Results 16 to 30 of 41
Thread: Αμηνόρροια
-
17-03-2015, 01:18 #16
Αν ήταν πχ. 50 ή έστω 100 ευρώ οκ θα τις έκανα. Αλλά στοιχίζουν περίπου 300 ευρώ οι ορμονολογικές και αυτές του θυροειδή που πρέπει να γίνουν. Να τα είχα σίγουρα θα τα έδινα αλλά μέχρι να τα μαζέψω θα χει φτάσει ο Μάης σίγουρα.. Όσο για την διατροφή νιώθω αδύναμη ως προς το να πειθαρχήσω και να ελέγξω την διατροφή μου. 3 μέρες της εβδομάδας θα προσέξω και τις υπόλοιπες τα χαλάω όλα..
- 17-03-2015, 01:24 #17
Εν τω μεταξύ νιώθω ότι παρότι δεν προσέχω δεν τρώω και τοοοοοοσο πολυ πια ώστε να δικαιολογούνται τα τόσα κιλά που παίρνω. Σήμερα πχ. που ήταν μια τυπική μέρα που δεν έφαγα σωστά κατανάλωσα τα εξής. Το πρωί μια κούπα γάλα με 5-6 κουταλιές δημητριακά fitness, μετά έφαγα ένα twix ,το μεσημέρι 1 πιάτο μακαρόνια με σάλτσα και το βράδυ ένα μικρό κομμάτι τυρόψωμο σπιτικό. Δεν λέω οτι είναι καλή διατροφή σε καμία περίπτωση, ούτε φρουτο ,ουτε λαχανικο , ουτε λιγη πρωτεινη.. αλλα θεωρείται οτι εφαγα βουλιμικά?
17-03-2015, 07:09 #18
Μωρέ Άννα κι εγώ τόσα χρόνια αυτό δεν καταλάβαινα, και τώρα που το καταλαβαίνω δεν κάνω πάντα το σωστό...
Δεν είσαι ούτε χοντρή, ούτε άχρηστη, όπως λές, ούτε αυτά που έφαγες θεωρούνται πολλά...
Δε φταίει το πόσο τρως, αλλά το τι τρως.
Κι αυτό θα στο δείξουν κι οι εξετάσεις...
Όλοι αυτοί οι υδατάνθρακες δε μας κάνουν καλό...
Στα νοσοκομεία δεν γίνεται να κάνεις κάπως τις εξετάσεις; Επίσης υπήρχε ένα διάστημα το voucher υγείας για τους ανασφάλιστους
https://www.healthvoucher.gr/
Φοβάμαι ότι πέρασαν οι ημερομηνίες αλλά δεν περνάς από ένα ΚΕΠ να ρωτήσεις;
17-03-2015, 10:25 #19
Καλημέρα μαρουλένια μου. Σε ευχαριστώ πολύ για τον link. Υπέβαλα αίτηση και μου λέει οτι δεν είμαι δικαιούχος του προγράμματος. ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ. Εννοείται οτι πήγα και στο νοσοκομείο να ρωτήσω αν χορηγούν αυτες τις εξετάσεις αλλά αν είσαι ανασφάλιστος δεν χορηγούν τίποτα, πρέπει να πληρώσεις κανονικά. Ασε που δεν είμαι και σίγουρη οτι κάνουν ορμονολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο. Μάλλον πρέπει να περιμένω μέχρι 1 Μαϊου που θα ξεκινήσει να ισχύει η ασφάλειά μου. Ζήσε Μάη μου δηλαδή, κανονικά.
17-03-2015, 17:01 #20
Πωωωωωω....
Ντάξει... Άμα δε βαριέσαι δεν περνάς κι από ένα ΚΕΠ; Μήπως και...
Επιμένω γιατί μια φίλη μου ανασφάλιστη ενημερώθηκε από τα ΚΕΠ για αυτό το πράγμα...
17-03-2015, 17:35 #21
Αν έχεις όρεξη πάντως, έλα να μας κάνεις παρέα στις τριάδες...
Μην παγώσεις μέχρι το Μάιο...
Πάνω κάτω όλες την προίκα μας με τα ορμονικά την κουβαλάμε..
Έχουμε τη συντονίστρια-πινκ και μας βάζει στο σωστό το δρόμο...
17-03-2015, 18:37 #22
Κάποιος απ'την οικογένεια σου δεν μπορεί να βοηθήσει ώστε να χρεωθεί στο δικό του βιβλιάριο τις εξετάσεις; Μια άλλη ιδέα, είναι να βρεις κάποιο κοινωνικό ιατρείο. Για δες τι μπορείς να κάνεις και με αυτό και εξήγησε το πρόβλημα σου.
Οι άνεργοι είναι γνωστό άπαξ και δεν έχουν ασφάλεια, δεν έχουν και στον ήλιο μοίρα. Άσε που και ασφάλεια να έχεις, τα χρήματα που να τα βρεις για να πληρώσεις εισιτήρια ή συμμετοχή στις εξετάσεις ή φάρμακα.
Άσε κορίτσι μου, τα ζω συνέχεια τα χάλια!
17-03-2015, 19:43 #23
Originally posted by marulenia
Έχουμε τη συντονίστρια-πινκ και μας βάζει στο σωστό το δρόμο...
Συμφωνώ πάντως ξεκίνα τριάδες τουλάχιστον να μείνεις σταθερή!!
17-03-2015, 20:04 #24
Τι ειναι η τριαδες οεο?
17-03-2015, 20:50 #25
α σειρά σας/ εγώ προσηλύτισα μαρουλέ κ χωρίς επιτυχία ελένη1986
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=3090
anne δες το τόπικ αυτό
εδώ συνοψίζεται η θεωρία
Originally posted by Μαρία.
Κορίτσια καλημέρα! Επειδή βλέπω ότι αντί τριάδες τρώτε σε τετράδες ή πεντάδες, σας παραθέτω ενδεικτικό πρόγραμμα των τριάδων όπως το σημειώνει το βιβλίο. Σημειώστε το να το έχετε, γιατί όσο αυξάνονται τα ποστ θα το χάσετε. Αυτά και καλή συνέχεια σας στην πορεία σας!
Το πρόγραμμα των τριάδων είναι το εξής:
ΠΡΩΙΝΟ:
- Φρούτο ή χυμός
- Γάλα ή γιαούρτι ή Τυρί
- Δημητριακά ή Ψωμί ή Ξηροί Καρποί ή Ταχίνι ή Μέλι
Μεσημεριανό
- Λαχανικά
- Κρέας ή Ψάρι ή Κοτόπουλο ή Αυγό ή Τυρί
- Πατάτα ή Ρύζι ή Μακαρόνια ή Ψωμί ή Όσπρια
Βραδινό
- Φρούτα ή λαχανικά
- Γαλακτοκομικά ή Πρωτεϊνούχες τροφές (η 2η επιλογή του μεσημεριανού)
- Δημητριακά ή αμυλούχα
Ενδιάμεσα γεύματα (σνακ), να είναι:
- 1 φρούτο (ή 1 ποτήρι χυμό) και
- 1 μπάρα δημητριακών ή μία μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς άψητους ή 1 μικρό κομμάτι παστέλι ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης ή 1-2
κουλουράκια με σπανάκι (ή καρότο ή καλαμπόκι) ή κράκερς ή 1-2 μπισκότα ντιτζέστιβ κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ στις σοκολάτες και τα γλυκά: Καλό είναι να αποφεύγονται. Αν όμως το θέλετε πολύ φάτε ως κάτι εναλλακτικό απ'τα σνακ.
Από σοκολατοειδή: ή 1 σοκολατάκι ή 1 μπάρα απ'όλη την σοκολάτα και συμπληρώνετε με ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Έχετε 5 γεύματα ημερησίως δηλαδή, που το καθένα καλό είναι να απ'έχει 3-4 ώρες το πολύ, όχι παραπάνω. Τα κυρίως γεύματα καλό είναι να διαρκούν 20 λεπτά το ελάχιστο και να μασάτε πολύ καλά την κάθε μπουκιά.
Η κάθε μερίδα γεύματος είναι 1 φλιτζάνι (1 κεσές γιαουρτιού, προς διευκόλυνση σας).
Όχι υπερβολές στην διατροφή των τριάδων. Το πρόγραμμα -όπως λέει και το βιβλίο- πρέπει να διατηρείτε με τρόπο σαν να παίρνουμε φάρμακο σε σταθερές ώρες. Έτσι δίνουμε την δυνατότητα να έχουμε "απασχολημένο" το στομάχι, πριν προλάβει να "διαμαρτυρηθεί". Και... ακούμε μόνο το στομάχι, όχι το μυαλό, ώστε να ελέγχουμε την συναισθηματική μας υπερφαγία.
Σημειώνεται καθημερινά τι τρώτε, τις ώρες, που ήσασταν και τα συναισθήματα σας.
Καλή επιτυχία!
ξέρω κεγώ σιχαίνομαι φεικ περίοδο αλλά μην μένεις κ πολύ καιρό έτσι
17-03-2015, 23:57 #26
Α ωραία διατροφή και πλήρης! Τα έχει όλα. Λέω να το δοκιμάσω. Αλλά θα γράφω και στο "τι έφαγα σημερα", να μου πειτε αν το κάνω σωστά. Από αύριο βέβαια γιατί σήμερα πάει η μέρα. Μανταμ σου σου, έχω πει να δώσω μερικές μέρες διορία γιατί έχει αρχίσει και πονάει η κοιλιά μου χαμηλά, ε και αν δεν μου κατέβει μέχρι τέλος εβδομάδας αναγκαστικά θα πάρω..
18-03-2015, 08:42 #27
anna αν έχεις φίλινγκ οτι θα έρθει, πόνους ,πριξίματα κτλ δώσε κ άλλο χρόνο. κ την επόμενη εβδομάδα.
18-03-2015, 09:49 #28
Καλημέρα!
Άννα η διατροφή είναι πολύ ωραία. Αν συνηθίσεις τον τρόπο της και τις ώρες που θα τρως... θα χάσεις κιλά αργά αλλά σταθερά. Δεν στερείσαι τίποτε. Θα τρως απ'όλα, αρκεί να είναι στραγγισμένα απ'τα λάδια και καθαρισμένα απ'τα λίπη τα φαγητά κι όσο για τις σαλάτες, απλά κάνε ένα μπολ δική σου ατομική και ρίξε μέσα 1 κουταλιά λάδι για γεύση!
Καλή επιτυχία! :grin:
28-03-2015, 09:47 #29
Καλημέρα!! Α Δ Ι Α Θ Ε Τ Η Σ Α!! Σήμερα το πρωί επιτέλους, μετά από 3,5 μήνες!! Πρώτη φορά νιώθω τέτοια χαρά για την περίοδό μου!!
28-03-2015, 09:57 #30
τέλεια!!!
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή