Σκαρτος ψυχολογος ή Ασθενης??? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 38 of 38
    Senior Member
    FAITHNOMORE ήδη είχες μια επιτυχία. Πέρασαν 4 μέρες και την 5η είχες υπερφαγικό. Οκ, δεν σταματάς... δώσε πάλι στον εαυτό σου τον χρόνο να πεισμώσει ώστε το επόμενο υπερφαγικό να αργήσει να έρθει. Δεν κόβεται η υπερφαγική συνήθεια μαχαίρι, θέλει λογική κι οργάνωση.
    Καλού κακού αντί να κοιτάς στο ψυγείο τι να φας, κάνε ότι σου πρότεινε ο μπακλαβάς: φάε λαχανικά και φρούτα, όσα μπορείς. Είναι προτιμότερο να έχεις ένα τέτοιο "υγιεινό υπερφαγικό" παρά να τρως άχρηστες τροφές γεμάτες θερμίδες. Βάλε σε μια πιατέλα τα αγαπημένα σου φρούτα στον πάγκο της κουζίνας, ή ετοίμασε μια σαλατιέρα γεμάτη με τα λαχανικά της προτίμησης σου. Κι όταν έρθει η δύσκολη στιγμή, δώσε στον εαυτό σου την μοναδική στιγμή του ροκανίσματος σαν κουνέλι!!! Θα γεμίσει το στομάχι, θα χαζεύεις τις βλακείες της τηλεόρασης και κυρίως θα δίνεις στο εντερό σου την μοναδική ευκαιρία να επεξεργαστεί τις πιο υγιεινές επιλογές! Άσε που ο γιος σου θα ξέρει πως ο μπαμπάς του δεν έκανε επίθεση στο αγαπημένο του γιαούρτι! :lol:

Senior Member
    γεια σου faithnomore και από μένα, παλιό μου χόμπι τα καλά υπερφαγικά! Μετρ η δικιά σου στα βραδυνά σκουπιδοξεφαντώματα! Τι τοστ και γιαούρτια, αυτα είναι για τα παιδιά της υγιεινής διατροφής! Εμένα τα δικά μου υπερφαγικά μπροστά στην τηλεόραση περιελάμβαναν "γκουρμέ" καταστάσεις: μισόκιλα αλατισμένους ηλιόσπορους, μισόκιλα παγωτό στο καπάκι, ντορίτος, πακοτίνια, δρακουλίνια γιατί, όσο νά'ναι μετά το γλυκό θέλεις πάλι αλμυρό κτλ. Χρόνια η κολώνια. Η απορία μου πάντα ήταν πως η -επί μήνες και χρόνια- τέτοιου τύπου διατροφή, δε με έφτασε 200 κιλά και έφτασα μέχρι τα 118. Θα μου πεις, θα έφτανα , με μαθηματική ακρίβεια. Τέλος πάντων.
    Στο δικό σου θέμα τώρα. Μια μικρή συμβουλή από μένα, τώρα που είσαι στην αρχή την τιτάνιας προσπάθειας να μειώσεις τα υπερφαγικά, είναι να τρως κάποια σνακς το βράδυ που σου αρέσουν , που είναι νόστιμα, ίσως και λίγο τσιμπημένα στις θερμίδες αλλά τουλάχιστον δεν είναι ανθυγιεινά(τύπου ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, καλαμποκογκοφρέτες) Εσύ ξέρεις τι σου αρέσει, όπως ο καθένας μας ξέρει για τον εαυτό του. Αν από την αρχή της προσπάθειάς σου, το ρίξεις στη στέρηση, και την απαγόρευση πάντων των "αμαρτωλών", δεν θα αντιδράς καλά ψυχολογικά. θα σου λείπουν, θα βαρυγκομίσεις, θα νιώθεις ίσως ότι όλοι περνάν καλά ενώ εσύ βασανίζεσαι. Το νόημα είναι να μη νιώθουμε "τιμωρημένοι" λόγω του πρότερου "ανέντιμου βίου" μας. Αλλά με κατανόηση του ποιοι είμαστε και τι μας έφερε ως εδώ, να κάνουμε μετρημένα και μικρά βήματα.
    Καλή συνέχεια!

Junior Member
    Originally posted by baklavas
    Δηλαδή το πλάνο σου ήταν να έχεις φάει για βραδινό 1 γρανίτα αυτοσχέδια και 1 τοστ... και τίποτα άλλο... :shocked2: [/quote]
    Ναι, αν η αυτοσχεδια γρανιτα ειναι φτιαγμενη απο 1 μπανανα,6 φραουλες,1 μηλο, μισο ποτηρι γαλα και κανελλα μαζι με ενα τοστ πιστευω οτι ειναι καλα.

δν συμφωνώ, αν αυτά τα φρούτα τα είχες φάει κανονικά χωρίς να τα κάνεις σμούθι θα σε κρατούσαν πιο πολύ.κ σε συνδυασμό με μια χούφτα ξηρούς καρπούς. κεγώ κάνω μια στο τόσο τέτοια σμούθι γιατί μου αρέσουν αλλά δν με κρατάνε χορτάτη ούτε για μισή ώρα.

Junior Member
    Originally posted by Μαντάμ σου σου
    ρε συ γράψε μας λίγο τι έφαγες όλη μέρα γιατί αυτό το τοστ και η γρανίτα με χάλασαν για βραδινό νταβραντισμένου άνδρα. τέτοια ποσότητα τρώω εγώ που είμαι 1,64 και μετά τρώω κ κάτι κ προ ύπνου.
    πρωι: 1 γιαουρτι 2% με 2 κουταλιες απο ενα mix ρασμπερι,κοτζιμπερι και ενα αλλο που δεν ξερω τι ειναι, και 2 φρουτα.
    δεκατιανο: 1 κουλουρι με 1 φετα γαλοπουλα και 1 φετα τυρι.
    μεσημεριανο: 2 κουταλες μαυροματικα, 1 κομ φετα και σαλατα λαχανο.
    απογευματινο: δεν προλαβα
    βραδυνο: τον αμπακο χα,χα,χα,χα!!!

Επισης ολα οσα κανεις μου φαινονται παραδεισος αλλα και αδυνατον να μπορεσω να τα κανω εγω...... Δεν εχω χρονο για εμενα σχεδον καθολου παρα μονο μετα τις 11:00 το βραδυ.... στις 13:00 το πολυ πρεπει να κοιμηθω γιατι παιζει ξυπνημα στις 6...
    Αλλα το να μην ξαναφαω μπροστα στην τιβι θα το δοκιμασω απο σημερα...

Junior Member
    δν συμφωνώ, αν αυτά τα φρούτα τα είχες φάει κανονικά χωρίς να τα κάνεις σμούθι θα σε κρατούσαν πιο πολύ.κ σε συνδυασμό με μια χούφτα ξηρούς καρπούς. κεγώ κάνω μια στο τόσο τέτοια σμούθι γιατί μου αρέσουν αλλά δν με κρατάνε χορτάτη ούτε για μισή ώρα.
    μπορει να με κρατουσαν περισσοτερο αλλα την αναγκη μου για παγωτο δεν θα την καλυπταν και καποια αλλη στιγμη θα ετρωγα 2 κιλα παγωτο για πλακα.... Βεβαια τωρα που το ξανασκεφτομαι παγωτο μπορει να μην εφαγα αλλα την επεσα στα τοστ....... Τελικα μαλλον επρεπε να τα φαω ολοκληρα ή να ετρωγα εξτρα 2 φρουτα ολοκληρα...... απο τα τοσα τοστ καλυτερα θα ηταν μαλλον......

FAITHNOMORE Καλησπέρα και από μένα! Τυγχάνει να είμαι και γω ομοιοπαθουσα και πρώην βουλιμικη! Όσον αφορά το αρχικό ερώτημα σου, όπως σου είπαν και τα υπόλοιπα παιδιά, μπορεί ο ψυχολόγος που επισκέπτεσαι είτε να μην σου ταιριάζει, είτε να μην είναι εξειδικευμενος στις ΔΔ! Όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά ψυχολόγο τα πράγματα έγιναν χειρότερα για μένα.. Στην πορεία σταμάτησα και αναζήτησα άλλον. Τελικά μετά από ένα χρόνο ψυχοθεραπείας με τον επόμενο παλεύω ακόμα! Τα αποτελέσματα δεν έρχονται με μαγικό τρόπο..Θέλει χρόνο και προσωπικό αγώνα για να αγαπήσουμε πρώτα απ όλα τον εαυτό μας, να αντιληφθούμε από που πηγάζει το πρόβλημα και με υπομονή να διαγράψουμε από τον σκληρό δίσκο του μυαλού μας τη σύνδεση του φαγητού με το συναίσθημα! Μην απογοητευεσαι και μην τα παρατάς! ΕΣΥ θα συνεχίσεις να προσπαθείς και να σαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις. Δώσε βάση και στη διατροφή αλλά μην στερείσαι. Προσπάθησε να συνδυάζεις και τις 3 ομάδες τροφών στα βασικά γεύματα και στα ενδιάμεσα εκτός από το φρούτο βάζε και λίγο υδατανθρακα. Αν βάλεις αυτές τις βάσεις θα δεις τρομερό αποτέλεσμα! Μην χάνεις την πίστη στον εαυτό σου! ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ!!!

Originally posted by FAITHNOMORE
    ρε συ γράψε μας λίγο τι έφαγες όλη μέρα γιατί αυτό το τοστ και η γρανίτα με χάλασαν για βραδινό νταβραντισμένου άνδρα. τέτοια ποσότητα τρώω εγώ που είμαι 1,64 και μετά τρώω κ κάτι κ προ ύπνου.
    πρωι: 1 γιαουρτι 2% με 2 κουταλιες απο ενα mix ρασμπερι,κοτζιμπερι και ενα αλλο που δεν ξερω τι ειναι, και 2 φρουτα.
    δεκατιανο: 1 κουλουρι με 1 φετα γαλοπουλα και 1 φετα τυρι.
    μεσημεριανο: 2 κουταλες μαυροματικα, 1 κομ φετα και σαλατα λαχανο.
    απογευματινο: δεν προλαβα
    βραδυνο: τον αμπακο χα,χα,χα,χα!!!

Επισης ολα οσα κανεις μου φαινονται παραδεισος αλλα και αδυνατον να μπορεσω να τα κανω εγω...... Δεν εχω χρονο για εμενα σχεδον καθολου παρα μονο μετα τις 11:00 το βραδυ.... στις 13:00 το πολυ πρεπει να κοιμηθω γιατι παιζει ξυπνημα στις 6...
    Αλλα το να μην ξαναφαω μπροστα στην τιβι θα το δοκιμασω απο σημερα...
    ναι εγώ έχω το προνόμιο να γυρίζω απόγευμα σπίτι απτην δουλειά, κ έχω μόνο δουλειές στο σπίτι να κάνω. σκυλιά παιδιά γατιά δν έχω ακόμα, κ ο άνδρας μου μπορεί να αναλάβει κ αυτός να κάνει καμιά δουλειά του σπιτιού. οπότε είμαι άαπλα. αν κεγώ μονίμως νιώθω πτώμα κ όλο γκρινιάζω.
    αλλά πιστεύω οτι κεσύ μπορείς να βρεις μία ώρα για τον εαυτό σου να κάνεις ένα μπάνιο κ να διαβάσεις ή να πας μια βόλτα από τις 11 μέχρι τις 12 κ μετά να την πέσεις.

το απόγευμα που ξέχασες ή δν πρόλαβες να φας το θεωρείς οτι δν έπαιξε κάποιο ρόλο στο βραδινό σου ξέσπασμα?

γιατί τόσες τύψεις για το παγωτό αν το λυμπίζεσαι? για απογευματινό ,λίγα φρούτα με 2 μπάλες παγωτό κ λίγα ξηροκάρπια μια χαρά είναι μια στο τόσο. κ το σμούθι ωραίο πράμα είναι αλλά αφού παρέλειψες απογευματινό δν ήταν καλή λύση.

να έχεις πάντα μαζί σου ξηροκάρπια κ φρούτα για να μην παραλείπεις γεύματα.

Page 3 of 3 FirstFirst 123