Results 16 to 30 of 38
Thread: Σκαρτος ψυχολογος ή Ασθενης???
-
05-05-2015, 22:50 #16
Καλησπέρα FaithNoMore και καλώς όρισες,
Διάβασα γεμάτη σεβασμό και προσοχή για την πολυετή σου μάχη με το emotional eating και αλήθεια σου λέω ένιωσα ένα τσίμπημα μέσα μου... Γιατί βλέποντας από τη δική μου σκοπιά σκεφτόμουν ότι το πρόβλημά μου θα λυνόταν αν είχα την οικονομική δυνατότητα να δω 2-3 διαιτολόγους άλλους αντί της μίας και μοναδικής που έχω επισκεφτεί και δεν είδα καλό και αν μπορούσα να βρω έναν καλό ψυχολόγο... Και τώρα βλέπω εσένα τον παλαίμαχο και αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει ποτέ σωτηρία.
Μου έκανε εντύπωση η λέξη που χρησιμοποιείς στον τίτλο του θέματος. Λες τη λέξη σκάρτος... Κι αναρωτιέσαι στη θεραπευτική σας σχέση ποιος από τους δυο έχει αυτή την ιδιότητα... Ένα αντικείμενο όταν είναι σκάρτο είναι χαλασμένο ή κακής ποιότητας. Όταν όμως αναφερόμαστε σε ανθρώπους, ο χαρακτηρισμός αυτός ορίζει έναν άνθρωπο ανέντιμο. Θα τολμήσω να απαντήσω στην ερώτηση σου με την υπόθεση ότι στη μεταξύ σας σχέση ο ψυχολόγος θα ήταν ανέντιμος αν ψεύδονταν για τις σπουδές του ή αν σου υπόσχονταν υπηρεσίες τις οποίες δε σου παρέχει ή αν σου υποσχέθηκε κάποιο αποτέλεσμα που δε βλέπεις σε καμία περίπτωση να πλησιάζετε (πχ τα +23 κιλά που πήρες ενώ πέτυχες να βγάλεις από το κεφάλι σου το κονσεπτ "της συμπεριφοράς του χοντρού")
Από την άλλη ο ασθενής θα μπορούσε να είναι ανέντιμος όταν αποκρύπτει και παραπλανεί το θεραπευτή του ή όταν δεν προσπαθεί αρκετά. Για σένα το τελευταίο δε νομίζω ότι ισχύει, γιατί από τα λίγο που γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι είσαι σε μια συνεχή προσπάθεια... Για τα υπόλοιπα γνωρίζεις εσύ και μόνο εσύ
Καλώς μας ήλθες ξανά
εύχομαι να τη βρεις την άκρη στο δικό σου νήμα
- 06-05-2015, 09:05 #17
Θα σου δώσω ένα tip που βοηθά:
Μπες στο youtube και πάτα "pounds lost" ή "weight lost". Θα δεις ιστορίες ανθρώπων που έκαναν αυτό που τώρα εσύ νομίζεις ακατόρθωτο. Πιστεύώ ότι θα σε εμπνεύσουν, γιατί αυτό χρειάζεσαι, μια ... κλωτσιά στο μυαλό να "το πάρει αλλιώς".
Κάντο και δεν θα χάσεις!
06-05-2015, 13:13 #18
το βασικό είναι να βρεις τι σου λείπει το βράδυ και το αντικαθιστάς με φαγητό.
και εγώ το βράδυ την κάνω την ζημιά, γιατί αισθάνομαι μοναξιά - και αυτό συμβαίνει ακόμη και όταν έχω μόνιμη σχέση και ένα σπίτι γεμάτο ανθρώπους....
07-05-2015, 20:11 #19
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε, αν μη τι άλλο έστω και με την προσμονή κάποιου σχόλιου σας είστε ένας ολόκληρος Ψυχολόγος απο μόνοι σας και ας πιστεύει η μανταμ σου σου οτι δεν θα βρω λυση εδω μεσα. Εχω λοιπον να δηλώσω οτι ειμαι 3 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ μερες ( και ας φαίνεται αστείο) ή μαλλον νυχτες με κανενα επεισοδιο υπεραγίας!!!!! Τουλαχιστον μου δωσατε δυναμη για ενα νεο σταρταπ.... και το σιγουρο ειναι οτι στον ψυχολογο δεν εχω παει ακομα και δεν ξερω αν θελω να παω ξανα.... Οχι οτι για εγινα καλα ξαφνικα απλα νιωθω οτι ισως ηρθε η ωρα να εφαρμοσω οτι εχω μαθει τοσο καιρο!!!! ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!!!!!
07-05-2015, 22:52 #20
Originally posted by FAITHNOMORE
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε, αν μη τι άλλο έστω και με την προσμονή κάποιου σχόλιου σας είστε ένας ολόκληρος Ψυχολόγος απο μόνοι σας και ας πιστεύει η μανταμ σου σου οτι δεν θα βρω λυση εδω μεσα. Εχω λοιπον να δηλώσω οτι ειμαι 3 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ μερες ( και ας φαίνεται αστείο) ή μαλλον νυχτες με κανενα επεισοδιο υπεραγίας!!!!! Τουλαχιστον μου δωσατε δυναμη για ενα νεο σταρταπ.... και το σιγουρο ειναι οτι στον ψυχολογο δεν εχω παει ακομα και δεν ξερω αν θελω να παω ξανα.... Οχι οτι για εγινα καλα ξαφνικα απλα νιωθω οτι ισως ηρθε η ωρα να εφαρμοσω οτι εχω μαθει τοσο καιρο!!!! ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!!!!!
Μπράβο αλήθεια! Πολύ θαυμάζω τους ανθρώπους που ξεπερνούν τους εαυτούς τους!
08-05-2015, 00:13 #21
Originally posted by Tassos67i
Σε διαβεβαιώνω ότι αν αποσυνδέσεις το συναίσθημα από το φαγητό θα έχεις ένα απόλυτα φυσιολογικό βάρος χωρίς να ζορίζεσαι με την διατροφή σου.
Originally posted by Tassos67i
Όπως επίσης ότι δεν χρειάζεται να λύσεις τα όποια ψυχολογικά και μη θέματά σου ή το πως βλέπεις τη ζωή και πως νοιώθεις, ώστε να γίνει αυτή η αποσύνδεση.
Κάθε ποστ σου και μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας! :starhit:
08-05-2015, 07:36 #22
http://www.buzzfeed.com/javiermoreno...gp#.jox3X5VLRO
Είδα αυτό και σκέφτηκα να σας ανεβάσω λίγο
08-05-2015, 07:41 #23
08-05-2015, 19:22 #24
Originally posted by Mania X
http://www.buzzfeed.com/javiermoreno...gp#.jox3X5VLRO
Είδα αυτό και σκέφτηκα να σας ανεβάσω λίγο
09-05-2015, 00:10 #25
FAITHNOMORE το γεγονός ότι κάθεσαι και σημειώνεις εδώ ότι σου συμβαίνει ίσως κάπως να σε βοηθάει.
Αυτό που συνήθως αγνοούμε οι περισσότεροι - περισσότερες είναι το να ακούμε το στομάχι μας. Μόνο τότε θα πρέπει να του δίνουμε τροφή, τόση όση χρειάζεται ώστε να έχει να επεξεργάζεται. Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας αυτός ώστε να καταφέρεις το μυαλό να συνεργαστεί με το στομάχι. Πρέπει να του δίνεις την σωστή τροφή σε τακτικές ώρες. Το στομάχι μας θέλει τροφή επί της ουσίας κάθε 2-3 ώρες. Μπορείς να δοκιμάσεις για μια βδομάδα να οργανώσεις την διατροφή σου κατά αυτό τον τρόπο;
Έχω διαβάσει πως αν τηρηθούν πιστά οι ώρες όπως κάνουμε με τα φάρμακα μας όταν είμαστε ασθενείς κατʼ αυτό τον τρόπο να υπάρχει πρόγραμμα και στην τροφή.
Η όλη διατροφική συμπεριφορά σου μου θυμίζει εμένα. Για αρχή, μην κάνεις δίαιτα. Ξέχνα το. Είσαι κουρασμένος. Προσπάθησε μόνο να τρως φυσιολογικά σαν άνθρωπος ότι επιθυμείς και χωρίς να σκέφτεσαι θερμίδες, γυμναστική κλπ.. Στόχευσε αλλού το ενδιαφέρον σου. Ξεκούρασε το σώμα και το μυαλό. Πάρε δυνάμεις κι όταν νιώσεις πως πρέπει να αντιμετωπίσεις τα κιλά σου, τότε βάλε μπρος την παραπάνω ιδέα που σου πρότεινα: να ακούς μόνο το στομάχι.
09-05-2015, 07:45 #26
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!!!!!
Κριμα..... και πιστεψα αυτην την φορα οτι θα το καταφερνα....
Ρε παιδια εσεις τι τροπους εχετε για να αντιμετωπίσετε τετοια επεισόδια???
09-05-2015, 08:18 #27
Originally posted by Μαρία.να ακούς μόνο το στομάχι.
09-05-2015, 09:17 #28
09-05-2015, 10:32 #29
Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, έφτασα τις 4 μέρες σερί και χτες το βραδυ τα εκανα μην πω τι.... Ενω εφαγα κατα τις 21:00 1 γρανιτα αυτοσχεδια και ενα τοστ, επλυνα και δοντια κατα τις 23:00 με επιασε η μουρλα και ειπα να φαω ενα τοστ και ενα γαλα..... εκατσα στο τραπεζι τις κουζινας απεναντι απο το χαζοκουτι και οταν σηκωθηκα συνειδητοποίησα οτι ειχα φαει 4 τοστ και 2 γιαουρτακια με σοκολατενια μπαλακια ( του γιου μου... μολις ξυπνησει θα με σκισει)......
Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι ένας. Πρέπει την επόμενη μέρα να φας αρκετά και πολύ υγιεινά. Μεγάλες ποσότητες λαχανικών, 4 φρούτα, ψάρι ή κοτόπουλο για πρωτείνη και μόνο ολικής άλεσης υδατάνθρακες (σε φυσιολογικές - όχι μικρές αλλά ούτε μεγάλες ποσότητες), 5 γεύματα, 2+ λίτρα νερό, περπάτημα κλπ κλπ
09-05-2015, 11:03 #30
επίσης μην περιμένεις να κόψεις τα υπερφαγικά μαχαίρι. σιγά σιγά. κ όσο τα καταφέρνεις τόσο θα αποκτάς δύναμη κ συνείδηση να σκέφτεσαι πριν φας τι θα φας. οπότε μπράβο για όσο άντεξες, συνέχισε την προσπάθεια.
αυτά που κάνω εγώ κ με βοηθάνε κάαααποιες φορές, δν ξέρω αν θα σε βοηθούσε εσένα όμως:
-προσπαθώ καιρό τώρα να μην τρώω μπροστά στην tv.
-για να απασχολώ χέρια -πόδια -στόμα-μασέλα βάζω μπροστά στο τραπεζάκι του σαλονιού πριν αράξω, αποξηραμένα φρούτα(όχι ζαχαρωμένα) , κανά ποτήρι τσάι, 1 μπουκάλι νερό, ή 1 ποτήρι γάλα κατσικίσιο(πολύ χορταστικό). όποτε με πιάνει νεύρο μπαίνω απτο κινητό μου στο φόρουμ, στον καιρό κτλ κτλ.
-επίσης κάνω μπάνιο πριν αράξω ,μου φεύγει η υπερένταση έτσι
-αντί να κάτσω στην tv καμιά φορά παίρνω ένα βιβλίο-εφημερίδα-περιοδικό και κάθομαι στο μπαλκόνι και χαζεύω τους γείτονες κ τους περαστικούς σαν τις γιαγιές
το βραδάκι κατά τις 9 πάω για περπάτημα σαν ανταμοιβή για το στρες της μέρας από το να κάτσω στην tv. περπατάω αργά και σιγά,χαζεύω κόσμο,σκέφτομαι κ έτσι όταν θα έχω πάει σπίτι θα έχω ηρεμήσει κ θα πέσω ξερή.
γενικώς προσπαθώ να αλλάξω το χόμπυ μάσα-καναπές-tv σε χάζεμα περαστικών-βιτρίνας-βολτάρισμα, βιβλίο τσάι κ συμπάθεια, και στην καλύτερη καφές-μπύρα με φίλους
ξέρω οτι δν είναι τόσο δελεαστικά αλλά μπορείς κ εσύ να βρεις κάτι να σου ταιριάζει κ να σε ξεκουράζει κ να σε αποζημιώνει. λίγο ψάξιμο θέλει. προφανώς ψάχνεις την δικιά σου σπηλιά να κρυφτείς κ να απομονωθείς. βρες την μακρυά από την εύκολη λύση που είναι το άσκοπο μασούλημα κ ο καναπές.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία