Results 1 to 11 of 11
Thread: Saxenda
-
10-03-2015, 20:39 #1
Saxenda
Επαναστατικό ενέσιμο φάρμακο εγκρίθηκε, που όχι μόνο οδηγεί στην απώλεια κιλών αλλά θα κοστίζει και λιγότερο από 5 ευρώ.
Οι δημιουργοί του, το αποκαλούν ως θαύμα της δίαιτας καθώς το ενέσιμο αυτό φάρμακο, βοηθάει στην άμεση απώλεια κιλών και όχι μόνο. Η διάθεσή του στην αγορά προγραμματίζετε για τους επόμενους μήνες και θα πρόκειται για το πιο φθηνό και αποτελεσματικό φάρμακο αδυνατίσματος που έχει κυκλοφορήσει.
Εμπεριέχει την διπλάσια ποσότητα λιραγλουτίδης από τα αντίπαλα φάρμακα, ουσίας που ευθύνεται για τον γλυκαιμικό έλεγχο και την μείωση του βάρους. Επίσης το συγκεκριμένο φάρμακο βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, αυξάνει την καλή χοληστερόλη και προλαμβάνει την εμφάνιση του διαβήτη. Βελτιώνει ακόμα και την διάθεση του χρήστη μετατρέποντας την δίαιτα σε ευχαρίστηση.
Η διαδικασία χορήγησης είναι απλή. Ο χρήστης πρέπει να κάνει την ένεση στην κοιλιακή χώρα καθημερινά, πριν το πρώτο γεύμα της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η αίσθηση πείνας και αυξάνεται η αίσθηση πληρότητας, με αποτέλεσμα την απώλεια των κιλών. Η ουσία που εμπεριέχεται στο φάρμακο, είναι η ίδια που εμπεριέχεται και στα φάρμακα κατά του διαβήτη, αλλά σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Το φάρμακο εμφανίζεται ως υπέρμαχος κατά της παχυσαρκίας, μάστιγας της εποχής που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό αλλά και φθηνό φάρμακο.
Επειδή πάντα είμαι επιφυλακτική σε κάτι τέτοια, το έψαξα και όντως το FDA το έχει εγκρίνει. Εδώ το βλέπετε και στην επισημη ιστοσελίδα http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsro.../ucm427913.htm
Δεν έχω ψάξει παραπάνω, δε το βάζω για να το προτείνω. Απλά το βάζω για να το συζητησουμε και επειδη τα αγγλικά μου είναι και χάλια ίσως κάποιος άλλος βρει περισσότερες λεπτομέρειες. Πως λειτουργεί κ.τ.λ.
- 10-03-2015, 23:51 #2
Άλλο ένα φαρμακάκι με σκοπό το κέρδος μια και οι παχύσαρκοι του πλανήτη αυξάνονται ραγδαίως!
Με μια ένεση δεν λύνεται το πρόβλημα. Θα χρειαστούν πολλές ενέσεις -φυσικά με σωστή διατροφή, όπως γίνεται και με τα χάπια- ώστε ο παχύσαρκος να χάσει βάρος και να βαρύνουν οι τσέπες της κάθε εταιρίας που θα το προωθήσει στην αγορά!
Φαντάσου να χρειάζονται 30 ενέσεις κάθε μήνα και να πληρώνει ο κάθε παχύσαρκος 150 ευρώ και να μην τις δικαιολογεί το ταμείο του!
Διάβασα την έγκριση και γράφει:
.. Patients using Saxenda should be evaluated after 16 weeks to determine if the treatment is working. If a patient has not lost at least 4 percent of baseline body weight, Saxenda should be discontinued, as it is unlikely that the patient will achieve and sustain clinically meaningful weight loss with continued treatment...
Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν το saxenda θα πρέπει να αξιολογηθούν μετά από 16 εβδομάδες. Αν δεν έχουν χάσει το 4% του βάρους τους, τότε η θεραπεία θα διακοπεί ...
Άρα λοιπόν η υπόθεση είναι ... καθημερινό τσίμπημα και τάληρο!
11-03-2015, 00:00 #3
11-03-2015, 00:02 #4
Originally posted by kokkinoskoufitsa
https://www.youtube.com/watch?v=fGY4dhqNChM
11-03-2015, 00:03 #5
το 4% σε 16 εβδομάδες; Είσαι σίγουρη; (δεν έχω χρόνο τώρα να το διαβάσω εγώ, γι'αυτό ρωτάω....)
11-03-2015, 00:20 #6
[align=center]
[/align]
Άλλη μια πίπα τύπου xenical (πως το λέγανε αυτό το -προ εικοσαετίας- μαγικό χαπάκι που έχεζες λάδια;)
Όσοι αδυνατίσανε με δαύτο και όλα τα άλλα μαντζούνια μαζί, θα αδυνατίσουν τώρα με το sexanda... Δηλαδή κανένας!!
11-03-2015, 06:26 #7
Originally posted by marulenia
Originally posted by NADINE
--->5 ευρώ την ημέρα το χειρουργείο το κάνουν πέρα;!
Τώρα δεν ξέρω αν τα μεταφέρω και σωστά, είπε ότι δρα στα νεφρά.
Δε δίνεται ακόμα σε διαβητικούς γιατί δεν έχει πάρει ακόμα την έγκριση, αλλά σε άλλες περιπτώσεις που χρησιμοποιείται (και ξαναλέω σε ανθρώπους που το αντέχουν τα νεφρά τους) είχε καλά αποτελέσματα.. Δε μου διευκρίνησε τις περιπτώσεις, αλλά σίγουρα θα αποτελούσε μέρος συνδυαστικής θεραπείας και σίγουρα με επίβλεψη γιατρού.
Μία από τις παρενέργειες που εκδηλώθηκαν σχεδόν σε όλους τους ασθενείς τους που το πήραν ήταν μυκητιάσεις...
Σίγουρα είναι ένα φάρμακο κι όχι καραμέλες για να το παίρνει ο καθένας αυθαίρετα.
Για μικρό χρονικό διάστημα... Της το κοψε μετά από λίγο...
11-03-2015, 09:58 #8
η δικιά μου απορία είναι τι γίνεται μόλις σταματήσεις να τρυπιέσαι???
παθαίνεις στερητικό σύνδρομο?
αρχίζεις πάλι να βάζεις κιλά?
ή ως δια μαγείας λύνονται όλα τα προβλήματα???
το φοράς ,περπατάς κ πετάααας!!!
11-03-2015, 11:25 #9
και ένας Θεός ξέρει τι παρενέργειες μπορεί να προκαλεί, ακόμη και μετά από χρόνια.... :thumbdown:
11-03-2015, 13:07 #10
Αγόρια και κορίτσια αν διαβάσετε προσεκτικά όλο το κείμενο της έγκρισης θα διαπιστώσετε πως δεν είναι φάρμακο για όλους. Είναι ανάλογα την περίπτωση. Ξεχάστε τι διαφημίζουν δεξιά κι αριστερά και το περιμένουν πως και πως.
Κατά την γνώμη μου είναι ένα φάρμακο που σκοπό έχει να κερδίσει η φαρμακοβιομηχανία που το προωθεί κι από κοντά ο γιατρός που θα αναλάβει την θεραπεία. Αφήστε που υποψιάζομαι πως αν είναι να δίνεται με συνταγογράφηση, η συμμετοχή του κάθε ασφαλισμένου να είναι στα 5 ευρώ, άρα αν πας να το αγοράσεις να κοστίζει 125 ευρώ η αγορά!
Υποθέσεις κάνω βέβαια, αλλά επειδή η χώρα μας είναι η χώρα του παραλόγου, διόλου απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο!!!
11-03-2015, 14:52 #11
Όποιος θέλει να χάσει κιλά με χάπια, ας πάρει αμφεταμίνες... Κάτι ξέρουν και οι μοντέλες ! Μην κοιτάτε που τις βρίσκουν σε κωματώδη κατάσταση κάποια στιγμή, ααααάλλο αυτό !
Άγχος για αίμα
24-04-2025, 22:42 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή