Results 1 to 15 of 37
-
26-03-2015, 18:45 #1
ΜΗΠΩΣ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΒΟΥΛΙΜΙΑ Ή ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ?
Καλησπέρα σε όλους, είμαι 21 ετών και μανούλα ενός αξιολάτρευτου μπεμπούλη 4 μηνών . Απο τότε που γέννησα θέλω να χάσω 20 κιλά γιατι βλέπω τον εαυτό μου κκαι αηδιάζω΄όμως αρκετά συχνά έχω κρίσειςς υπερφαγίας τρωω μεχρι σκασμου στο σημειο να αισθανομαι τοσο φουσκωμενη που να μην θελω να βλεπω τον εαυτο μου και αυτα που τρωω είναι κυρίως γλυκά τοστ κ.α. τετοιου είδους. Ξεκιναω συνέχεια διαιτες κρατάω για 2-3 μέρες και μετα πεφτω παλι με τα μουτρα. Επισης να σημειωσω οτι δεν εχω καθολου ορεξη να βγω απο το σπιτι μονο με τον αντρα μου θελω να βγαινω και οταν βγαινουμε και βλεπω αλλες κοπελες νιωθω πολυ ασχημη . Τις τελευταιες δυο εβδομαδες οταν τρωω κατι που δεν πρεπει πηγαινω στην τουαλετα και κανω εμετο. Δεν ξερω αν εχω οντως προβλημα στον εαυτο μου λεω οτι το ελεγχο αλλα φοβαμαι δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχω και αν πρεπει να το συζητησω με τον αντρα μου φοβαμαι οτι θα το παρει σαν τιποτα ή οτι θα χασει πασα ιδεα για εμενα...και σκεφτμαι οτι αν το παρει ως τιποτα και τελικα ειναι κατι και δημιουργησω προβλημα στην υγεια μου?
- 26-03-2015, 19:16 #2
Σε καταλαβαίνω τον τελευταίο μήνα ξαφνικά δεν ξέρω τι έπαθα και έχω συνέχεια υπερφαγικα επεισόδια 6 φορές για την ακρίβεια έχω φάει μαζεμένες από 5000 6000 θερμιδες...σμρ ξεπέρασα τον εαυτό μου εφαγα πρπ 10000...ελπίζω ν μη το ξανακάνω...από αύριο θα προσπαθήσω να χασω αυτά που πήρα αυτές τις μέρες...
26-03-2015, 19:25 #3
Πω πω μια μικρή μανούλα!!
Να χαίρεσαι το αστεράκι σου...
Πήρες μερικά κιλά, αλλά ο σκοπός ήταν καλός και άξιζε :)
Πρόσεξε πως θα το διαχειριστείς.. Με τους εμετούς δεν κερδίζεις τίποτα...
Χάνεις και μάλιστα πολλά. Το μόνο που δε θα χάσεις θα είναι τα κιλά...
Ούτε με τις δίαιτες κερδίζεις πολλά...
Θηλάζεις; Αν θηλάζεις δικαιολογείται η αυξημένη σου όρεξη, γιατί ο οργανισμός σου έχεις αυξημένες ανάγκες...
Επίσης το γεγονός ότι δεν κοιμάσαι κανονικά κάνει τον οργανισμό σου να πεινάει
Τώρα σιγά σιγά που θα γίνει καλύτερος ο καιρός ετοιμάσου για ωραίες καροτσάδες θα στρώσετε και το πρόγραμμα με το μικράκι σου και να δεις που θα μπεις σε σειρα!!
Καλό θα ήταν να μιλήσεις στον άντρα σου. Μπορεί να σε εκπλήξει η αντίδρασή του... Μην το περνάς μονάχη σου όλο αυτό...
Καλώς όρισες στην παρέα μας
Όλα καλά θα πάνε, θα το δεις
26-03-2015, 19:45 #4
Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας και για τις ευχες σου marulenia . Δεν θηλαζω θηλασα για 20 μερες μονο και εχω ενα πολυ βολικο μωρακι που κοιμαται απο τις δεκα το βραδυ και υπναει στις 8 το πρωι απο τοτε που ηταν 1,5 μηνων. Θεωρω οτι ολο αυτο ειναι καθαρα ψυχολογικο.Βλεπω τις πατατες καιθεωρω οτι ειναι κατι κακο και αν υποκυψω και φαω παω και κανω εμετο .. δεν ξερω πως να το αντιμετοπισω.. νιωθω πως οτι και να φαω με φουσκωνει οτι πριζομαι και τουλαχιστον 2 φορες την εβδομαδα τρωω οτι βρω μπροστα μου και νιωθω σαν να μην μπορω να σταματησω.:no::flaming:
26-03-2015, 20:11 #5
Νίνα θέλεις να χάσεις κιλα δλδ η ν μείνεις όσα κιλα είσαι απλά να σταματήσεις τα βουλιμικα επεισοδια τύπου?
26-03-2015, 20:16 #6
θελω να χασω κιλα γιατι δεν ειναι φυσιολογικα τα κιλα μου αλλα και να σταματησω τα βουλιμκα επεισοδια
26-03-2015, 20:26 #7
Πόσα κιλα και το ύψος εχεις αν επιτρέπεται ?πριν την εγκυμοσύνη πόσα ήσουν ?
26-03-2015, 20:30 #8
τωρα ειμαι 83 κιλα και εχω 1.70 υψος πριν ημουν 70 κιλα αλλα εχω και βαρυ κοκαλο και δεν φαινομουν για 70 κιλα
26-03-2015, 20:51 #9
Νταξει δεν είναι και τόσα αν σκεφτείς την εγκυμοσύν.. πιστεύω ότι τα μισά θα τα χάσεις και μόνο αν κόψεις το βουλιμικα επεισοδια.. τα υπόλοιπα απλά τρώγοντας λίγο υγιεινοτερα...δλδ αν έχει τρομερή όρεξη και θες να σκάσεις στο φαγητό καντο αλλά αντί για γλυκά η τοστ φάει 10 ωμές σαλάτες η 5 6 φρούτα η 1 κουτί ρυζογκοφρετες το ξέρω δεν είναι λύση ούτε ότι πιο υγιεινό αλλά για μια βδομάδα προσπάθησε να τρως υγιεινα σε φυσιολογικές ποσότητες και αν θες να ξεσπάσεις στο φαγητό φάει κτ από αυτά και θα δεις σίγουρα αποτέλεσμα όσο και αν δεν το πιστευεις
26-03-2015, 22:23 #10
το δοκιμασα αυτο . τρωω δηλαδη καροτακια η αγγουρακια αλλα δεν με ικανοποιουν και μετα τρωω χαζομαρες και σε μεγαλυτερη ποσοτητα
26-03-2015, 23:12 #11
Originally posted by ninavlg
Καλησπέρα σε όλους, είμαι 21 ετών και μανούλα ενός αξιολάτρευτου μπεμπούλη 4 μηνών . Απο τότε που γέννησα θέλω να χάσω 20 κιλά γιατι βλέπω τον εαυτό μου κκαι αηδιάζω΄όμως αρκετά συχνά έχω κρίσειςς υπερφαγίας τρωω μεχρι σκασμου στο σημειο να αισθανομαι τοσο φουσκωμενη που να μην θελω να βλεπω τον εαυτο μου και αυτα που τρωω είναι κυρίως γλυκά τοστ κ.α. τετοιου είδους. Ξεκιναω συνέχεια διαιτες κρατάω για 2-3 μέρες και μετα πεφτω παλι με τα μουτρα. Επισης να σημειωσω οτι δεν εχω καθολου ορεξη να βγω απο το σπιτι μονο με τον αντρα μου θελω να βγαινω και οταν βγαινουμε και βλεπω αλλες κοπελες νιωθω πολυ ασχημη . Τις τελευταιες δυο εβδομαδες οταν τρωω κατι που δεν πρεπει πηγαινω στην τουαλετα και κανω εμετο. Δεν ξερω αν εχω οντως προβλημα στον εαυτο μου λεω οτι το ελεγχο αλλα φοβαμαι δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχω και αν πρεπει να το συζητησω με τον αντρα μου φοβαμαι οτι θα το παρει σαν τιποτα ή οτι θα χασει πασα ιδεα για εμενα...και σκεφτμαι οτι αν το παρει ως τιποτα και τελικα ειναι κατι και δημιουργησω προβλημα στην υγεια μου?
Έχεις επιλόχεια κατάθλιψη. Πρέπει να επισκεφτείς (μαζί με τον άντρα σου) έναν ψυχίατρο.
Κι αν σε σοκάρει η λέξη ψυχίατρος, πες τα όλα αυτά (με πλήρη ειλικρίνεια) στον γυναικολόγο σου ή στο παιδίατρο του γιου σου ή σε κάποιον γιατρό τέλος πάντων. Αυτός θα σε βοηθήσει...
Πήγαινε αύριο κιόλας! Το χρωστάς στο παιδί σου!
27-03-2015, 08:27 #12
Μα κατα τα αλλα ειμαι πολυ καλα μου αρεσει να παιζω με τον γιο μου και να περναω ωρες με τον αντρα μου και ειμαι καλα χαρουμενη.
να το εκδηλωνω λες στο φαγητο?
27-03-2015, 08:54 #13
καλημέρα Νϊνα,
Είμαι κι εγώ πρόσφατη μανούλα και σε καταλαβαίνω. έχω πάρα πολύ όρεξη!! θα σου πω τι βοήθησε εμένα και ελπίζω κι εσένα.
1) κράτησα τα παλιά μου ρούχα
2) κάθε φορά που πεινάω , σκέφτομαι πώς θα γίνω εάν δε φάω, όμορφη δηλαδή. και μετά βάζω τη λογική μου πάνω από την πείνα μου και συγκρατούμαι. κάθε φορά που θα σου έρχεται αυτό το ενδστικτώδες κύμα όρεξης, προσπάθησε να σκεφτείς: τι συνέπεια θα έχει αν φάω και τι συνεπεια θα έχει αν δε φάω?
3) αρχισε να καταγράφεις το φαγητό που τρως. Δεν ξέρω πώς, αλλά είναι πολύ βοηθητικό!!! βασικά σε κάνει να συνειδητοποιείς τι και πόσο τρως γι αυτό. έχει σχετικό θέμα στην παχυσαρκία.
4) μην στεναχωριέσαι και να είσια αισιόδοξη. να λες από μέσα σου, είμαι δυνατή, δε μασάω και θα τα καταφέρω!!! και είσαι δυνατή! ολόκληρο άνθρωπο έφτιαξες!]
5) Να είσαι σταθερή στο στόχο σου. δε θα είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να το σκέφτεσαι συνεχώς ότι στο τέλος του δρόμου βρίσκεται το σώμα που θέλεις.
Ελπίζω να βοήθησα!! φιλάκια :love:
27-03-2015, 08:58 #14
και κατι τελευταιο: κοψε αμυλα υδατανθρακες και γλυκα. στη αρχη από τη στερηση θα νομίζεις ότι έχεις να βάλεις φαγητό΄στο στομα σου καμιά βδομάδα, αλλά μετά θα μειωθεί η πείνα σου γενικότερα!! και θα σου φτάνουν μια χαρά τα καροτάκια, που έχουν και βιταμίνες:blush:
27-03-2015, 09:25 #15
ναι από την στιγμή που μετά από υπερφαγικό επεισόδιο πας κ τα βγάζεις εδώ και 3-4 μήνες ,σημαίνει οτι υποφέρεις από βουλιμία.
αν τα επεισόδια είναι κ πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα τότε αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
δν μπορείς όλο αυτό να το λύσεις μόνη σου. θα τυραννιέσαι για πολύ καιρό μάταια.
απευθύνσου σε ειδικούς. δν είναι ντροπή. είναι λογικό. δν είναι εύκολο να γίνεσαι μάνα από τα 21 σου. κ γενικά δν είναι εύκολο να γίνεσαι μάνα. χρειάζεσαι κάποια βοήθεια για να μπορέσεις να το διαχειριστείς όλο αυτό.
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή