όλη μου τη ζωή παλευω να χάσω βαρος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    Οδηγίες Ευαγγελία δίνουν όταν παίρνεις εξιτήριο απ'το νοσοκομείο μετά το χειρουργείο. Το ότι ο γιατρός σου έμεινε στα λόγια για μένα είναι απαράδεκτος. Το ότι τρως σχεδόν κανονικά εμένα με βάζει σε υποψίες. Σκέφτομαι μήπως η χορητικότητα του στομαχιού σου είναι λίγο μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που συνήθως είναι. Για να σου δώσω να καταλάβεις το δικό μου το στομάχι με το ζόρι να χωρέσει 1 αυγό μεγάλο, ακόμη και τώρα που έχουν περάσει 5 μήνες.

Με τη μίνι γαστρική παράκαμψη πρέπει να αποφεύγεις γλυκά-αναψυκτικά-λιπαρά-υδατάνθρακες. Όταν τρως θα τρως πάντα την πρωτείνη σου (κρέας-κοτόπουλο-ψάρι-γαλακτοκομικά) και μετά ό,τι την συνοδεύει. Προσωπικά βιταμίνες παίρνω -μου το πρότεινε ο γιατρός- γιατί όπως σου σημείωσα η ποσότητα είναι πολύ μικρή που τρώω. Αν εσύ τρως άνετα μια μέτρια μερίδα φαγητού, μάλλον δεν θα έχεις ανάγκη τα συμπληρώματα.

Βάση των οδηγιών η διατροφή πάει έτσι:
    10 ημέρες υγρά
    10 ημέρες αλεσμένα
    15 μέρες μαλακές τροφές.
    Οι μαλακές τροφές συνεχίζονται και μετά το 15θήμερο κι έπειτα αρχίζεις να δοκιμάζεις σιγά σιγά τα κανονικά φαγητά μέχρι να βρεις ποια ανέχεται το στομάχι και ποια όχι.

Να προσέχεις στην διατροφή σου αυτά που σου σημείωσα παραπάνω προς αποφυγή. Υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιάσεις σύνδρομο dumping. Τα συμπτώματα του οποίου είναι: ταχυκαρδία, τάση για εμετό, τάση για λιποθυμία, δυσφορία, έξαψη, ελαφριά κρυάδα, αίσθηση υπότασης. Αυτό που χρειάζεται είναι να μείνεις ξαπλωμένη να χαλαρώσεις μέχρι να περάσουν τα συμπτώματα. Αν συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο να ενημερώσεις τον γιατρό.
    Αυτά. Η πορεία σου πάντως πάει μια χαρά. Σε 1 μήνα 15 κιλά δεν είναι λίγα!

Junior Member
    Η αληθεια ειναι οτι μπορω να φαω μια κανονικη μεριδα ισως και παραπανω. 3,5μηνες ειναι απο το χειρουργειο και εχω χασε μονο 20 κιλα απο Τα οποια τα 15 πρωτα τον πρωτο 1,5 μηνα.απογοητευτικο...

Senior Member
    Ευαγγελία καλύτερα να μιλήσεις με τον γιατρό που σε χειρούργησε για το θέμα σου. Αν τρως παραπάνω από κανονική μερίδα τότε τι γαστρική παράκαμψη σου έκανε;

Junior Member
    Οταν του το ειπα μου απαντησε οτι το στομαχι που αφησε εχει χωρητικοτητα 23cc και μπορω να τρωω οσο μια μεριδα αεροπλανου. Περασα μεγαλη ταλαιπωρια και φοβαμαι χωρις αποτελεσμα

Senior Member
    Οπότε έχεις χωρητικότητα για μια μερίδα φαγητού όσο ένας κεσές γιαουρτιού. Είναι καλή. Πρέπει τότε να βάλεις σε πρόγραμμα την όρεξη, άνα 2 ωρο. Πρέπει να κάνεις 5-6 γεύματα ανά 2 με 2,5 ώρες και φυσικά να φροντίσεις να πίνεις νερό μετά από 40 λεπτά απ'το φαγητό σου.
    Ενδιάμεσα τρώγε φρούτα, γιαούρτι λάιτ, ζελέ λάιτ, παγωτό με 0% λιπαρά-ζάχαρη.
    Δεν χρειάζεται να φοβάσαι κι ούτε πρέπει να έχεις άγχος, απόλαυσε την απώλεια, όσο αργά κι αν σε πάει.

Junior Member
    Παντα ειχα υπερβολικα αργη απωλεια.τα 20 κιλα για αυτο το χρονικο διαστημα δεν ειναι ασχημα απλα συγκρινω με εσας τους υπολοιπους και αγχωνομαι

Senior Member
    Δεν κάνεις καλά να αγχώνεσαι. Κι εγώ έτσι νόμιζα στην αρχή και το είχα παράπονο που δεν έχανα περισσότερο, αλλά τελικά αποφάσισα να ξεχαστώ και να αφήσω τον οργανισμό μου να κάνει την δουλειά του. Ξέρει αυτός!

Junior Member
    Οι πολυβιταμινες που παιρνεις σε καλυπτουν;τι γινεται με το σιδηρο και ασβεστιο;εγω εχω και εντονη τριχοπτωση εδω και καμποσο καιρο

Senior Member
    Ναι με καλύπτουν. Αν και πάντα έχω χαμηλό αιματοκρίτη οι εξετάσεις που έχω κάνει από την ημέρα που έκανα το χειρουργείο μέχρι πριν 2 μήνες περίπου έδειχναν φυσιολογικές τιμές στα πάντα με εξαίρεση το ουρικό οξύ που λογικά κι αυτό τώρα θα έχει πέσει στη φυσιολογική του τιμή. Το ουρικό οξύ λόγω της απώλειας δείχνει ανεβασμένο.
    Η τριχόπτωση σε μένα άρχισε απ'τον 3ο μήνα και συνεχίζει ακάθεκτη! Πέφτουν τρίχες και βγαίνουν φύτρες! Όταν θα σταθεροποιηθεί το βάρος μας, θα σταματήσει και η τριχόπτωση ίσως και νωρίτερα. Δεν ανησυχώ!

Junior Member
    Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!καλη συνεχεια!

Page 2 of 2 FirstFirst 12