Αμηνόρροια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 41

Αμηνόρροια

Καλησπέρα σας παιδιά, τι κάνετε? Έχω να μπω αρκετό καιρό και έχω χάσει λίγο επαφή. Ελπίζω να είστε όλα τα μέλη πολύ-πολύ καλά :yes:
    Εγώ πάντως δεν είμαι και ιδιαίτερα. Θέλω να απευθυνθώ στα κορίτσια κυρίως της παρέας που το κατέχουν το θέμα εκ πείρας
    :wink1: Λοιπόν είμαι 3 μήνες χωρίς περίοδο. 3 ΜΗΝΕΣ! Δεν αντέχω άλλο πραγματικά. Να τα πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή. Καταρχάς έχω πολυκυστικές ωοθήκες και το έχω ανακαλύψει από μικρή όπως επίσης και μια κύστη στην μία ωοθήκη σταθερή εδώ και 10 χρόνια στα 4 περίπου εκατοστά, ακίνδυνη όμως αφού περιέχει μόνο νερό(αυτά μου τα έχει πει γυναικολόγος).
    Από τα 17 που τα ξέρω όλα αυτά πάω εννοείται κάθε χρόνο γυναικολόγο για τεστ παπ, υπέρηχο και όλα τα σχετικά και όσον αφορά την περίοδό μου παρόλα τα προβλήματα μπορώ να πω ότι ήταν πάντα σχετικά σταθερή. Μπορεί να είχα κάποιες μέρες απόκλιση αλλά μέχρι εκεί.
    Πριν από 6 μήνες, τον Σεπτέμβριο για την ακρίβεια έκανα μια επέμβαση για διακοπή κύησης αφού ήταν κάτι εντελώς απρογραμμάτιστο αλλά και λόγω των αντικαταθλιπτικών που έπαιρνα. Από τότε έχω αδιαθετήσει μόνο μια φορά. Μία φορά σε έξι μήνες. Η πρώτη περίοδος μετά την επέμβαση ήταν δικαιολογημένα καθυστερημένη, μου το είχε πει και ο γιατρός. Αλλά τώρα, 6 μήνες μετά να έχω πάλι 3 μήνες καθυστέρηση? Δεν αντέχω άλλο είμαι μόνιμα πρησμένη, με νεύρα και άσχημη διάθεση, Οι ορμόνες μου τα έχουν παίξει. Ο γιατρός μου είπε να πάρω χάπια για να αδιαθετήσω αλλά αυτά δεν θα λύσουν το πρόβλημα, απλά θα βοηθήσουν την περίοδο να κατέβει αυτό τον μήνα.Μετά τι, πάλι τα ίδια? Εν τω μεταξύ δεν θέλω να πάρω πλέον άλλα χάπια, πριν 2-3 μήνες έκοψα τα αντικαταθλιπτικά μετά από 1,5 χρόνο και δεν θέλω άλλλα φάρμακα στον οργανισμό μου. Πιστεύω ότι πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν τα πολλά κιλά που έχω πάρει. Όμως είναι θεωρώ και κάπως φαύλος κύκλος, πάχυνα χάλασαν τα ορμονικά μου και τώρα με τις ορμόνες μου σκατά δεν μπορώ να χάσω εύκολα βάρος. Παρεμπιπτόντως απόψε πήγα φαρμακείο να πάρω κάτι, ζυγίστηκα και με έδειξε 90 κιλά. 90! Δεν μπορώ να το πιστέψω, η δικιά μου με δείχνει 84 άντε 85 στα μεγάλα φαγοπότια. Είμαι πολύ σκατά με όλα δεν ξέρω τι να κάνω. Πρέπει να χάσω αυτά τα γαμημένα κιλά μπας και επανέλθουν όλα. Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά. Τα είπα μονότερμα όλα βραδιάτικα :wink2: Τι τραβάμε και εμείς τα θηλυκά θεέ μου?
    Εσείς ρε κορίτσια πως είστε με την περίοδό σας σε διαστήματα που έχετε αρκετά κιλά παραπάνω?

Η αλήθεια είναι ότι η περίοδος διαταράσσεται εύκολα και διακόπτεται για διαφορους λόγους. Κι εγώ μετά από διακοπή κύησης είχα περάσει 3 μήνες χωρίς περίοδο, μετά σε 2, μετά πάλι σε 2, και μετά σταθεροποιήθηκε ο κύκλος μου !!
    Αν ο γιατρός σου έχει αποκλείσει όλους τους ανησυχητικούς λόγους που προκαλούν αμηνόρροια (πχ. κάποια απροσεξία του γιατρού κατά τη διακοπή κύησης που έκανες κλπ) δε χρειάζεται να τρελαίνεσαι... Όλα διαγιγνώσκονται και όλα θεραπεύονται (εφόσον έχετε αποκλείσει κάτι μη αναστρέψιμο). Αν οφείλεται στις πολυκυστικές, φαντάζομαι θα σου δώσει αντισυλληπτικά και θα σου πει να χάσεις βάρος, αν οφείλεται στον θυρεοειδή θα σου δώσει αγωγή για να τον επαναφέρεις στα φυσιολογικά του, αν είναι από ξαφνική και μεγάλη αύξηση βάρους θα επανέλθει μόνη της σιγά σιγά μετά το σοκ του οργανισμού ή με φαρμακ. βοήθεια , και αν είναι από υπερβολική γυμναστική και γενικά εξουθένωσή σου, αν ρίξεις λίγο τους ρυθμούς σου πάλι θα επανέλθει...
    Ο γιατρός δε σου έχει πει κάτι, κάτι πιο συγκεκριμένο για το τι μπορεί να φταίει και για πιθανή αντιμετώπιση ;;

Originally posted by kokkinoskoufitsa
    Η αλήθεια είναι ότι η περίοδος διαταράσσεται εύκολα και διακόπτεται για διαφορους λόγους. Κι εγώ μετά από διακοπή κύησης είχα περάσει 3 μήνες χωρίς περίοδο, μετά σε 2, μετά πάλι σε 2, και μετά σταθεροποιήθηκε ο κύκλος μου !!
    Αν ο γιατρός σου έχει αποκλείσει όλους τους ανησυχητικούς λόγους που προκαλούν αμηνόρροια (πχ. κάποια απροσεξία του γιατρού κατά τη διακοπή κύησης που έκανες κλπ) δε χρειάζεται να τρελαίνεσαι... Όλα διαγιγνώσκονται και όλα θεραπεύονται (εφόσον έχετε αποκλείσει κάτι μη αναστρέψιμο). Αν οφείλεται στις πολυκυστικές, φαντάζομαι θα σου δώσει αντισυλληπτικά και θα σου πει να χάσεις βάρος, αν οφείλεται στον θυρεοειδή θα σου δώσει αγωγή για να τον επαναφέρεις στα φυσιολογικά του, αν είναι από ξαφνική και μεγάλη αύξηση βάρους θα επανέλθει μόνη της σιγά σιγά μετά το σοκ του οργανισμού ή με φαρμακ. βοήθεια , και αν είναι από υπερβολική γυμναστική και γενικά εξουθένωσή σου, αν ρίξεις λίγο τους ρυθμούς σου πάλι θα επανέλθει...
    Ο γιατρός δε σου έχει πει κάτι, κάτι πιο συγκεκριμένο για το τι μπορεί να φταίει και για πιθανή αντιμετώπιση ;;
    Ο γιατρός μου πρότεινε να πάρω αντισυλληπτικά αλλά μου είπε και ο ίδιος ότι θα με βοηθήσουν να στρώσει ο κύκλος μου για όσο διάστημα τα πίνω, άντε και για λίγους μήνες μετά. Από την επέμβαση κάποια επιπλοκή δεν υπάρχει γιατί και τεστ παπ που έκανα μετά από λίγο καιρό και υπέρηχο ήταν όλα πεντακάθαρα(εκτός τις πολυκυστικές φυσικά). Γενικά τον εμπιστεύομαι πολύ τον συγκεκριμένο γιατρό γιατί εκτός από γυναικολόγος μου είναι και νονός του συντρόφου μου και φίλος οικογενειακός μας γενικότερα. Εξετάσεις ορμονολογικές και θυροειδή έκανα πριν κάνα χρόνο και ήταν κομπλέ. Την εξουθένωση από την γυμναστική να μην την σχολιάσω και πληγωθώ... Έχω 2 χρόνια δυστυχώς να γυμναστώ.. Όμως την Παρασκευή γράφτηκα πάλι γυμναστήριο!! Τι να πω δεν ξέρω. Την εγκυμοσύνη φυσικά την έχω αποκλείσει (εννοείται έχω πάρει φόβο και έκανα τετ, αν και προσέχω πλέον). Γενικά πιστεύω ότι η διατροφή μας είναι το φάρμακό μας. Έχω όμως απογοητευτεί τόσο από τις άπειρες αποτυχημένες προσπάθειές για χάσιμο βάρους και βρίσκομαι πλέον σε απελπισία. Μου μοιάζει βουνό το να χάσω βάρος :sniff:

Senior Member
    Αντικαταθλιπτικά: τα διέκοψες λόγω της εγκυμοσύνης, σου είπε ο γιατρός να μην τα ξαναπάρεις έπειτα; Για να στα έχει δώσει σημαίνει πως υπάρχει κάποιο προβληματάκι και σε βοηθάνε να το αντιμετωπίσεις κάπως καλύτερα. Τα αντικαταθλιπτικά δεν διακόπτονται αμέσως, χρειάζονται το χρόνο τους και με σταθερή μείωση, πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό και φυσικά την ψυχολογική πορεία του κάθε ασθενή.

Ορμονολογικά: Θα πρέπει να ξανακάνεις έλεγχο του θυρεοειδή σου. Όχι μόνο αιματολογικές εξετάσεις, αλλά κι ένας υπέρηχος θα ήταν καλό να γίνει. Βρες ενδοκρινολόγο, γιατί είσαι σε μια φάση που οι ορμόνες έχουν χάσει την ισορροπία τους. Ίσως να χρειάζεται να πάρεις χάπι.

Γυναικολόγος: Βρες άλλον γυναικολόγο και μην παραμένεις στον νονό του αγοριού σου. Μια δεύτερη άποψη χρειάζεται για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Προσωπικά εγώ δεν εμπιστεύομαι συγγενή! Από την στιγμή που δεν δέχεσαι την θεραπεία με τα αντισυλληπτικά για να έρθει η περίοδος σου και να ηρεμήσεις κάπως, τότε άλλαξε γιατρό και μην το λες στο αγόρι σου.

Το θέμα κιλών, να το κοιτάξεις όταν βάλεις μια τάξη στα θέματα υγείας σου. Δεν γίνεται να έχεις κι αυτό στο κεφάλι σου. Τακτοποίησε τα όλα, να βρεις πρώτα τις ισορροπίες σου και μετά όλα τα άλλα. Μία μία τις εκκρεμότητες λοιπόν κι όχι μαζεμένες!

Καλή δύναμη σου εύχομαι!

Όχι τα αντικαταθλιπτικά δεν τα έκοψα λόγο εγκυμοσύνης, μάλλον δεν το διατύπωσα καλά.
    Τα αντικαταθλιπτικά τα έκοψα πριν από 2 μήνες, μετά από θεραπεία 15 μηνών που έκανα και φυσικά με παρότρυνση του ψυχιάτρου που με παρακολουθεί. Όπως έχω γράψει και σε άλλο post τα αντικαταθλιπτικά τα ξεκίνησα μαζί με ψυχοθεραπεία (την οποία και συνεχίζω ακόμα) λόγο διαταραχών πανικού, άγχους αλλά και κατάθλιψης που πέρασα.
    Όσο για τα ορμονολογικά έχεις ένα δίκαιο, μάλλον θα πρέπει να ξαναεπισκεφτώ τον ενδοκρινολόγο και να κάνω εξετάσεις γιατί πέρασα και πολλά σε αυτό το διάστημα του ενός χρόνου και σωματικά αλλά και ψυχολογικά, μπορεί να έχουν αλλάξει τα αποτελέσματα.
    Και γυναικολόγο σκέφτομαι και εγώ αυτές τις μέρες να πάρω και άλλη γνώμη. Και τέλος ελπίζω με το γυμναστήριο που ξεκίνησα να ισορροπήσω κάπως και την διατροφή μου και να φτιάξει και το θέμα των κιλών.
    Ουφ πολλά έχω να τακτοποιήσω τελικά...

Senior Member
    Σε καλό δρόμο είσαι λοιπόν! Ένα τη φορά κι όλα θα γίνουν καλύτερα! Αισιόδοξη να είσαι όσο μπορείς! Και στο γυμναστήριο χαλαρά με καλή διάθεση και χαμόγελο! :love:

Senior Member
    Αχ Άννα θέλω να σου γράψω πολλά πολλά πολλά και φοβάμαι θα τα ξεχάσω...

Πρώτα από όλα φρόντισε οπωσδήποτε στο επόμενο διάστημα να πας σε ενδοκρινολόγο. Όχι μα μου, καλοί οι γυναικολόγοι, αλλά οι πολυκυστικές θέλουν λύσεις κι οι λύσεις δεν είναι το "χάσε βάρος και βλέπουμε" ούτε το "παρε αντισυλλυπτικά". Οι γυναικολόγοι δηλαδή που πήγα εγώ κατά καιρούς αυτά μου λέγαν.. Το πρώτο κι εγώ το θέλω, και είναι και σωστό αλλά χάσε εσύ ρε φίλε βάρος με πολυκστικές εύκολα κι έλα μετά να μου το πεις κι εμένα και το δεύτερο μπορεί σε κάποιους ανθρώπους να έχει τρομερές παρενέργειες.. Κι όπως λέει και μια φίλη, στην κόρη τους δε θα δίναν ποτέ αντισυλληπτικά... Στις κόρες των άλλων γιατί τα δίνουν με ελαφριά καρδιά;

Ο ενδοκρινολόγος θα ελέγξει, όπως είπε η Μαρία σωστά, και το θυρεοειδή σου αλλά θα δει και την ισορροπία στις ορμόνες σου. Μπορεί να εξετάσει την υπόφυση σου.. Είναι να καταλάβεις ότι πολλά από αυτα που σου συμβαίνουν (από την αύξηση του βάρους, μέχρι και την αύξηση ή απώλεια τριχών ακόμα και τα νεύρα και την κακή διάθεση) δεν τα προκαλείς εσύ γιατί είσαι τέτοιος χαρακτήρας ή γιατί είσαι μια γ@ρ@να που τρως... Αλλά γιατί οι ορμόνες σου για κάποιο λόγο δε λειτουργούν όπως θα έπρεπε... Και φυσικά αν σου δώσει αγωγή θα πρέπει να τη λάβεις υπόψιν σου.. Μπορεί να νομίζεις οτι λειτουργούν για ένα μήνα και μετά τίποτα, αλλά μπορεί όμως να κάνουν τον οργανισμό σου να δουλεύει ρολόι... (Αυτα τα λέει άνθρωπος με 6μηνες αμηνόρροιες ή με 2 και 3 περιόδους του μήνα, που ξαφνικά από το πουθενά άρχισε να στρώνει σχετικά ο κύκλος του και δεν ξέρει που οφείλεται... Ίσως στην καλή ψυχολογία, ίσως στην προγεστερόνη, ίσως ίσως ίσως....)

Επίσης, όσες δίαιτες και να κάνεις τα κιλά θα ξανάρθουν με δωράκια σε συντομο χρονικό διάστημα. Είμαι σίγουρη το έχεις καταλάβει... Ζήτα από τον ενδοκρινολόγο ή αν εχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς διαιτολόγο να σε κατατοπίσουν διατροφικά με τις πολυκυστικές.. Που να πάρει δε θέλει κόπο, τρόπο θέλει. Κι εύχομαι τόσα χρόνια κάποιος να μου το λεγε κι εμένα.. Δε θα πήγαινα από τη βουλιμία -στην υπερφαγία και τούμπαλιν... Πάρτο απόφαση ότι τα κιλά θα πρέπει να χαθούν με υπομονή, αργά, σωστά μέσα από τη διατροφική σου εκπαίδευση...

Με τη γυμναστική, μιλώντας ως φυγόπονη, και νιώθοντας το ουφ της τελευταίας σου πρότασης θα σου πω λάου λάου. Αν σ' αρέσει βάλε τα δυνατά σου, αν είσαι απο αυτούς που γράφονται στο γυμναστήριο πάνε μια βδομάδα και μετα το πληρώνουν τζάμπα, κράτα τα χρήματά σου για διατροφολόγο-εξέτασεις στον ενδοκρινολόγο-καινούργια καλά αθλητικά παπούτσια και βάλε το περπάτημα στη ζωή σου.

Αν δεν πιάσει τίποτα από τα παραπάνω, θα σε πάρω αγκαζέ εσένα τη Σουσού και την Πινκ θα βγούμε στα βουνά να μαζέψουμε χόρτα και να κάνουμε βοτανοθεραπεία...

Καλώς μας ξανάρθες
    Γράφε μας τα νέα σου...

Senior Member
    Μαρουλ εγώ πάντως είμαι μέσα για την εξόρμηση στα όρη στα άγρια βουνά, να πάρουμε κ καθαρό αέρα χιχιχι

AnnaBigGirl Καλημέρα!! Θα συμφωνήσω με αυτά που σου είπαν τα κορίτσια περί ψαξίματος κ ενδοκρινολόγου. Έχω κ εγώ πολυκυστικές τις οποίες ουσιαστικά κάλυπτα επί 3,5 χρόνια με αντισυλληπτικά, μόλις αποφάσισα να κάνω διάλειμμα από αυτά τα προβλήματα επέστρεψαν... Τι να πω δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση γιατί κ φυσιολογικό βάρος έχω πλέον κ γυμναστική κάνω καθημερινά αλλά η περίοδος εξακολουθεί να μου κάνει νερά... Βέβαια δεν έχω ακόμα σταθεροποιηθεί σε ένα βάρος οπότε ίσως παίζει κ αυτό ρόλο. Υπομονή κορίτσια δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κ πολλά!!

πφφφ βαρέθηκα ρε παιδιά!
    ποτέ δν θα μου έρθει εμένα το έχω αποδεχτεί
    πάω για προγεστερόνη

Κορίτσια καλησπέρα! Λοιπόν πήρα δραστικά μέτρα! Σήμερα κιόλας έκλεισα ραντεβού με ενδοκρινολόγο και αύριο πάω να μου γράψει εξετάσεις για θυρεοειδή, ορμονολογικές και ό,τι άλλο προκύψει!! Αύριο θα σας έχω νέα!

Senior Member
    Χαίρομαι πολύ!!
    Περιμένουμε με αγωνία..

Σουσουδένια και σε σενα καλή επιτυχία

Πινκιω ετοιμάζω εξόρμηση μοναχά για πάρτη μας Στα βουνά και στα λαγκάδια!!!

Η αχιλλέα λένε οτι βοηθάει στην αμηνόρροια για όσες θέλουν να πάρουν τα βουνά.http://botanologio.com/achillea-achillea-millefolium/

επίσης δείτε κ αυτό.
    http://www.hotpants.gr/html/lista.html

εγώ είμαι πάντα λίγο δύσπιστη σε ότι αφορά την ιατρική πόσο μάλλον την εναλλακτική. αλλά ποτέ δν ξέρεις ,το μεγαλύτερο φάρμακο είναι η θετική ψυχολογία ,οπότε ας ελπίζουμε σε placebo παρέμβαση

Senior Member
    μου χει φάει λεφτά εναλλακτικός γιατρός που τρομάζω με το νούμερο και μόνο που το θυμάμαι.

άσε που πήγε να με στείλει αδιάβαστη με κάτι αηδίες που με έβαζε και έπινα...

να καταλάβετε, ξύπναγα ένα τέταρτο νωρίτερα, για να πίνω καμιά 30ρια σταγόνες από διάφορα ζουμιά που ο Θεός μόνον ήξερε τι περιείχαν....

:thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Καλησπέρα φίλοι και καλή μας εβδομάδα! Λοιπόν, θα γράψω συνοπτικά τι έχει γίνει από την προήγούμενη εβδομάδα σχετικά με τον ενδοκρινολόγο. Πάω ικα να θεωρήσω το βιβλιάριο μου που είχε λήξει, δεν μπορεί να θεωρηθεί γιατί είμαι άνεργη κ μέσα στο 2014 δεν συμπλήρωσα τα ένσημα που έπρεπε, πάω οαεδ παίρνω βεβαίωση, ξαναπάω ικα να θεωρήσω το βιβλιάριο ως άνεργη και μου λένε οκ η ασφάλεια αλλά ισχύει απο πρώτη Μαϊου. Ξενέρωσα την ζωή μου. Εξετάσεις μέχρι τότε δεν μπορεί να μου γράψει ο γιατρός, λεφτά να της κάνω δεν υπάρχουν και περίοδος ακόμα άφαντη και εγώ πιο πρησμένη και κακόκεφη από ποτέ. Τα κιλά συνεχίζουν να ανεβαίνουν και δεν ξέρω τι να κάνω κ με αυτό και γενικά είμαι σε μια απελπισία. Νιώθω χοντρή και άχρηστη που ούτε 100γρ δεν μπορεί να χάσει. Επίσης είμαι εξοργισμένη με το ******** το κράτος που άπαξ και μείνεις άνεργος για ένα διάστημα δεν σου προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ. Να τα χέσω και τα ικα και όλα.

Εγώ θα σου έλεγα να πας να κάνεις τις εξετάσεις. Κόψε κάτι από κάπου αλλού, άσε κάτι απλήρωτο ή μισογεμάτο το ψυγείο κ κάνε τις εξετάσεις σου. Μέχρι να κάνεις εξετάσεις και να πάρεις αποτελέσματα απλά κάνε διατροφή κ γυμναστική. Μην περιμένεις να γίνει η διάγνωση κ μέχρι τότε τρως και κάθεσαι, είναι ότι χειρότερο!

Page 1 of 3 123 LastLast