Results 1 to 8 of 8
Thread: Νυχτερινός τρόμος
-
30-09-2008, 12:14 #1
Νυχτερινός τρόμος
Ανοίγω νεο topic μιας και 2- 3 βράδυα τώρα συμβαίνει μόνο αυτό κ είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα..
στο διαδίκτυο βρήκα αυτό ..
Ο Νυχτερινός τρόμος είναι μια παραϋπνική διαταραχή ύπνου που χαρακτηρίζεται από έντονο φόβο ή τρόμο και απο την ανικανότητα ανάκτησης πλήρους συνειδητότητας. Αυτός που το βιώνει ξυπνά απότομα απο ύπνο αργών κυμάτων, ενώ το ξύπνημα περιλαμβάνει αναστεναγμό, βογκητό και κραυγή. Είναι συχνά αδύνατο να ξυπνήσει κάποιος ένα άτομο που βιώνει νυχτερινό τρόμο και συνήθως μετά απο ένα επεισόδιο νυχτερινού τρόμου κάποιος συνεχίζει να κοιμάται χωρίς να ξυπνήσει. Τον νυχτερινό τρόμο μπορεί σπάνια να τον θυμηθεί κάποιος που το βιώνει. Οι νυχτερινοί τρόμοι δεν σχετίζονται με τον ύπνο REM.
να συμπληρώσω ότι συμβαίνει μόνο όταν προσπαθώ να κοιμηθώ...
αν ανοίξω τα μάτια μου μετά από λίγη ώρα έχει φύγει το συναίσθημα τρόμου αλλά μενει η ένταση.
είναι κάποιος που να έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο ή να ξέρει κάτι περαιτέρω?
ευχαριστώ εκ των προτέρων
- 30-09-2008, 12:22 #2
ο τιτλος μιαζει με ταινιας θριλερ αλλα αν καταλαβα καλα αυτο συμβενει νομιζω την ωρα που παει να μας παρει ο υπνος.εγω πολλες φορες νομιζω οτι πευτα απο σκαλα η το κρεβατι κ πετογομαι κλπ.
30-09-2008, 20:59 #3
kalhspera sas
file moy stefane ayto poy niw8w egw plles fores ston ypno mou (kai den kserw an ennoeis ayto)enw koimamai kai akouw gyrw moy (thn mama moy h kapoion allon poy syzhtoyn dipla moy)8elw na anoiksw ta matia moy na milhsw alla den mporw,san na mhn mporei o egkefalos na dwsei diatagh na anoiksoun ta matia moy!kai agwniw...mexri na ta kataferw ydrwnw apo ton fobo kai ton paniko mou.ayto ennoeis?ki an nai einai kati epikyndinoo?
30-09-2008, 21:14 #4
αυτό που λες το είχα πάθει παλιά..κ δεν είχα δώσει σημασία
αυτό που νιώθω τώρα είναι κάτι άλλο.
καθώς νιώθω να μ κλείνουν τα μάτια μ απ την κούραση στο σημείο που πάει να με πάρει ο ύπνος νιώθω σε πολύ έντονο βαθμό τρόμο (πως είναι να σε κυνηγάει κάτι και νιώθεις φόβο, όταν πάει να σε πλησιάσει εκεί είναι που το συναίσθημα κορυφώνεται και γίνεται τρόμος---δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς )..
το θέμα είναι πώς δεν σκέφτομαι κάτι που να με φοβίζει ούτε έχω κάποια συμπτώματα πανικού και να νομίζω κλασσικά ότι θα πάθω κάτι..
απλά εκεί που κλείνω τα μάτια μου συμβαίνει αυτό..και παρόλο που το παλεύω να φύγει μιας και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία εκεί αυτόματα μπαίνει το τριπάκι πάλι ότι πάει τρελαίονομαι..και έτσι ξεκινάει ο γνωστός πανικός..
30-09-2008, 22:50 #5
Ο νυχτερινός τρόμος δεν σχετίζεται με αυτά που αναφέρετε σεις, παιδιά. Αφορά το στάδιο του βαθέος ύπνου- slow waves state (αργών κυμάτων ή μη REM ύπνος), δηλ τουλάχιστον καμμιά ωρίτσα αφού έχει κοιμηθεί ο πάσχων. Συνοδεύεται απο τα κλασσικά του τρόμου- εφίδρωση, ταχυπαλμία αλλά και απο σύγχυση (ο πάσχων δυσκολεύεται πολύ να ξυπνήσει).
Τα αίτια δεν είναι ξεκαθαρισμένα αλλά απ όσο ξέρω συνδέεται με έντονο στρες.
Το χω πάθει, μιλώ και εκ πείρας..
30-09-2008, 22:59 #6
σωστά πριν με πιάσει αυτό που περίεγραψα πιο πάνω, το πάθαινα αρχικά κατά την διάρκεια του ύπνου όπου ξύπναγα, έκανα λίγο να καταλάβω τι ΄γίνεται ΄γυρω μου μέχρι να φύγειο τρόμος ,αλλά συνερχόμουν...
τώρα όμως με πιάνει το ίδιο πραγμα πριν καν αποκοιμηθώ..
εσύ πως το αντιμετώπισες; ξέρεις μήπως που οφείλεται;
30-09-2008, 23:05 #7
Δεν το αντιμετώπισα, έκανα υπομονή. Σε περιόδους έντονου στρες το παθαίνω ακόμη.
Υποθέτω πως είσαι ιδιαιτέρως αγχωμένος αυτό τον καιρό...
30-09-2008, 23:09 #8
αν κ αυτό είναι από άγχος ..ναι και μάλλον περισσότερο απ ότι έχω καταλάβει
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία