ΜΗΠΩΣ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΒΟΥΛΙΜΙΑ Ή ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 37
    Senior Member
    Originally posted by ninavlg
    Μα κατα τα αλλα ειμαι πολυ καλα μου αρεσει να παιζω με τον γιο μου και να περναω ωρες με τον αντρα μου και ειμαι καλα χαρουμενη.
    να το εκδηλωνω λες στο φαγητο?
    Εσύ τι λες;

Απο τότε που γέννησα:
    • βλέπω τον εαυτό μου κκαι αηδιάζω
    • αρκετά συχνά έχω κρίσειςς υπερφαγίας
    • τρωω μεχρι σκασμου
    • να μην θελω να βλεπω τον εαυτο μου
    • Ξεκιναω συνέχεια διαιτες
    • 2-3 μέρες και μετα πεφτω παλι με τα μουτρα.
    • δεν εχω καθολου ορεξη να βγω απο το σπιτι
    • νιωθω πολυ ασχημη .
    • πηγαινω στην τουαλετα και κανω εμετο.
    Δεν ξερω αν εχω οντως προβλημα στον εαυτο μου λεω οτι το ελεγχο αλλα φοβαμαι δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχω και αν πρεπει να το συζητησω με τον αντρα μου φοβαμαι οτι θα το παρει σαν τιποτα ή οτι θα χασει πασα ιδεα για εμενα...και σκεφτμαι οτι αν το παρει ως τιποτα και τελικα ειναι κατι και δημιουργησω προβλημα στην υγεια μου?

Το ότι μπήκες εδώ και αναζήτησες βοήθεια σημαίνει ότι καταλαβαίνεις και εσύ ότι υπάρχει πρόβλημα. Όμως αυτά που θα σου πούμε εμείς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) είναι απλά "ανοησίες". Να πας σε ένα γιατρό (και δυο και τρεις αν θέλεις) και να του εξηγήσεις πως είσαι και πως νιώθεις. Δεν έχεις κάνει τίποτα απολύτως για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι. Και το να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό δεν θα το μετανιώσεις (είτε έχεις είτε δεν έχεις κάτι). Το να μην ζητήσεις όμως βοήθεια αν όντως την χρειάζεσαι είναι πολύ άσχημο απέναντι σε σένα, τον άντρα σου και το παιδί σου!

Junior Member
    Originally posted by Μαντάμ σου σου
    ναι από την στιγμή που μετά από υπερφαγικό επεισόδιο πας κ τα βγάζεις εδώ και 3-4 μήνες ,σημαίνει οτι υποφέρεις από βουλιμία.
    αν τα επεισόδια είναι κ πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα τότε αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
    δν μπορείς όλο αυτό να το λύσεις μόνη σου. θα τυραννιέσαι για πολύ καιρό μάταια.
    απευθύνσου σε ειδικούς. δν είναι ντροπή. είναι λογικό. δν είναι εύκολο να γίνεσαι μάνα από τα 21 σου. κ γενικά δν είναι εύκολο να γίνεσαι μάνα. χρειάζεσαι κάποια βοήθεια για να μπορέσεις να το διαχειριστείς όλο αυτό.
    __________________________________________________ ______
    εμετο αρχισα να κανω τις τελευταιες δυο εβδομαδες και οχι σε ολα τα φαγητα αλλα μονο σε οτι εχχει να κανει υδατανθρακες αμυλο και ζαχαρη νιωθω τυψεις που τα εφαγα και παω και τα βγαζω. τα υππερφαγικα επεισοδια ειναι 2 φορες την εβδομαδα κυριως αλλα εμετο κανω καθε φορα που θα νιωσω τυψεις για κατι που εφαγα ..

μην ξανακάνεις εμετό πριν σου γίνει συνήθεια.

Junior Member
    κι αν μου εχει γινει ηδη ? νιωθω αναγουλα μετα απο καθετι κακο που τρωω

Junior Member
    και επισης να ενημερωσω τον αντρα μου η θα τον ανησυχησω αδικα?

δες λίγο αυτά ίσως σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις κάποια πράματα. ελπίζω να το χεις με τα αγγλικά. την σελίδα την βρήκα σε αυτό εδώ το φόρουμ από άλλο μέλος κ με έχει βοηθήσει κ εμένα
    http://www.cci.health.wa.gov.au/reso...cfm?Info_ID=48

και ψάξε λίγο στο γκουγκλι τις συνέπειες των εμετών. θα καταλάβεις οτι μόνο την υγεία σου χαλάς και τον μεταβολισμό σου κ αυτό θα σε οδηγήσει στο να πάρεις ακόμα πιο πολλά κιλά στο μέλλον

αχ κούκλα μου, πρέπει να πας σε κάποιον ειδικό. μην το αφήνεις. κ μην φοβάσαι. πες το στους δικούς σου να σε βοηθήσουν κ αυτοί να πάρεις αποφάσεις.

