New Start!!!!Ποια ειναι μαζι μου??? - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 106 to 120 of 131
    καλησπερα σε ολους! μιας που εχω ξεκινησει κ γω τη διαιτα μου εδω κ 2 μερες, διαβασα ολα τα μηνυματα του θεματος για να παρω κουραγιο κ ομολογω πιανει! ειναι εντονοτερη η ορεξη κ το πεισμα να καταφερεις κατι οταν εχεις συνοδοιπορους! εχω αρχισει τη διαιτα των συνδυασμων με την οποια η μητερα μου εχει χασει πολλα κιλα κ πηγαινει αρκετα καλα, εχοντας βεβαια απο τωρα τις εντονες λιγουρες για γλυκο η παγωτο... αυτο ειναι το ευαισθητο σημειο μου!! πριν λιγα χρονια ειχα φτασει 73 κιλα με 1,79 υψος (ΔΜΣ 22,7) με γυμναστικη κ ελαχιστη προσοχη στη διατροφη (κυριως μετριαζα τα γλυκα - 1 φορα την εβδομαδα) κ ενιωθα τοσο καλα!! τωρα, μετα την εγκυμοσυνη αλλα χωρις να "φταιει" αυτη αφου μου αφησε μολις 5 κιλα επιπλεον, εχω παρει 19 κιλα!! σε βαθος χρονου αλλα τα πηρα κ ξαφνικα "ξυπνησα" γιατι δε νιωθω πλεον καλα με τον εαυτο μου, κουραζομαι με τον μικρο, με τις δουλειες κ (συγνωμη που θα το πω) ακομα κ με το sex!!! ε δεν παει αλλο!! θα χασω τουλαχιστον 14 κιλα σε 6 μηνες! αυτος ειναι ο στοχος. ποτε δεν ημουν αδυνατη κ σπανια ειχα κανονικο βαρος αλλα παντα το παλευα κ τωρα βαζω κ ενα ακομα στοιχημα, αυτο της σταθεροτητας.. το οτι θα φτασω στο στοχο μου ειμαι σιγουρη, το θεμα ειναι αν θα πορεσω να μεινω εκει!!

Senior Member
    Κ εγω. Αυτην τη φορα το ειδα καπως αλλιως, ενω ως τωρα εκανα δίαιτες για να γινω πιο ωραια.. Η έστω για αισθητικούς λόγους, αυτην την φορα φοβαμαι να μην ξεχειλωσω να το πω ετσι..επειδη κ εγω θελω να κάνω παιδι κ σε αυτα τα κιλα αναρωτιέμαι ποσο αλλο θα παχύνω;

Καλησπέρα Ιόλη και καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Όντως είναι πιο εύκολο να προχωράμε στην προσπάθειά μας όταν έχουμε συνοδοιπόρους!

Πιστεύω ο στόχος που έχεις θέσει είναι εφικτότατος!
    Χρειάζεται να αποκτήσεις διατροφικές συνήθειες που θα μπορέσεις να τις κρατήσεις για πάντα. Μόνο έτσι θα έχεις ένα μόνιμο και σταθερό αποτέλεσμα! Οπότε, βγάλε από το λεξιλόγιό σου την λέξη δίαιτα (που έχει ημερομηνία λήξης), και απλά βελτίωσε την καθημερινή διατροφή σου! Ακολούθησε μια ποιοτική διατροφή που ταιριάζει στον οργανισμό σου!

Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε εμείς!

;-)

Ελενη μην ανησυχεις για την εγκυμοσυνη γιατι αν εισαι ορεξατη να το πω, οπως εγω, δε θα αλλαξει κατι στην ορεξη σου εκεινη την περιοδο, δλδ θα παρεις τα κιλα του μωρου αντε κ 3-5 επιπλεον. οι πιο "λεπτεπιλεπτες" φιλες μου ειχαν θεμα με τα κιλα της εγκυμοσυνης γιατι το ειδαν σαν μια περιοδο χαριτος κ τρωγανε πολυ κ τα παντα κ οι περισσοτερες πηραν πολλα κιλα! αλλα το σκεπτικο σου ειναι σωστο ανεξαρτητου εγκυμοσυνης, πρεπει να το βαλουμε στοχο για τον εαυτο μας, για την υγεια μας (ψυχικη κ σωματικη) κ να το υιοθετησουμε μονιμα!!

Ευχαριστω μαντζουρανα! αυτο σκοπευω να κανω. θα σας επισκεπτομαι συχνα να μοιραζομαστε τις εμπειριες μας. Το ποσο αποφασισμενη ειμαι μου το επισημανε κ ο ανδρας μου οταν ειδε να κοβω τη ζαχαρη απ΄τον λατρεμενο μου καφε (πινω 3 τουλαχιστον τη μερα) κ να βαζω μελασα, η οποια παρεμπιπτοντως ταιριαξε τελεια με τη γευση του καφε!!!

Senior Member
    Δεν θέλω να αρχίσω να τρωω παλι σαν να μην υπαρχει αυριο, υπερβάλλω στα γλυκα βέβαια παντα μονο, δεν ειμαι του φαγητού.. Ελπιζω να βρω μια λυση, δραστική. Αρχίζω κ εφαρμόζω πιο υγιεινές γλυκές απολαύσεις! Γιατι δεν μπορω να κανω πως δεν υπάρχουν.. 29 χρονια ειναι αυτα..

ετσι οπως τα λες ειναι ελενη! υπαρχουν λυσεις, πιο υγιεινα γλυκα, σπιτικα για να γνωριζεις τι τρως ή γλυκα με βαση τα φρουτα και τη μαυρη σοκολατα και φυσικα μικροτερες μεριδες. γιατι σε πολλες ισορροπημενες διατροφες εχω συναντησει γλυκα αλλα σε ποσοτητα xxs!!! τωρα δραστικη λυση δε νομιζω οτι υπαρχει ακολουθωντας μονο μια σωστη διατροφη ή μειωνοντας τις θερμιδες. οι δραστικες λυσεις απο τη δικη μου εμπειρια περιλαμβανουν ασκηση, συχνη κ συστηματικη. μονο οταν γυμναζομουν ειδα θεαματικα αποτελεσματα σε κιλα ποντους κυτταριτιδα. αλλα αυτο ειναι το στοιχημα, να μπορεις να ενταξεις αυτα τα 2 στην καθημερινοτητα σου, στη ζωη σου, οπως αλλες καθημερινες συνηθειες κ οχι οποτε φτανεις στο αμην.
    κλασικο παραπονο απο τον εαυτο μου: ετρωγα σωστα, γυμναζομουν, ημουν 5 ή 6 κιλα απο το ιδανικο μου βαρος κ ξαφνικα τα παρατουσα, εσβηνα ολη την προσπαθεια μου κ γυριζα στο μηδεν! κ μετα μου φαινοτανε βουνο κ αναπολουσα τη φαση που ημουν πριν αφεθω.. αυτο το εχω κανει πανω απο 5 φορες κ ειμαι μολις 31! καπως θα εξηγειται ψυχολογικα!! εγω το ριχνω στο ανευθυνο του χαρακτηρα μου!!! τι να πω δν ξερω :question:

Senior Member
    Το κακο η το καλο, δεν ξερω τι, ειναι οτι το στομάχι συνηθίζει να τρώει λιγο, κ μετα οταν αρχίζω να ξανατρωω, ξεχειλώνει.. Βοηθάει ο οργανισμός κ το σωμα, αλλα εμεις τον επιβαρύνουμε...

θα πρεπει να μαθουμε να τον επιβαρυνουμε λιγοτερο κ να σταματησουμε αυτο το ξεχειλωμα που ειπες! τοσο οσο.. θα το καταφερουμε θετικη σκεψη!! χθες ηρθαν 2 φιλοι μας κ παραγγειλαμε γυρους, σουβλακια κλπ... εγω κυρια, παρειγγειλα 2 κοτοσουβλακια (σκετα,καλαμακια που λεν κ οι νοτιοι) κ τα εφαγα με μπολικη σαλατα! σε καποια φαση φρικαρα γιατι ενω ολοι μου λεγαν "μπραβο καλα κανεις κ προσεχεις" κ αλλα ενθαρρυντικα, καταβροχθιζαν με ευχαριστηση τα παντα ολα κ μου την εδωσε, σκεφτηκα για μια στιγμη να ενδωσω.. αλλα σαφως κ δν το εκανα κ το βραδυ ημουνα ακομα πιο κυρια οταν ο συζυγος απο τη βαρυστομαχια επινε σοδες κ μουρμουριζε "τι τα ηθελα κ τα σουτζουκακια", ενω εγω σπουργιτακι!!! χαχαχα :smilegrin:
    Σημερα καταφερα να παω κ για περπατημα μια ωρα... ειμαι πτωμα αλλα χαρουμενο πτωμα!!!!:bouncy:

Junior Member
    Αχ κορίτσια, μην μου μιλάτε για ξεχείλωμα. Θέλω να ξεκινήσω μια ελαφριά άσκηση από Σεπτέμβρη (να φύγουν λίγο οι ζέστες). Ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος αλλά 3-4 ώρες την εβδομάδα επιβάλλεται να τις βρω. Είναι και θέμα υγείας πλέον. Είχα αρχίσει και δεν ένιωθα καλά, ήμουν σαν άρρωστη. Και ακόμα είμαι. Πολλά χρόνια, πολλά τα κιλά και με κάποια τρελά σκαμπανεβάσματα. Τέλος πάντων, καλή επιτυχία Ioli. Δεν είναι μεγάλο το βάρος που έχεις να χάσεις και πιστεύω στο εξάμηνο θα είσαι φιγουρίνι Να σου ζήσει το παιδάκι σου!!!

Senior Member
    Η άσκηση βοηθα πρωτίστως στην ψυχολογία, κ ακολούθως στην απωλεια πόντων κ στην αντοχή. Εγω κανω διάδρομο, περπάτημα κ ζουμπα, με εναλλαγές για να μην κουράζομαι απο την μονοτονία, καλα αποτελέσματα να εχουμε!

Senior Member
    Originally posted by Ioli_sun
    θα πρεπει να μαθουμε να τον επιβαρυνουμε λιγοτερο κ να σταματησουμε αυτο το ξεχειλωμα που ειπες! τοσο οσο.. θα το καταφερουμε θετικη σκεψη!! χθες ηρθαν 2 φιλοι μας κ παραγγειλαμε γυρους, σουβλακια κλπ... εγω κυρια, παρειγγειλα 2 κοτοσουβλακια (σκετα,καλαμακια που λεν κ οι νοτιοι) κ τα εφαγα με μπολικη σαλατα! σε καποια φαση φρικαρα γιατι ενω ολοι μου λεγαν "μπραβο καλα κανεις κ προσεχεις" κ αλλα ενθαρρυντικα, καταβροχθιζαν με ευχαριστηση τα παντα ολα κ μου την εδωσε, σκεφτηκα για μια στιγμη να ενδωσω.. αλλα σαφως κ δν το εκανα κ το βραδυ ημουνα ακομα πιο κυρια οταν ο συζυγος απο τη βαρυστομαχια επινε σοδες κ μουρμουριζε "τι τα ηθελα κ τα σουτζουκακια", ενω εγω σπουργιτακι!!! χαχαχα :smilegrin:
    Σημερα καταφερα να παω κ για περπατημα μια ωρα... ειμαι πτωμα αλλα χαρουμενο πτωμα!!!!:bouncy:
    Μπραβο που κρατήθηκες! Κ εγω εχω ερθει στην πεθερά μου, τρώνε πάστες, παγωτά.. Εγω ουτε μια μπουκιά δεν εχω φάει, αυτα φταίνε που έφτασα ως εδω. Σε αυτην την φαση δε θελω ουτε να τα βλεπω, καταφεύγω σε υγιεινές λύσεις.

Καλημέρα κορίτσια!

Originally posted by Ioli_sun
    χθες ηρθαν 2 φιλοι μας κ παραγγειλαμε γυρους, σουβλακια κλπ... εγω κυρια, παρειγγειλα 2 κοτοσουβλακια (σκετα,καλαμακια που λεν κ οι νοτιοι) κ τα εφαγα με μπολικη σαλατα! σε καποια φαση φρικαρα γιατι ενω ολοι μου λεγαν "μπραβο καλα κανεις κ προσεχεις" κ αλλα ενθαρρυντικα, καταβροχθιζαν με ευχαριστηση τα παντα ολα κ μου την εδωσε, σκεφτηκα για μια στιγμη να ενδωσω.. αλλα σαφως κ δν το εκανα κ το βραδυ ημουνα ακομα πιο κυρια οταν ο συζυγος απο τη βαρυστομαχια επινε σοδες κ μουρμουριζε "τι τα ηθελα κ τα σουτζουκακια", ενω εγω σπουργιτακι!!! χαχαχα :smilegrin:
    Originally posted by eleni1986
    Κ εγω εχω ερθει στην πεθερά μου, τρώνε πάστες, παγωτά.. Εγω ουτε μια μπουκιά δεν εχω φάει, αυτα φταίνε που έφτασα ως εδω. Σε αυτην την φαση δε θελω ουτε να τα βλεπω, καταφεύγω σε υγιεινές λύσεις.
    Πραγματικά μπράβο σας κορίτσια!!
    Ξέρω καλά πώς είναι να τρώνε οι γύρω μας ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει και εμείς να μένουμε πιστές στην ποιοτική μας διατροφή!
    Τα καταφέρατε πολύ καλά!
    Τους πρώτους μήνες ήταν λίγο δύσκολο για μένα αυτό, ενδόμυχα σαν να ζήλευα ελαφρώς... όμως μετά από τους πρώτους μήνες, και αφού έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου στην ποιοτική διατροφή, πραγματικά έβλεπα και βλέπω παχυντικές τροφές που τρώνε οι άλλοι γύρω μου και με αφήνουν παγερά αδιάφορη! Πολλές φορές σκέφτομαι "μα πώς το τρώνε αυτό; δεν τους χαλάει τη γεύση ή το στομάχι μετά;". Βλέπω γλυκά και με πιάνει αηδία! Ποιά, εμένα! Που με γνώριζαν όλες οι πωλήτριες των ζαχαροπλαστείων της περιοχής με τ' όνομά μου!!! Που ξέρω κάθε σοκολάτα και σοκολατοειδές όλων των σούπερ μάρκετ!!! :P

Ας αφήσουμε τους άλλους να τρώνε αυτά που θέλουν... Ο καθένας έχει το δικαίωμα να καταστρέφει τον εαυτό του όπως θέλει. Εμείς όμως, επειδή τον γουστάρουμε τον εαυτό μας, και επειδή θέλουμε να του προσφέρουμε μόνο τα καλύτερα, ας του δίνουμε τις ποιοτικές τροφές που του αξίζουν!

;-)

Senior Member
    Σωστά, μαντζουράνα αυτο που ειπες με εξέφρασε απολυτα! Κ εγω ξερω ολα τα σοκολατοβιομηχανία που υπάρχουν, σε ολα τα σουπερμάρκετ. Πιστευω πως δεν υπαρχει γλυκο που να μην εχω δοκιμάσει! Λένε οτι η σοκοφρετα ειναι πιο άκακη απο τα υπόλοιπα γλυκα, ισχύει;

Originally posted by eleni1986
    Σωστά, μαντζουράνα αυτο που ειπες με εξέφρασε απολυτα! Κ εγω ξερω ολα τα σοκολατοβιομηχανία που υπάρχουν, σε ολα τα σουπερμάρκετ. Πιστευω πως δεν υπαρχει γλυκο που να μην εχω δοκιμάσει! Λένε οτι η σοκοφρετα ειναι πιο άκακη απο τα υπόλοιπα γλυκα, ισχύει;
    Καλησπέρα Ελένη μου!

Η σοκοφρέτα ήταν τρελή αδυναμία μου! Βέβαια για να χορτάσω, δεν έτρωγα ποτέ κάτω από 4 σοκοφρέτες τη φορά!

Δεν υπάρχει σοκολατοειδές που να είναι άκακο.
    Δες μόνο στη συσκευασία από τί χημικά είναι φτιαγμένη και θα καταλάβεις!
    Και πέρα από τα χημικά, κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει τρόφιμο στον πλανήτη που να έχει μέσα επεξεργασμένη ζάχαρη και να είναι άκακο.

Τους πρώτους 11 μήνες έτρωγα κανένα γλυκό πού και πού.
    Πλέον, εδώ και περίπου 1,5 μήνα δεν τρώω καθόλου γλυκά που έχουν ζάχαρη, γιατί (ευτυχώς) μου χαλάνε τη γεύση και κάποιες φορές και το στομάχι. Όταν θέλω γλυκό τρώω παστέλι (χωρίς ζάχαρη), αποξηραμένα φρούτα, μέλι, ώριμα φρούτα, κλπ.

Αν θέλεις να φας ένα μικρό γλυκό μια φορά στο τόσο, η σοκοφρέτα (η μία εννοείται! :P) είναι -θερμιδικά- μια καλή επιλογή. Αλλά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και γλυκές τροφές χωρίς ζάχαρη, να δεις μήπως σε καλύψουν!

;-)

Senior Member
    Ευχαριστώ μαντζουράνα μου! Πλέον οταν εχω έντονη επιθυμία για γλυκο, τρωω γιαουρτι με τριμμένη κουβερτούρα, ενα ή δυο κομματάκια κ το τρωω αργα, κ ως τωρα με καλύπτει.. Μακάρι να ερθει μια μερα κ να νιωθω κ εγω ξένη την ζάχαρη κ να την αποστρέφομαι.. Ευχομαι να ερθει εκεινη η μερα!

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast