικου πρεπει να εμφανισεις αρκετα(τουλαχιστον 3)επεισοδιο σε διαστημα 1-2 μηνων..Αν το ξαναπαθεις μεσα σε ενα τετοιο μικρο διαστημα,να ανησυχησεις και να πας σε καποιον ειδικο..Αν τα επεισοδια ειναι διασπαρτα και σε πολυ αραια διαστηματα δεν ειναι πανικος..Πριν ξανασυμβει, φροντισε να ηρεμησεις διοτι μπορει να ηταν η πρωτη και τελευταπραγματα..ια φορα..αφοσιωσου σε πιο ευχαριστα πραγματα κι αν σε καθησυχαζει επισκεψου καποιον ψυχολογο να βγαλεις απο μεσα σου το αγχος του εγγαμου βιου σου και της ζωης σου γενικοτερα..

Senior Member
    Originally posted by αλίκη!
    αγαπητη ddian εχω διαβασει πολλα σχετικα βιβλία και εχω παρακολουθησει πολλα σχετικα μαθηματα..ολοι εχουμε δικαιωμα να παθουμε μια φορα στη ζωη μας καποια κριση ειτε αυτη ειναι πανικου ειτε επιληψιας σε αλλες περιπτωσεις..Για να διαγνωστει οτι πασχεις απο διαταραχη πανικου πρεπει να εμφανισεις αρκετα(τουλαχιστον 3)επεισοδιο σε διαστημα 1-2 μηνων..Αν το ξαναπαθεις μεσα σε ενα τετοιο μικρο διαστημα,να ανησυχησεις και να πας σε καποιον ειδικο..Αν τα επεισοδια ειναι διασπαρτα και σε πολυ αραια διαστηματα δεν ειναι πανικος..Πριν ξανασυμβει, φροντισε να ηρεμησεις διοτι μπορει να ηταν η πρωτη και τελευταπραγματα..ια φορα..αφοσιωσου σε πιο ευχαριστα πραγματα κι αν σε καθησυχαζει επισκεψου καποιον ψυχολογο να βγαλεις απο μεσα σου το αγχος του εγγαμου βιου σου και της ζωης σου γενικοτερα..

μην βαζεις μαζι τις κρισεις πανικου με την επιλιψια.δεν νομιζω να εχουν καμια σχεση αυτα τα 2 ελεος βρε

Senior Member
    ξερω πολυ καλα τι γραφω στην κοπελα!δεν τα εβαλα μαζι για να τα ταυτισω αλλα για να την καθησυχασω οτι και οι κρισεις πανικου και οι γνωστοι σπασμοι ειναι καταστασεις που αν τις εμφανισεις για μια μονο φορα ειναι λογικο γιατι ο ανθρωπος ειναι απο τη φυση του απροβλεπτος..αν τα ταυτιζα οντως θα ειχα κανει κοτσανα..

Senior Member
    απλα η επιλυψια ειναι ακτι πολυ σοβαρο δεν ειναι το ιδιο με τις κρισεις πανικου.

Senior Member
    στις κρισεις πανικου οι συμβουλες σου ειναι πολυ σωστες απλα μου ρ8ε βαρυ π ειπες κγια επιλυψια.η επιλυψια νομιζω οτι ειναι καπια σοβαρη βλαβη στοβν εγκεφαλο κ οπιος εχει αναποδογιριζουν τα ματια του βγαζει αφρους και χτιπιεται απο σπασμους ενω στις κρισεις πανικου νιωθεις ανιπαρκτο φοβο και μεγαλη αδια8εσια κ υποφερεις οχι να σπαρταραμε κλπ

Senior Member
    η επιληψια ειναι μορφη σπασμων που οφειλονται σε υπερφορτωση καποιων νευρωνων του εγκεφαλου..το προβλημα ειναι δηλ. νευρολογικο αλλα και μονο το γεγονος οτι το ατομο ξερει οτι καποια στιγμη θα εκτεθει, το φορτωνει με αγχος..Σπασμοι ομως μπορει να εμφανιστουν και μια μονο φορα οταν ειμαστε σε εξαρση χωρις αυτο να σημαινειοτι πασχουμε..ολα βρε συ μαρακι ειναι πιθανα στον ανθρωπο..ειδικα οταν εχουμε να κανουμε με το μυαλουδακι μας..

Senior Member
    h epilipsia exei na kanei me blabh omos.oi kriseis panikou den exoun sxesh me to mialo alla me to agxos

Page 3 of 3 FirstFirst 123