Junior Member
    θα το κοιταξω σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου.

ναι να το πεις στον άνδρα σου ,υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μην σε καταλάβει αλλά κ μόνο που θα το απενοχοποιήσεις κ θα πάψεις να το κρύβεις θα σε βοηθήσει. επίσης να το πεις κ στην μητέρα σου ή σε οποιονδήποτε άλλο δικό σου που εμπιστεύεσαι απόλυτα. αν νομίζεις οτι δν σε καταλαβαίνουν, να βρεις άρθρα στο ιντερνετ για την βουλιμία κ να τους τα δείξεις μπας κ καταλάβουν. οι συμβουλές μου δν είναι όμως κάποιου ειδικού κ φοβάμαι οτι δν φτάνουν. ένας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει να το αντιμετωπίσεις καλύτερα. επίσης ένας διατροφολόγος-ενδοκρινολόγος θα σου δείξει πως να τρέφεσαι σωστά. τα υπερφαγικά προέρχονται λόγω ψυχολογικών αιτιών και κακής διατροφής

Senior Member
    Να τον ενημερώσεις...
    Το θέμα δεν είναι αν θα τον ανησυχήσεις ή όχι ή αν θα κάνει κάτι εκείνος, αλλά να το βγάλεις από μέσα σου και να γνωστοποιήσεις την κατάσταση.
    Να το πεις δυνατά να το ακούσεις κι εσύ κι εκείνος και να κανονίσετε την πορεία σας.
    Είναι πολύ σοβαρό αυτό που περνάς και είναι κρίμα να χάνεις μέρες από τη ζωή σου...

Χρειάζεσαι συμπαράσταση, αγάπη και βοήθεια.
    Και το ζουζούνι σου χρειάζεται μια μανούλα που να είναι υγιής.
    Θα φύγει ένα βάρος από πάνω σου αν το μοιραστείς, πίστεψέ με...

Επίσης: ΟΙ ΕΜΕΤΟΙ ΔΕ ΣΕ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ!!!!
    Μέχρι να γίνει η κένωση ο οργανισμός σου θα έχει προλάβει να απορροφήσει αρκετές θερμίδες όπως και θα συνεχίσει να απορροφά και μετά την κένωση... Το ίδιο συμβαίνει και με τα καθαρτικά (ούτε να το σκεφτείς να τα αγγίξεις!!!!!)
    Οι εμετοί θα σου δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στα δόντια (διάβρωση πχ, από εμπειρία μιλάω..)
    Οι εμετοί θα προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στο στομάχι σου
    Ο μεταβολικός ρυθμός σου θα γίνει αργός σαν της χελώνας εξαιτίας τους
    Θα νιώθεις δυσφορία (πρηξίματα, κατακρατήσεις, καούρες)

Junior Member
    σε ευχαριστω πολυ θα ακολουθησω τις συμβουλες σου γτ δεν θελω να κανω κακο στην υγεια μου πανω απο ολα για το μωρακι μου

να προσθέσω για τους εμετούς, οτι δημιουγούν μια προσωρινή αίσθηση εφορίας η οποία είναι εθιστική και καταστροφική.

Senior Member
    Ω ναι... και προσωρινής ανακούφισης...

Nina γειά σου κ από εμένα. Εγώ θα συμφωνήσω σε κάποια από αυτά που είπε ο μπακλαβάς και τα κορίτσια. Καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό και να του πεις αυτά που αισθάνεσαι και βιώνεις και μόνο εκείνος θα μπορέσει σου πει τι είναι αυτό που σου συμβαίνει. Τώρα μπορεί εδώ να λέμε ο καθένας την γμώμη του και τις προσωπικές μας συμβουλές μέσα απο την πείρα του ο καθένας αλλά ειδικοί σίγουρα δεν είμαστε ώστε να βγάλουμε διάγνωση.

Originally posted by AnnaBigGirl
    Nina γειά σου κ από εμένα. Εγώ θα συμφωνήσω σε κάποια από αυτά που είπε ο μπακλαβάς και τα κορίτσια. Καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό και να του πεις αυτά που αισθάνεσαι και βιώνεις και μόνο εκείνος θα μπορέσει σου πει τι είναι αυτό που σου συμβαίνει. Τώρα μπορεί εδώ να λέμε ο καθένας την γμώμη του και τις προσωπικές μας συμβουλές μέσα απο την πείρα του ο καθένας αλλά ειδικοί σίγουρα δεν είμαστε ώστε να βγάλουμε διάγνωση.

Junior Member
    σιγουρα θα επικοινωνισω με εναν ειδικο . χθες το ειπα στον αντρα μου δεν το πηρε και τοσο στα σοβαρα η αληθεια ειναι.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast